Na szép :-) legközelebb majd jobban körbenézek. De tényleg nagyon finom így magában is, vajjal megkenve, gratulálok, főleg ha saját találmány. Következő programnak viszont kinéztem a sajtos tekercset!
Sziasztok! Most értem újra haza. Köszi Batka, csak az a baj, hogy Szegeden nincs Profi. Viszont Cora van, és holnap elmegyek, hiszen itt nagyon sok profi terméket is árulnak. Meg majd figyelem az akciókat. Margitka, ha megérkezett a fiacskám által küldött táblázat, légyszi jelezd. Na és hol árulnak kardamomt? Vagy lemaradtam valamiről? Bocs, ha átfutottam netán rajta, és most feleslegesen érdeklődöm. Nelly
Nagyon jót nevettem, ne haragudj :-)) Ez a kiflireceptem :-) Nekem is nagyon ízlett ez a tészta, azért használtam a későbbiek során sok mindenhez fel. Többek között a virslis bucinak, batyuknak, stb. Íme: Kifli vagy sajtos kifli Nagyon örülök a sikerének, az egyik legelső saját kitalálású tésztám volt.
Nelly, azt hiszem, Niki írt a Profi kenyérformáról, mert én kerestem egyet. Amit végül találtam, 28x16,5x6,8 cm méretű, tégla alakú, 499 Ft-ba került. A szezonális akciók között volt, tehát érdemes figyelni a szórólapot, vagy néhanapján ellátogatni a boltba, ha most éppen nincs. Még csak két kalácsot sütöttem benne, meg vagyok vele elégedve. ------------- Margitka, vajas kifli receptet kerestem, de egy idő után feladtam, mert egyik sem volt elég "vajas", és a hozzávalók tanulmányozása után megsütöttem a virslis bucik tésztáját kiflinek. Hát nem bántam meg: pont ilyen kiflit szerettem volna! köszi
Áthozom a képet, néhány perc múlva itt lesz. A kérdésedre nem tudom a választ, majd kipróbálom, hogx tudnék feltenni így képet és megírom a tapasztalataimat. Legfeljebb megkérdezzük Csemit, ha nem járok sikerrel.
Margit :)
megköszönném, ha betennéd ide az indexes képet.
(ha meg tudnád mondani, hogy milyen kóddal fut az oldal, akkor lehet, hogy én is ki tudnám találni, hogy hogyan lehet hivatkozott képet betenni... de nem szeretnék kisérletezgetni - sok felesleges hozzászólás lenne)
Örülök a jelentkezésednek. Mint írtam, szerintem egész jó lett a kenyered, de rövidebb programmal biztos jobban fog sikerülni, nem fog visszaesni a teteje.
Ha gondolod, nagyon szívesen csinálok Neked is egy, a neveddel ellátott képes mappát, és abba fel tudom tenni a képeidet. Akár az Indexről it át tudom hozni, vagy ha e-mailben küldesz fotót, akkor az is fel tudom tenni. Itt, a G-Portálon sajnos csak én tudok képet feltenni, illetve a Neten valahol már fent lévő képet lehet valahogy feltenni másnak is.
Várom a holnapi kenyérről is a beszámolódat, üdv, Margit
Sziasztok :)
no, ma túl estem életem első kenyerén :) kicsit összesett, kicsit kemény a héja :) de miénk :D :D
a fiaim 3 szeletet ettek meg belőle (igaz a héját le kellett vágni... no, de 6 foggal ezért nehezen ment volna, nekem még 32vel is gondot okozott)
holnap újra megpróbálom :)
kép itt van róla:
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/7/0/4/2/BIG_0001147042.jpg
Rosszul értetted Margitka! 1 dkg aszkorbin kerül 90.-Ft-ba,azaz 10 gramm, de az jó sok késhegynyit kiad! Nem 1 gramm.A többi üzit köszi, utána nézek! Nelly
Visszakerestem Neked, a 1940 és a 2034-es hozzászólásokat olvasd el, ez szól a sütőformáról. Az aszkorbin ára gondolom 1 g-ra értendő. Én ismeretség kapcsán vettem egyszer jó régen 20 dkg-ot, az akkor volt 2.000 forint, de szerintem még egy évig fogok vele sütni. Nem egy olcsó dolog, de elég kevés kell belőle, így nagyon sokáig kitart, ha az ember elszánja magát és vesz egyszer. Most visszaolvastam Szokimoki hozzászólását is, hát jól felment az ára. Én még 1 dkg-ot 100 forintért vettem, ő pedig 900 forintért. Akkor a 20 dkg, amit vettem, ma 18.000 forint lenne??? Ez egy kicsit ijesztő.
A szilikonos muffinformában Kartika sütött, nekem teflonos van. Nem láttam még üzletben, így nem tudom, hogy mekkorákat lehet belőle kapni. Kartika, most néhány napig nem jön, majd utána megkérdezzük tőle.
További szép napot, üdv, Margit
Ui.: Adtál egy jó ötletet, köszönöm. A fűszerekről is lehetne egy olyan részt csinálni, mint a lisztfélékről, csak lenne elég időm hozzá
Na már megint itt vagyok! Margitka! Lapozgattam visszafele, de nem találtam azt a hozzászólást, amelyben egy bizonyos kenyérsütőről van szó, ha jól emlékszem a Profiban lehet kapni, és nem drága. Szóval ez szilikonos? És mi ez pontosan? Valamint az 1621.-es hozzászólásban jégkása nagyon klasszul írt a kardamomról, javasolom, hogy tedd fel a néhány tanács kezdőknek-be, annyi kiegészítéssel, hogy hol árulják?Valamint az aszkorbinsavról megkérdeztem gyógyszerész ismerősömet, igaza volt annak a hozzászólónak, aki azt írta, hogy recept nélkül 1 dkg 90.-ft körül van, receptre pedig kb 9.-ft. Háziorvos írja fel. Valamint érdeklődöm, hogy szilikonos muffinsütő csak 6-os formában létezik? Egyenlőre ennyi. Köszönöm Nelly
A programtáblát kíváncsian várom, azért kíváncsi vagyok rá, összhasonlítani az enyémmel. Az a baj, hogy nagyon gyatrák a fordítások és nem egyértelműen nevezik el a programokat (sem). A zsömelcipóból tízórait csináltam a gyerekeimnek és lecsippentettem belőle egy morzsát. Ma én is ezt reggeliztem, tényleg finom. Ez nem egy könnyű fajta zsömle. Valamivel nagyobb, mint a normál zsömleméret és 10 dkg-os, de puha, egyenletes szerkezetű lett és mi a férjemmel nagyon szeretjük benne a zabpelyhet. Kezőnek a Brillant lisztjét én sem ismerem.
Szép napot mindenkinek! Köszi Margit az ötletet. Majd még átrágom magam rajta, mert bizony nekem így első olvasásra még bonyolult, de remélem, menni fog. Azért a progi leírást küldöm, ha segít a fiam, én már lefénymásoltam, estére meg elküdjük, bár szerinte egy kicsit bonyolult. Egyébként jól néz ki a zsömlecipód, de ki kóstolta meg hajnali kettőkor? Nálunk a frissen sült dolog a menő.( Már ha sikerül!) Az említett lisztet még nem láttam, valami különleges lehet? Hol árulják? Mitől lehet jobb, mint a BL 80-as? Vagy csak kísérletezés volt? Azt én is szoktam.Aztán vagy sikerül, vagy nem. Kezdőnek sikerült, gratula! Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit