Megsütöttem az almás-diós muffinodat de kalácsnak, majd holnap elküldöm e-mailben a képeket.A csiga legyezőt már kimásoltam ha időm engedi kifogom próbálni.Nem tudom milyen lehet sósan mert csak ha megsütöm akkor tudok véleményt mondani. Megsütöttem még Latsia banános csokis kuglófját ez nem élesztős de nagyon finom, az NLC-ről van a reci és képet oda már tettem fel, nézd meg ha van időd.Most megyek még főzni.
Hát, én ezt most egy az egyben átszámoltam. Megvallom őszintén, hogy én keveslem benne az éleszőt és a folyadékot, viszont kicsit soknak tartom a sót. Ha bevált így, akkor próbáld meg a kisebb változatot is ugyanúgy, módosítás nélkül, remélem az is jó lesz.
Kíváncsian várom a szalonnás kenyeredről a beszámolót, azóta már elkészült, üdv, Margit
Szia Margit:-)
Ez egy isteni kenyér lesz.
Hatalmas magas,finom a tésztája,és másnap is nagyon klassz még.Bár a friss kenyérnek párja nincs.
A Technostar géphez adták receptként,és nagyon bevált.
Bár először nem sikerült,akkor neki is keseredtem,de akkor keveredhetett össze a só az élesztővel.
Azóta már "kiokosodtam" itt a fórumon és ügyesebben pakolok:-)
Most is ez készül,próbaképp vágtam bele apró sonkakockákat.(füstölt-főtt császárszalonnát)
Kíváncsi leszek milyen lesz.Még van kb.egy óra hátra.
Előre is köszönöm a segítséged:-)Üdv!
Ezt szoktad ezek szerint sütni? Nekem egy kicsit furcsák ennek a receptnek az arányai. A folyadék-liszt-élesztő-sóra gondolok. Mindjárt megcsinálom egy kisebb változatát, de szerintem érdemesebb lenne kipróbálni - vagy legalább összehasonlítani - a gépi Fehér kenyér receptemmel. Van ami sok nekem benne, van ami pedig kevés. Elmegyek egy kicsit (gyerekeket etetni), ha erre jársz addig, akkor írd meg légyszíves, hogy milyenre szokott sikerülni ez a kenyérkéd.
Nagyon örülök, hogy beválni látszik - legalábbis az első használat alapján - az Etád. Csinálni sokkal egyszerűbb ezeket az átkapcsolgatásokat, mint leírni és olvasni.
Jelentkezzél és küldjél képeket, hogy mit sütsz, írd meg, hogy miket szeretnél sütni. Kíváncsian várom a híreket. Sok sikert és örömet kívánok, üdv, Margit
Én is egyre-másra kinövöm a helyét a lisztjeimnek és társaiknak. Már minden szekrényben van egy-egy rész, ahol a kenyérsütős dolgaimat tartom :-)) Most döntöttem el, hogy nem veszek addig semmit, amíg a meglévő készletem nem csappan meg egy kicsit. (Úgyse fogom kibírni :-))
Szia,Margit!
Az alábbi kenyeret szeretném csökkenteni,akár fél kilósra,akár 70-80 dekásra:
79 dkg Bl 80 liszt, 4 dl tej, negyed kocka élesztő, másfél kávéskanál cukor,4 kávéskanál só és 5 dkg vaj.
Ebből 2-es progin egy 1250 g-os kenyér lesz.
Általában sosem fér el,és sok is-sajnos így másnap nem kell sütnöm:-)))))És én szeretnék:-)
Tehát ha elfelezhető szerinted ez a mennyiség és úgy is megsül....
Szívesen nekiesek:-)
Már csak azért is,mert egy kisebb kenyérbe szívesebben teszek kísérletképpen sonkát,vagy sajtot,ilyesmit.
Ja,egyébként ezeket már az elején bele lehet tenni?Mert ezen a progin nincs csipogás...
Előre is köszönöm!Remélem átmentek a képek,amiket küldtem!Üdv!Mea
Szia Margit!!
Köszi a mailt, tegnap beavattam az új Siestát, nagggyyon jó! Első olvasatra bonyolultnak tűnt, de msotmár rájöttem, nagyon egyszerűen elboldogulok!
A vendégek meg el voltak ájulva a diós kalácskoszorútól!
Gyönyörű lett!! Hála neked!
Ditta
Margitka! Vettem tiramisu krémport. Ez dobozban van, aztán a gyógynövényes eladó megígérte, hogy utánanéz a síma burgonya pehelynek, mert hogy én is csak püre pehelyt kaptam a Corában. A gyerekeim már közölték, hogy csinálnak nekem 1 polcot a spájzban, ahol csak az én kenyeres dolgaim lesznek, mert egyre szaporodik a cucc. Ráadásul volt amiből duplán vettem, mert elfelejtettem, hogy már vettem pl. tk búzalisztet.. Öregszem! Nelly
Szia Margit!
A batyus fasírt receptjében elfelejtettem, hogy kb 16 db, és kb 10x10 cm-es kockákra kell felvágni a kinyújtott tésztát, vagy ki mekkorára szereti. Aki úgy gondolja, még valamilyen fúszerrel (bors,stb) is megbolondíthaja a tésztát, attól függően, hogy milyen tölteléket tesz bele.
További szép napot mindenkinek
Üdv:
Bundik
Nagyon aranyos vagy, örülök, hogy így örülsz! Hajrá Neked is, csak így tovább!! Képeket e-mailben tudsz nelem küldeni bármennyit és én fel tudok tenni mindent a képeid és egy-egy adott recept mellé, valamint a fórumban is meg szoktam mutatni az új alkotásokat. Nézd csak meg, már csináltam is egy képes mappát Neked, a fórumozók képei között találod.
Melyik kenyér receptet szeretnéd elfelezni? Illetve mekkora kenyeret szeretnél csinálni belőle? Elsőre szívesen segítek, csak írd meg, hogy melyik legyen az.
Szia, Margit:-)
2 hete még azt sem tudtam,mi az aBl-80-as liszt,meg házi kenyérsütés,most meg fönn van egy kisült kalácsom a receptek közt.Hát mitől kapjon újra-meg újra kedvet az ember az alkotáshoz,ha nem ettől?:-)Imádom ezt a fórumot és ezt a sok kísérletező kedvű embert!Hajrá Mindenki:-)és köszi:-)
Továbbá szeretném megtudni,hogy lehet-e a hozzávalók mennyiséget felezni pl.fehér kenyérét,mert az 1250g nekünk sok egyszerre.
És még annyit szeretnék tudni, hogy ha készítek képet és lesz több is,akkor azt hogyan juttathatom el Neked,hogy felkerüljön ide?Már ha érdemes rá:-)
Üdv!Márti
Szia Piroska!
Nagyon sok boldog névnapot kivánok neked és a családodnak.
És kivánok még sok finom süteményt süssél.
Üdv:Rózsika50
Jó éjszakát mindenkinek.
Kikerestem a NLC-n a hozzászólást. A 14.800-as hozzászólásban mutatott Vicuska egy cserép tálat, na annak a formája nagyon tetszik. Jó lenne nekem olyan zománcosban is, mint Kenyérkéé, vagy jénaiban is. Szóval az anyaga mindegy, a lényeg a formája és a mérete lenne.
Valamelyik nap említettem Neked az egyik korábbi tésztámat. Most ideteszem a linkjét. Csiga-legyező Enneka tésztája is nagyon jó lenne szerintem ehhez a borstanglihoz, csak édesítés nélkül és persze citromhéj nélkül. Mit szólsz hozzá?
Nekem nagyon tetszik ez a borstangli. Jópofa a formája és az egész ötlet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit