E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

csopike53 Előzmény | 2006.01.05. 19:28 - #1934

Bocs elfelejtettem akkor szerinted ha meg kellt a gépbe a tészta,leállitom a progit és ezzel megtudom sütni?

csopike53 Előzmény | 2006.01.05. 19:26 - #1933

Szia Margit! Megnéztem azt a programot 1 órás. nekem is irja a program mennyi ideig tart.ma vettemgraham lisztet és burgony pelyht.következik a graham liszts kenyér.

EmMargit Előzmény | 2006.01.05. 19:07 - #1932

Szia Zsebenci!

Örülök, hogy írásban is bejelentkeztél és, hogy általában sikeresen sütögetsz.

Ez a sajtos kenyér recept, valahogy úgy nem jó, ahogy van. Bocsánat érte!
Én nem szoktam csak finom vagy rétesliszttel sütni, a kenyérhez midig keverem ezeket vagy BL 80-ast használok.
A sajtos kenyérbe nem igazán kell az olaj, mert maga a sajt sok zsírt tartalmaz, inkább margarint tennék bele.  Ml-ben nem tudom, hogy mennyi ez a só és a cukor, de azt tudom, hogy a sóból több kell, mint cukorból. A kenyérbe a cukor csak az élesztő indításához kell, ehhez kicsi mennyiség is elég. A legfőbb hibája azonban, hogy a folyadék kevés, összesen kb 2 dl, az 50 dkg liszthez kb 3,3 dl kell. A sajt zsírtartalma miatt a sajtos kenyérhez valamivel kevesebb szükséges. A szárított élesztőre nem igazán tudok mit írni, mert nem ismerem.

A fóliázással kapcsolatban kérdeztél még. Én annak idején lecsavaroztam a belső borítását a tetőnek és az ablak méretének megfelelő 4 rétegű fóliát közvetlenül az ablakra tettem, majd így csavaroztam vissza a belső tetőt. Így nem tud ráesni a fólia a kenyérre. Nem tudom, de remélem, hogy a Te gépeden is le lehet csavarozni a borítást és akkor megoldódik ez a problémád.

További jó sütögetést kívánok és várom további jelentkezésedet is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.05. 18:45 - #1931

Szia Niki!

A teljesen vagy majdnem teljesen, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér mindig szorosabb marad, mint amiben több a fehérliszt. Egyszerűen azért, mert ebben sok az olyan rész, amiben egyáltalán nincs sikér. Ezért kell/szoktam ezekhez a lisztekhez sikért tenni.

A receptben szereplő só viszont rengeteg, ha nem írtad el a kanál méretét. 50 dkg liszthez 1 és 1/4 kávéskanál só kell. A 2 evőkanálnyi már biztosan akadályozza az éelsztő munkáját. A folyadék jó, bár inkább a 3,5 dl kellett bele szerintem a sok tk liszt miatt. Kicsit az élesztőt is sokallom. Próbáld ki, ha gondolod azt a kenyeret, amit a napokban Móninak írtam be, erre azt íta Móni, hogy finomra sikerült. Remélem majd fénykpet is küld róla és akkor láthatjuk is. Majd kiteszem a receptet a legújabb 10 receptem közé.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.05. 18:36 - #1930

Szia Csöpike!

Ha beállítod azt a programot, akkor nem írja ki a kijelző a program hosszát? Az enyémen minden programnál indulás előtt ezt lehet látni.
Meg kellene nézned, hátha ez a csak sütés program.

További szép napot, üdv, Margit


zsebenci Előzmény | 2006.01.05. 15:28 - #1929

Kedves Margit (és kedves Többiek)!

 

Először vetemedem írásra itt, Nálad, de nem először járok a portálon. Nagyon sok jó ötletet és receptet halásztam már le innen (pl. a túrós kalácsot) – ezúton is köszönet érte.

 

Tegnap viszont nagyon siralmas sajtos kenyeret sikerült sütnöm (de szép lett ez a mondat!). Nem itteni recept volt, mert csak éjszaka „volt időm”, és a tiédet nem mertem késleltetve csinálni a benne levő tej miatt. Ebből viszont valami morzsalékos, keletlen, sületlen izé lett (úgy tűnt, mintha össze sem keveredtek volna benne a hozzávalók) – gyanúm szerint azért, mert kevés benne a folyadék. Leírom a hozzávalókat – elmondanád a véleményed?

 

150 ml víz, 20 ml olívaolaj, 1 tojás (én ezt a vízbe ütöttem bele, de nem kevertem el), 500 g liszt (BL55), erre szórtam rá 125 g reszelt sajtot, majd elkülönítve 1-1 sarokba 7 ml sót, 10 ml cukrot, 7 g szárított élesztőt.

Hauser BM 802-es géppel normál programon, közepes méretű kenyérként sütöttem. Csak több folyadék kéne bele, vagy mást is elrontottam?

 

A másik gondom, amivel a Kollektív Tudáshoz fordulnék, hogy a kenyerek teteje nekem sem sül meg. Próbáltam az ablakot a tanácsaitok szerint belülről befóliázni, de mivel a szellőzőnyílás „útban van” és azt úgy tudom nem szabad letakarni, nem sikerült kitalálnom, hogyan lehetne megvalósítani a dolgot úgy, hogy a fólia ne tudjon egy óvatlan pillanatban a tésztába konyulni. Meg tudná mondani valaki, hogy ennél a típusnál (Hauser BM 208) hogy kell csinálni ezt a varázslatot?   

 

Előre is köszönöm a segítséget, és további jó sütögetést mindenkinek.

 

Zsebenci


Batka Előzmény | 2006.01.05. 13:43 - #1928

Niki kedves, a kedvemért egyszer majd lemérnéd, hogy az ír burgonyás kenyeret pontosan mekkora formában sütötted, és elárulnád, hogy ebbe hány deka lisztből sütött kenyér fér? Van egy remek baguette receptem, minden más kipróbáltnál finomabb, sajnos már nem tudom a forrását, de ha az eredeti recept szerint készítem, mindig szétlapul, ha viszont keményebbre dagasztom, nem lesz olyan könnyű, így megfelelő méretű formát keresek neki, ezért kellene a fenti információ (beszerzési helyet talán én is találok majd). Köszi előre is!

tnikita Előzmény | 2006.01.05. 09:09 - #1927

Szia Margit!

Nagyon aranyos vagy, hogy közzétetted a képeket. :) Szóval amit sütöttem tegnap, nem sikerült valami fényesen és nem tudom mi lehetett a hiba. Belülről sem sült meg és szinte meg sem kelt. Szerinted mi lehetett a hiba? Leírom ide a receptet, remélem nem baj.

Egyszerű reformkenyér

40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg finomliszt, 2.5 dkg élesztő, 2 ek só, 1 ek cukor, 3-3.5 dl víz

Dagasztani, keleszteni, átgyúrni, formázni, pihentetni (20 perc) és sütni (190 fokon 50-60 perc).

Előre is köszi!

Szép napot kívánok! Üdv, Niki


csopike53 Előzmény | 2006.01.05. 07:31 - #1926

Szia!Margit! Sajnos nem tudom mennyi ideig süt.Nincs olyan leirás ami irná a mentek idejét/kár/ Majd kikisérletezem a sütéseket,mert nem találtam még akinek ilyen gépe lnne,hogy tapasztlatot gyüjtsek:Köszi

EmMargit Előzmény | 2006.01.05. 01:36 - #1925

Sziasztok!

Niki küldött nekem kenyérképeket. Az Ír burgonyás kenyeret sütötte meg a kipróbálásra váró receptek közül. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá.

Ír burgonyás kenyér Ír burgonyás kenyér

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.04. 23:55 - #1924

Sziasztok!

Tegnap és ma is a Joghurtos zsömlét csináltam meg. Nagyon ízlik nekünk, és ma variáltam is egy kicsit rajta. A fehér liszt egy része helyett teljes kiőrlésű rozslisztet tettem bele. Így is nagyon finom lett.

ismét egy sima változatrozsos változat

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.04. 22:34 - #1923

Szia Csöpike!

Az a sütőprogram mennyi ideig tud sütni? Elég rosszak a gépekhez adott fordítások, lehet ám, hogy ez az a program, amiről írtam. Örülök a kenyérkéd sikerének és várom a továbbiakról is a beszámolót.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.04. 20:27 - #1922

Margit köszönöm szépen a választ.Nekem csak olyan sütőprog.van ami a kész kenyér további sütéséhez való.M nagyon-nagyon szép és finom letta fehér kenyerem.Beszerzem a burgonypelyhet és sütögetek tovább.

EmMargit Előzmény | 2006.01.04. 19:17 - #1921

Szia Csöpike!

A teljes kiőrlésű lisztekkel készülő kenyérnek jobb egy hosszabb program. Természetesen ezt is figyelni kell, hogy mennyire kel. Ha hamarabb, vagy később, mint kellene, akkor lehet a csak sütés programmal megsütni.
Burgonyapelyhet bioboltban lehet venni adalákanyagmenteset.

Sok sikert a kenyérhez, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.04. 19:14 - #1920

Szia Móni!

Nagyon örülnék a fotónak, köszönöm, ha elküldöd.
Kíváncsi vagyok, hogy válik be a recept, ha mások is megcsinálják. Majd mesélj, légyszíves!

Az oldal címét köszönöm, bepillantottam, majd visszamenekültem ide. A kezdőoldal kicsit cezarománnak tűnik nekem :-)), de lehet, hogy tévedek.
Nem Téged szeretnélek ám megbántani!!! A Norbi körül kialakult vagy mesterségesen kialakított felhajtás bosszant. Kikiáltották mindentudónak és mindenhez értőnek pedig semmi mást nem tett, mint lefogyott egyszer valamennyit. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezt én is megtettem, mégsem tőlem zeng az ország :-))
Nagyon bosszant konkrétan a lisztje, ami tele van igen káros adalékanyagokkal. Egyszer itt a fórumon felvetődött ez a liszt és én utánanéztem, hogy valójában mi is ez. Arra emlékeszem, hogy egy gyomorirritáló anyag van a lisztben és egy olyan, ami patkányokban rákkeltő. Itt abbahagytam a vizsgálódást, mert ennyi elég is volt belőle.
Bocsánat, hogy ezeket Rád borítottam, de hátha Te is szoktál néha ezzel a liszttel sütni, így már tudod, hogy egészségtelen.

További jó sütögetést, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.04. 14:20 - #1919

Szia Margit! Megszeretném sütni a Graham lisztes kenyeret az 5o dkg-os variációt rendes fehérkenyér pro. 3 óra?Burgony pehely minden boltba van?

Moni Előzmény | 2006.01.04. 07:26 - #1918

Szia Margit!

Megkérem a férjemet, hogy fotózza le.

Nem is a Norbi kedvéért szeretném beírni, hanem a többiekért. Amiket eddig sütöttem az ott kikísérletezett receptek alapján, ragacsosak, és "nehezek" lettek. Igaz, hogy el is ment a kedvem a sütögetéstől, és nem sütöttem meg minden receptet.

A honlap címe:www.norbi.hu

Üdv:

Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.03. 23:09 - #1917

Szia Csöpike!

Ezek a nagyon rövid programok igaziból semmire sem jók. A 2 órás gyorsprogram is csak némileg emelt élesztő és folyadékadaggal használható szerintem, de az sem produkál tökéletes kenyeret.
A tönkölybúzás kenyér sikerének nagyon örülök és további hasonló szépeket, finomakat kívánok. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.03. 23:04 - #1916

Szia Móni!

Örülök a sikeres kenyérkédnek és, hogy beszámoltál róla.

Azt hiszem ezt a receptet is beteszem a sajátjaim közé, mint a többit és a Te véleményedet és kiegészítésedet fűzöm hozzá, ha nem bánod. Képet nem tudsz esetleg küldeni róla?

A Norbi fórumba írd be, ha gondolod, bár szegény Norbira borzasztó módon haragszom. Azért ne a fórumostársaid igyák ennek a levét :-))
Mi ennek fórumnak a pontos címe?

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.03. 22:59 - #1915

Szia Ildikó!

Köszönöm, hogy a származás feltüntetésével adtad meg a receptet, természetesen nincs kifogásom ellene. Itt nálunk kialakulhat egy kolyoly fotógalériád, ha sok szép, finom dolgot sütsz. Nézd meg néhány fórumozó albumát, igen szép termésekkel találkozhatsz.

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?