E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 23:08 - #1897

Sziasztok!

Nagy örömmel mutatok meg két képet mindenkinek. Tona küldte nekem ma az első sikeres fehér kenyeréről. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá.

az első sikeres sütésem Fehér kenyér, szuper

További hasonlókat kívánok, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 22:57 - #1896

Szia Jégkása!

Örülök, hogy végül érthetőnek ítéled a képeket. Úgy van, ahogy írtad. A tészta széle felől befelé hajtom a jobb kezemmel az egyenetlen széleket, a bal kezemmel pedig ferdén támasztom a tésztát. Amikor körbe a széle és a leendő teteje is sima, akkor van kész. Kellő gyakorlattal néhány másodperc alatt készen van egy zsömle. Kíváncsi vagyok a gyakorlatban hogy válik be Neked.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 22:50 - #1895

Szia Csöpike!

Remélem, hogy csak sütés program van a gépeden. A leghosszabb programot kell a kovászos kenyérhez választani és az utolsó dagasztás után, amikor leállt a gép, akkor a dagasztólapátot ki kell venni belőle, hogy ne tudjon "ejteni". Ha a kelesztési idő végére nem éri el a tészta a kellő magasságot, akkor ki kell kapcsolni a programot és a langyos gépben hagyni kell tovább kelni a tésztát. Amikor eléri a kellő magasságot, akkor a csak sütés programot elindítva lehet megsütni. Erre valószínűleg szükség lesz.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.02. 21:32 - #1894

Szia Margit!

Nagyon köszönöm a zsemle készítés fázis képeit elsőre nem volt elég világos ugy tűnt mintha egyforma képek lennének, de ma ujra megnéztem és kb. már értem a folyamatot. A zsemle szélét mindig befelé hajtod , ezt addig ismétled mig sima állagot eléred?
Majd gyakorlatban is ki fogom próbálni.
Üdv: jégkása


csopike53 Előzmény | 2006.01.02. 19:46 - #1893

Köszönöm.Kifogom próbálni.Az én gépemen a program megy nem tudom ekkor akkor állitgatni szerinted 3 órás kenyérprog.?Feltétlenül irok,hogy sikerült.

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 19:32 - #1892

Szia Csöpike!

Nagyon örülök, hogy finom lett a kenyered. A kovászt kérdezed. A receptjeim között szerepel kimondottan egy kovászokkal foglalkozó rész. Itt megtalálod Kenyérke klasszikus kovászolási eljárását, valamint az én gyorskovászos kovászindítási módszeremet. Mindkettővel ugyanazt az eredményt lehet végső soron elérni.
Sőt most jut eszembe inkább kiteszem ide a linkjét, akkor nem kell keresgélned.

Kovász készítése - Kenyérke kovásza

Kovász készítése - Margit módszere

Így egyszerűbb Neked :-)

Nagyon finom a kovásszal készülő kenyérféle, finomabb, mint a csak élesztős. de ehhez nem árt már egy kicsit "érezni" a tésztát. Tehát szemre, tapintásra tudni, hogy mikor jó a tészta. A Lovagkenyér elég jó és emlékeim szerint egyszerű recept, első kovászos kenyérnek azt hiszem igen alkalmas. Most gyorsan megnéztem, hog nehogy rosszat írjak, de jól emlékeztem a receptre. Tényleg alkalmas első kovászos kenyérnek :-)

Kíváncsian várom, hogy kipróbálod-e, majd mesélj, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.02. 19:03 - #1891

Nagyon jó lett a kenyerem .Még melegen szinte a felét megettük.Lehet legközelebb 40dkg-ből csinálom,hogy akkora lgyen mint a pitli. Kinyomtattam a lovagkenyér rp-t kell bele búzakovász.Hol tudom beszerezni? Bio boltba van?

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 18:42 - #1890

Szia Csöpike!

Nagyon örülök, hogy sikerült a regisztrációd. Várom a beszámolódat a kenyérről. Most én is megyek zsömlét sütni, mert sose készülök el.

Majd jövök ám, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.02. 17:40 - #1889

Szia Margit! Végre tudok ide is irni.Most sül a tönkölybúzás gépi kenyerem.Én csak 50dkg liszttel készitem igy is a "plafonon" van. a fehérkenyeret40-ből sütöttem nem volt tele a pitli. Remálem a teteje is megsül.Bekukkantottam nagyon édin sül.

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:56 - #1888

Szia Batka!

Köszönöm a segítségedet :-)
A kovászon én is gondolkoztam, azzal biztosan finomabb lenne egy ilyen sűrű kenyér, de nem akartam Mónit elijeszteni :-)

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:54 - #1887

Szia Ildikó!

Örülök, hogy sikerült a regisztrációd, várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.02. 14:51 - #1886

Sziasztok, szia Móni! Teljes kiőrlésű kenyérnek próbáld ki a Kipróbálásra váró receptek között szereplő Diós-rozsos kenyeret, a megjegyzéseimet ott olvashatod hozzá (több kelesztési idő, mert nagyon nehezen veszi fel a folyadékot). Gépben süthető, de szerintem célszerűbb a TÉSZTA programon külön megdagasztani és keleszteni, majd ha kellően megkelt, a csak SÜTÉSt beindítani. Kovász nélkül elég tömör, sűrű lesz, ezért én általában fele rétes-fele teljes kiőrlésű lisztből sütök barna kenyeret, az az én gépem normál programján tökéletes lesz.

ildikoo Előzmény | 2006.01.02. 14:47 - #1885

Szia Margit végre sikerült ide is tudok irni most mennem kell mert sül a pizzám majd jövök köszike a segitséget szia Ildikó

EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:31 - #1884

Szia Ildikó!

Örülök, hogy regisztráltál, előbb-utóbb akkor itt is tudsz majd írni.

A kérdésedre válaszolva, csak fehér lisztből is lehet zsömlét sütni. Bal oldalon a legújabb 10 recept között 2 zsömlereceptet is találsz, mindkettőhöz odaírtam a receptben, hogy csak BL 80-as lisztből is meg lehet csinálni. Mindkettő egyszerű és nagyon finom zsömle. A joghurtos valami hihetetlenül könnyű, laza szerkezetű lett és finom puha. Szerintem akár ezt, akár a másikat is érdemes kipróbálni.

sok sikert hozzá, majd számolj be az eredményről, ha megsütöd. Kíváncsi vagyok az eredményedre, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:25 - #1883

Szia Éva!

Azt mindenképpen meg tudod csinálni, hogy elindítod a gépet, megvárod a dagasztás végét, kikapcsolod a  gépet, vársz 20 percet (kelesztési idő), majd ismét elindítod a gépet, megvársz a dagasztásból 10 - 20 percet (attól függően, hogy mennyi kell a tésztának), majd megint kikapcsolod a gépet és kiveszed belőle a tésztát. Utána a sütőben bármit meg tudsz sütni.

Ha kalácsot szeretnél a gépben sütni, akkor a 3 programból a legrövidebbel próbálkozz. Ha még ez is jelentősen hosszabb, mint 3 óra, akkor picit csökkentsed a receptben megadott élesztőmennyiséget.

Kérdezz kint, ha van még valami, amire nem válaszoltam, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:10 - #1882

Szia Nelly!

Örülök, ha tudtam újat mondani és mutatni Neked is :-)) Ezek szerint érthető a zsömle gyurmázása a képeken?
Nagyon kíváncsi vagyok a Teljes kiőrlésű kenyérre, ha megcsinálod. Remélem nem lesz vele gond, de biztos, hogy egy szorosabb jellegű kenyér lesz, erre számíts. Megkérlek, hogy légyszíves majd mesélj róla, ha megsütöd.

További szép napot és jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:07 - #1881

Szia Kenyérke!

Örülök, hogy teszik az új elrendezés :-)
A képeket majd átnézem, hogy tudnám csökkenteni. Az az igazság, hogy az eredeti elérhetőségén az összes kis kép megjelenik egyszerre, csak innen a fórumból ilyen lapozgatós. Na majd kiokoskodom valamit.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.02. 14:00 - #1880

Szia Éva!

Az üzenőfalon nem fért volna el a válaszom.
Ne haragudj, csak most tudtam a géphez jönni. Sajnos elkezdődött a munka, így ezelőtt az időpont előtt már nem fogok tudni a géphez jönni. Inkább csak később :-(

Remélem tészta vagy dagasztás-kelesztés program van a gépeden. Én ezzel szoktam a dagasztást csinálni. Ha ilyened sincs, akkor bármelyik programot elindíthatod, például a gyorsprogramot, majd a dagasztás után leállítod a gépet és a szükséges kelesztési idő után újra elindítod. A második dagasztás után megint leállítod, és ekkor kiveheted a tésztát, ha sütőben szeretnél sütni.

Na, ezt most elküldöm, mert nem tudom, hogy jól értettem-e a kérdésedet és jóra válaszoltam-e. Ha nem, akkor kérdezz újra légyszíves.

Üdv, Margit


Judig Előzmény | 2006.01.02. 11:32 - #1879

Szia Margit, és Minden kedves konyhatündér! Bár kicsit megkésve, de én is Boldog és Békés Új Esztendőt kívánok mindenkinek szeretettel!!! Margitka! Jó, hogy Nellynek írtad a kenyérméret beállítását. Erre én sem figyeltem eddig :-) nekem is van még sok tanulnivalóm .. Annyira jó, hogy itt az oldaladon ennyi sok hasznos információt és tudást lehet olvasni. Olyan nagy kedvet és bátorságot lehet itt szerezni a sütögetéshez. A kisfiad is nagyon aranyos, hogy a fotókkal segít a szemléltetésben. Én pl. nem tudtam elképzelni a zsömle hajtogatását. Így hamarosan nekibátorodok, és megpróbálok sütni azt is. A Moninak írt búzakenyered is nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Persze sajnos csak én szeretem, de azt hiszem meglepem magam, és megpróbálom elkészíteni a hét végén. Nyamm :-))) Kívánok továbbra is jó sütögetést, és szép napokat mindannyiótoknak! Üdv:Judit

kenyerke Előzmény | 2006.01.02. 02:03 - #1878

Margit, köszönöm a bemutatást! :-)
Nem tudtam, hogy a többit innen is meg lehet nézni :o)

[Későbbi] [2477-2458] [2457-2438] [2437-2418] [2417-2398] [2397-2378] [2377-2358] [2357-2338] [2337-2318] [2317-2298] [2297-2278] [2277-2258] [2257-2238] [2237-2218] [2217-2198] [2197-2178] [2177-2158] [2157-2138] [2137-2118] [2117-2098] [2097-2078] [2077-2058] [2057-2038] [2037-2018] [2017-1998] [1997-1978] [1977-1958] [1957-1938] [1937-1918] [1917-1898] [1897-1878] [1877-1858] [1857-1838] [1837-1818] [1817-1798] [1797-1778] [1777-1758] [1757-1738] [1737-1718] [1717-1698] [1697-1678] [1677-1658] [1657-1638] [1637-1618] [1617-1598] [1597-1578] [1577-1558] [1557-1538] [1537-1518] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség