E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

zck Előzmény | 2006.01.08. 14:07 - #2034

Sziasztok! Hajnal 5.10-re kész lett a fincsi fehér kenyér. Finom kenyérillat mellett nagy kiváncsisággal vettem ki a formából, könnyen kijött. Szépen megsült, nem esett be a közepe és és laza lett, na és rendkívül finom. Azonnal be is reggeliztem belőle. Képeket is készítettem róla el tudom küldeni. Mennyiszer x mennyi pixelesben küldjem és hova? A feleségem és a kisfiam csak 9 óra környékén kóstolták meg, nekik is nagyon ízlett. Következő kenyérnek mit ajánlasz Margit?

Batka Előzmény | 2006.01.08. 13:15 - #2033

Niki, szeretném megköszönni a Profi szilikonforma tippet. Igaz, nem az általad megadott méretűek voltak (volt kerek torta, tégla és lapos szögletes), de 499 forintért vesztegették őket! (az én eddigi szilikonforma lelőhelyemen 2000 a hasonló méretű, legolcsóbb forma.) A tégla alakú 28x16,5x6,8 cm, és a tiéd méretei alapján azt gondoltam, elég sok lisztből kell beletenni a tésztát, de a kb. 35 dkg lisztből készült ostoros rétesem már majdnem a tetejéig megkelt! Úgyhogy szerintem jó méret lesz ez nekünk, kenyérszeletnek is.

Batka Előzmény | 2006.01.08. 13:11 - #2032

Margit, hát fogadd őszinte gratulációim!! Remélem, a tíz legjobb még egyszer ennyi tárhelyet kap ajándékba :))) És én is szeretném megköszönni mindenkinek a jobbnál jobb recepteket és ötleteket. Egyben szeretném megkérdezni, hogy ha a gépleírásomhoz hozzá tudnék még tenni, mi a könnyebb neked: ha az egész dokumentumot újraküldöm, vagy csak a javításokat? Illetve nem tudom, mennyire jó ötlet, de például ha javasolni lehetne jó receptes oldalakat a linkajánlóba, persze elsősorban kenyeres témájúakat. --- Most kel az ostoros rétesem a Niki tanácsára tegnap beszerzett Profi szilikon kenyérformában - és képzelhetitek, hogy meglepődtem, amikor kész lett a tészta, és nem kalácstészta lett, mint ahogy a hozzávalók alapján vártam, hanem rétes! Lágy lett, és úgy kellett kézfejjel kihúzogatni a bőven meglisztezett pulton. Módosítottam a recepten (részben akaratlanul...), de majd ha elkészült, csak akkor írom le a végső tapasztalataimat.

Rozsika50 Előzmény | 2006.01.08. 09:46 - #2031

Szia !!!! Örömmel olvasom a jó hírt!! Gratulálok hozzá ! EmMargitka köszönöm a választ a kérdésemre. Most ennyi megyek ebédet késziteni!! Majd éstére írok többett. Üdv:Rózsika!!!

nelly52 Előzmény | 2006.01.08. 08:30 - #2030

Szép jó reggelt mindenkinek! Látszik, hogy én éjszaka aludtam, így friss vagyok. Na nem dicsekszem, a front miatt iszonyú fejfájásom volt, így tegnap kimaradtam, de most elolvastam az elmaradt hozzászólásokat, nehogy kimaradjak valami számomra fontos dologról. És lőn! Margitka kenyérsütétési praktikáját kipróbálom. Szerencsére az én gépem tud így sütkérezni. Más. Megsütöttük a barátnőmnél az első közös fehér kenyeret. Először is köszönöm az ötletet Margitka, szuper lett. Olyan boldog voltam, hogy nem vallottam szégyent, és amikor kisült, nekiállt a család azonnal friss kenyeret enni. Legalábbis ezt mesélte a barátnőm este.Képzeld, azt mondta, hogy ez lesz a fehérkényer alap receptje, ezt fogja ezután mindig sütni, ha egyszerűt akar. De!! Most kalácsot akar!! Mert hogy az is milyen klassz lehet. Tehát kedves Margit, mit javasolsz első kalács receptnek? Én próbálkoztam az általam már jól bevált narancsossal, de ő csak síma egyszerű foszlós kalácsot szeretne. Aztán tudom, hogy még sajtos és krumplis kenyeret is szeretne, de majd később. Erre mondják, hogy evés közben jön meg az étvágy! Jé, itt Szegeden süt a napocska! Már jól indul a reggel! Jégkásának részvétem, én egy szülinapi pezsgővel jártam úgy, hogy az egész rám zúdult, teljes fehérnemű és ruhacsere volt a vége. Ráadásul be volt hűtve, és egy pohárnyi sem maradt az üvegben, s nem is volt felrázva. Na de félre bú, szép napot mindenkinek! És örülök Margitka a Top 10 sikerednek! Megérdemled, nagyon sokat tettél érte, s nekünk bizony nagy segítség! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 03:54 - #2029

Szia Zck!

Köszöntelek az oldalon és egyben köszönöm a dícséretet. Nagyon örülök, hogy ilyen felkészülten fogtatok bele az első kenyér sütésébe, követendő, jó példának tartom. Remélem sikeres is lesz az első sütésetek és beszámolsz majd az eredményről is. Ha esetleg fotókat tudsz küldeni, akkor azt ugyanúgy, mint a többieknek, nagyon szívesen közzéteszem.

Sok sikert kívánok a kenyérsütéshez, és sok örömöt a friss, házi kenyerekben, várom további jelentkezéseteket, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.08. 02:40 - #2028

Szervusztok! Az imént regisztráltam magam. Tegnap vettük meg az első kenyérsütőnket feleségemmel, jelenleg a gép a kelesztés fázisban van. Margit javaslata alapján a fehér kenyérrel kezdünk. Hamarosan kiderül, hogyan sikerül. Elismerésemet szeretném kifejezni ezen weboldallal kapcsolatban. Rendkívül sok segítséget kaptam a gépkiválasztástól kezdődően, az alapanyagok beszerzésén keresztül a megfelelő állagú kenyértészta ismérveinek elsajátításáig mindenben. Ja és az első kovász is készülőben. Köszönöm! Az imént olvastam, hogy a lap bejutott a TOP 10-be. Gratulálok! Egyelőre ennyi!

EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 01:34 - #2027

Sziasztok!

Szeretnék megosztani mindannyiótokkal egy örömhírt. Nekem feltétlenül az, de remélem osztoztok Ti is velem.

A G-Portálon jelenleg 15.476 olyan portál van, aminek jegyzik a látogatottságát. Összesen ennél lényegesen több van, ezek azok, amik elérték az elmúlt két hét átlaga alapján a napi 1 látogatót. A mi oldalunk ma bejutott a Top 10-be, ez azt jelenti, hogy ilyen sok portál közül a mi oldalunk a 10. leglátogatottabb az elmúlt két hét átlaga alapján. Minden nap ilyen tájban lehet megnézni a váltást. Már napok óta lestem, hogy javul az átlagunk, de ezt álmomban sem mertem remélni. Természetesen nem ez volt a célja az oldalnak, de ha már így alakult, akkor nagyon örülök neki és remélem velem örültök Ti, akik szintén sok munkát és segítségnyújtást fektettek az oldalba.

Megragadom az alkalmat és szeretném megköszönni mindenkinek a sok receptet, képet és egymásnak nyújtott segítséget, amit írtok és küldtök.

Bíztatok és kérek mindenkit, hogy csak így tovább! Kérem, ha valakinek jó ötlete van az oldal bővítése, fejlesztése, érdekesebbé-hasznosabbá tétele érdekében, akkor írja meg, én megpróbálok megvalósítani mindent, ami a jelen profilunkba illeszthető.

További jó munkát, jó szórakozást és jó sütögetést kívánok mindenkinek, üdvözlettel, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 00:27 - #2026

Sziasztok!

Megmutatom Jégkása Mogyorós, túrós kiflijének képeit, addig is, míg lesz ideje a rceptet beírni.

Mogyorós, túrós kifliMogyorós, túrós kifli

Szerintem igen jól néznek ki, kíváncsi vagyok a receptjére is.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 23:45 - #2025

Szia Julika!

Remélem szoktál olvasni. Vettem gyümölcscukrot. Az van ráírva, de Te is említetted, hogy ebből kevesebb kell, mint a rendes cukorból. Szerinted egy 50 dkg lisztből készült kalácsba mennyit tegyek belőle, hogy ne legyen túl édes? Az a baj, hogy azt sem tudom, hogy a 10 dkg rendes cukortól mennyire lesz édes a kalács, abból tudnék visszaszámolni.

Várom jelentkezésedet és előre is köszönöm a válaszodat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 23:40 - #2024

Szia Kati!

Igazán nics mit, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 23:38 - #2023

Szia Móni!

Köszönöm a választ, még annyit megírnál, hogy ki a gyártója vagy a forgalmazója? Megpróbálnám kideríteni, hogy hol lehet kapni még a Metrón kívül. Oda szinte sose megyünk vásárolni.

Kíváncsian várom kaláccsal kapcsolatos beszámolódat és fotókat, ha sikerül csinálni.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


kati Előzmény | 2006.01.07. 23:28 - #2022

Margitka!

Köszi


Moni Előzmény | 2006.01.07. 23:14 - #2021

Szia Margit!

A pécsi Metróba vettem a natúr gesztenyemasszát.

Köszi a receptet, holnap megsütöm.

Üdv: Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 23:05 - #2020

Szia Jégkása!

Örülök, ha így érzed :-))

Jó éjszakát, várom a receptet holnap, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.07. 22:57 - #2019

Szia Margitka!

Már csak langyos volt azért akartam kitenni. Már forráztam le a lábam tudom milyen szerencsére nem maradt nyoma.A fül teljesen eltört és az egyi oldali bezárója is.A torta Őszibarackos tejszines torta majd a NLC bemoldalamon lesz kép.Átadom neki. Lassan olyanok leszünk mint egy nagy család és ez nagyon jó.

Megyek aludni, majd jelentkezem.Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:48 - #2018

Szia Jégkása!

Ó, Te szegény. Nagyon sajnálatos ahogy jártál, de annak örülj, hogy nem forráztad le magadat. Nem tudom, hogy szerencséd volt, vagy már kihűlt a leves, de képzeld, ha egy ilyen adag forrón rád ömlik. Illetve inkább ne is képzeld el, de ennek örülj, hogy nem így történt. Sajnos a kukták fülét nem túl jóra csinálják, nekem is van már hibás füllel.
Biztos kitalálsz valami gyors levest holnapra, nem baj az, ha nem húsleves.
A kifli receptjét várom a képeket mindjárt megszerzem hozzá.
Milyen tortát csináltál?
A fiadnak sok szeretettel gratulálok születésnapja alkalmából.

Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:40 - #2017

Szia Kati!

Trükközöm. A következőképpen:
1.) Gyorsprogramot bekapcsolom, ez csak 5 percet melegít az elején, majd dagaszt, ezután kikapcsolom
2.) Tészta programot bekapcsolom, ez az elején kb. 20 percet melegíti a lisztet, nekem már ehelyett keleszt, majd 20 percet dagaszt
3.) Ha a gépben szeretnék sütni akor ezt a programot hagyom végigfutni, majd a csak sütéssel megsütöm a kenyeremet. Ha sütőben szeretnék sütni, akkor a dagasztás után kiveszem a tésztát, formázom és így kelesztem langyos helyen.

Ez talán bonyolultnak tűnik, de igaziból nem az. Nekem nagyon bevált, szinte mindent így csinálok most már, nem igazán szerettem meg a fix programokat. A gép mindig sípol a dagasztások vége előtt 5 perccel, tehát tudom, hogy mikor fog megállni, úgy meg sosem sütök kenyeret, hogy nem vagyok itthon.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.07. 22:31 - #2016

Szia Móni!

Gesztenyés kalács teljes kiőrlésű lisztből:

 

40 dkg tk búzaliszt

1 dl tej
1 dl kefir v. joghurt (+ 0,5 dl?)
1 egész tojás
4 dkg margarin,
1/4 kk. só
1 kk. cukor
1,5 kk. folyékony édesítőszer

késhegynyi aszkorbinsav

2 kk sikér
1/4 friss élesztő

1 cs gesztenyemassza

 

Estleg ebbe is tehetnél valamennyi natur burgonyapelyhet, hogy lágyabb, kalácsszerűbb legyen a tésztád. Mondjuk, akár 3-5 dkg liszt helyett is lehetne.
A folyadék plussz megint kérdőjeles, ezt majd érezni fogod, hogy elég-e. Azért tenném a kefirből, hogy lágyítsa ez is a tésztádat.
Megint az élsztő. Az eredeti receptben is 1/4 kocka van, mert a gesztenye massza nagyon lehúzná a tésztát a kevesebbel. Ennek dacára valahogy nem mertem még többet írni 40 dkg liszthez. Gondolkoztam az 1/3-on, de félek, hogy ez sok lenne már. Szerintem próbáld meg először a 1/4-del, legfeljebb hosszabb kelesztési időt kell majd a kalácsnak hagynod. Vigyázz, hogy a gesztenyemassza ne legyen hideg, amikor a tésztába teszed!!! Lehet, hogy picit több édesítőszert tehetsz, mert nem édes a gesztenyemasszád.

Egyet én is kérdeznék, hol kaptál cukor nélküli gesztenyemasszát? Nekem csak a cukrosat sikerül vennem, de érdekelne a cukor nélküli.

Nos, ennyi jutott eszembe. Remélem ez is beválik majd, bár nekem kicsit hátborzongató a tk lisztből a kalács :-))

Sok sikert, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.07. 22:26 - #2015

Szia Margitka!

Megnéztem a receptet jó. A roszos muffimn a Te kovászos muffin-kalácska sós változata. Ma sütöttem egy mogyorós túrós kiflit ami nem élesztős de nagyon egyszerű és finom. Képet az NLC-re teszek majd , a receptet meg amikor időm engedi beírom.Most nagyon el vagyok keseredve:-(( mert megfőztem a húslevest holnapra a kuktába és kiakartam vinni a spájzba és valami módom kifordult a kezemből és letört a fél füle és kiömlött a leves, nem tudom, hogy mit eszünk holnap. Ráadásul annyi a dolgom még mert holnap tartjuk a nagyobb fiam születésnapját. Már kész a tortája.:-))
Margitka nagyon tetszik a túrósmuffinbatyu.!!

További szép estét! Ha lesz időm jelentkezem. Jégkása:-))


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?