Sziasztok! Jó estét mindenkinek! Megsütöttük a barátnőmmel élete első kalácsát, Margitka által javasolt kakaósat kakaó nélkül. Szép lett és finom, mondták ők. Én itthon sajtos kenyeret alkottam. Nem tudom, hogy miért nem lett szép formás a teteje. Olyan hepe-hupás. Magasnak magas, de nem olyan szép púpos. 1 ek vizet raktam hozzá a javasolt 1-2 kanál, ha kell-hez képest. Mit gondolsz Margitka! Állagára jó volt dagasztás után, a sajt 15 dkg volt. A többi minden a recept szerint. Ha kisül, még 15 perc, megpróbálom lefényképezni. De nem ígérem biztosra, mert a fiam nélkül nekem nem megy. A sajtot a sípolásnál raktam bele.Nelly
Az én receptjeimet a bal oldalon E.Margit receptjeire kattintva találod, meg, Ott kategóriákba vannak osztva, de elég egyértelműen (legalábbis remélem).
Most kiteszem ide a linket, hogy ne kelljen keresgélned.
Ez egy sima kalácstészta, természetesen nem kell mindenáron a kenyérsütőgép hozzá. A tésztát kézzel is meg lehet dagasztani. A folyadék alatt, igen a kefirt, tejet értem. Ez nem igazi, klasszikus muffin, hanem kalácsvariáció. Nekem a közelmúltig nem volt muffinformám, igazi muffint még nem is sütöttem. Valamelyik német receptben olvastam először, hogy egy péksüteményt ebbe a formába tettek megsülni. Innen indult el a lavina :-)) Most két formám van, és nagyon megszerettem az ebben sütött zsömle és kalácsféléket. Tiramisu port láttam több helyen, pl. CBA-ban is. Kis zacskóban van, a pudingok, tortadara, sütőpor környékén. Nagyon finom a tésztába, érdemes kipróbálni.
Sok sikert hozzá, majd mesélj, ha megcsináltad, üdv, Margit
Kedves Margit, annyit akartam még kérdezni, hogy van-e valami ötleted, hogy miért lett ilyen kicsit laposabb a kalács. Érdekes módon, mintha a sütés elején még magasabb lett volna, de mikor kivettem lapos volt. lehet, hogy valami formában kellene sütni, ami fogná az oldalát? vagy picit csináljam keményebbre a tésztát?
Azt szeretném kérdezni,hogy , hogy a kakaós-t. muffincsigát ha nem kenyérsütőben csinálnám akkor is lehetne ilyen guszta?Sajna mint írtam, csak a szüleimnél van.És tiramisu port még nem vettem. Hogyan keressem?A folyadék alatt a tejet és a kefírt is érted? (Én a cukros dolgoknak jobb szeretem az ízét.)Élesztős muffint még nem sütöttem, csak sütőporost,egyszerűt, gyorsat.De ezt is kipróbálom.
Mondjad, csak mondjad! Én nagyon örülök neki, látod próbálok igzítani rajta a javaslatod szerint. Tudod, én más szemmel látom az oldalt és ami nekem természetes, hogy hol érhető el, azt más esetleg sose találja meg. Azért kérdezősködöm és örülök, hogy kapok választ. Természetesen más véleményét is szívesen olvasnám :-))
A búzacsíra hasonlóan viselkedik, mint a tk liszt. Nyugodtan lecserélhetsz valamennyi lisztet bármelyik receptben.
Sziasztok :) megsütöttem a kalácsot (recept je valami kakaós kalács néven fut, amiből aztán készült egy mazsolás variáció is) Szenzációs lett! Komolyan már vagy 1000 kalácson vagyok túl, de ilyet még nem sikerült. Klasszikus foszlós, és nagyon finom. A 4es fonás nem sikerült, így fonva lett, ahogy sikerült :) de ez az élvezeti értékén semmit sem változtat.-------------------------------------------------
Kedves Margit, külök képet, megtennéd, hogy felteszed nekem ide őket. zsömle ma még nem készült, mert elég sok van a tegnapi kenyérből, de ami késik nem múlik :)
Sziasztok! A búzacsíra hozzáadása hogyan befolyásolja a tésztát? Vagy csak szárazanyagnak számít? Csak hogy tudjam, mire számítsak (több/kevesebb folyadék stb.), mert még sosem próbáltam, de gondoltam, mivel csíra, biztos sok benne az értékes tápanyag, és feldúsítanám a kenyeret. Azóta utánaolvastam, és kiderült, hogy étvágyjavító is :-) ------ Margit! Szerintem a bal oldali menü így jó lett, de a többiek is igazán nyilváníthatnának véleményt, mindig csak én pampogok. És köszi a gépleírás-javítást is! Komolyan nagyon örülök, hogy lett végre az enyémhez is programtábla!
Ma sajnos nem jókedvemben vagyok még fent, a munkánk hozta úgy, hogy még nem alhatunk. Ha már mindenképpen ébren kell lenni, akkor kihasználtam az időt és sütöttem még egy kis pogácsát. Már régen készültem Jégkása zabpelyhes pogácsáját megsütni.
A receptet egy kicsit átalakítottam, meg kapott egy kis sajtot is. Nagyon finom lett, langyosan elkóstolgattunk néhány darabot belőle :-) Majd holnap elmesélem, hogy kihűlve milyen.
Törtem a fejemet, mert a Joghurtos zsömle nem lehetett, azt nem olajos edényben kelesztem, a képen meg az van. Visszakerestem a képeim között dátum alapján :-) A Forrázott zsömle volt az.
Sok sikert bármelyiket is csinálod meg, üdv, Margit
Az új receptjeimet mindig bal oldalon a "Legújabb 10 recept" között, legalsónak találod meg. Így egy darabig az újdonságok könnyebben eléhetők. Természetesen a kategóriájának megfelelő részben is megtalálhatók, már ilyenkor is. Most ideteszem a linket, hogy ne kelljen keresned. Kakaós-tiramisu muffincsiga
A zsömléhez szándákosan nem írtam oda, hogy melyiket sütöttem éppen, mert mindet így szoktam formázni. Talán - de biztosan nem emlékszem - a Joghurtos zsömle lehetett, azt mostanában elég sokszor sütöttem.
Én pedig még sütök :-)). Majd megosztom, hogy mit, ha készen lesz. Vasalni ilyenkor már elég undok dolog lehet. Képzeld, nekem szokott segíteni a férjem a vasalásban. Ami egyenes darab azt elvállalja :-)
További jó munkát, majd pihenést és sok sikert a zsömléhez, üdv, Margit
Jaj de gusztákat sütöttél!Nagyon tetszik a kakaós-t. muffin.(is) Én is szoktam muffinokat sütni.Ezt is a kenyérsütőgéppel csinálod? Mármint a tésztáját?Biztos fennt van valahol a recept, majd utánanézek.Azt szeretném még kérdezni, hogy annak a zsemlének melyik a receptje, amelyiknél le van fényképezve a folyamat? Lehet, hogy az is oda van írva? Akkor bocsánat, már késő van az alapos utánajáráshoz!De azt szeretném megsütni vasárnap. Köszi És Jó éjszakát!Én még most vasalok!
A dagasztás programon, ha vége a dagasztásnak, akkor kapcsold ki a gépet, majd kapcsold be újra, úgy hogy kb 20 perc múlva kezdjen el ismét dagasztani. Nem tudom, hogy van-e előmelegítés a gépeden a dagasztás előtt. Ha igen, akkor egyből bekapcsolhatod újra. Amikor formázva keleszted már a zsömlét, akkor legyél türelmes, várd meg, amig szép nagyra megnőnek, csak akkor kezd el sütni. Ne az órát nézd, hanem a tésztát. Ja, és langyos helyen kelesszél!!
Sok sikert kívánok a zsömlékhez, várom a beszámolót róla, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit