E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Moni Előzmény | 2006.01.14. 18:15 - #2255

Szia Margit!

Megsütöttem a csíkos kalácsot, ami két színű tésztából készül.Elkerülte a figyelmemet, hogy te a tésztádat kétfelé osztottad, és csak a felét tetted vissza megsütni. Az egészet visszatettem, és megsütöttem. Elötte a 2 réteg közé margarint kentem .és megszórtam kakaóval, és cukorral. Nagyon megkelt, és a teteje elérte a tetőt, és az nem sült meg. Akkor jöttem rá, hogy elrontottam. Mikor felvágtam, gyönyörű volt. A kakaóval való megszórástól 3 színü lett. Már csak múlt időben tudok róla beszélni, nagyon finom volt.

Megsütöttem az aludttejes kenyeret. A teteje kicsit lerepedt. Ez mitől lehet? Az íze nagyon jó, és az állaga is.

Újra meg kell köszönnöm, hogy a segítségeddel sok sikerélményem van, és már a nehezebbeknek is neki merek állni.

Moni


nelly52 Előzmény | 2006.01.14. 18:05 - #2254

Sziasztok! Jó estét mindenkinek! Megsütöttük a barátnőmmel élete első kalácsát, Margitka által javasolt kakaósat kakaó nélkül. Szép lett és finom, mondták ők. Én itthon sajtos kenyeret alkottam. Nem tudom, hogy miért nem lett szép formás a teteje. Olyan hepe-hupás. Magasnak magas, de nem olyan szép púpos. 1 ek vizet raktam hozzá a javasolt 1-2 kanál, ha kell-hez képest. Mit gondolsz Margitka! Állagára jó volt dagasztás után, a sajt 15 dkg volt. A többi minden a recept szerint. Ha kisül, még 15 perc, megpróbálom lefényképezni. De nem ígérem biztosra, mert a fiam nélkül nekem nem megy. A sajtot a sípolásnál raktam bele.Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 15:13 - #2253

Szia Orsi!

Nem is vettem észre, hogy laposabb lenne. A megoldás pontosan az, amit írtál, vagyis a folyadékot kicsit csökkenteni kell, de tényleg csak egy picit.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 15:10 - #2252

Szia Szokimoki!

Az én receptjeimet a bal oldalon E.Margit receptjeire kattintva találod, meg, Ott kategóriákba vannak osztva, de elég egyértelműen (legalábbis remélem).

Most kiteszem ide a linket, hogy ne kelljen keresgélned.

Kakaós, gesztenyés muffincsiga

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 15:08 - #2251

Szia Szokimoki!

Ez egy sima kalácstészta, természetesen nem kell mindenáron a kenyérsütőgép hozzá. A tésztát kézzel is meg lehet dagasztani.
A folyadék alatt, igen a kefirt, tejet értem.
Ez nem igazi, klasszikus muffin, hanem kalácsvariáció. Nekem a közelmúltig nem volt muffinformám, igazi muffint még nem is sütöttem. Valamelyik német receptben olvastam először, hogy egy péksüteményt ebbe a formába tettek megsülni. Innen indult el a lavina :-)) Most két formám van, és nagyon megszerettem az ebben sütött zsömle és kalácsféléket.
Tiramisu port láttam több helyen, pl. CBA-ban is. Kis zacskóban van, a pudingok, tortadara, sütőpor környékén. Nagyon finom a tésztába, érdemes kipróbálni.

Sok sikert hozzá, majd mesélj, ha megcsináltad, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.14. 15:05 - #2250

Margitka!

Keresném a kakaós, gesztenyés muffin alapreceptjét.Csak a Kartika módosítását találom, ahol hivatkozik a te alapreceptedre. köszönöm előre is.


VKOrsi Előzmény | 2006.01.14. 14:46 - #2249

Kedves Margit, annyit akartam még kérdezni, hogy van-e valami ötleted, hogy miért lett ilyen kicsit laposabb a kalács. Érdekes módon, mintha a sütés elején még magasabb lett volna, de mikor kivettem lapos volt. lehet, hogy valami formában kellene sütni, ami fogná az oldalát? vagy picit csináljam keményebbre a tésztát?

szokimoki Előzmény | 2006.01.14. 14:43 - #2248

Kedves Margitka!

Azt szeretném kérdezni,hogy , hogy a kakaós-t. muffincsigát ha nem kenyérsütőben csinálnám akkor is lehetne ilyen guszta?Sajna mint írtam, csak a szüleimnél van.És tiramisu port még nem vettem. Hogyan keressem?A folyadék alatt a tejet és a kefírt is érted? (Én a cukros dolgoknak jobb szeretem az ízét.)Élesztős muffint még nem sütöttem, csak sütőporost,egyszerűt, gyorsat.De ezt is kipróbálom.


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 14:13 - #2247

Sziasztok!

Íme Orsi kalácsa! Nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Üdv, Margit

Fonott kalácsFonott kalács


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 14:08 - #2246

Szia Orsi!

Nagyon örülök, hogy finom kalácsot sütöttél. A képet hozom rögtön.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 14:06 - #2245

Szia Batka!

Mondjad, csak mondjad! Én nagyon örülök neki, látod próbálok igzítani rajta a javaslatod szerint.
Tudod, én más szemmel látom az oldalt és ami nekem természetes, hogy hol érhető el, azt más esetleg sose találja meg. Azért kérdezősködöm és örülök, hogy kapok választ.
Természetesen más véleményét is szívesen olvasnám :-)) 

A búzacsíra hasonlóan viselkedik, mint a tk liszt. Nyugodtan lecserélhetsz valamennyi lisztet bármelyik receptben.

Mit sütsz a csírával?

További szép napot, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.14. 13:24 - #2244

Sziasztok :) megsütöttem a kalácsot (recept je valami kakaós kalács néven fut, amiből aztán készült egy mazsolás variáció is) Szenzációs lett! Komolyan már vagy 1000 kalácson vagyok túl, de ilyet még nem sikerült. Klasszikus foszlós, és nagyon finom. A 4es fonás nem sikerült, így fonva lett, ahogy sikerült :) de ez az élvezeti értékén semmit sem változtat.------------------------------------------------- Kedves Margit, külök képet, megtennéd, hogy felteszed nekem ide őket. zsömle ma még nem készült, mert elég sok van a tegnapi kenyérből, de ami késik nem múlik :)

Batka Előzmény | 2006.01.14. 13:04 - #2243

Sziasztok! A búzacsíra hozzáadása hogyan befolyásolja a tésztát? Vagy csak szárazanyagnak számít? Csak hogy tudjam, mire számítsak (több/kevesebb folyadék stb.), mert még sosem próbáltam, de gondoltam, mivel csíra, biztos sok benne az értékes tápanyag, és feldúsítanám a kenyeret. Azóta utánaolvastam, és kiderült, hogy étvágyjavító is :-) ------ Margit! Szerintem a bal oldali menü így jó lett, de a többiek is igazán nyilváníthatnának véleményt, mindig csak én pampogok. És köszi a gépleírás-javítást is! Komolyan nagyon örülök, hogy lett végre az enyémhez is programtábla!

EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 03:27 - #2242

Sziasztok!

Ma sajnos nem jókedvemben vagyok még fent, a munkánk hozta úgy, hogy még nem alhatunk. Ha már mindenképpen ébren kell lenni, akkor kihasználtam az időt és sütöttem még egy kis pogácsát. Már régen készültem Jégkása zabpelyhes pogácsáját megsütni.

ennyi lett, a tányér csalós, 32 (!) cm-es

A receptet egy kicsit átalakítottam, meg kapott egy kis sajtot is. Nagyon finom lett, langyosan elkóstolgattunk néhány darabot belőle :-) Majd holnap elmesélem, hogy kihűlve milyen.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 00:33 - #2241

Szia Szokimoki!

Törtem a fejemet, mert a Joghurtos zsömle nem lehetett, azt nem olajos edényben kelesztem, a képen meg az van.  Visszakerestem a képeim között dátum alapján :-)
A Forrázott zsömle volt az.

Sok sikert bármelyiket is csinálod meg, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.14. 00:19 - #2240

Szia Szokimoki!

Az új receptjeimet mindig bal oldalon a "Legújabb 10 recept" között, legalsónak találod meg. Így egy darabig az újdonságok könnyebben eléhetők. Természetesen a kategóriájának megfelelő részben is megtalálhatók, már ilyenkor is. Most ideteszem a linket, hogy ne kelljen keresned.
Kakaós-tiramisu muffincsiga

A zsömléhez szándákosan nem írtam oda, hogy melyiket sütöttem éppen, mert mindet így szoktam formázni. Talán - de biztosan nem emlékszem - a Joghurtos zsömle lehetett, azt mostanában elég sokszor sütöttem.

Én pedig még sütök :-)). Majd megosztom, hogy mit, ha készen lesz.  Vasalni ilyenkor már elég undok dolog lehet. Képzeld, nekem szokott segíteni a férjem a vasalásban. Ami egyenes darab azt elvállalja :-)

További jó munkát, majd pihenést és sok sikert a zsömléhez, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.14. 00:08 - #2239

Kedves Margitka!

Jaj de gusztákat sütöttél!Nagyon tetszik a kakaós-t. muffin.(is) Én is szoktam muffinokat sütni.Ezt is a kenyérsütőgéppel csinálod? Mármint a tésztáját?Biztos fennt van valahol a recept, majd utánanézek.Azt szeretném még kérdezni, hogy annak a zsemlének melyik a receptje, amelyiknél le van fényképezve a folyamat? Lehet, hogy az is oda van írva? Akkor bocsánat, már késő van az alapos utánajáráshoz!De azt szeretném megsütni vasárnap. Köszi És Jó éjszakát!Én még most vasalok!


EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 22:49 - #2238

Szia Orsi!

Sok sikert, várom a beszámolót, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.13. 22:34 - #2237

Margit :) köszönöm az infókat. megnéztem a képeket is a zsömleformázásról. Mindenképp megvárom, hogy szépen megkeljenek. köszönöm.

EmMargit Előzmény | 2006.01.13. 22:13 - #2236

Szia Nelly!

Miket fogsz sütni?
Az információkat köszönöm szépen, nem mondom, jó ára van a kardamomnak, de biztosan nagyon kevés kell belőle.

Péntek, 13? Nekem semmi különös, igaz nem is vagyok babonás. A férjem egy kicsit igen, de ez őt sem izgatja :-))

További szép estét, üv, Margit


[Későbbi] [2475-2456] [2455-2436] [2435-2416] [2415-2396] [2395-2376] [2375-2356] [2355-2336] [2335-2316] [2315-2296] [2295-2276] [2275-2256] [2255-2236] [2235-2216] [2215-2196] [2195-2176] [2175-2156] [2155-2136] [2135-2116] [2115-2096] [2095-2076] [2075-2056] [2055-2036] [2035-2016] [2015-1996] [1995-1976] [1975-1956] [1955-1936] [1935-1916] [1915-1896] [1895-1876] [1875-1856] [1855-1836] [1835-1816] [1815-1796] [1795-1776] [1775-1756] [1755-1736] [1735-1716] [1715-1696] [1695-1676] [1675-1656] [1655-1636] [1635-1616] [1615-1596] [1595-1576] [1575-1556] [1555-1536] [1535-1516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints