E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 21:07 - #2055

Szia Niki!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kenyér, ha megengeded a Te véleményedet is hozzáfűzöm a recepthez. Örülnék, ha a legközelebbiről Te is tudnál fotót küldeni, akkor azt is mellé tenném.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 21:04 - #2054

Szia Móni!

Örülök, ha úgy érzed a kalács is sikeres volt. Gondolkozom, hogy vajon mitől repedt ki a teteje. Folyadék elég volt benne? Kelesztési idő? Ez a kettő jutott szembe most, mint lehetséges probléma.

Ha sütőben szeretnél sütni a kenyértésztából, akkor egy picit emeld meg az élesztőadagot. Tudod ott vacilláltam, hogy vajon mennyit kellene tenni, hát a sütőhöz a nagyobb mennyiséget mindenképpen. A folyadékot kell még általában csökkenteni, de ezt nem tudom látatlanban javasolni. Az a lényeg, hogy a tészta elég kemény, jól formázható legyen, hogy kelés és sülés közben ne másszon szét oldalra.

A kész lisztkeverékeket nem ismerem igazán, csak annyira, amennyit olvastam róla. Sok probléma szokott lenni az élesztővel, ami benne van, ezért általában szoktak hozzá még élesztőt tenni. Hogy vajon mennyire van szükség hozzá, ezt sajnos nem tudom. Remélem fog majd segíteni valaki, aki szokott ilyen lisztkeveréket is használni. Érdemes azonban inkább saját "lisztkeverékkel" dolgozni, abba biztosan ki tudod számolni a szükséges élesztőmennyiséget.

Várom a beszámolódat a zsömléről, ha lehet képekkel és kiegészítéssel a recepthez, valamint, ha a kalácsról sikerül képet csinálni egyszer, akkor annak is örülnék. Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 20:48 - #2053

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy itt is köszönthetlek a fórumon.
A kint feltett kérdésedre, itt bővebben tudok válaszolni. Az aszkorbinsav valamelyest a kelésben is segít, de amig azt nem kapsz, addíg nyugodtan használhatsz helyette 1 evőkanál 10 %-os ecetet is.

Mekkora kenyeret sütöttetek és valójában mennyi az a 3 óra körüli program. Kenyérnek általában nem árt 3 ó 30 perc körüli, bár ez a nagyságától is függ.

Várom válaszod, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2006.01.08. 20:46 - #2052

Szia Batka!

Örülök, hogy sikerült formát venned! A külméret egyezik, úgyhogy szerintem ugyanolyat sikerült szerezned. Annyit elhibáztam, hogy 60 dkg lisztből a kalács nem a legszuperebb benne, szerintem max. 50 dkg lisztből való kenyeret, kalácsot lehet benne csinálni. A Viktória királynő kenyere is  duplájára kel benne, és felfelé. Nagyon szép látványnak is. :)
Sok sikert hozzá a továbbiakban is!

Üdv, Niki


tnikita Előzmény | 2006.01.08. 20:42 - #2051

Szia Margit!

Gratulálok a sikerhez! Az egész tőled indult ki, tehát azért téged illet a dícséret nagyrésze!

Megsütöttem a teljes kiőrlésű kenyeret és hatalmas sikert jelentett. Nem esett be a teteje, megsült rendesen a belseje, egyszóval nagyon finom lett! Ezer köszönet érte! Fénykép sajnos nem készült róla, mert a gépben lemerült az akksi, de majd legközelebb.

Szép estét kívánok! Üdv, Niki


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 20:06 - #2050

Szia Batka!

Köszönöm a linkeket, rövidesen átnézem őket és felteszem az új helyükre.

Az ostoros rétesről a tapasztalataidat feltenném az eredeti recepthez, ha nem bánod, de azért megvárom a válaszodat. Én a túróssal jártam majdnem hasonlóan, mint Te most ezzel az ostoros rétessel, de azért nekem nem fogyott el egészen. Most készül nekem is egy kalácsom, majd jelentkezem vele, ha készen lesz.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 20:00 - #2049

Szia Nelly!

Na, akkor Te is jól jártál a mai ebéddel.
Köszönöm a gesztenyemasszáról az információt. Megpróbálok utánanézni, hogy máshol is árulják-e, mert a Metróba nem szoktunk járni.
A kalácsot érdemes édes programon sütni, ha van ilyen a gépen. Ha nincs, akkor normál programmal szokták. Ennek elég lenne egy 3 óra körüli programot keresni.

További jó sütögetést, majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 19:40 - #2048

Szia Gabo!

Nagyon jó az ötleted, köszönöm szépen.
Gondoltam én már valami hasonlóra, csak nem egészen látom még a kivitelezhetőségét. Ígérem, hogy elgondolkozom rajta, megpróbálok valamit kitalálni és meg is csinálom, ahogy időm engedi. Ez egy kicsit hosszadalmasabb dolog, tehát nem ígérem, hogy néhány napon belül készen lesz, de igyekszem.

További szép estét, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.08. 16:52 - #2047

Szia Margit!

Először is gratulálok a sikeredhez.

Látom már válaszoltak neked a gesztenyemasszára vonatkozóan, aminek nagyon örülök mert kukáznom kellett volna, Ugyanis megsütöttem a kalácsot. Nem küldök képet, mert a teteje nagyon rondán felrepedt. Elég tömör lett. Nekem ízlik, de én szeretem a "tk" ízt. A gyerekek azt mondják, hogy ez nem olyan jó, nem érzik rajta a gesztenyét. (ha ez igaz, akkor valami betörő járhatott nálunk, merta kalács fele hiányzik, és még csak 2 órája sült meg)

Ha csak tk liszből akarok zsemlét, akkor a kenyérreceptet használjam?

Most vettem a METRÓ-ba "barnakenyérliszt"-et. van benne búzaliszt, rozsliszt és élesztő. Ehez csak vizet adjak?

előre is köszönöm a válaszodat: Moni


szokimoki Előzmény | 2006.01.08. 16:48 - #2046

Sziasztok!

Nem akarok okoskodni, de én a mákos bejglinél próbáltam, hogy miután megkentem tojással, megszurkáltam villával a tetejét, és így volt helye elmenni a gőznek ezáltal nem repedt ki a tészta.Nem tudom, hogy a kalácsnál ez beválik-e?


Batka Előzmény | 2006.01.08. 16:05 - #2045

Hú, válogattam néhány oldalt, de előbb nézd meg őket, hogy megfelelnek-e.

 

Házikenyér (81 nem kenyérsütőgépes recept)

http://www.hazikenyer.hu/

JamiC fórum e-társ receptoldala (főleg muffinok)

http://jamicrecept.uw.hu/

Morzsáló (vidám, békés blog, ötletbörze)

http://195.184.19.155/mindmegette/index.php?apps=rovat&rovat=361

Chili&Vanília (nyálcsorgató, profi gasztroblog)

http://chiliesvanilia.blogspot.com/

Mindmegette (óriási receptadatbázis, sok kenyér, a Rama háziasszonya és a Chef válaszol)http://www.mindmegette.hu/

 

Az ostoros rétes valami mennyei lett! A keleti pályaudvarnál a metró aluljáróban van az a Princess pékség, ott kapható egy mini kakaós tekercs, na egy az egyben olyan íze van! Finom, réteges, a töltelékből kifelejtettem a vaníliás cukrot, de nem hiányzott: azon melegiben felfaltuk, pedig....

 

A fele mennyiségből indítottam, de az élesztőt még megfeleztem. Aztán mikor már mindent belepakoltam az üstbe a dagasztáshoz, véletlenül beledobtam az egész tojást. Vagyis még kellett bele liszt. Elszórakoztam egy darabig, míg a leírásnak megfelelő, lágy, de fonható tésztát kaptam. Aztán a megkelt kalács kidagadt a formából, és nem felül repedt ki, hanem a forma és a tészta találkozásánál. Ennek az lett az eredménye, hogy amikor kiemeltem, az alsó fele benneragadt. Úgyhogy a tetejét fejjel lefelé rácsra tettem, majd kiráztam a formából az alját is. Hát a látvány nem volt túl meggyőző, de szerintem még ma újráznom kell, ugyanis holnap reggelire szántam. Viszont annyit változtatni fogok, hogy egyetlen lapot sodrok, megkenem, és hengerré tekerem, így talán nem szakad megint bele. De lehet, hogy kevesebb tölteléket is kap. Mindenesetre bekerült a kedvencek közé.

Én olvasztott vajjal vagy olajjal szoktam a kalácsok tetejét megkenni, mert nem szeretjük a tojás ízét a sütiken, és így ugyanolyan szép barna lesz. Ha fényesíteni szeretném cukros vízzel kenem le a sütés vége előtt nem sokkal.


nelly52 Előzmény | 2006.01.08. 15:53 - #2044

Már megint itt vagyok! Szóval ezt a kakaó nélküli kalácsot milyen progin javasolod sütni? Jó a normál, vagy keressek valami mást? Köszi Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.08. 15:34 - #2043

Margitka! Azt hiszem, Te kérdezted a natúr gesztenyemassza gyártóját. Szóval balfácánságom miatt ( a kész zúzapöri alatt elfeljtettem kikapcsolni a gázt, így apósomnál ért utol a fiam hívása, miszerint odaégett az egész, ezért új alapanyagot kellett beszerezni) a Metróban jártam, s ott láttam én is ezt a típust. Szóval Táti gesztenyepüre, és a változatosság kedvéért Táton gyártják, zöld színű a csomagolópapírja. Egyébként köszi a kalács ötletet, majd utánanézek a receptek között.Nelly

gabo Előzmény | 2006.01.08. 14:56 - #2042

Szia Margitka!

Gratulálok a sikeredhez,ez nélküled nem jöhetett volna létre!Most már nagyon sok jó recept van fenn.Tudom hogy nem sok tapasztalatom van,de jó lenne úgy rendszerezni,fórumosokét  is mind a tiéd van.Pl:kenyerek,péksütemények,sütik. Átláthatobb lenne.A sok jó közül mire a végére érek,már elfelejtem,hogy mit is akartam..Lehet hogy most hülyeséget irtam bocsi.Továbbra is aktiv látogatód leszek...!


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 14:51 - #2041

Szia Gabo!

Sonkás süni

Az én receptjeim között, a péksüteményeknél található eredetileg. Sok sikert hozzá, ha megsütöd, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 14:49 - #2040

Szia Zck!

Nagyon örülök a sikernek. Erre számítottam is titokban, mert tényleg tiszteletreméltóan felkészültetek a sütésre.
Képeket a bal oldalon, alul található e-mail címemre küldjél légyszíves. A mérete tulajdonképpen mindegy lenne, mert lekicsinyítem, amekkorára kell, de talán kisebb méretben könnyebb átküldeni. 400 x (300) -ra szoktam lekicsinyíteni. A második számot azért tettem zárójelbe, mert az nem minden esetben ekkorára jön ki.

Következő kenyérnek talán ugyanezt a receptet, de egy kevés teljes kiőrlésű liszttel megbolondítva ajánlanám, ha szeretitek az ilyen kenyeret. Elsőre 10 - 15 dkg-ot lenne érdemes lecserélni, és egy csapott kávéskanál sikért is érdemes bele tenni.
A kalácsot is érdemes kipróbálni, elsőre talán kakaó nélkül és ennek a készítési ideje alatt meg lehet lesni, hogy a gép mikor, mennyi ideig dagaszt, mikor van az utolsó dagasztás utolsó 75 másodperce, és ejti-e a tésztát a kelesztési idő alatt. Ezeket kitapasztalva lehet a következő alkalommal a kakaós csíkos kaláccsal is próbálkozni.

Várom a képeket és a következő sütésről a híreket. További sok sikert, üdv, Margit


gabo Előzmény | 2006.01.08. 14:44 - #2039

Szia Jégkása!

A sonkás-süni receptet nem találom!Le irod,hogy hogyan csináltad,vagy rossz helyen kerestem?


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 14:38 - #2038

Szia Batka!

Kész is :-) Várom az első fecskét!

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 14:35 - #2037

Szia Batka!

Köszönöm a gratulációt, de közös a siker :-))

A gépleírással kapcsolatban Rád bízom, hogy csak a kiegészítést, vagy a telejs leírást küldöd újra. Ahogy Neked kényelmesebb vagy biztosabb, hogy úgy lesz a leírás, ahogy gondolod.

Nagyon jó ötletet adtál, néhány perc és meg is valósítom. A kedvenc oldalaim alá egy új linkgyűjteményt teszek ki, az lesz a címe, hogy : Fórumozók kedvencei
Ide fel tudok tenni linket, akár úgy is, hogy itt a hozzászólásba beteszitek és innen felteszem.

Kíváncsian várom az ostoros rétessel kapcsolatos tapasztalataidat és változtatásokat. További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.08. 14:27 - #2036

Szia Rózsika!

Köszönöm a gratulációt, várom a jelentkezésedet, üdv, Margit


[Későbbi] [2475-2456] [2455-2436] [2435-2416] [2415-2396] [2395-2376] [2375-2356] [2355-2336] [2335-2316] [2315-2296] [2295-2276] [2275-2256] [2255-2236] [2235-2216] [2215-2196] [2195-2176] [2175-2156] [2155-2136] [2135-2116] [2115-2096] [2095-2076] [2075-2056] [2055-2036] [2035-2016] [2015-1996] [1995-1976] [1975-1956] [1955-1936] [1935-1916] [1915-1896] [1895-1876] [1875-1856] [1855-1836] [1835-1816] [1815-1796] [1795-1776] [1775-1756] [1755-1736] [1735-1716] [1715-1696] [1695-1676] [1675-1656] [1655-1636] [1635-1616] [1615-1596] [1595-1576] [1575-1556] [1555-1536] [1535-1516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU