Nálunk most a kedvenc és nekem eddig elronthatatlan a joghurtos zsömle. Sajnos erről tegnap olvastam, hogy valakinek nem sikerült, de szerintem csak elégette a sütőjében. Nagyon finom, laza szerkezetű, nagy zsömlék szoktak nekem ebből a tésztából lenni. A másik az egyszerű zsömle, csak fehér (BL 80-as) liszttel készítve. Szerintem ez is biztos siker
Jobb oldalon, alul vannak a kedvenc oldalaim, ezek közül a legelső a fiam honlapja.
Sok sikert a zsömléhez és köszönöm, ha szólsz a fiadnak a hnlapról, üdv, Margit
Köszi, hogy fáradozol vele, de tényleg nem szeretném, ha emiatt más fontosabbat háttérbe szorítanál. :) Előre is köszi mégegyszer!
Ja, még egy dolog. Szerinted (szerintetek) a Knorrnak van egy olyanja, hogy burgonyapehely püréhez. Ez használható a bioboltos pehely helyett? Mert nálunk nincs nagyon biobolt, ahol lehetne kapni.
Sziasztok! A változatosság kedvéért most Explorerből jelentkezem. Csigalassú, de hogy, hogy nem, itt megjelenik egy formázás eszköztár is a hozzászólásnál. Az eszem megáll, hogy a gportál (meg a t-online) mindenkit az IE használatára kényszerít (nálam persze ez nem lesz rendszeres, csak most egy receptet szeretnék majd feltenni, és kíváncsi vagyok, szépen betördeli-e, nehogy mindig Margitnak kelljen plusz munkát adnom.)
Különféle pelyheket több helyen is lehet kapni, ha arra jártok: Rossmann, DM (ahol a lisztek is vannak, meg ott vannak különféle magvak is), CBA, SPAR (pehelymix néven), krumplipelyhet viszont még csak bioboltban találtam (Árkád - Harmónia reformház, ez drága hely!). Bioboltokba egyébként is érdemes benézni, most már elég sok van ahhoz, hogy nem igazán mondhatók drágának, és állati sok egészséges dolgot kapni.
A bemásolandó recept pedig a Stahl-féle kandírozott narancshéj lesz (nekem angolul van meg, és nincs kedvem fordítgatni). Ezt már megadtam itt a fórumban is (már akkor oda kellett volna beírnom, de így legalább a legfrissebb megjegyzéseimet is mellétehetem), de nagyon fellelkesültem azon, hogy tegnap kalácsot sütöttem, házi kandi narancshéjjal. A családom nem igazán szerette a készen kapható Backmit keverékeket a mellékízük miatt, de a házi kandi héjat eddig magában is elrágcsáltuk :) Most viszont egy egész Carte d'Or doboznyi lett, és gondoltam, kipróbálom kalácsba is (csokidarabok és mandula mellett). Hát valami eszméletlen jó lett! Kemény, de a kalácsban visszapuhult, és semmi mellékíz. Szóval ezután mindig eldugok majd belőle egy adagot...
Szia Margit!
Bocsi, a kései válaszért, de csak most kerültem net közelbe. A legegyszerübb vizes zsemlével szeretném kezdeni, amit nem lehet elrontani. A sütőmnek meg az a baja, hogy az alja túlságosan süt, a teteje meg nem. Két tepsi is van az aljában. És persze nem igazán lehet állitani a hőfokot, csak hallás alapján, odahajolok, és hallgatom, hogy mennyire sistereg ki belőle a gáz. Te melyik zsemlét ajánlod?
Köszi: Bundik
A kisfiam kérésére jelentkezem. Megcsinálta a honlapját újra, ami egy hacker áldozata lett. Kérte, hogy meséljem el neketek, így megteszem a kedvéért :-))
Ha van kamasz fiú az ismeretségetekben, akkor kérlek hívjátok fel a figyelmét rá, csupa autós dolog szerepel az oldalon.
A férjem most közölte, hogy tulajdonképpen egy refraktométerhez hasonlóan kell ellenőrizze folyamatosan a batyuk állapotát. Ezért kiballag negyedóránként a konyhába és egészen közelről ellenőriz mindig egyet :-)) Lehet, hogy nem lesz reggelijük a gyerekenek? :-))
A trükk, hogy ki kell venni a lapátot :-) Érdemes, mert sokkal kisebb luk marad a kenyér alján. A csonkra rásül a kenyér, de ez kb. 10 perces áztatás után teljesen lemállik róla.
Köszönöm az ötletet, de örülök, hogy már itt kiismerem magam. Nem probléma, mert azért van még helyem, és aztán lehet még ugyanennyit venni, mint a mostani, abszolút nem vészes összegért. 50 MB volt eredetileg, ebből most még 19 MB van szabadon, tehát férnek még a képek bőven :-)) A receptet köszönöm, majd rövidesen átteszem az ABC-s részbe is.
Kati! Itt Szegeden bio bolt nincs, illetve gyógynövényboltnak hívják, viszont mindenféle különlegességet lehet bennük kapni. Én még ugyan nem kerestem, de élelmiszerboltban mintha láttam volna burgonyapelyhet. Rozspehelyre nem vélekszem, de sztem a gyógynövényben érdemes szétnézni. Nem is gondoltam volna, mi minden van már ott is. Nelly
Szia Marrgit! Több receptben olvastam a hozzávalók között, burgonya pelyhet, rozspelyhet.Én még üzletben ezekkel nem találkoztam.Hol lehet ezekhez hozzájutni?
Margitka! Sokszor olvastam,hogy kelesztés előtt kiveszik a keverőlapátot. Ilyenkor nem ragad a lapáttartó kis csőre a tészta? Nekem ugyanis mindig nehezen jön ki a két lapát a kenyérrel. Rosszabb esetben kiszakad a kenyérből, de ilyenkor nem mutatom a családnak az alját. Mi a trükk ilyenkor?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit