Köszönöm a képeket, mint látod, már fel is tettem. Gratulálok a kenyeredhez, és a sörkiflihez. Nagyon szép lett minden. Kíváncsi vagyok a megvágott képre is, de ilyen külső mellett, csak stép és finom lehet a belseje is.
Ma megsütöttem életem első sütőben sült kenyerét.Nagyon izgultam,hogy.hogy fog sikerülni,szerintem nem rossz.Sütőzacsiban sütöttem mivel sok jót halottam róla.Margitka honlapjáról a burgonyáskenyeret.Majd ha megvágjuk irok róla hogy a belseje milyen lett és hogy a családnak izlett-e.
Nagyon sok jó recept van ismét.Tetszik Jégkása narancsos-mandulás kalácsa.Kenyérsütőben süthető?
Köszi ! Kipróbálom majd ! Jégkása baguette ami itt lejjebb volt a képen azt hol találom mert kerestem de nem látom sehol. Ki akarom még ma próbálni. Most meg fől a jó kis kocsonyám.
Köszönöm a szervíz címét, figylemfelkeltőnek mindenképpen nagyon jó, hogy írtál róluk. Jó tudni, hogy itt lehet számítani segítségre. Egy Croissan receptet ideteszek Neked, ezt Kata írt be korábban: Croissant - Kata25 Egy leveles, vajas tésztát visszont én csináltam, ennek is ideteszem a linkjét, hátha megtetszik: Csiga-legyező Szerintem ezt is meg lehet édesre és sósra is csinálni.
Mesélj, majd, hogy tetszik-e valamelyik, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Tehát az én gépemnek az a része ment tönkre ami az üst alján van és a gép belsejéhez azt kell rákattintani.Vagyis azt a valamit hajtja a gép. Valami zéger gyűrűk mentek tönkre benne+szorult a lapát.Itt a közelben egy szervízben csak az a rész került volna 4000ft-ba, a lapátra is 3-4000ft-ot mondott a hapsi. Utána telcsiztem ide,nagyon segítőkészek voltak !!!! Igaz a párom megcsinálta és azóta is működik,de így van egy pótlás a szorult helyzetekre.
A cím : S.E.C.Kft 1146 Budapest Thököly út 46.
Telefon: 06/1-422-15-45
Remélem tudtam segíteni! Kellemes hétvégét és jó sütögetést ! Márta
Valamelyik nap meséltem, hogy kaptam egy új fajta teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, ez réteslisztnek van megőrölve. Megmutatom a különbséget, szerintem még a képen is látszik, mennyivel finomabb az új, mint amit korábban szoktam venni. Üdv, Margit
Ezzel jártunk úgy, amikor először sütöttem, hogy finom házi kőrözött volt éppen. A két kisebb fiam és a férjem gyakorlatilag a teljes mennyiséget betermelték vacsorára. Én nem tudtam enni, mert folyamatosan kentem a kenyereket, a végére pedig már nem maradt :-))
További kellemes hétvégét, és jó sütögetést mindenkinek, üdv, Margit
Ez nem is ér. Te finomságokat csinálnál hét közben is a férjednek és nem kapsz hozzá gépet?
Majdnem minden gépen van egy tészta program. Ez általában egyszer dagaszt és egyszer keleszt. Ezt elindítod, majd a dagasztás végén kikapcsolod és újraindítod, de úgy, hogy legyen legalább 20 perce a tésztának kelni. A dagasztás végén leállítod, kiveszed a tésztát, formázod és másodjára is keleszted, de már formázva. Ha nincs ilyen program, akkor bármelyikkel megdagasztathatod a tésztát, csak legyen benne két dagasztás és közte egy kelesztés. A második dagasztás után le kell állítani a gépet, a tésztát kivenni és innen már ugyanaz, mint amit az előbb írtam.
Sok sikert, majd mesélj, kíváncsi vagyok, üdv, Margit
Sajnos a szüleimnél van a gép, oda meg csak hétvégén megyünk. Ezért kellett kézi erőt használni, a hétvége meg még olyan messze volt.Én meg kíváncsi voltam. Sajna a férjem azt mondta, hogy elég egy családban egy kenyérsütő, így én nem kapok. Akkor nem is nagyon próbálkozok itthon ilyesmivel.Én is láttam a különbséget a kenyérsütős kalács meg a normál sütős között.Cukros volt a gesztenye massza.Nem baj, mert most nagyon megtetszett a jégkása almás, diós kalácskája és azt szeretném megcsinálni.Akkor elviszem a muffinsütőmet Anyukámhoz,és valahogy összehozom.Ha sütés előtt kiszeretném venni a kalácsot, akkor azt csak úgy tudom, hogy sasolom a gépet, hogy mikor fejezi be az utolsó kelesztést, vagy számolok? 2 óra 50 perc a kalácsprogramm.Egyszerűen le kell állítani a gépet az utolsó 50 perc előtt? ettől nincs baja gépnek?
A receptet kérem szépen és előre köszönöm. Légyszíves a receptes fórumba írd be, onnan majd átteszem az ABC-s részbe. Sok muffinrecept is van az oldalunkon, láttad már?
Miért nem a gépben dagasztottad a tésztákat?
A kétszeri dagasztásnak mindenképpen van jelentősége, ezért a kétszeri kelesztésnek is. Az első kelesztésnél elkezdenek az élesztőgombák szaporodni, de eközben megeszik a körülöttük található tápanyagot, így a további szaporodásukhoz már nincs a környezetükben elegendő. Ekkor kell újra dagasztani a tésztát. A második kelés idejére ill. ezalatt már elegendő élesztőgomba van a tésztában, hogy az nomál módon és mértékben meg tudjon kelni. Egyszeri dagasztással sosem lesz a tésztád könnyű, laza. A gesztenyéssel kapcsolatban tanácstalanabb vagyok. Nekünk nagyon finom lett, többször és több verzióban is sütöttem gesztenyésen a kalácsot és mindig sikeres volt. Egy jutott eszembe. Nem cukrozatlan gesztenyemasszát vettél véletlenül? Hát, tényleg sajnálom, annak viszont örülök, hogy nem szegte kedvedet.
Mesélj majd, hogy mit találtál, mit sütöttél! Sok sikert kívánok, üdv, Margit
A héten 2 dolgot sütöttem, sajnos kenyérsütő nélkül, Azért sajnos, mert nem lett nagyon sikeres. Az egyik, a kakaós gesztenyés muffin volt, amit teljesen a recept szerint csináltam és jól is nézett ki amikor kisült. De az íze, nem volt semmilyen. Pedig beletettem az 1 csomag gesztenyemasszát és mégsem éreztem belőle semmit.Lehet, hogy a töltött tészták kelendőbbek nálunk.Pl. van egy meggyes- mogyorókrémes sütőporos muffin receptem, ami nagyon bevált. Ha érdekel leírhatom.Sütéssel együtt kb.35-40 perc.A másik amit sütöttem az a foszlós kalács volt rendes sütőben sütve(villany).Persze teljesen más volt az íze, mint amit a gépben sütöttem vasárnap.Ez nagyon tömör belsejű lett.Mennyire számít itt a kézi eldolgozásnál az ,hogy 20 perc dagasztás 20 perc kelesztés stb.? Mert én bedagasztottam a kalácsot, 1 órát kelt és fél órát sült. Most kinézek valami jó receptet megint vasárnapra a gépbe! Jó éjt!
Majd mesélj a holnapi kenyérről, remélem ugyanolyan siker lesz, mint a nagyobb volt. Örülök, hogy a szalonnás kenyér finom volt. Én is füstölttel sütöttem ma valamit, rövidesen felteszem a képeket róla.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit