E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 18:57 - #2374

Szia Orsi!

Én nem szoktam beáztatni a mazsolát. Lehet úgy is, csak akkor alaposan csöpögtesd le, mielőtt használod.

Sok sikert a kalácshoz majd mesélj, hogy sikerült, üdv, Margit


VKOrsi Előzmény | 2006.01.17. 18:11 - #2373

Mazsolás kalácsba a mazsolát forró vízbe be kell áztatni, ugye? csak a formázásnál akarom beletenni. Most csavart kalácsot csinálok.

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 18:01 - #2372

Szia Piroska!

Sajnálom a kenyeret. A dagasztás, kelesztési időket én úgy oldom meg a gépben, hogy egyszerűen kikapcsolom, amikor nekem kell. Elindítom a gyorsprogramot, mert ez csak 5 percet melegít az elején, majd a 20 perc dagasztás után kikapcsolom a gépet. A langyos gépben hagyom kelni a tésztát, ameddig akarom. Ha még egyszer dagasztok, akkor a csak tészta programot szoktam elindítani, ez az elején 20 percet melegíti a lisztet, nekem ezalatt már a tésztám kel, majd utána dagaszt 20 percet. Attól függ, hogy ezt mikor indítom el, hogy mennyi ideig szeretném a tésztát a gépben keleszteni a második dagasztás előtt. A második dagasztás után ismét kikapcsolom a gépet, majd formázva addig kelesztek, amíg szükség van rá. Ez nagyban függ a környezeti hőmérséklettől, a lisztektől, csak élesztős vagy kovászos is a tészta. Sosem az órát kell a kelesztésnél nézni, hanem a tésztát, akkor fog jóra megkelni.

A programtábládat köszönettel fogadom, a bal oldalon alul található e-mail címemre küldd el légyszíves. Írd hozzá a géped típusát légyszíves, mert fejből már nem tudom.

A zsömlereceptet Vizes zsömle néven találod az ABC-ben is és a kategóriák szerinti elosztásban a Kenyér, péksütemény részben is.

Ideteszem a linket, hogy könnyebben megtaláld: Vizes zsömle - Bundik

További szép estét, várom a jelentkezésedet, üdv, Margit


Piroska Előzmény | 2006.01.17. 17:41 - #2371

Szia Margitka!

Ennek a zösmlének a receptjét milyen néven teszed fel? Vizes zsömle? A hétvégén a krumplis kenyerem végül kisült. Megint nem lett az igazi. Most nem kelt meg igazán. Az lehet a gond, hogy az én gépem más időbeosztással dolgozik. Beszkennelem a táblázatot a papírjából. Hogyan tudnám elküldeni Neked? Ha végigvártam a tészta programot és utána addig kelesztettem ameddig Te írod a receptben, akkor túlkelt. Ha levontam a tepsiben kelesztés idejéből amivel hosszabb a gépben kelesztés akkor pedig nem kelt meg. Jaj, nem akar ez összejönni.

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 17:12 - #2370

Sziasztok!

Bundik küldött nekünk lángos recepteket, a Brassói aprópecsenyének a receptjét és a Vizes zsömle receptjét. Feltettem mnident az ABC-s részbe és a csoprotosításba is.

Köszönöm szépen Bundik, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 16:56 - #2369

Szia Bundik!

Vizes zsemle

Gyönyörű lett a zsömléd, gratulálok hozzá. Ugye nem baj, ha ennek a receptjét is felteszem a receptesbe? Ennek már a formája is tökéletes :-)
Írod, hogy szoros lett szerinted egy kicsit a tésztája. Elég ideig kelesztetted és elég langyos helyen? Kíváncsi vagyok, ha megemeled az élesztőadagot benne, akkor milyen lesz.
Amikor a gépet vettem én is betankoltam minden féle lisztből, de ezeket azóta is folyamatosan tartom. Ismerem, milyen amikor az embert elkapja a lendület :-))
Most találtam valami új lisztet, olyat, amit eddig nem ismertem. Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, de réteslisztnek őrölve. Finomabb a szerkezete, mint amit eddig szoktam venni, nekem nagyon tetszik. A napokban kibontottam az első zacskóval, amit vettem, ma pedig elmentem és vettem még egyet. Azt hiszem inkább ezt fogom ezután venni, ha kapok. Megpróbálok majd képet csinálni róla és, ha látszik a különbség, akkor felteszem.
Azt írod, hogy a fél kiló lisztből készült kenyered fele elég hármótoknak a másnapi csomagolásra. Én ha fél kiló lisztből csinálok kalácsot, akkor a két kisebb fiam elviszi a suliba :-)) Azért szeretem mostanában a 60 dkg lisztből készülő dolgokat a muffinsütőben megsütni, mert valahogy jobban, nagyobbra megkel és kiadósabb. Így 6-6 db muffin formányi zsömlét vagy kalácsot visznek magukkal és ez többé-kevésbé elég nekik. Kamaszok :-)

További szép napot és jó sütögetést, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 16:31 - #2368

Szia Tiszavirág!

Sajnálom, hogy nem voltam erre időben, de örülök, hogy Kila válaszolt, köszönöm Neki.

Remélem jó sikerültek a kiflik, majd mesélj róla, esetleg, ha készlt képróla, akkor azt is szívesen feltenném.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 16:27 - #2367

Szia Niki!

Örülök, hogy a kenyér finom lett. A német receptekben sokszor nem szerepel semmilyen zsiradék. Amikor fordítottam és átalakítottam a recepteket, akkor hol kihagytam én is, hol tettem bele. Végül is nem hiányzik semmiből, talán lágyít valamit a tésztán vagy kevésbé lesz száradós a kenyér.

További szép napot és sikeres sütögetést Neked is. Várom a következő beszámolóidat is, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.17. 15:37 - #2366

Szia Margit! Elkészült a mai próbálkozásom. Ez már sokkal jobb lett. Hosszas tűnődés után 1/3 élesztőt tettem bele. Még egy kicsit mindig tömör, de az íze nagyon jó. Holnap fél csomag élesztővel csinálom meg. Ha már olyan lesz, amilyennek elképzeltem, akkor elkezdem variálgatni a liszteket is. A kenyérnél is az történt, hogy első felbuzdulásomban, amikor megvettük a kenyérsütőgépet, mindenféle lisztet összevásároltam. Volt benne 6 gabonás kész liszt is. A felét megpróbáltam, de nagyon nem lett jó. Ez az egy végezte a kukában. Aztán gondoltam egyet, és a maradék 6 gabonásat, tönkölyt, és teljes kiőrlésűt összekevertem. Ebből teszek 125 g-ot, kenyérlisztből pedig 375-öt. 500 g-ból szoktam sütni, mert ez nagyságra akkora, hogy szendvicsnek pont jó. A fele kenyér elfogy a férjemnek munkába, gyerekemnek suliba, meg magamnak is a munkába. A maradék hellyel-közzel meg elég az itthoni fogyasztásra. A vizes zsemle képét elküldtem az e-mail címedre. Üdv: Bundik

tiszavirag Előzmény | 2006.01.17. 13:57 - #2365

Köszönöm kila a választ, nagyon rendes vagy! Már kelnek a kiflik:-) Átmeneti megoldásként nem vártam végig a tésztakészítési programot teljesen (nekem az 2 ó 20p ), hanem kb. fél órával korábban kivettem! Kíváncsi vagyok a végeredményre, de remélem okés lesz! Mégegyszer köszi, üdv: Tiszavirág

kila Előzmény | 2006.01.17. 12:47 - #2364

Szia Tiszavirág!
Én mindig megkelesztem a képben a péksüteményeket (másfél órás dagasztás+kelesztés programon), majd kiveszem, formázom és még utána is kelesztem kb. fél órát.
Remélem, tudtam segíteni. kila


tiszavirag Előzmény | 2006.01.17. 11:27 - #2363

Sziasztok!

Margitka illetve aki erre jár és tudna segíteni!!!!!!!!! Tudom, hogy ilyenkor ritkábban vagytok erre, de gyors segítségre van szükségem, valakitől aki már megsütöttem Margitka sonkás kiflijét!!!! Én ugyanis ma délelőtt nekiálltam (tészta már a gépben, ezért a sietség) és a gép programozása közben jöttem rá, hogy nem is tudom, hogy pontosan mit csináljak. A lényeg: a gépben csak a tésztát csinálom meg, mert utána nyújtom ki, csavarom fel kiskiflinek. Akkor a gépben (Panasonic SD-253) a tészta/dough programot indítsam el, amely pihentet, majd dagaszt, majd keleszt is?? Vagy elég csak megdagasztani a tésztát és keleszteni nem is kell magában, csak a tepsiben a megformázott kifliket sütés előtt???

Kérem aki tudja a választ segítsen, előre is nagyon köszönöm!

Üdv és szép napot mindenkinek:Tiszavirág


tnikita Előzmény | 2006.01.17. 07:56 - #2362

Szia Nelly!

Én a Tescoban találtam csak rá a BL80-as lisztre, szerintem még egy ilyen próbát teheszt. Nálunk a Pannon Liszt BL80-asát lehet kapni, 2 kg-s kiszerelésben és kb. 200 Ft.
Máshol eddig még én sem találtam. :(

Szép napot kívánok! Üdv, Niki


tnikita Előzmény | 2006.01.17. 07:55 - #2361

Szia Margit!

Nagyon finom lett a kenyér, annyiban lett rajta csak változtatva, hogy sima cukrot raktam bele, mert nem volt itthon barnacukor, és raktam bele pici aszkorbinsavat is. Isteni az íze! Annyira egészségesnek érzem. :)
Annyit furcsállottam csak, hogy nem kell hozzá margarin, de végülis nem is hiányolom egy cseppet sem. :)

Nagyon szépeket sütöttetek!

Szép napot kívánok! Üdv, Niki


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 02:30 - #2360

Sziasztok!

Zck is elküldte az utolsó kenyeréről a képeket. Ez nagyrészt tk lisztből készült, annak is a nagyobb része rozsliszt volt. A hozzávalókat a 2.262-es hozzászólásában írta le Zck. Nelly érdeklődött kép után. Neki és mindenkinek megmutatom a fotókat.

vegyes kenyér, nagyobbrészt tk. lisztbőlvegyes kenyér, nagyobbrészt tk. lisztből

Szerintem ezen még lehet egy picit igazítani, kicsit szorosnak látom a képen. Körülbelül olyan magasnak ítélem meg, mint az előző, kisebb méretű kenyereket. Szerintem következőre magasabbra fog sikerülni.
Gratulálok azonban a kísérletező kedvhez, ami Zck-éket máris a kovászos kenyér felé  is elindította. Várom a további képeket és híreket a sütéseitekről.
Sok sikert kívánok a továbbiakban is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 00:21 - #2359

Sziasztok!

Íme Jégkása képei az After eight kalácsról. Ez fantasztikusan néz ki, le a kalappal!!

After eight kalács, tésztaAfter eight kalács, formázvaAfter eight kalács, megkelve

After eight kalács, készenAfter eight kalács, felvágva

Tnikita is küldött ma képeket. Gratulálok a Svájci parasztkenyérhez, nagyon szép lett. Kiváltképp örülök, hogy egy régebbi receptem megnyerte Niki tetszését és ezt sütötte meg.

Svájci parasztkenyér Svájci parasztkenyér Svájci parasztkenyér

Még megmutatom Bundik első zsömléit, ez is nagyon szép lett. Mostanában a kedvencem a Joghurtos zsömle, örülök, hogy Bundik is kipróbálta sikerrel. Gratulálok hozzá.

Joghurtos zsömle

 

Köszönöm Superkerinek is a kuglóf receptet, áttettem az ABC-s részbe. Érdemes annak is elolvasni, aki a gépben szeretne ilyet sütni, nem feltétlen kell hozzá a kuglófforma.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 23:32 - #2358

Szia Nelly!

Én tulajdonképpen csak azon kesergek, hogy ilyen nehezen lehet hozzájutni ehhez a liszthez. Ez sem kesergés, csak egy kis zsörtölődés :-)

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 23:29 - #2357

Sziasztok!

Kezdőnek kész lett a mai kenyere, részben teljeskiőrlésű lisztből készült. Nekem nagyon tetszik. Szerintem majdnem ugyanolyan magas, mint a fehér volt és szépnek látom a bélzetét is a kenyérnek. Gratulálok hozzá.

részben teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér részben teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér  

További sok sikert Kezdő, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 23:24 - #2356

Szia Jégkása!

Most már mindenképpen gyorskovásszal csinálj szerintem kenyeret, a másik nem érne be rendesen. Viszont bármelyik kovászos receptet megcsinálhatod a gyorskovásszal, nem csak azt amihez az van írva. Melyiket tervezted megsütni?

A burgonyás kenyér mind lágy, ez a mostani is. Valahogy azonban ennek más az állaga, mint a főtt burgonyával készült kenyérnek. Rendkívül ruganyos a tésztája, de abbahagyom már a dícsérgetését, mert biztos unalmas vagyok vele.
A kalács fotóját majd áthozom az NLC-ről és írok majd levelet, mert ahhoz már tegnap nem jutottam hozzá.
A virslis bucival remélem sikert érsz el, örülnék neki :-), majd mesélj!

A tönkölykenyér tésztájából eltett darab nem tudom, hogy működik-e kovászként, talán majd Kenyérke segít nekünk ebben. Volt erről már szó régebben az Indexen, de végül nem sikerült dűlőre jutni hogy a só árt vagy sem a kovászmagnak. Ilyen és olyan vélemény is volt róla, sőt, mintha kimondottan sóban tárolásról is írt volna valaki. Hát, most majd ki tudod próbálni, és majd akkor kiderül. Én a fagyasztott kovászt próbáltam ki, az működött.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.16. 23:06 - #2355

Szia Rózsika!

Megtaláltam az oldalt. Gondolom ezt még csak most kezdtétek feltölteni, ugye? Kerestem képeket, de azt még nem találtam. Majd visszanézek időnként, mindenesetre gratulálok a citerakészítésben elért eredményekért. Nem értek hozzá, de azt hiszem, hogy ez komoly eredmény lehet.

Eredményes receptkeresést kívánok, majd mesélj, hogy mit találtál és miket sütsz majd, üdv, Margit

 


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?