E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 20:38 - #2515

Szia Csöpike!

Sajnálom, hogy lapos lesz a kenyered. Elég kemény a tészta? Elég ideig keleszted? Írjál róla egy kicsit bővebben, hátha rájövünk, hogy hol a probléma.

A Dán kenyeret, ha jól emlékeszem, akkor csak egyszer dagasztották, formázták és ezután kelesztés nélkül lett sütve.

Én ezektől a kelesztés nálküli kenyerektől félek egy kicsit, ezért nem mertem még a Joli féle napocskát sem mecsinálni. Pedig a képeken jól néznek ki, és mégis nekem olyan furcsa, hogy egy KELT tésztát nem KELESZTENEK. (Mondjuk ettől van, hogy felreped a teteje a sütés közben.)

Kíváncsian várom a beszámolódat, ha Te is kipróbálod. Igaziból az állagára lennék kíváncsi frissen, de mondjuk egy fél nap múlva is. Sok sikert hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 20:30 - #2514

Szia Julika! Sziaszok!

Nagyon örülök, hogy megsütötted ezt a kenyeret és ráadásul ilyen sikerrel.
Máris mutatom a képeket róla, mert nagy örömömre már ezt is tudott Julika nekünk küldeni:

Fehér kenyér variáció - kezd kelni Fehér kenyér variáció - megkelt Fehér kenyér variáció - sütés előtt Fehér kenyér variáció - megsült

Fehér kenyér variáció - felvágva

Nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Azon gondolkozom, hogy valahogy ezt, mint önálló receptet közzé kellene tenni. Mit szólsz hozzá Julika? Ez végül is a Te verziód és nagyon sikeres lett. Beírnám a receptes fórum ABC-s részébe a neveddel és mellé teszem az eredeti receptet is.

Szóval nagyon örülök, és további sok sikert kívánok. Ezentúl várom a képeket is a beszámolóid mellé :-))

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 18:47 - #2513

Szia Gabo!

Nem csodálom a sikert, tényleg szép a kenyered.
Minden receptet meg lehet sütni zacskóban illetve zacskó nélkül is. A zacskó igaziból a gőzt helyettesíti.
Én azért nem sütök így, mert a különböző kenyereknek külnöböző gőzre van szüksége, ezt a zacskó nekem nem tudja produkálni.
A 10-15 dkg főtt burgonya helyett tehetsz burgonyapelyhet és egy kevés lisztet, + folyadékot. Úgy kellene összehozni, hogy ez kiadja a 15 dkg-ot. Mondjuk 4-5 dkg pehely, ugyanennyi liszt, a folyadékot pedig majd meglátod. Mindenképpen több kell, mint a receptben megadott mennyiség. Annyi vizet kell majd még hozzátenni, hogy egy kemény gombóccá dolgozza össze a tésztát a gép.

Kíváncsi vagyok a következő kenyérkédre is, majd mesélj, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.21. 18:10 - #2512

Szia Margit!Megsütöttem a kenyeret a sütőbe e még mindig kicsit laposs.Megnéztem az nlc, a dán kenyeret amit most sütöttek sütőbe. Kipróbálom. A gépbe kelesztjem is meg,mert itt egyből kell a sütőbe tenni? Vagy nem értelmezem jól? Az én gépem 1o' kever,2o' áll,15' kever.utánna várjam mig keleszt és vegyem ki a gépből formázzam ,és a sütőbe tehetem Ez a gépi müv 2 óra.Már szeretném ha sikereülne legalább 1.

majorkaj Előzmény | 2006.01.21. 18:03 - #2511

Sziasztok !
Szóval megsült a fehér kenyerem(variálható) élesztős változata. Nem volt itthon 60 dkg BL-80-as liszt,csak 40 dkg, így kiegészítettem 10 dkg finomliszttel és 10 dkg teljes kiörlésű rozsliszttel és egy teáskanál sikért is tettem bele. Nagyon szépen megkelt kb. 1 órát kelt (de szerintem a 40-45 perc is elég lett volna), melyet egy sima ovális jénai tálban sütöttem meg. Nem mertem forma nélkül sütni, mert biztos elmászott volna.Előmelegített gőzös sütőben sütöttem 200 fokon, kb 1 óráig és a recept szerint kb. félidőnél 2 alkalommal lekentem sima vízzel . Nekem nem lett olyan szép a héja mint Margitkáé, de ropogós a héja és finom laza szerkezetű a belseje. Máskor is fogok ilyet sütni. Üdv. Julika


gabo Előzmény | 2006.01.21. 17:51 - #2510

Sziasztok!

A mai sütőzacsis kenyér teljes siker.A férjemtől is,mert őneki csak az ilyen kenyerek jönnek be.Laza szerkezetü,ropogós héj.

Margitka a Te joghurtos kenyeredet is lehet igy sütni?Még egy kérdés:a 10-15 dkg héjába fött krumplit helyettesithetem krumplipehellyel?Mennyit tegyek bele?A viz is akkor több legyen mint amit az eredeti recept ir?Az 2 dl ir.Köszönöm.

Gabo


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 17:21 - #2509

Sziasztok!

Egyszerűen gyönyörű kenyeret sütött Nelly, gratulálok hozzá. Íme:

Burgonyapelyhes kenyér Burgonyapelyhes kenyér Burgonyapelyhes kenyér

Szia Nelly!

Kíávncsian várom, hogy módosítottál-e a folyadékon, vagy csak a burg. pehely vett fel többet, valamint amit írtál, hogy szeretnél megbeszélni velem lisztügyben.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 16:51 - #2508

Szia Nelly!

Mindjárt előkerítem a képet, aztán majd beszélgetünk róla, ha erre jársz. Jó vendégeskedést kívánok, várom további jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 16:47 - #2507

Szia Éva!

Most érkeztem vissza, kicsit el kellett mennem. Örülök, hogy finom kifliket sütöttél, gratulálok hozzá.
A kerezstes zsömlét meg lehet próbálni csak élesztővel is, de nem tudom, hoyg fog változni, ugyanis eben elég sok kovász van, ha jól emlékszem. Mindjárt utánanézek.
Megéztem, nem annyira vészes, többre emlékeztem. Megpróbálhatod +1 dkg élesztővel kiváltani. A többi annyiban változhat, hogy a folyadékot befolyásolja a kovász, illetve, ha gondolod, akkor a kovász mennyisége helyett tehetsz + 5 dkg lisztet és egy kevés (!) plusz folyadékot.
Amúgy ez egy nagyon finom tészta, finom, könnyű, hatalmas zsömléke lettek belőle.

Sok sikert hozzá, ha kipróbálod, majd mesélj az eredményről. Ha jól sikerül, akkor hozzáfűzöm az eredeti recepthez, hogy csak élesztővel is meg lehet csinálni. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.21. 14:52 - #2506

Szió Mindenkinek! Irtó jó olvasni, hogy tegnap este óta micsoda finomságok készültek, és készülnek most is. Sajna, nem sok időm van, este vacsira megyünk a barátnőmhöz, így csak rövid időre tudtam felugrani. Margitka! Elküldtem a legújabb burgonyapelyhes kenyerem fényképét, aztán majd este, vagy holnap értekeznék Veled róla. Meg a tegnapiról is . Szerintem a mai gyönyörű lett. Sajnos nem volt időm igazi krumpliból csinálni, meg az az igazság, hogy a fiam nem díjazza a teljes kiörlésű liszteket, így majd át kell variálnom. Most röviden csak ennyit. Mindenkinek szép napot, és jó sütögetést kívánok! Nelly

eva16 Előzmény | 2006.01.21. 14:47 - #2505

Szia Margit!

Képzeld, a múltkor megcsináltam a margarinos kifliket, de csak barna liszt volt itthon. Nagyon gyönyörűek lettek, csak szerintem a liszt miatt sótlan lett, de a többi ok, nagy kövérek voltak.Most szeretnék keresztes zsömlét csinálni, de nekem nincs kovászom, és most sütnék. Valamivel ki lehet váltani?

Éva


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 14:41 - #2504

Szia Nogea!

Persze, hogy működik margarinnal, én is azzal szoktam mindent csinálni. Mindjárt melléírom azt is. Ezekhez a dolgokhoz lehetőleg Ramat, vagy valami olyan margarint szoktam venni, aminek kisebb a víztartalma. Mostanában kísérletezem a sütőmargarinnal és beválni látszik.
Örülnék, ha sikerülne képeket küldened és megmutathatnánk mindenkinek a sütéseidet.

Sok sikert, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.21. 14:23 - #2503

A baguettemet már kevergeti a gépem. A kép dolgot majd megpróbálom valahogy. A párom tud feltenni képeket,hozzá kell majd fordulnom egykis segítségért. Még egy kérdés ! Szerinted a csigalegyező működik margarinnal is vagy csak a vaj jó bele ? Ma mit sütögetsz ? Üdv ! Márta

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 14:07 - #2502

Szia Nogea!

Ha a számítógépedre fel tudod tenni, akkor onann e-mailben el tudod már nekem küldeni és itt az oldalon én tudom feltenni.
Ha a számítógépedre sem tudod feltenni, akkor egy kicsit bonyolultabb a dolog, de akkor sem lehetetlen, csak írd meg.
Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 14:04 - #2501

Szia Nogea!

Ott a recept is  a képek felett, annak a linkjét tettem ki. Nézd csak meg mégegyszer :-)) Lehet, hogy nagyon sietsz?

Sok sikert hozzá, üdv, Magit


nogea Előzmény | 2006.01.21. 14:01 - #2500

Úgy látszik kerülték egymást a hozzászólásaink ! Hálásan köszönöm a baguettet is. Megyek is sütni. Kár hogy nem tudok képet feltenni. Nem tudom hogy kell. Pedig van jó fényképező gépünk,de analfabéta vagyok ahhoz hogy hogy kell feltenni képet.

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 13:57 - #2499

Szia Julika!

Juj, de örülök :-))
Annak is, hogy jelentkeztél és annak is, hogy kipróbálod ezt a kenyeret. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok az eredményre és a variációdra is.
Én valószínűleg még egy rozsos verziót is megsütök majd ebből, hogy azt is a recepthez tudjam mellékelni, de lehet hogy csak holnap.

Várom a jelentkezésedet, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.21. 13:54 - #2498

Margitka ! kérlek írd be a baguett recit mennék sütni de nem lelem. Olyan jól néznek itt ki azok a képek amiket feltettél róla ! Azt a recit szeretném ! Köszi !

EmMargit Előzmény | 2006.01.21. 13:54 - #2497

Szia Nogea!

Ideteszem ennek is a linkjét, ezt az én receptem alapján csinálta Jégkása:

Baguette

Sok sikert hozzá, majd mesélj, hogy sikerült.
Egy jó kis kocsonyát én is szeretnék majd főzni, jó hogy eszembe juttattad. Köszi :-))

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.21. 13:53 - #2496

Sziasztok ! Mivel úgy ennék már bolti kenyérhez hasonlót, így úgy gondoltam, hogy megsütöm Margitka fehér kenyerét(variálható) , most kel. Majd később beszámolok a részletekről és hogy mlyen liszttel készítettem.
Mindenkinek jó pihenést és sütögetést kívánok a hétvégére !Üdv. Julika


[Későbbi] [3435-3416] [3415-3396] [3395-3376] [3375-3356] [3355-3336] [3335-3316] [3315-3296] [3295-3276] [3275-3256] [3255-3236] [3235-3216] [3215-3196] [3195-3176] [3175-3156] [3155-3136] [3135-3116] [3115-3096] [3095-3076] [3075-3056] [3055-3036] [3035-3016] [3015-2996] [2995-2976] [2975-2956] [2955-2936] [2935-2916] [2915-2896] [2895-2876] [2875-2856] [2855-2836] [2835-2816] [2815-2796] [2795-2776] [2775-2756] [2755-2736] [2735-2716] [2715-2696] [2695-2676] [2675-2656] [2655-2636] [2635-2616] [2615-2596] [2595-2576] [2575-2556] [2555-2536] [2535-2516] [2515-2496] [2495-2476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU