E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2006.01.10. 20:06 - #2116

Szia Margit!

A recept alapja a Bio fehér tönköly kenyér. Előző este bekevertem 10 dkg fehér lisztet 15 g élesztővel 1 ek mézzel és 1 dl langyos vízzel beletettem az egészet a kenyérsütő üstjébe és elkavartam, ott hagytam másnapig. Ma amikor hazaértem a többi hozzávalóval 150g teljesőrlésű tönköly lisztet és 250 g fehér tönköly lisztet 1 tk. sót. 1 kk. sikért. és egy ek búzacsírát, valamint 2 ek. napraforgó és tökmagot tettem még bele 2dl vizet, és dagasztás közben még amannyit igényelt.Tészta programot inditottam el, kelt 50 percet, majd formáztam csináltam mellé 3 zsemlét és zacsiban sütöttem. kicsit ellapult és összesült a zsemlével.Finom ropogós kenyér lett. Képeket a szokott helyen.

Nem lesz az a honlap olyan hamar sok képet küldök még, mert a párom is kell hozzá és nehéz az időnket összehozni ma is 16-ot dolgozik.

Üdv Jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 19:26 - #2115

Szia Móni!

Örülök, hogy nem volt problémád a lisztkeverékkel.
A muffinformában sütés nekem is nagy kedvencemmé vált, mint gondolom ez látható is a receptjeimből :-)) Gratulálok a muffinbuktádhoz.

Megpróbálhatod reggelre eltenni a tésztát, de két dologra figyelj szerintem. Az egyik, hogy mindenképpen hidegen keverd össze az összes hozzávalót a gépben, legfeljebb a margarint olvasszad meg a mikróban. A gép tetejét a dagasztás idejére hagyjad nyitva, hogy a tészta ne melegedjen. A másik, hogy elég nagy edényben tedd a tésztát a hűtőbe, mert mindenképpen kelni fog és lehet, hogy nem örülnél, ha a reggeli kiflisütés helyett, hűtőtakarítás lenne a programod.

Mesélj majd, hogy sikerült, üdv, Margit


Moni Előzmény | 2006.01.10. 19:03 - #2114

Szia Margit!

Megsütöttem a félbarnakenyér lisztkeverékből a kenyeret. Élesztőt nem raktam bele, gondoltam először kipróbálom így. Gyönyörűen megkelt, és nagyon finom lett.

Megsütöttem a lekváros buktádat, de én 24 részre vágtam, és muffinsütőbe raktam. Nagy siker volt, "élt 1/2 napot".

Azt szeretém megkérdezni, ha kiflit sütök, és ma este állítom össze, kisüthetem-e holnap reggel, vagy akkor nem olyan jó? Frissen szeretném a gyerekeknek adni reggel.

Üdv: Moni


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 18:46 - #2113

Szia Kila!

Nekem is a kalácstésztával szokott ilyen kalandom lenni. Olyankor szidom magamat és kínlódom.
Kicsit szomorkásan hangzik, amit a kenyérsütésről írtál, remélem annyira nem szomorú a helyzet, mint amilyennek tűnik :-))

További sok sikert kívánok, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 18:36 - #2112

Szia Jégkása!

Kíváncsian várom az újabb kenyered receptjét és képeit.
Azért nálam sem aggodalmas a helyzet, mert van még bőven helyem és, mint írtam is, minimális ráfordítással lehet megint ugyanennyi helyhez jutni. Ezt aztán a végtelenségig lehet bővíteni. Szerintem itt, az oldalon sok-sok száz kép van már fent és még van az eredeti helyemből kb az 1/3-ad része.  Annyit spórolok csak, hogy  30-40 KB nagyságú képeket teszek fel, ez szerintem már élvezhetően mutatja a rajta lévő  témét, de elég kicsi, hogy ne sok helyet foglaljon.

A gombás fasírt is jó ötlet, biztos finom volt. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.01.10. 18:19 - #2111

Köszönöm a választ Margitka! Megpróbálom ezentúl lágyabbra hagyni a tésztát. Egyébként kaláccsal is jártam már így, mint a pizzával.
A "sültjeimmel" nem dicsekedhetek, semmi extrát nem produkáltam az utóbbi időben. De az is valami (nekem legalábbis), ha egy snassz kenyér sikerül. 1-2 évig elég kudarcban volt részem, minden darabnak tudok örülni, még mindig megcsodálom őket :-)
Jó sütögetést és szép estét mindenkinek! kila

jegkasa Előzmény | 2006.01.10. 17:56 - #2110

Szia Margitka!

Bármelyik képemet átteheted ide is ha jónak látod, azért teszem az NLC-re mert oda a legegyszerűbb feltennem. Atért is  szeretnék egy oldalt ahova mindenféle sütimet tortámat feltehetem és nem kell aggódnom a hely szüke miatt.Úgy képzelem, hogy linkesre kéne alakítani, hogy aki kíváncsi megnézhesse, de nem akarok saját oldalt mint a Tiéd.Most sül egy teljesőrlésü és fehér tönkölylisztes kenyerem, majd a képeket és a receptet közzéteszem.

Nagyon jól néz ki a fasírtos muffin. Én is készítettem fasirtot csak én ennek a belsejébe tettem gombát.

Továbi szép napot, majd jelentkezem Jégkása.


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 17:06 - #2109

Sziasztok!

Tegnap megsütöttem újra a kalácskákat, de a fele tésztából a gépben sütöttem egy mini, tekert kalácsot. Az eredeti recepthez írtam hozzá ez utóbbit is. Üdv, Margit

újra meg kellett sütnöm, most a fele sült a sütőbena másik feléből ez letta másik feléből ez lett


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 16:37 - #2108

Szia Niki!

Kíváncsi vagyok Jégkása kenyerére, ha megsütöd. Nagyon szép volt az a kenyér, biztos finom és és egészséges a tönkölybúzaliszttől.
Remélem erről és a majdani Baguette-ről is küldesz fotókat :-))

A kiegészítésen még gondolkozom, majd jelentkezem, ha sikerült valamit kitalálni. További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 16:34 - #2107

Szia Shane!

Egyetértek Batkával, szerintem a 25 dkg-os kiszerelés az elterjedtebb.

Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 16:31 - #2106

Szia Erika!

Hát nagyon bánt a dolog, de azt bizony én írtam el. Szerintem egyszerűen kifelejtettem belőle a vizet. Ne haragudj érte, sajnálom az elrontott kenyeredet! 

A recepthez hozzáírtam 1,2-1,3 dl vizet, erre persze nem emlékszem, de ennyi körül kellett lenni a hozzátett víznek. A lényeg, hogy ennek is ugyanolyan sima gombóccá kell összeállnia, mint a többi kenyérnek. Ha egy hajszálnyit lágyabb(de nem kenődős) az nem baj, mert a pattogtatott amaránt a végén kerül bele.

Még egyszer elnézésedet kérem, és köszönöm, hogy szóltál a hibás receptről.

Kíváncsi leszek, ha megcsinálod legközelebb, akkor hogy sikerül, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 16:24 - #2105

Szia Kila!

Nagyon örülök, hogy újra jelentkeztél, hiányoltalak :-)
Én is szoktam tésztákkal néha így járni. Egy egész picit érdemes lágyabbra hagyni a pizzatésztát, akkor nem lesz ennyire ruganyos és könnyebben lehet nyújtani.

Mesélj, hogy vagy, miket sütöttél az utóbbi időben?

Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


tnikita Előzmény | 2006.01.10. 13:28 - #2104

Szia Margit!

Köszi a segítséget. Igazából tényleg az lenne a legfontosabb ami Neked már rutin, és a folyadék valóban az a hozzávaló, amit másképp nem is lehetne jobban kiszámolni, mint hogy figyeljük a tésztát!

Csak azért kérdezgetek így, mert sokszor volt már rá példa sajnos, hogy dagasztásnál magára kellett hagynom a gépet, akár a kisfiam miatt, akár más sürgős elrohanás miatt. Ekkor pedig, mikor már egy ideje dagaszt, nem igazán tesz jót a tésztának, ha leállítom a gépet és majd ha "visszajöttem" akkor újraindítom. Azt hiszem, hogy ezek azok az esetek, amelyeket Murphy-szindrómának is lehet hívni. :)

Mindenesetre tényleg köszönök minden fáradozást!
Ma ill. holnap meg fogom sütni Jégkása Bio fehér tönkölybúza kenyerét, de csak fele adagból. Tegnap meg megsütöttem Batka Baguette-jét, 4 db hosszúkás cipó formájában és nagyon finom lett! Sajnos erről sem született kép, de biztos lesz ismétlés! :)

Kellemes napot kívánok! Üdv, Niki


Batka Előzmény | 2006.01.10. 13:20 - #2103

Szia Shane, ahogy elnéztem a Mézes-almás-zabpelyhes pite receptjét, és összevetettem a saját zabpelyhes sütis recepjetim arányaival, szerintem jégkása a 25 dekás zabpehelyre gondolt, azt mindenütt lehet kapni (gyártja a Fortunate Kft.), olyan, mint a pehelymix, csak egykomponensű. Szóval sztem 1 zacskó = 250 gramm.

teerika Előzmény | 2006.01.10. 12:50 - #2102

Kedves Margit !

Sajnálatos módon elég ritkán tudok az oldalra látogatni , de azért le-le szedek egy-egy receptet .Segítségedet szeretném kérni.Már jó ideje ki szerettem volna próbálni a Malátás,rozsos kenyér amaránttal receptet , vasárnap sor került rá .Az oldalon lévő "házifeladat" :) problémájával ( a folyadék mennyisége) találtam szembe magam .Légy szíves nézd meg a receptet ,ha valóban 2dl kell hozzá akkor türelmetlen voltam mert úgy láttam össze sem tud állni a szárazanyag gombóccá így öntöttem hozzá először +1dl-t majd +0,5dl-t aztán megijedtem hogy igy túl nedves és szórtam hozzá lisztet egyszóval kapkodtam, a végeredmény egy nagyon sűrű kenyér lett a Te szép magas laza kenyeredhez képest.
Kérlek szépen írd meg hogy megpróbáljam-e mégegyszer módosítás nélkül vagy hogy mennyi plusz folyadékot javasolsz hozzá .(Jajj,és még valami , csak normál programon csináltam mert a gépemen a harmadik kelesztés annál hosszabb mint a teljes kiőrlésűn, a dagasztásnál meg nincs különbség)
Nemrég megsütöttem a Narancsos kalácsot is,az bezzeg nagyon jól sikerült és nagyon finom volt .
Tegnap este megsütöttem a gépben a Juhtúrós zsemle tésztáját kenyérnek ,mivel azt írtad hogy eredetileg kenyér lett volna belőle. Nem lett "gömbölyű" teteje de az íze finom .

Előre is köszönöm válaszod .
Üdv. Erika


shane Előzmény | 2006.01.10. 12:16 - #2101

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy Jégkása "almás, mézes zabpehely sütijéhez a másfél csomag zabpehely mit takar? Én fél kilós csomagban veszem a Plusban, vagy ennyire sok kellene bele?

köszi shane


kila Előzmény | 2006.01.10. 11:41 - #2100

Sziasztok Fórumozók!
Pizzasütéssel kapcsolatban szeretném a segítségetek kérni.
Mostanában mindig úgy járok, hogy amikor kiveszem a megdagasztott és kelesztett tésztát a gépből, akkor nem tudom kinyújtani. Tele van buborékokkal (jól dolgozik az élesztő:-), és állandóan visszaugrik nyújtás közben. Fél órás macera volt az 500 g lisztből készített tésztát egy kis+egy nagy tepsi méretűre kinyújtani. A túl vastag tésztás pizzát pedig nem szeretjük.
Ti mit csináltok vele?
Köszönöm a segítséget, sziasztok! kila

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 02:18 - #2099

Szia Zck!

Az aszkorbinsav illetve az ecet a kelésben is segít, valamint kevésbé lesz morzsálódós tőle a kész kenyér.

Megkaptam és fel is tettem a képeidet a mai kenyérkéről. Megmutatom mindenkinek:

Harmadik kenyér, tk. tönkölyliszttelHarmadik kenyér, tk. tönkölyliszttelHarmadik kenyér, tk. tönkölyliszttel

Nagyon szép, formás kenyérke lett. Írtad, hogy a teteje a megvágáskor behorpadt egy kicsit, ez már igazán nem probléma.

Ennek a kenyérnek a bélzete nagyon szép lett, szerintem szebb, mint a tegnapié. Most megnéztem arról is a kihűlés után készített képet, az szerintem ennél szorosabb kenyér volt. Lehet, hogy arra írtad, hogy annak jobb tartása volt. Az igazán könnyű kenyereknek szinte biztos, hogy betörik egy kicsit a teteje a szeletelésnél.
Lehet, hogy volt már róla szó, csak nem emlékszem, milyen hosszú programon sütötted ezeket a kenyereket?
Szerintem ezt a kenyeret kellene még sütni, csak egy kis variációval. Lehet, hogy egy kicsit hosszabb programon is meg lehetne próbálni, de ehhez a válaszodat kellene tudnom. Nem tudom, hogy mikor szeretnétek holnap sütni, én kora délután előtt nem leszek a gépnél, ez szinte biztos.
Nézek egy alternativ kenyeret.
Van egy ilyen: Tejes fehérkenyér, ez egy hófehér, pillekönnyű kenyér volt, vagy esetleg ezt: Sajtos kenyér, kaland az élet :-))
Kettő lett, ha valamelyik megtetszik, akkor esetleg próbáljátok ki. A sajtosnál a sajt zsírtartalma okozhat problémát, de ez bevált recept, tehát elméletileg működnie kell a dolognak. Bármilyen sajttal meg lehet csinálni.

Várom jelentkezésedet, a programra szeretnék visszatérni. Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 01:36 - #2098

Szia Nelly!

Én is :-))

A gépleírási kérésemet nem kritikának szántam, isten ments. Ez kérés, folyamatos kérés és még mindig kérés............ :-)
Ez az a része a honlapnak, ami egyáltalán nem rajtam múlik, nem tehetek többet, mint újból előadom a kérésemet, miszerint......., de innen már tudod.

Kaptam már visszajelzéseket, hogy örülnek ennek a résznek azok az emberek, akik még gépvásárlás előtt állnak, mert itt tényleg olyan véleményeket olvashatnak, ami egy prospektusban sincs benne. Sajnos sok gépről még egyáltalán nics leírás, de amiről van, szerintem az is csak értékesebb, ha minél többen írnak róla. Valamelyik gépről - már nem emlékszem melyik volt az - teljesen ellentétes véleményeket kaptam. Képzeld, ha csak az egyik jelenik, meg......!

Száz szónak is egy a vége, én nagyon örülök, ha szakítasz egy kis időt és energiát és írsz nekem a gépedről :-)) Előre is köszönöm.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 01:28 - #2097

Szia Batka!

Tulajdonképpen értettem én, de, ha volna mód ilyen alapszabályokat kiírni, az tényleg nem lenne rossz.

A magokkal kapcsolatos tapasztalatodnak nagyon örülök, az enyém is hajszál pontosan ez volt, így végre megerősítést kaptam. Ezt még senkitől nem hallottam.

Örülök, hogy kalácskákkal tudtam valami újat mutatni. Egy kis apróság is örömet tud okozni nekem is :-))

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


[Későbbi] [2476-2457] [2456-2437] [2436-2417] [2416-2397] [2396-2377] [2376-2357] [2356-2337] [2336-2317] [2316-2297] [2296-2277] [2276-2257] [2256-2237] [2236-2217] [2216-2197] [2196-2177] [2176-2157] [2156-2137] [2136-2117] [2116-2097] [2096-2077] [2076-2057] [2056-2037] [2036-2017] [2016-1997] [1996-1977] [1976-1957] [1956-1937] [1936-1917] [1916-1897] [1896-1877] [1876-1857] [1856-1837] [1836-1817] [1816-1797] [1796-1777] [1776-1757] [1756-1737] [1736-1717] [1716-1697] [1696-1677] [1676-1657] [1656-1637] [1636-1617] [1616-1597] [1596-1577] [1576-1557] [1556-1537] [1536-1517] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG