E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 16:55 - #2414

Szia Erika!

Örülök, hogy sikerült finom amarántos kenyeret sütni. Biztos Kila is örül majd, hogy sikeres volt a receptje. Sajnálom, hogy az én receptem végül nem igazán vált be.
A kovászport ízesítésre tudod elhasználni, sajnos ezeknek az "élesztő" hatása nem igazán érzékelhető. Én is vettem annak idején rozskovászport, de mostanában dobtam ki, majdnem az egészet :-( Egy sikeres porkovászos-élesztős receptem van, ideteszem a linkjét. Ezzel sokat kínlódtam, de végül így bevált.
Rozskenyér – kenyérsütőgépben ( kb.1 kg-os)

Szerintem egy keveset bármelyik kenyérbe tehetsz az élesztő változatlanul hagyása mellett. Nem hiszem, hogy baja lenne tőle, mert érzékelhetően nem mozdítja meg a tésztát.

Mesélj majd a tapasztalatodról, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 16:47 - #2413

Szia Nelly!

A Tiramisu port én nagyban veszem, de megnéztem, hogy létezik-e kicsiben, mielőtt a receptet közzétettem. Így a kicsit nem ismerem, csak futólag néztem, hogy lehet kapni. Azért nekem úgy rémlik, hogy nem pudingport láttam, hanem Tiramisu krémport.
A burgonyapürépor is megteszi, amíg nem kapsz másikat. Eleinte én is azt használtam, de abban vannak egyéb adalékanyagok, míg a natur pehelyben semmi nics. Bioboltban szoktam venni.

Majd mesélj, hogy mit sütsz végül is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 16:42 - #2412

Szia Csöpike!

Az olaj-margarin helyettesítés rendben van. Elég ideig kelesztetted?
Igaz én tagnap a kovászosat csináltam, de írtam, hogy milyen rengeteg ideig kellett kelnie. Igaz, később azt írod, hogy szépen megkelt.
Hogy a teteje nem pirult meg, az alja viszont kiszáradt, ez valami sütőproblémának tűnik nekem. Milyen sütőd van, hogy sütötted?
Ne keseredj el, ennek sikerülnie kell. A rozsliszthez sikért tettél bele?

Várom válaszodat, üdv, Margit


teerika Előzmény | 2006.01.18. 15:41 - #2411

Kedves Margit!
Hétvégén újra megsütöttem az amarántos malátás rozsos kenyeret.Most megvariáltam a kelesztést is , a sütemény programon dagasztás végéig majd a tészta programon a kelesztés végéig hagytam,plusz még pár percig hagytam kelni a második dagasztás után lapátok nélkül és 2+1,7 dl folyadékkal készült.Így már sokkal jobb lett az állaga ,de nem lett olyan magas mint a tiéd ,azért finom volt .
Ha már bevásároltam belőle:) maradtam az amarántos receptek kipróbálásánál ,
tegnapelőtt este megsütöttem kila amaránt kenyerét ,szép és finom kenyér lett,
amit elvittem anyukámnak,így tegnap este bekészítettem időzítve hogy ma reggelre süljön meg (mert már nem akartam éjszakázni vele) ,így is ugyanolyan jó lett.
Még ősszel vettem 1-1 zacskó rozs és búza kovászport,egy pár hónap múlva lejár a szavatosságuk de még nem használtam őket, légy szíves adj néhány ötletet ha lesz rá időd.
Előre is köszönöm.
Üdv. Erika


nelly52 Előzmény | 2006.01.18. 14:48 - #2410

Margitka! Sikerült vennem tiramisu port, ez nálunk pudingpor. Valamint vettem burgonya-püre-pelyhet. Ez is jó, vagy keressek csak burgonyapelyhet? Azt ugyanis még így nem találtam. Üdv. Nelly

nelly52 Előzmény | 2006.01.18. 14:45 - #2409

Nem tudom, hogy Piroska társunknak az igazi neve is Piroska-e? Mert ha igen, akkor nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánunk szerintem mindannnyian. S persze sok sikert a sütés - főzésben. Nelly

Mea Előzmény | 2006.01.18. 14:03 - #2408

Szia, Margit:-)A fehérkenyeret a Technostar gép mellé csatolt recept alapján sütöm az alábbiak szerint: 4 dl tej, 79 dkg BL80,5 dkg vaj, negyed kocka élesztő, 4kk só,és 1, 1/2 cukor. A kérdésem hogy ha mindent elfelezek,akkor normális kenyérhez jutok-e,mert így 1250 g-os kenyérke sül,viszont olyan magasra kel,hogy alig fér el.Ha kisebb lenne,tudna terjeszkedni.Tehát,lehet felezni? Vagy változnak az arányok? Köszönöm előre is,szép napot kívánok!

csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 11:40 - #2407

Szia Margi! Azt elfelejtettem,hogy 4odkg fehérliszt+2odkg fehér rozslánliszt.Most megkóstoltam finom,jó ropogós a héju.de szerintem az alja kicsit megszáradt.

csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 11:29 - #2406

Szia Margit! megsütöttem a kenyeret sütőbe.Nem pirult a teteje fakó maradt és nem is lett olyan szép kövér.Pedig szépen meg kelt,az élesztőset sütöttem.rosszul irtam az előzőbe a margarint akartam kérdezni?olaj.Elkeseredtem 1 kicsit.

csopike53 Előzmény | 2006.01.18. 06:22 - #2405

Szia Margit! Nagyon édi A KENYERED .Máris fogok hozzá.A 2DKG ÉLESZTÖ-HELYETT 1 EVŐKANÁL OLAJ? IGAZ MA ZACSKÓBA AKARTAM SÜTNI EZT LEHET? NEKEM NINCS FORMÁN MAJD TEPSIBE TESZEM.

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 01:47 - #2404

Szia Rózsika!

Majd viszatérek és megnézem a képeket is.
Jó sütögetést kívánok a hétvégére, majd mesélj hogy sikerül a kenyér és persze a zsömle is.

Sok sikert, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 01:09 - #2403

Sziasztok!

Jégkása elküldte a Borstangliról készült képeit. Feltettem már a képei közé, kíváncsian várom holna a receptet is hozzá. Jó kis vendégvárónak tűnik.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 00:50 - #2402

Szia Nelly!

Válogassál és kérdezzél nyugodtan, legkésőbb estefelé biztosan válaszolok. Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.18. 00:39 - #2401

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a fáradozásod. Majd délelőtt valamikor megnézem, a kenyereket kinyomtatom, összehasonlítom, és ha megsült, küldök fényképet. Az bizti csak holnap után lesz. Addig még lehet, hogy lesz kérdésem. Szió Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 00:35 - #2400

Szia Nelly megint!

Most nézegetem a recepteket és ideteszek egy-két linket, hátha megtetstik valamelyik:
Aludttejes (kefires) kenyér

A következőt bármilyen lisztből meg lehet csinálni, ez tulajdonképpen a gépi Fehér kenyérnek egy variációja:
Soklisztes kenyér (gépi)

vagy esetleg ez?
Sonkás kenyér

Krumplis kenyérnek esetleg ezt?
Burgonyás kenyér
Ennek a végén van egy kisebb adag, amit szerintem a gépben is meg lehet sütni.

Na gyűjtöttem egy kis nézelődni valót, megyek megcsinálom a nyers krumplisnak a kisebb változatát. Üdv, Margit

 


nelly52 Előzmény | 2006.01.18. 00:31 - #2399

Ok, világos, csak azt hittem, hogy nálam a 7-en a csipogás után már nincs dagasztás, de rájöttem, hogy igazad van. Most már azt is értem,hogy utána ha nem kelt meg eléggé, a progi lejárta után még hagyom a melegen kelni, és csak akkor indítom a 8-at, ha szép magas lett. Ugye jól gondolom? Hű de bonyolultat tetszett kitalálni. Remélem, nem fog ki rajtam. Majd keresek hozzávalókat, és nekivágok a hétvégén. Azért köszi. Most pedig elköszönök, és vár az ágyikó. Jó éjt mindenkinek! Most látom, hogy már szerda van. Üdv. Nelly

Rozsika50 Előzmény | 2006.01.18. 00:27 - #2398

Szia Margitka!! Olvastam aleveledet,de rövid leszek. Köszi hogy megnézted alapot. Fent vannak a fotok is . Hétvégén meg sütőm a fehér kenyeret élesztövel. meg azsemlét kevés volt . Üdv:Rózsika50.

EmMargit Előzmény | 2006.01.18. 00:16 - #2397

Szia Nelly!

Majdnem :-)

A csipogásnál kiveszed, a felét a hozzávaló plusz anyagokkal visszateszed, a géppel belekeverteted, majd  amikor elkeveredet, akkor a másik felét teszed vissza a gépbe. Ha mindkét fele kész, akkor megcsinálod a formázást, majd visszateszed a bekapcsolt, langyos gépbe, ahol szépen megkel, majd a csak sütés programmal megsütöd. Ha nem elég a program szerinti kelesztési idő, akkor tovább kell hagyni a gépben kelni, majd amikor már elég magas, akkor lehet bekapcsolni a csak sütést. Ha ilyen hosszabb akciókra kiveszi az ember a tésztát, akkor szeret eléggé áthűlni és akkor kevés neki az egy óra. 

Ha ez az egész nem jön össze, akkor marad a kézzel gyúrás, de érdemes előtte kipróbálni, hátha sikerül a géppel is.

Így most már érthetőbb? Írjál ám, ha nem, mert nekem - aki már csináltam - túl egyértelmű a dolog, ezért nehezebb elmagyarázni. Üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.17. 23:58 - #2396

Margitka! Tehát addig értem, hogy a 7-en a csipogásnál kiveszem, elfelezem, mind a kettőbe belekeverem kézzel az alapanyagokat gyorsan, aztán kettéhajtva visszateszem, itt megkel, és a 8-on megsütöm. Jól értettem?

EmMargit Előzmény | 2006.01.17. 23:47 - #2395

Sziasztok!

Sütöttem ma egy kenyérkét, aminek nagyon örülök. Majd olvassátok el a receptnél egy kicsit bővebben is írtam, hogy miért találtam ki ezt a receptet.

Amiért örülök neki, mert sikerült cserepes héjú kenyeret sütnöm. Olyasmi, mint a boltinak a cserepes része, csak valamivel apróbbak a cserepek. De akkor is az én cserepeim :-)))

ezen is látszik a cserepes héj

Van még több kép is róla, Fehér kenyér (alaprecept, variálható) néven találjátok az új receptek között.

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


[Későbbi] [2474-2455] [2454-2435] [2434-2415] [2414-2395] [2394-2375] [2374-2355] [2354-2335] [2334-2315] [2314-2295] [2294-2275] [2274-2255] [2254-2235] [2234-2215] [2214-2195] [2194-2175] [2174-2155] [2154-2135] [2134-2115] [2114-2095] [2094-2075] [2074-2055] [2054-2035] [2034-2015] [2014-1995] [1994-1975] [1974-1955] [1954-1935] [1934-1915] [1914-1895] [1894-1875] [1874-1855] [1854-1835] [1834-1815] [1814-1795] [1794-1775] [1774-1755] [1754-1735] [1734-1715] [1714-1695] [1694-1675] [1674-1655] [1654-1635] [1634-1615] [1614-1595] [1594-1575] [1574-1555] [1554-1535] [1534-1515] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?