E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 13:51 - #2495

Sziasztok! Szia Gabo!

Burgonyás kenyér - zacskóbanBurgonyás kenyér - megkeltBurgonyás kenyér - megsült

Sörkifli

Köszönöm a képeket, mint látod, már fel is tettem. Gratulálok a kenyeredhez, és a sörkiflihez. Nagyon szép lett minden.
Kíváncsi vagyok a megvágott képre is, de ilyen külső mellett, csak stép és finom lehet a belseje is.

További sok sikert kívánok, üdv, Margit


gabo Előzmény | 2006.01.21. 13:44 - #2494

Bocsi, elfelejtettem. Képeket küldtem át Margitka,ha jónak találod felteheted.Köszi

gabo Előzmény | 2006.01.21. 13:41 - #2493

Sziasztok!

Ma megsütöttem életem első sütőben sült kenyerét.Nagyon izgultam,hogy.hogy fog sikerülni,szerintem nem rossz.Sütőzacsiban sütöttem mivel sok jót halottam róla.Margitka honlapjáról a burgonyáskenyeret.Majd ha megvágjuk irok róla hogy a belseje milyen lett és hogy a családnak izlett-e.

Nagyon sok jó recept van ismét.Tetszik Jégkása narancsos-mandulás kalácsa.Kenyérsütőben süthető?

További szép napot.Gabo


nogea Előzmény | 2006.01.21. 13:38 - #2492

Köszi ! Kipróbálom majd ! Jégkása baguette ami itt lejjebb volt a képen azt hol találom mert kerestem de nem látom sehol. Ki akarom még ma próbálni. Most meg fől a jó kis kocsonyám.

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 13:34 - #2491

Szia Márta!

Köszönöm a szervíz címét, figylemfelkeltőnek mindenképpen nagyon jó, hogy írtál róluk. Jó tudni, hogy itt lehet számítani segítségre.
Egy Croissan receptet ideteszek Neked, ezt Kata írt be korábban:
Croissant - Kata25
Egy leveles, vajas tésztát visszont én csináltam, ennek is ideteszem a linkjét, hátha megtetszik:
Csiga-legyező
Szerintem ezt is meg lehet édesre és sósra is csinálni.

Mesélj, majd, hogy tetszik-e valamelyik, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.21. 09:06 - #2490

Tehát az én gépemnek az a része ment tönkre ami az üst alján van és a gép belsejéhez azt kell rákattintani.Vagyis azt a valamit hajtja a gép. Valami zéger gyűrűk mentek tönkre benne+szorult a lapát.Itt a közelben egy szervízben csak az a rész került volna 4000ft-ba, a lapátra is 3-4000ft-ot mondott a hapsi. Utána telcsiztem ide,nagyon segítőkészek voltak !!!! Igaz a párom megcsinálta és azóta is működik,de így van egy pótlás a szorult helyzetekre. A cím : S.E.C.Kft 1146 Budapest Thököly út 46. Telefon: 06/1-422-15-45 Remélem tudtam segíteni! Kellemes hétvégét és jó sütögetést ! Márta

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 01:28 - #2489

Sziasztok megint!

Megmutatom mit sütöttem ki és meg :-))

készül a tészta

Ettől a képtől kezdve tovább tudjátok nézni, a receptjét, pedig Sonkás, tojásos, sajtos kosárka néven talájátok az új receptek között.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 00:45 - #2488

Sziasztok!

Valamelyik nap meséltem, hogy kaptam egy új fajta teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, ez réteslisztnek van megőrölve. Megmutatom a különbséget, szerintem még a képen is látszik, mennyivel finomabb az új, mint amit korábban szoktam venni. Üdv, Margit

teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztek


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 00:39 - #2487

Sziasztok!

Itt is megmutatom Szokimoki receptjét. Elolvastam, szerintem biztos nagyon finom, és mutatós is lehet ezzel a két színnel.

Meggyes - mogyorókrémes muffin - Szokimoki

Még egyszer köszönöm a receptet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 00:34 - #2486

Szia Szokimoki!

Köszönöm, rögtön átteszem a Muffin receptek közé, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 00:33 - #2485

Sziasztok!

Íme Jégkása Baguette-je:

Baguette formázva Baguette kenve Baguette megsülve Baguette megvágva

Gratulálok hozzá gyönyörű lett.

Ezzel jártunk úgy, amikor először sütöttem, hogy finom házi kőrözött volt éppen. A két kisebb fiam és a férjem gyakorlatilag a teljes mennyiséget betermelték vacsorára. Én nem tudtam enni, mert folyamatosan kentem a kenyereket, a végére pedig már nem maradt :-))

További kellemes hétvégét, és jó sütögetést mindenkinek, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.21. 00:32 - #2484

Szia Margitka!

Beírtam a muffin receptemet a receptes fórumba!


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 00:00 - #2483

Szia Szokimoki!

Ez nem is ér. Te finomságokat csinálnál hét közben is a férjednek és nem kapsz hozzá gépet? :((  :?

Majdnem minden gépen van egy tészta program. Ez általában egyszer dagaszt és egyszer keleszt. Ezt elindítod, majd a dagasztás végén kikapcsolod és újraindítod, de úgy, hogy legyen legalább 20 perce a tésztának kelni. A dagasztás végén leállítod, kiveszed a tésztát, formázod és másodjára is keleszted, de már formázva.
Ha nincs ilyen program, akkor bármelyikkel megdagasztathatod a tésztát, csak legyen benne két dagasztás és közte egy kelesztés. A második dagasztás után le kell állítani a gépet, a tésztát kivenni és innen már ugyanaz, mint amit az előbb írtam.

Sok sikert, majd mesélj, kíváncsi vagyok, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.20. 23:41 - #2482

Sajnos a szüleimnél van a gép, oda meg csak hétvégén megyünk. Ezért kellett kézi erőt használni, a hétvége meg még olyan messze volt.Én meg kíváncsi voltam. Sajna a férjem azt mondta, hogy elég egy családban egy kenyérsütő, így én nem kapok. Akkor nem is nagyon próbálkozok itthon ilyesmivel.Én is láttam a különbséget  a kenyérsütős kalács meg a normál sütős között.Cukros volt  a gesztenye massza.Nem baj, mert most nagyon megtetszett a jégkása almás, diós kalácskája és azt szeretném megcsinálni.Akkor elviszem a muffinsütőmet Anyukámhoz,és valahogy összehozom.Ha sütés előtt kiszeretném venni a kalácsot, akkor azt csak úgy tudom, hogy sasolom a gépet, hogy mikor fejezi be az utolsó kelesztést, vagy számolok? 2 óra 50 perc a kalácsprogramm.Egyszerűen le kell állítani a gépet az utolsó 50 perc előtt? ettől nincs baja gépnek?  

EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 23:26 - #2481

Szia Szokimoki!

A receptet kérem szépen és előre köszönöm. Légyszíves a receptes fórumba írd be, onnan majd átteszem az ABC-s részbe. Sok muffinrecept is van az oldalunkon, láttad már?

Miért nem a gépben dagasztottad a tésztákat?

A kétszeri dagasztásnak mindenképpen van jelentősége, ezért a kétszeri kelesztésnek is. Az első kelesztésnél elkezdenek az élesztőgombák szaporodni, de eközben megeszik a körülöttük található tápanyagot, így a további szaporodásukhoz már nincs a környezetükben elegendő. Ekkor kell újra dagasztani a tésztát. A második kelés idejére ill. ezalatt már elegendő élesztőgomba van a tésztában, hogy az nomál módon és mértékben meg tudjon kelni. Egyszeri dagasztással sosem lesz a tésztád könnyű, laza.
A gesztenyéssel kapcsolatban tanácstalanabb vagyok. Nekünk nagyon finom lett, többször és több verzióban is sütöttem gesztenyésen a kalácsot és mindig sikeres volt. Egy jutott eszembe. Nem cukrozatlan gesztenyemasszát vettél véletlenül?
Hát, tényleg sajnálom, annak viszont örülök, hogy nem szegte kedvedet.

Mesélj majd, hogy mit találtál, mit sütöttél! Sok sikert kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 23:14 - #2480

Sziasztok!

Megkaptam Ditta legújabb sütéséről a képet. Íme:

kifli

Gratulálok hozzá, nagyon szép kiflik lettek. A receptjét beírnád a receptes fórumba? Hátha más is kedvet kap hozzá.

További sok sikert és várom ám a beszámolókat, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.20. 23:05 - #2479

Szia Margitka!

A héten 2 dolgot sütöttem, sajnos kenyérsütő nélkül, Azért sajnos, mert nem lett nagyon sikeres. Az egyik, a kakaós gesztenyés muffin volt, amit teljesen a recept szerint csináltam és jól is nézett ki amikor kisült. De az íze, nem volt semmilyen. Pedig beletettem az 1 csomag gesztenyemasszát és mégsem éreztem belőle semmit.Lehet, hogy a töltött tészták kelendőbbek nálunk.Pl. van egy meggyes- mogyorókrémes sütőporos muffin receptem, ami nagyon bevált. Ha érdekel leírhatom.Sütéssel együtt kb.35-40 perc.A másik amit sütöttem az a foszlós kalács volt rendes sütőben sütve(villany).Persze teljesen más volt az íze, mint amit a gépben sütöttem vasárnap.Ez nagyon tömör belsejű lett.Mennyire számít itt a kézi eldolgozásnál az ,hogy 20 perc dagasztás 20 perc kelesztés stb.? Mert én bedagasztottam a kalácsot, 1 órát kelt és fél órát sült. Most kinézek valami jó receptet megint vasárnapra a gépbe! Jó éjt!


EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 22:54 - #2478

Szia Jégkása!

Köszönöm, áthozom a képeket rövidesen. A kalácsnak a 40 dkg-os változatát megtalálod ennél a receptnél: Kakaós-csíkos kalács

Örülök, hogy jól sikerültek a tegnapi sütik, további hasonló finomakat kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 22:48 - #2477

Szia Eni!

Jó munkát holnapra, és jó sütögetést, amikor lesz rá egy kis időd. Majd mesélj, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.20. 22:44 - #2476

Szia Mea!

Majd mesélj a holnapi kenyérről, remélem ugyanolyan siker lesz, mint a nagyobb volt.
Örülök, hogy a szalonnás kenyér finom volt. Én is füstölttel sütöttem ma valamit, rövidesen felteszem a képeket róla.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU