Bocsánat Nellytől, de majdnem elfelejtettem feltenni a mai sajtos kenyeréről a képet. Még délután lementettem a gépemre, de nem tudtam feltölteni, részben a G-Portál, részben a saját gépem leterheltsége miatt. Most pótolom.
Tényleg úgy van, ahogy Nelly írta, ez ikertestvére a tegnapi második sütésének. Szerintem szép lett, bár tényleg kelhetett volna még egy kicsit. Szerintem az állaga azonban így is biztos jó lett, valamint az íze is.
Most már tényleg elköszönök, holnap találkozunk, üdv, Margit
Olyan isteni kalácsot sikerült sütni, hogy még a fogyókúrámat is felfüggesztettem miatta:-)) Foszlós kalács a neve és nem tudom már hogy innen vagy a mindmegettéről vettem a receptet, de a végén írta, hogy amint kisült, kenjem le cukros tejjel. Én így tettem és egy pár percig visszazártam a gép tetejét és szép fényes és jó puha lett.Nem tudom , hogy más liszttel milyen lett volna, de én ebből a bizonyos "Dundi" lisztből sütöttem (Komáromban gyártják, egy bizonyos Pannonmille Kft, kelt tésztákhoz való és azt írja, hogy búza fehérlisztekből készül)és nagyon igazi kalács lett.Nagyon okos találmány ez a kenyérsütőgép!Pláne, hogy az első sütésem ilyen jól sikerült, nagy az örömöm!Köszönöm, hogy leírhattam! Üdv:Móni (szokimoki)
Egyszer már válaszoltam Neked, de most látom, hogy valahova elszállt a levelem :-) Csak annyit írtam, hogy a Dough/tészta program a dagaszás és kelesztés, ennek nem szabadna sütni is. Sajnos elég sok hibás, rossz minőségű és érhetetlen fordítással találkoztam már, elég kár érte. Szerintem sok embernek ment már emiatt a kedve a kenyérsütéstől.
Margitka! A barátnőmnek ugyanez van programnak leírva, bár nem ez a fajta gépe van. Itt a dough progi tészta dagasztását jelenti. Ez mindig ezt jelenti, ha igy írják le? Mert nálam pl.a tészta címszó alatt : van dagasztás, kelesztés, sütés is. Jól meg van variálva!Nelly
A Sweet a kalácsnak való program, ebben van kelesztési idő. A Cake, a sütőporos süteményhez való, ebben nincsen kelesztési idő, csak dagasztás és sütés.
Nellynek köszönöm az alapos választ :-)
További szép estét, és jó kalácssütést, üdv, Margit
Szió Ocidli! Tehát fordításban szó szerint:
basic: normál french: francia kenyér
Whole Wheat: teljes kiörlésű búzaliszt
quick: gyors sweet: édes
ultra fast: ultra gyorsI ultra fastII: ultra gyorsII
dough: tészta jam: lekvár
cake: sütemény, kalács
szendvics bake: sütés
Aztán majd Margit elmondja a gyakorlatban Üdv.Nelly
Szia Margit! Köszönöm, hogy válaszoltál. A következő progik vannak a gépemen:basic, french, whole wheat,quick, sweet, ultra fast I, ultra fast II, dough, jam, cake, sandwich, bake. Vajon mi lehet a különbség a sweet és a cake program között?
Nyugodtan kiveheted a lapátot. Én nem szeretem ezeket a rövid tészta simításokat/ejtéseket. Szerintem ez egy dagasztásnak kevés, csak arra jó hogy összetörje a megkelt tésztát és a legtöbb gépen nincs is utána elég idő, hogy a tészta újra megkeljen. Az meg a másik, hogy könnyebben kijön a kész kenyér az üstből. Majd mesélj, hogy sikrül a kalács.
Szia,Margit:-)
Köszönöm szépen a kókuszos receptet,hamarosan kipróbálom,csak még el kell fogynia a citromos kalácsnak:-)
Bár már a fél utca idejár enni....:-)
Viszont tényleg ki lehet venni a lapátokat agépből a második dagasztás után? Az enyém(Technostar) még 3-szor dagaszt a sütés előtt igaz,csak 10-10 és 5 másodpercig.
Nem lesz baj,ha kiszedem?
Igazából szívesen kisérletezem vele, mert uncsi folyton könyörögni a kész sütinek,hogy pottyanjon már ki....Ha ezáltal könnyebb....
Üdv!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit