Azok a fázisképek a diós kalácskoszorúról nagyon jól sikerültek. Hiába írtad le jól korábban, igazán csak a képek segítségével jutottam el odáig, hogy hogyan is lehet ezt megformázni.
Mint már írtam is, tegnap én is megsütöttem a Joghurtos zsömlét, valamint virslis bucit is csináltam. Ezeknek a fényképezését a fiamra bíztam, hát ezért nem is tudok fényképet mutatni róla :-( Amikor elfogyott, akkor derült ki, hogy fénykép persze nem készült. Sütöttem még a virslis buci mintájára szalámisat, erről én csináltam fényképet.
Finom lett ez is. Külön receptet nem csináltam neki, csak a virslishez tettem be a fotót, mert ugyanaz az egész, mint a virslis.
Íme Jégkása zsömléi. Szerintem szépek lettek, az csak egy pici esztétikai hiba, hogy az alja körberepedt. Szerintem nem volt elég a kelesztési idő neki. Ez a zsömle nekem is elég sokáig kelt, mire sütésre alkalmasnak ítéltem, pedig kimondottan langyos helyen kelesztettem. A vágott darabon viszont látszik, hogy milyen szép, levegős, könnyű lett a tésztája.
Tegnap én is megsütöttem újra ezt a zsömlét, ugyanúgy sikerült, mint elsőre. A zsömle formázását nem tudom igazán jól leírni, de majd egyszer elkapom a kisfiamat, hogy segítsen fázisképeket csinálni róla. Igaziból egy kisvideó lenne jó, de nem tudom, hogy hogyan lehetne azt ide feltenni. Majd megpróbálok utánanézni, hátha megtalálom a módját.
Megsütöttem a joghurtos zsemlédet kicsit más lisztekből és tettem még bele 5 dkg vegyes pelyheket, képet a szokáso helyen találsz. Megkóstoltam finom lett, csak nem tudom miért repedt be az alján? Olvastam a zsemle formázásáról korábban de sajnos nekem sem sikerül.
Sajnálom a kenyérkédet. Ha a folyadék és az élesztő mennyisége biztosan rendben volt, akkor az egyetlen ötletem, hogy nem kelt-e túl a kenyér. Azaz nem volt-e túl hosszú a fehér kenyérhez a program. Milyen programon csináltad? És milyen programon sütötted a kalácsot? Mivel a válaszokat persze még nem tudom, így csak ötletként annyi, hogy figyelni kell a tésztát kelés közben és ha elérte a szokásos/kellő magasságát, akkor el kell indítani a csak sütés programot, nem kell megvárni amíg a fix program szerint sütni kezd a gép. Azért csak rákérdezek, hogy mennyi liszthez, mennyi élesztőt tettél?
Kedves Margit! Majd valamikor légyszi adj tanácsot, hogy a tejes fehérkenyerem miért lett kelesztés alatt szép puffadt, aztán sütésnél egy kisebb völgy lett a közepén? Pedig már kezdett visszatérni az önbizalmam, hogy végre sikerülnek a gépi sütijeim! A narancsos kalács viszont miért szép? A tej langyos volt, az élesztő friss...A tésztát kelesztés előtt megskubiztam, nem volt ragacsos, pont olyan volt, mint amilyennek lennie kell. Mit rontottam mégis el? Remélem nem ilyen kétbalkezes leszek egész évben! Nemsokára ki kell vennem a kenyeret, Magyarország domborzatát gyönyörűen példázza. Nelly
Isten hozott benneteket ebben az új esztendőben! Feljöttem valami egyszerűbb kenyeret sütni az ebédhez, mert ez volt a kívánság, és ne lepődjetek meg, de a változatosság kedvéért édesanyáméknak kell egy narancsos kalács is mire megesszük az ebédet. Szóval hajrá! Nelly
Nagyon örülök, hogy sikerült a kenyered, remélem a nagyobb változat sem lesz túl nagy a gépedbe. Kíváncsian várom arról is a beszámolót. A teljes kiőrlésű lisztből ezek szerint nyugodtan megcsinálhatod a nagyobb verziót.
Próbálj meg talán újra regisztrálni, nem tudom mi lehet a gond. Addíg így is nagyon szívesen válaszolok, csak nekem egyszerűbb itt, hosszabban írni.
További sok sikert kívánok, várom a jelentkezésedet, üdv, Margit
Kedves Forumozó társak, kedves pékecskék!
Mindenkinek Békés Boldog erőben egészségben szeretetben gazdag Újévet Kívánok nagyon sok szeretettel: Kartika
(koncintanék veletek, a kép az nlc-n fent van, ide nem tudom beszúrni)
BÚÉK!!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit