E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 00:34 - #2316

Nem úsztatok még meg :-)

Bocsánat Nellytől, de majdnem elfelejtettem feltenni a mai sajtos kenyeréről a képet. Még délután lementettem a gépemre, de nem tudtam feltölteni, részben a G-Portál, részben a saját gépem leterheltsége miatt. Most pótolom.

Sajtos kenyér, másnapSajtos kenyér, másnapSajtos kenyér, másnap

Tényleg úgy van, ahogy Nelly írta, ez ikertestvére a tegnapi második sütésének. Szerintem szép lett, bár tényleg kelhetett volna még egy kicsit. Szerintem az állaga azonban így is biztos jó lett, valamint az íze is.

Most már tényleg elköszönök, holnap találkozunk, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 00:21 - #2315

Sziasztok ismét!

Most kaptam újból egy fényképes levelet, most Rózsika küldte. És képzeljétek, mit sütött, hát Ő is kalácskoszút, csak a másikat.

íme a képek róla:

Csíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorúCsíkos kalácskoszorú

Nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt a koszorúnak. Rózsikának is gratulálok a sütéséhez.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 23:31 - #2314

Sziasztok!

Ma a társalgóban írt Ditta, hogy megsütötte a Diós kalácskoszorút és képet is készített róla. Elküldte nekem és én most megmutatom mnidenkinek:

Diós kalácskoszorú

Nagyon szép lett, örülök, hogy ilyen jól sikerült. További hasonló szépeket és finomakat kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 21:48 - #2313

Szia Móni!

Garatulálok a kalácsodhoz, nagyon örülök, hogy ilyen sikeres voltál. Ezért érdemes is egy kicsit felfüggeszteni a fogyókúrát :-)

További sok sikert kívánok, majd mesélj, miket sütsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 21:42 - #2312

Sziasztok!

Sikerült Jégkása képeit feltennem. Küldött képsort a lángos készítéséről,

Lángos

a csiga és batyu készítéséről,

Csiga és batyu, alapanyagok

a tönkölykenyér készítéséről,

Tönkölykenyér, kész a kovász

a narancsos fahéjas kalácsról,

Narancsos, fahéjas kalács, belekerül a mandula a tésztába

és a zsúrkenyérről,

Zsúrkenyér, gépben

A képekről eindulva az egész sorozatot meg tudjátok nézni.

Gratulálok Jégkásának a sok szép sütéséhez és a fotózáshoz is. Köszönöm a képeket, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.15. 21:19 - #2311

Szia Margitka!

Írom a beszámolót a hétvégi sütésemről:

Olyan isteni kalácsot sikerült sütni, hogy még a fogyókúrámat is felfüggesztettem miatta:-)) Foszlós kalács a neve és nem tudom már hogy innen vagy a mindmegettéről vettem a receptet, de a végén írta, hogy amint kisült, kenjem le cukros tejjel. Én így tettem és egy pár percig visszazártam a gép tetejét és szép fényes és jó puha lett.Nem tudom , hogy más liszttel milyen lett volna, de én ebből a bizonyos "Dundi" lisztből sütöttem (Komáromban gyártják, egy bizonyos Pannonmille Kft, kelt tésztákhoz való és azt írja, hogy búza fehérlisztekből készül)és nagyon igazi kalács lett.Nagyon okos találmány ez a kenyérsütőgép!Pláne, hogy az első sütésem ilyen jól sikerült, nagy az örömöm!Köszönöm, hogy leírhattam! Üdv:Móni (szokimoki)


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:17 - #2310

Szia Csöpike!

Gratulálok a kenyeredhez és további sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:16 - #2309

Szia!

Várom a beszámolót, sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 20:15 - #2308

Szia Nelly!

Egyszer már válaszoltam Neked, de most látom, hogy valahova elszállt a levelem :-)
Csak annyit írtam, hogy a Dough/tészta program a dagaszás és kelesztés, ennek nem szabadna sütni is. Sajnos elég sok hibás, rossz minőségű és érhetetlen fordítással találkoztam már, elég kár érte. Szerintem sok embernek ment már emiatt a kedve a kenyérsütéstől.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.15. 20:02 - #2307

Szia Margit!Nagyin jó lett a grahamlisztes kenyerem,alig van belőle holnap sütöm a következőt.Köszönöm.Jó éjt!

ocidli Előzmény | 2006.01.15. 19:12 - #2306

Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat, akkor most már csak a sütés van hátra! Majd jelzek, hogy sikerült-e. Sziasztok!

nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:50 - #2305

Margitka! A barátnőmnek ugyanez van programnak leírva, bár nem ez a fajta gépe van. Itt a dough progi tészta dagasztását jelenti. Ez mindig ezt jelenti, ha igy írják le? Mert nálam pl.a tészta címszó alatt : van dagasztás, kelesztés, sütés is. Jól meg van variálva!Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 18:38 - #2304

Szia Ildi!

A Sweet a kalácsnak való program, ebben van kelesztési idő. A Cake, a sütőporos süteményhez való, ebben nincsen kelesztési idő, csak dagasztás és sütés.

Nellynek köszönöm az alapos választ :-)

További szép estét, és jó kalácssütést, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:20 - #2303

Bocs: a szendvics az az angol sandwichnek a fordítása,de sztem ezt Te is tudtad.Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.15. 18:18 - #2302

Szió Ocidli! Tehát fordításban szó szerint: basic: normál french: francia kenyér Whole Wheat: teljes kiörlésű búzaliszt quick: gyors sweet: édes ultra fast: ultra gyorsI ultra fastII: ultra gyorsII dough: tészta jam: lekvár cake: sütemény, kalács szendvics bake: sütés Aztán majd Margit elmondja a gyakorlatban Üdv.Nelly

ocidli Előzmény | 2006.01.15. 17:56 - #2301

folyt.: melyikkel süthetem a kalácsot?

 


ocidli Előzmény | 2006.01.15. 17:54 - #2300

Szia Margit! Köszönöm, hogy válaszoltál. A következő progik vannak a gépemen:basic, french, whole wheat,quick, sweet, ultra fast I, ultra fast II, dough, jam, cake, sandwich, bake. Vajon mi lehet a különbség a sweet és a cake program között?

EmMargit Előzmény | 2006.01.15. 17:12 - #2299

Szia Mea!

Nyugodtan kiveheted a lapátot. Én nem szeretem ezeket a rövid tészta simításokat/ejtéseket. Szerintem ez egy dagasztásnak kevés, csak arra jó hogy összetörje a megkelt tésztát és a legtöbb gépen nincs is utána elég idő, hogy a tészta újra megkeljen. Az meg a másik, hogy könnyebben kijön a kész kenyér az üstből. 
Majd mesélj, hogy sikrül a kalács.

További kellemes délutánt, üdv, Margit


Mea Előzmény | 2006.01.15. 17:04 - #2298

Szia,Margit:-) Köszönöm szépen a kókuszos receptet,hamarosan kipróbálom,csak még el kell fogynia a citromos kalácsnak:-) Bár már a fél utca idejár enni....:-) Viszont tényleg ki lehet venni a lapátokat agépből a második dagasztás után? Az enyém(Technostar) még 3-szor dagaszt a sütés előtt igaz,csak 10-10 és 5 másodpercig. Nem lesz baj,ha kiszedem? Igazából szívesen kisérletezem vele, mert uncsi folyton könyörögni a kész sütinek,hogy pottyanjon már ki....Ha ezáltal könnyebb.... Üdv!

csopike53 Előzmény | 2006.01.15. 17:02 - #2297

Szia Margit! M egnéztem a kenyeret már majdnem a pitliszélén va és van még 1:1o' szerintem jó lessz nagyon aranyos a pitlibe.Majd megirom milyen lett.

[Későbbi] [2476-2457] [2456-2437] [2436-2417] [2416-2397] [2396-2377] [2376-2357] [2356-2337] [2336-2317] [2316-2297] [2296-2277] [2276-2257] [2256-2237] [2236-2217] [2216-2197] [2196-2177] [2176-2157] [2156-2137] [2136-2117] [2116-2097] [2096-2077] [2076-2057] [2056-2037] [2036-2017] [2016-1997] [1996-1977] [1976-1957] [1956-1937] [1936-1917] [1916-1897] [1896-1877] [1876-1857] [1856-1837] [1836-1817] [1816-1797] [1796-1777] [1776-1757] [1756-1737] [1736-1717] [1716-1697] [1696-1677] [1676-1657] [1656-1637] [1636-1617] [1616-1597] [1596-1577] [1576-1557] [1556-1537] [1536-1517] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG