E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 00:21 - #2315

Sziasztok ismét!

Most kaptam újból egy fényképes levelet, most Rózsika küldte. És képzeljétek, mit sütött, hát Ő is kalácskoszút, csak a másikat.

íme a képek róla:

Csíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorú

Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt a koszorúnak. Rózsikának is gratulálok a sütéséhez.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 23:31 - #2314

Sziasztok!

Ma a társalgóban írt Ditta, hogy megsütötte a Diós kalácskoszorút és képet is készített róla. Elküldte nekem és én most megmutatom mnidenkinek:

Diós kalácskoszorú

Nagyon szép lett, örülök, hogy ilyen jól sikerült. További hasonló szépeket és finomakat kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 21:48 - #2313

Szia Móni!

Garatulálok a kalácsodhoz, nagyon örülök, hogy ilyen sikeres voltál. Ezért érdemes is egy kicsit felfüggeszteni a fogyókúrát :-)

További sok sikert kívánok, majd mesélj, miket sütsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 21:42 - #2312

Sziasztok!

Sikerült Jégkása képeit feltennem. Küldött képsort a lángos készítéséről,

Lángos

a csiga és batyu készítéséről,

Csiga és batyu, alapanyagok

a tönkölykenyér készítéséről,

Tönkölykenyér, kész a kovász

a narancsos fahéjas kalácsról,

Narancsos, fahéjas kalács, belekerül a mandula a tésztába

és a zsúrkenyérről,

Zsúrkenyér, gépben

A képekről eindulva az egész sorozatot meg tudjátok nézni.

Gratulálok Jégkásának a sok szép sütéséhez és a fotózáshoz is. Köszönöm a képeket, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.15. 21:19 - #2311

Szia Margitka!

Írom a beszámolót a hétvégi sütésemről:

Olyan isteni kalácsot sikerült sütni, hogy még a fogyókúrámat is felfüggesztettem miatta:-)) Foszlós kalács a neve és nem tudom már hogy innen vagy a mindmegettéről vettem a receptet, de a végén írta, hogy amint kisült, kenjem le cukros tejjel. Én így tettem és egy pár percig visszazártam a gép tetejét és szép fényes és jó puha lett.Nem tudom , hogy más liszttel milyen lett volna, de én ebből a bizonyos "Dundi" lisztből sütöttem (Komáromban gyártják, egy bizonyos Pannonmille Kft, kelt tésztákhoz való és azt írja, hogy búza fehérlisztekből készül)és nagyon igazi kalács lett.Nagyon okos találmány ez a kenyérsütőgép!Pláne, hogy az első sütésem ilyen jól sikerült, nagy az örömöm!Köszönöm, hogy leírhattam! Üdv:Móni (szokimoki)


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:17 - #2310

Szia Csöpike!

Gratulálok a kenyeredhez és további sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:16 - #2309

Szia!

Várom a beszámolót, sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:15 - #2308

Szia Nelly!

Egyszer már válaszoltam Neked, de most látom, hogy valahova elszállt a levelem :-)
Csak annyit írtam, hogy a Dough/tészta program a dagaszás és kelesztés, ennek nem szabadna sütni is. Sajnos elég sok hibás, rossz minőségű és érhetetlen fordítással találkoztam már, elég kár érte. Szerintem sok embernek ment már emiatt a kedve a kenyérsütéstől.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.15. 20:02 - #2307

Szia Margit!Nagyin jó lett a grahamlisztes kenyerem,alig van belőle holnap sütöm a következőt.Köszönöm.Jó éjt!

ocidli Előzmény | 2006.01.15. 19:12 - #2306

Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat, akkor most már csak a sütés van hátra! Majd jelzek, hogy sikerült-e. Sziasztok!

nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:50 - #2305

Margitka! A barátnőmnek ugyanez van programnak leírva, bár nem ez a fajta gépe van. Itt a dough progi tészta dagasztását jelenti. Ez mindig ezt jelenti, ha igy írják le? Mert nálam pl.a tészta címszó alatt : van dagasztás, kelesztés, sütés is. Jól meg van variálva!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 18:38 - #2304

Szia Ildi!

A Sweet a kalácsnak való program, ebben van kelesztési idő. A Cake, a sütőporos süteményhez való, ebben nincsen kelesztési idő, csak dagasztás és sütés.

Nellynek köszönöm az alapos választ :-)

További szép estét, és jó kalácssütést, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:20 - #2303

Bocs: a szendvics az az angol sandwichnek a fordítása,de sztem ezt Te is tudtad.Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:18 - #2302

Szió Ocidli! Tehát fordításban szó szerint: basic: normál french: francia kenyér Whole Wheat: teljes kiörlésű búzaliszt quick: gyors sweet: édes ultra fast: ultra gyorsI ultra fastII: ultra gyorsII dough: tészta jam: lekvár cake: sütemény, kalács szendvics bake: sütés Aztán majd Margit elmondja a gyakorlatban Üdv.Nelly

ocidli Előzmény | 2006.01.15. 17:56 - #2301

folyt.: melyikkel süthetem a kalácsot?

 


ocidli Előzmény | 2006.01.15. 17:54 - #2300

Szia Margit! Köszönöm, hogy válaszoltál. A következő progik vannak a gépemen:basic, french, whole wheat,quick, sweet, ultra fast I, ultra fast II, dough, jam, cake, sandwich, bake. Vajon mi lehet a különbség a sweet és a cake program között?

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 17:12 - #2299

Szia Mea!

Nyugodtan kiveheted a lapátot. Én nem szeretem ezeket a rövid tészta simításokat/ejtéseket. Szerintem ez egy dagasztásnak kevés, csak arra jó hogy összetörje a megkelt tésztát és a legtöbb gépen nincs is utána elég idő, hogy a tészta újra megkeljen. Az meg a másik, hogy könnyebben kijön a kész kenyér az üstből. 
Majd mesélj, hogy sikrül a kalács.

További kellemes délutánt, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.01.15. 17:04 - #2298

Szia,Margit:-) Köszönöm szépen a kókuszos receptet,hamarosan kipróbálom,csak még el kell fogynia a citromos kalácsnak:-) Bár már a fél utca idejár enni....:-) Viszont tényleg ki lehet venni a lapátokat agépből a második dagasztás után? Az enyém(Technostar) még 3-szor dagaszt a sütés előtt igaz,csak 10-10 és 5 másodpercig. Nem lesz baj,ha kiszedem? Igazából szívesen kisérletezem vele, mert uncsi folyton könyörögni a kész sütinek,hogy pottyanjon már ki....Ha ezáltal könnyebb.... Üdv!

csopike53 Előzmény | 2006.01.15. 17:02 - #2297

Szia Margit! M egnéztem a kenyeret már majdnem a pitliszélén va és van még 1:1o' szerintem jó lessz nagyon aranyos a pitlibe.Majd megirom milyen lett.

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 16:49 - #2296

Szia Csöpike!

Szerintem szükség lesz a teljes kelesztési időre, sőt lehet, hogy többre is. Majd meglátod, hogy mennyire jön fel. Ha közel a pitli tetejénél van és még mindig szép gömbölyű akkor már biztos jó. Ha nem kelt meg eléggé, akkor kikapcsolhatod a gépet és a csak sütés programmal megsütheted (ha van ilyena  gépeden), némi pulsz kelesztés után.

Kíváncsian várom a beszámolót, üdv, Margit


[Későbbi] [2475-2456] [2455-2436] [2435-2416] [2415-2396] [2395-2376] [2375-2356] [2355-2336] [2335-2316] [2315-2296] [2295-2276] [2275-2256] [2255-2236] [2235-2216] [2215-2196] [2195-2176] [2175-2156] [2155-2136] [2135-2116] [2115-2096] [2095-2076] [2075-2056] [2055-2036] [2035-2016] [2015-1996] [1995-1976] [1975-1956] [1955-1936] [1935-1916] [1915-1896] [1895-1876] [1875-1856] [1855-1836] [1835-1816] [1815-1796] [1795-1776] [1775-1756] [1755-1736] [1735-1716] [1715-1696] [1695-1676] [1675-1656] [1655-1636] [1635-1616] [1615-1596] [1595-1576] [1575-1556] [1555-1536] [1535-1516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU