E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly52 Előzmény | 2006.01.11. 10:02 - #2136

Szép napot mindenkinek! Köszi Margit az ötletet. Majd még átrágom magam rajta, mert bizony nekem így első olvasásra még bonyolult, de remélem, menni fog. Azért a progi leírást küldöm, ha segít a fiam, én már lefénymásoltam, estére meg elküdjük, bár szerinte egy kicsit bonyolult. Egyébként jól néz ki a zsömlecipód, de ki kóstolta meg hajnali kettőkor? Nálunk a frissen sült dolog a menő.( Már ha sikerül!) Az említett lisztet még nem láttam, valami különleges lehet? Hol árulják? Mitől lehet jobb, mint a BL 80-as? Vagy csak kísérletezés volt? Azt én is szoktam.Aztán vagy sikerül, vagy nem. Kezdőnek sikerült, gratula! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.11. 01:50 - #2135

Sziasztok!

Megsült a mai Zabpelyhes zsömlecipóm. Finom lett.

Szép napot mindenkinek holnapra, üdv, Margit

Ui.: Nézzetek majd be a Konyhás fórumba, érdemes :-)


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 23:53 - #2134

Szia Nelly!

A kenyeret Kezdő egy Brillant nevű német lisztből csinálta, a Fehér kenyér receptje alapján. Ez nem lisztkeverék, csak sima liszt.

A programokhoz visszatéreve. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ugyanazok a programjaink. Én a 7-es, 8-as programot használom kelesztésre és sütésre, valamint a 2-est indítom, ha nincs szükségem hosszasabb előmelegítésre. A 2-es dagasztása után, ha átkapcsolsz a 7-esre, akkor jön ki körülbelül, amit a receptjeimnél szoktam írni "20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás".
A 7-es program először melegít kb. 20 percet, majd dagaszt kb. 20 percet, mindkettő egy kicsit több. Ezután leáll 1.07-et mutat az óra és ekkor kezd keleszteni. Ez egy nagyon jó kis program, én nagyon szeretem.
Nézd át a programtáblát, ha érdekel a dolog, akkor leírom részletesen, hogy szoktam kapcsolgatni.

Remélem nam tartottalak fel nagyon sokáig, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.10. 23:34 - #2133

Még mielőtt elindulnék aludni, szeretnék többet tudni erről a kenyérről. Olvastam a társalgóban Kezdőtől, hogy valamilyen német lisztből készült? Majd holnap böngészek újra! Jó éjt mindenkinek! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 23:06 - #2132

Szia Nelly!

Pedig ez van most is nyitva és ide küldte Kezdő is a képeket, amik megérkeztek. Most néztem még mindig nem jött meg a Tied.

Várom :-)), üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.10. 22:58 - #2131

A kenyér gyönyörű! Milyen névre hallgat? Egyébként az "Elérhetőségem" címszó alatt levő freemail-re küldtem 22:40-kor a levelet.Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 22:54 - #2130

Sziasztok!

Szegény Kezdő társunk nem tud bejutni ide a fórumba, de remélem rövidesen megoldódik a problémája. Addig is emgmutatom az imént küldött kenyérkéjének a képét. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Üdv, Margit

kenyér - német lisztből, a Fehér kenyér receptje alapjánmegvágva


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 22:52 - #2129

Szia Nelly!

Az e-mailedet még nem kaptam, meg, pedig most folyamatosan érkeznek az újak, tehát nálam működik a postafiók :-)

Az ígéretedet komolyan veszem, ha aktuális lesz, akkor visszatérünk rá :-))

Várom a leveledet, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.10. 22:46 - #2128

Margitka! Küldtem Neked a gépemről egy pár sort, légyszi jelezd vissza, ha megkaptad, mert nem mindig sikerül elküldenem. Ami a találkozó ötletét illeti, igazad van, ráérünk még, és az élet úgyis majd segít ennek megvalósításában, ha itt lesz az ideje. De szervezni én imádok, szeretek, ha kell, majd ott leszek!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 22:33 - #2127

Szia Nelly!

Nagyon érdekeset írtál. Halvány ötletként már átfutott a fejemen, hogy lehetne egyszer egy ilyen találkozót szervezni, de én két akadályát látom ennek. Egyrészt, én nem vagyok ilyen szervezésre nagyon alkalmas, de ez a kisebb akadály. Másrészt, és ez a nagyobb szerintem, hogy az egész országban szétszórva élünk, nem tudom, hogy hol, mikor lehetne egy olyan találkozót szervezni ahol igazán sok embert össze lehetne hozni. Tudod, itt a számítógép előtt mindenki sokkal könnyebben szakít időt arra, hogy egy kicsit beszélgessen, kicsit tanulgasson és megmutathassa, hogy mit készített, de szerintem kevés vállalkozó szellem indulna neki ugyanezt az ország másik végében, élőben is megcsinálni. Pedig biztos nagyon érdekes és tanulságos lehetne, meg jó kis kikapcsolódás :-))

Örülök a narancsos kalács sikerének, remélem a szüleidnek is jól fog sikerülni. Minden jót, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 22:23 - #2126

Szia Zck!

Talán érdemes lenne egy kicsit hosszabb programot is kipróbálni. 3 ó 40 perc körülit, de csak akkor van értelme, ha a kelesztési idő hosszabb, mint a most használt programodnál. Most nézem, hogy akkor ez sem tudod a használati utasításban megnézni? Egypróbát telán akkor is megérne.

Várom a  további beszámolókat és képeket, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.10. 22:16 - #2125

Üdv mindenkinek, már aki még fenn van. Elolvasgatva az egy nap alatti hozzászólásokat, bizony eszembe jutott valami. Amikor én elkezdtem a kenyér sütögetést, nem sokfogalmam volt a milyenségéről. Aztán kb 1 hónapja a barátnőmnél láttam, amint dagasztás közben megemeli a fedelet, és nézegeti az összeálló tésztát. S közben mutatta, hogy még ragacsos, most liszt kell bele, most már jó, mert nem ragad, rugalmas, stb.. Hát én csak néztem, mint borjú.Aztán itthon én is próbálgattam, és lőn. Bizony néha nem árt egy ilyen kezdőnek élőben is látni a fortélyokat. Hiszen sokszor csak ilyen kis dolgokon múlik az általunk hőn áhított púpos, nem tömör kenyér vagy kalács. Milyen jó lenne valahol valamikor egy traccsparti arról, hogy én hogyan, te mikor, ő mivel és így tovább. Látod Margitka, miről ábrándozok? De azért ne hidd, hogy hálátlan vagyok, mert tudom, hogy ezen a fórumon sok-sok mindent már megtanultam. A pótpapám megkóstölta a narancsos kalácsot( neki is van gépe 80 évesen), bár előzőleg közölte, hogy ő csak kenyérben érdekelt, aztán másnap telefonált, hogy kellene a recept, meg egy kis bemutató, hogy hogyan csináltam. Hát sütöttem nekik egyet, mire jöttek anyámmal a receptért. Nelly

zck Előzmény | 2006.01.10. 22:13 - #2124

Szia Margit! Köszönöm a válaszaidat és hogy feltetted a képeket. Ma nem sütöttem, holnap hajnalban tervezem a következő kenyér sütését, azt hiszem a legutóbbit fogom variálni egy picit. Kérdezted a programot. Szóval normál pr.-on sütöm, ami 3 óra 25 perc hosszú, közepes héjszínnel. A részműveletek időmegoszlását sajna pontosan nem tudom, nem írták le a Használati útmutatóban. U.I.: Szép kalácsot sütöttél.

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 22:09 - #2123

Szia Jégkása!

Máris kiegészítem. Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.10. 22:07 - #2122

Szia Margitka!
Most nézem, nem baj hogy lemaradt a képaláirás?
pótolom 1 kép Félbarna tönkölykenyér nyersen, 2 kép A kenyér megsülve, 3 kép A zsemle közelről fotózva.

Bepótolod a hiányosságomat. Köszönöm jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 21:49 - #2121

Szia Jégkása!

Örülök, hogy jó így. Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 21:48 - #2120

Szia Judit!

Örülök a kalács sikerének.
Ha legközelebb így jársz, akkor érdemes a tető belsejét gyorsan megkenni margarinnal és akkor nem ragad rá a tészta. Ha már hozzér a tetőhöz, akkor óvatosan emelgetni kell e tetőt, de úgy, hogy a tészta ne szakadjon el. Ezt egy darabig lehet játszani, de akkor visszaesik előbb-utóbb a tészta egy-két centit, és nem lesz rajta horpadás.

Várom a képeket, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.10. 21:43 - #2119

Szia Margit!

Köszönöm, hogy átírtad, én is kerestem mert kérte valaki és nem találtam mag mert tönkölynek kerestem, csak valahogy beugrott a bio. Az jó hogy a másik mellé tetted mert ennek a változata.

További szép estét, jó miunkát :-))  jégkása


Judig Előzmény | 2006.01.10. 21:10 - #2118

Szia Margit! Ma megint megsütöttem a csíkos kalácsodat. Képzeld el, hogy annyira megkelt, hogy rá kellett csapkodjak hármat szegénykére, mert nem akartam, hogy felragadjon az ablakra. Be is horpadt kicsit, a gyerekek meg a hasukat fogták a nevetéstől, mert máskor meg rimánkodok, hogy szép magas legyen. Nem tudom mi lehetett az oka. Lefényképeztem, holnap talán el tudom küldeni a fotót. Különben nagyon finom lett :-) Szép estét! Üdv:Judit

EmMargit Előzmény | 2006.01.10. 20:31 - #2117

Szia Jégkása!

Köszönöm a receptet. Remélem, nem baj, hozzátettem a másikhoz és átneveztem, mert olvastam, hogy volt aki nem, vagy nehezen találta meg a Bio névvel kezdőden.
Most ilyen: Tönkölybúza kenyér (Bio, fehér és félbarna) - Jégkása

Itt megtalálhatja mindenki a képeket is a kenyérről. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá, üdv, Margit


[Későbbi] [2476-2457] [2456-2437] [2436-2417] [2416-2397] [2396-2377] [2376-2357] [2356-2337] [2336-2317] [2316-2297] [2296-2277] [2276-2257] [2256-2237] [2236-2217] [2216-2197] [2196-2177] [2176-2157] [2156-2137] [2136-2117] [2116-2097] [2096-2077] [2076-2057] [2056-2037] [2036-2017] [2016-1997] [1996-1977] [1976-1957] [1956-1937] [1936-1917] [1916-1897] [1896-1877] [1876-1857] [1856-1837] [1836-1817] [1816-1797] [1796-1777] [1776-1757] [1756-1737] [1736-1717] [1716-1697] [1696-1677] [1676-1657] [1656-1637] [1636-1617] [1616-1597] [1596-1577] [1576-1557] [1556-1537] [1536-1517] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG