E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:31 - #2016

Szia Móni!

Gesztenyés kalács teljes kiőrlésű lisztből:

 

40 dkg tk búzaliszt

1 dl tej
1 dl kefir v. joghurt (+ 0,5 dl?)
1 egész tojás
4 dkg margarin,
1/4 kk. só
1 kk. cukor
1,5 kk. folyékony édesítőszer

késhegynyi aszkorbinsav

2 kk sikér
1/4 friss élesztő

1 cs gesztenyemassza

 

Estleg ebbe is tehetnél valamennyi natur burgonyapelyhet, hogy lágyabb, kalácsszerűbb legyen a tésztád. Mondjuk, akár 3-5 dkg liszt helyett is lehetne.
A folyadék plussz megint kérdőjeles, ezt majd érezni fogod, hogy elég-e. Azért tenném a kefirből, hogy lágyítsa ez is a tésztádat.
Megint az élsztő. Az eredeti receptben is 1/4 kocka van, mert a gesztenye massza nagyon lehúzná a tésztát a kevesebbel. Ennek dacára valahogy nem mertem még többet írni 40 dkg liszthez. Gondolkoztam az 1/3-on, de félek, hogy ez sok lenne már. Szerintem próbáld meg először a 1/4-del, legfeljebb hosszabb kelesztési időt kell majd a kalácsnak hagynod. Vigyázz, hogy a gesztenyemassza ne legyen hideg, amikor a tésztába teszed!!! Lehet, hogy picit több édesítőszert tehetsz, mert nem édes a gesztenyemasszád.

Egyet én is kérdeznék, hol kaptál cukor nélküli gesztenyemasszát? Nekem csak a cukrosat sikerül vennem, de érdekelne a cukor nélküli.

Nos, ennyi jutott eszembe. Remélem ez is beválik majd, bár nekem kicsit hátborzongató a tk lisztből a kalács :-))

Sok sikert, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.07. 22:26 - #2015

Szia Margitka!

Megnéztem a receptet jó. A roszos muffimn a Te kovászos muffin-kalácska sós változata. Ma sütöttem egy mogyorós túrós kiflit ami nem élesztős de nagyon egyszerű és finom. Képet az NLC-re teszek majd , a receptet meg amikor időm engedi beírom.Most nagyon el vagyok keseredve:-(( mert megfőztem a húslevest holnapra a kuktába és kiakartam vinni a spájzba és valami módom kifordult a kezemből és letört a fél füle és kiömlött a leves, nem tudom, hogy mit eszünk holnap. Ráadásul annyi a dolgom még mert holnap tartjuk a nagyobb fiam születésnapját. Már kész a tortája.:-))
Margitka nagyon tetszik a túrósmuffinbatyu.!!

További szép estét! Ha lesz időm jelentkezem. Jégkása:-))


kati Előzmény | 2006.01.07. 22:18 - #2014

Margitka! A receptek olvasása közben feltünt, hogy kétszer is dagasztod gépben a tésztát. Olyan géped van amivel ez lehetséges, vagy trükközöl valamit a géppel?

EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:13 - #2013

Szia Batka!

A kalácsot én is kelesztés nélkül szoktam formázni, majd utána kelesztem. A megkelt tésztát nem is lehetne szerintem fonni, ragadna és mindenképpen összeesik a mozgatástól.

Fantasztikus összefoglalást írtál a másik fórumban, köszönöm szépen. Jó részét persze csak nagyjából értem. Én nem dolgozom a számítógéppel, bár mostanában közel egy műszakot lehúzok itt éjjelente, de ez akkor is csak hobbi. Ehhez a G-Portálhoz viszont mindenképpen az Explorer kell nekem. Operám valamikor volt a gépemen telepítve, de annyira sosem használtam, hogy le is lett törölve. Az az igazság, hogy én örülök, ha egy valamit megtanulok használni, akkor attól nem tágítok. Így is mindig akad valami új program, amit meg kell tanulnom használni.

Jó sütögetést kívánok, kíváncsian várom a beszámolódat, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.07. 22:02 - #2012

Szia Margit!

Igen olyan kalácsot szeretnék, csak tk. liszttel. Tejféle, és tojás mehet bele, de cukor csak annyi amennyi az élesztőnek kell, a többi édesítő.

előre is köszi: Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:01 - #2011

Szia Rózsika!

Örülök, hogy sikerült itt írnod, valamint, hogy finom lett a kenyered és a zsömléd. Máskor ne engedd hamarabb megenni, mint ahogy lefényképezed :-))

Az író a tej savója. Lehet kapni olyan zacskóban, mint a tej, de nagyon kevés helyen láttam. Ha ilyen receptet szeretnél csinálni, akkor joghurttal vagy kefirrel is megcsinálhatod szerintem, vagy jó házi aludtejjel.

Örömmel várom a további recepteket. További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 21:45 - #2010

Szia Kati!

Nagyon örülök, a sikerednek. Előfordul eleinte, hogy nem tud igazán kihűlni a kenyér, mert hamarabb elfogy, mint ahogy kihűlne :-))
Kíváncsian várom a pityókás kalács utódjáról a beszámolódat, most már ez is biztos teljesen jó fog sikerülni.

Köszönöm, hogy szólsz a fiadnak, további kellemes hétvégét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.07. 21:41 - #2009

juhú! Köszi szépen, akkor holnap indul a kalács projekt. A tervben az ostoros kalács szerepel, a mindmegettén azt írták, nagybetűvel kiemelve, hogy fonás előtt nem kell keleszteni, hanem a kész kalácsot kell pihentetni. Megpróbálom így, hátha ez a titka annak, hogy ne repedjen ki, és majd beszámolok. Nagyon gusztának és finomnak ígérkezik!

Rozsika50 Előzmény | 2006.01.07. 21:41 - #2008

Szia EmMargitka!Örömmel írom hogy kisült a fehér kenyerem és a zsömlém is,nagyon jól sikerültek. Már el is fogytak,akenyérből egy kicsi maradt. Én már sokszor sütöttem már kenyeret ,félbarna lisztböl az is jó és finom.Mikor meg vettük a gépet nekem se sikerült a kenyér benne ,azota nagyon szeretem csak jó recept kell hozzá. Probálkozni fogok atöbbivel is ,én nagyon szeretek sütkérezni,van egy 15éves lánykám és az is nem volt még 9éves mikor már ki sütötte az elsö kavart sütit.Fényképezni már nem volt idö majdnem el fogyot.Szeretném meg kérdezni mi az az író? Csak gondólóm de nem tudom pontosan. Köszönöma lehetöséget hogy meg oszthattam másokkal a receptet.Majd írok még többet is. JÓ PIHENÉST KIVÁNOK!!!!!!!!! ÜDV:RÓZSIKA

EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 21:41 - #2007

Szia Móni és mindenki!

Megkaptam a képeket a teljeskirlésű kenyérről. Nagyon jól néz ki, örülök, hogy ilyen jól sikerült.

teljes kiőrlésű búzakenyér teljes kiőrlésű búzakenyér

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


kati Előzmény | 2006.01.07. 21:37 - #2006

Szia Margit!Sikerült!! Több kisérlet után, most a te recepted alapján sütöttem fehérkenyeret.Nem horpadt be, szépen megsült, és az állaga is pont jó volt.Egy baja van csak, hogy már alig van belőle pedig egy kg-s volt még 2órával ezelőtt.Holnap megsütöm a kalácsodat is . / tudod a szilveszteri pityokás volt/.

Köszönöm a választ a pelyhekről, ezekben az üzletekben mindig járok, majd jobban nyitvatartom a szemem. 

A fiamnak szólok /17 éves/ , hogy látogasson el a weboldalra, ő is nagy autós/F1/ rajongó.

Kati


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 21:28 - #2005

Szia Kezdő!

Még egyszer elmondom, hogy én is nagyon örülök a sikerednek, egészségedre a finom házi, vajaskenyeret.

Következőre azonban ne a legegészségesebb kenyeret válasszad szerintem, hanem kisebb lépésekkel haladj. Azt javasolnám, hogy ugyanezt a receptet csináld meg, amit most, csak mondjuk a liszt 1/3 részét cseréld át teljes kiőrlésű búzalisztre vagy teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztre vagy Grahamlisztre. Bármelyik jó, ami van otthon. Akkor meglátod, hogy viselkesik az a tészta. Valószínűleg egy minimálisan több folyadék kell majd bele, de ez lehet, hogy csak 1 evőkanálnyi lesz. Valamint nem árt sikért beszerezni és abból 1 kávéskanálnyit a tésztába tenni.

Várom további jelentkezésedet. Ha nincs kedved regisztrálni, akkor kint is levelezhetünk, csak itt sokkal többet lehet írni, így lehet, hogy néha itt fogok válaszolni. Sok sikert, várok fotót, ha sikerül majd csinálnod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 20:25 - #2004

Szia Móni!

Mindjárt megyek a képért, köszönöm, hogy elküldted.
Gesztenyés kalácsra olyasmire gondolsz, amit én sütöttem, csak tk. lisztből? Azt a receptet biztos át lehet variálni, ha szeretnéd, csak írd meg, hogy tejféle, tojás stb. mehet-e bele.

Ez valószínűleg vagy a folyadék-liszt vagy az élesztő nem teljesen pontos méréséből adódik. Ha mindent hajszál pontosan kimérsz és mondjuk 2 evőkanál folyadékot még hozzáteszel, akkor már nem ugyanazt az eredményt kapod, mint nélküle. Ugyanez volnatkozik a lisztre is. Ha nem egyformán rázogatod le a lisztespoharat, akkor több pohárnál már több dkg eltérés is lehet. A lágyabb tészta egy határig jobban kel, da ha túl lágy, akkor a sütés alatt össze is esik.
Valószínűleg ez lehet az ok.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 20:16 - #2003

Szia Ildikó!

Köszönettel várom a receptet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 20:12 - #2002

Szia Batka!

Köszönöm, mindjárt megnézem, hogy mit írtál ott.
A kenyérkédnek szerencséje volt, jó, hogy nem lett rossz a végeredmény. Szerintem ilyen vagy hasonló hibába mindenki beleesik egyszer-kétszer. Én volt, hogy az élesztőt felejtettem ki a kiflimből :-)) Ment vissza a gépbe, aztán jó lett a vége.
Általában akkor szokott valami történni nálam, ha a gyerekeim a konyhában nyüzsögnek, miközben berakom a gépbe a tésztát. Most már inkább kivárom, amíg minden mondandójukat elmondják, majd 3 perc csendet vezényelek.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 20:05 - #2001

Sziasztok!

Ígéretemhez híven feltettem a 4-es fonás képeit. Bal oldalon a képeim között lehet megtalálni, de most ideteszem az első képet, innen a többit is meg tudja nézni, akit érdekel.

További szép napot, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.07. 19:58 - #2000

Kedves Margit!

Végre elküldtük a tk kenyér képeit. Ma sütöttem meg. A teteje kicsit hullámos lett, nem tudom miért. Raktam bele 1/2 marék lenmagot is. Multkor elfelejtettem írni, hogy nincs mérlegem, ezért az általad leírt saccolással mérem a lisztet.

Szeretnék sütni egy teljes kiörlésü lisztből készült gesztenyés kalácsot. A gesztenyemassza natúr, tehát nem cukrozott. Mit tanácsolsz, hogy süssem? Ez is kettes kódu lenne, szerintem mást is érdekelne.

Meg szeretném kérdezni,hogy mitől van az, hogy ugyanazzal a recepttel készült kenyereknek más a mérete.

Üdv: Moni


ildikoo Előzmény | 2006.01.07. 19:48 - #1999

Szép jó estét hétfőn beirom a süti recit

Batka Előzmény | 2006.01.07. 17:17 - #1998

A nagy írogatásban képzeljétek, hogy jártam a mai napra rendelt kenyérkémmel! Ma már a tészta gombóccá összeállása előtt ott hagytam a gépet, és mivel a folyadékokat nagyjából a szokásosnak megfelelően adagoltam, csak arra tudok gondolni, hogy valószínűleg elmértem a lisztet - ránézésre legalább tíz dekával (mínuszban), mert a megkelt, épp sülni kezdett tészta a szokásos 2/3 helyett feljött az üst tetejéig, és ránézésre igencsak kovász állagú volt :))) A kész mű érdekes módon nem lett rossz, még csak be sem horpadt nagyon, csak állati nagy lyukacsok maradtak benne, az íze meg kicsit élesztős. De már félig elfogyott így is... Hát így jár, aki saccra sütöget, és egyszerre több dolgot csinál a háztartásban!

Batka Előzmény | 2006.01.07. 16:52 - #1997

Kedves Margit! A válasszal belekontárkodtam Csemi számítógépes fórumába, oda talán jobban illik a téma.

[Későbbi] [2476-2457] [2456-2437] [2436-2417] [2416-2397] [2396-2377] [2376-2357] [2356-2337] [2336-2317] [2316-2297] [2296-2277] [2276-2257] [2256-2237] [2236-2217] [2216-2197] [2196-2177] [2176-2157] [2156-2137] [2136-2117] [2116-2097] [2096-2077] [2076-2057] [2056-2037] [2036-2017] [2016-1997] [1996-1977] [1976-1957] [1956-1937] [1936-1917] [1916-1897] [1896-1877] [1876-1857] [1856-1837] [1836-1817] [1816-1797] [1796-1777] [1776-1757] [1756-1737] [1736-1717] [1716-1697] [1696-1677] [1676-1657] [1656-1637] [1636-1617] [1616-1597] [1596-1577] [1576-1557] [1556-1537] [1536-1517] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG