E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 23:54 - #2214

Szia Zck!

Örülök, hogy továbbra is sikerrel sütögettek. Csak így tovább!!

A gépbe pakolás sorrendjének csak akkor van jelentősége, ha időzítve süttök. Akkor nem szabad az élesztőnek semmivel érintkeznie a liszten kívül. Amúgy én csak beleszórok mindent a gépbe, ahogy a kezembe esik. Ha nagyon elővigyázatos szeretnél lenni, akkor azt megteheted, hogy a liszt legtetejére teszed az élesztőt, akkor az előmelegítés alatt sem ér semmihez. A többi biztosan teljesen mindegy. Annyira, hogy nekem a két gépemnek pont fordított sorrend lenne az előírásszerű.
A gépedet nyugodtan kinyithatod a dagasztás legvégén. Akkor még nem lesz baja a tésztának. Később már nem nagyon jó nyitogatni.
A szín eléggé gépfüggő. Van amelyik sokkal jobban süt, és van amelyik a legsötétebb színnel sem süti elég sötétre a kenyereket, ill. főleg a tetejét. Nekem bőven elég a közepes szín, sőt kalácshoz még a világos is elég lenne, de sose szoktam átállítani.

A képeiddel nem fárasztasz, nagyon szívesen felteszek bármennyit. Ha van kedved, akkor küldjél bátran.

További sok sikert kívánok és várom a következő beszámolóidat is, üdv, Margit


zck Előzmény | 2006.01.12. 23:41 - #2213

Üdvölök Mindenkit! Kedves Margit! Lefényképeztem a legutóbbi kenyeremet, csak hát hasonló lett az azelőttihez, és mivel nem sok új infótartalma van, ezért nem rabolom az idődet vele. Egyébként finom és laza lett. Helyette kérdezek: Egymásnak ellentmondó dolgokat olvastam két helyen. Mi a helyes? A gépi sütésnél az alapanyagok behelyezésénél alulra kell a folyékony dolgokat tenni vagy fölé a lisztnek? Más: Ha a kenyér legtetejét szeretném valami maggal díszíteni akkor baj ha a dagasztás végén a kelesztés elején kinyitom a gépet és megszórom? A leírása a k.sütőnek azt mondja, hogy ebben a fázisban már ne nyitogassuk a gépet. Mára az utolsó kérdés: Te milyen színűre állítod a gépedet sütés előtt?

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 23:33 - #2212

Szia Batka!

Én örülök, hogy írsz.
Kíváncsi vagyok a programok összehasonlítására. Ha stimmelnek, akkor azt is melléírom majd, csak írd majd meg pontosan, hogy mit írjak, mert én már lassan elveszek a gépek márkája és számai között :-)
Teljesen fehéret én is ritkán csinálok, bár nálam szeretik a gyerekek, de kevésbé egészséges, mint amiben tk liszt is van. Ezért nem nagyon kapnak :-)

Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.12. 23:25 - #2211

Ígérem, mára ez az utolsó :) de megtaláltam az egyik újdonságot (programtábla Boomann 593 és AFK BM 2 gépekhez), és szerintem ezek jó része lefedi az én gépem (Hausmeister) kisebb kenyeréhez való időket! Ez azért is lenne jó, mert a géphez gyárilag nem jár programlefutási táblázat!! Majd még ellenőrzöm (persze csak azzal tudom összehasonlítani, amelyik programot már lestoppereltem), de a gyorsprogram végideje is stimmel, a franciakenyéré is, az alapprogram is, szóval ez nagyon jó lenne! lehet, hogy csak ezért fogok baguette-t sütni gépben, hogy kiderüljön, csak nem tudom, kinek adjam, mert nálunk nem eszik a fehéret...

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 23:24 - #2210

Sziasztok! Szia Jégkása!

Készen is vagyok. Rögtön itt is elérhető lesz az a képsorozat, amit Jégkása készített a tegnapi sütéséről. Nagyon jól szemléltet, én örömmel fogadok máskor is ilyen képsort.

Köszönöm szépen, üdv, Margit

Jégkása, gyümölcsös csiga-fonat - fázisképek


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 23:15 - #2209

Szia Jégkása!

Értelek én és köszönöm a válaszodat. Rövidesen minden látható lesz.

Jó éjszakát, aludj jól, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.01.12. 23:04 - #2208

Szia Margit!

Legyen a sütemény neve Gyümölcsös csiga-fonat. :-().
1947dél látta a képeket és igent mondott.

Ma készítettem elő holnapra P.zsizsu káposztás batyu tésztáját és majd abból kakaós,vagy túrósat és lángost. Készülnek a fázis képek.Ha nem vagyok elég érthető bocs, de már álmos vagyok.

Üdv jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 22:48 - #2207

Szia Batka!

Én is itt találkoztam vele :-)
Rengeteg oldal szól róluk, volt hogy 20-30 is volt előttünk.

Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.12. 22:40 - #2206

Na, most megtudtam valamit! Most nem tudom, hogy ettől most műveletlennek tűnök, vagy épp, hogy okosnak. Mindenesetre, ha ez is azok közül a dél-amerikaiak közül való, akkor inkább az utóbbi :-)

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 22:31 - #2205

Az valami sorozat a TV-ben :-)), Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 22:30 - #2204

Szia Batka!

Annál is inkább, mert én viszont elég sósan eszem :-))
Igaz a gyerkeim miatt, még egészen pici korukban leszoktam a sósan főzésről, inkább magamnak utánasózok mindent, de nekem megmaradt az, hogy elég sósan eszem. Az ég tudja, hogy mitől van ez a különbség :-) A lényeg, hogy Neked és nekem is jól sikerüljenek a sütés-főzéseink és akkor nincsen semmi hiba.

További szép estét, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.01.12. 22:29 - #2203

Ja, és majd írja meg valaki, mi az a csacska angyal, ami a gportál top 10-ből 5-öt elfoglal!

Batka Előzmény | 2006.01.12. 22:24 - #2202

Margitka, hát ez tényleg érdekes! Pedig teljesen jó a vérnyomásunk, és isten bizony, a szűk családomon kívüli rokonok folyton utánsózzák a kajáimat, én meg csóválom a fejem, hogy miért jó, ha valami sóízű. ------- Te szokimoki, mi az ördög az a dundi liszt? :-D

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 22:05 - #2201

Szia Szokimoki!

Ezt a lisztet nem ismerem, de örülök, hogy jól sikerült a kenyér. A BL 80-assal hogy nem lett jó a kenyér? Az a "mezei" lisztek közül a legjobb.
Kíváncsian várom, hogy miket fogsz sütni a hétvégén, várom a beszámolót. Üdv, Margit 


VKOrsi Előzmény | 2006.01.12. 21:44 - #2200

szia Margit, hausem bm-650. és tényleg akkora súlyokat tud a leírása szerint. nagyon köszönöm, hogy próbálsz segíteni.

szokimoki Előzmény | 2006.01.12. 21:42 - #2199

Szia Margitka!

Ma sütöttek szüleim a dundi lisztből kefírrel kenyeret, és szép fehér lett.  a sima BL 80-as lisztből olyan fekete és tömör belsejű sült.Ez most teljesen a te recepted alapján de a dundi lisztből fincsi lett.Már alig várom, hogy hétvége legyen és én is próbáljak valamit alkotni.


EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 21:41 - #2198

Szia Orsi!

Milyen géped van? Hátha tud valaki segíteni. Biztosan lehet rajta súlyt állítani, ha ilyen nagyon különböző méretű kenyereket lehet sütni benne.

Várom továbbra is a válaszod, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.12. 21:35 - #2197

jah, még egy kérdés felmerült bennem. Ha sütőben sütném meg a kenyeret, akkor akkor vegyem ki, amikor csipog? (amikor a magokat kellene elvileg beletölteni?)

EmMargit Előzmény | 2006.01.12. 21:35 - #2196

Szia Annie!

Köszönöm, már fel is tettem a gépleírások közé. Üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.12. 21:31 - #2195

Szia Margit, sajna nincs rajta súlybeállítás. Legalábbis én nem találom, sem a használati útmutatóban, sem a gépen.... bár ez tényleg érdekes, mert elvileg 500-1200 gros kenyeret tud sütni... szóval honnan tudja, hogy mennyi idő kell a kenyereknek.

[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?