E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2006.01.24. 14:05 - #2596

Szia Margitka! A sonkás-sajtos batyuk helyett a változatosság kedvéért (mivel nemrég csináltam a tojásos-sonkás-sajtos kosárkákat), a bugaci batyut sütöttem meg. Mivel a gyermekem nem szereti a gombát, ezért kihagytam belőle. Helyette gondoltam egyet, és vékonyra szeletelt hagymakarikákat tettem bele. Legközelebb egy kis kígyóubit is csempészek bele. Már vígan sült, mikor észrevettem, hogy a sajtot kihagytam belőle. Viszont így sem lett rossz, csak több töltelékkel kellett volna készíteni. Aztán "csakazértis" megcsináltam sajtosan is. Most kel. Ha kész lesz, küldök mindkettőről képeket. A sonkás stanglid nagyon guszta lett! Ezt is meg fogom csinálni valamikor. És természetesen ma amikor elmentem vásárolni, persze, hogy megvettem a másik muffinsütőt is.---------Én is ilyen Dubarry féle változatra gondoltam. A tojásos-sonkás-sajtos kosárkákkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy nyers tojás helyett lehetne egy félbevágott főtt tojást is tenni az aljára. További szép napot, később még felnézek. Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:54 - #2595

Sziasztok!

Még megmutatom Rózsika zsömléit is, ezek is igen szépek lettek:

zsömle   
zsömle zsömle

Egyik szebb, mint a másik :-) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:43 - #2594

Szia Rózsika!

Örülök az örömötöknek és gratulálok a díjhoz!

A salátát szerettem volna kérdezni, hogy mi, de megelőztél. Ha van időd és kedved, akkor írd be annak is a receptjét, és akkor hozzáteszem a képet.

A zsömle képeit is hozom rövidesen. Minden jót, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:41 - #2593

Szia Jégkása! Sziasztok!

Íme Jégkása mai zsömléje:

Joghurtos zsömle formázva Joghurtos zsömle kelve Joghurtos zsömle kelve, közelről Joghurtos zsömle kisülve

Joghurtos zsömle felvágva

Hát, ha valami, akkor ez igazán olyan, hogy gyorsan be kellene kapni egyet belőle :-))
Nagyon szép lett, gratulálok hozzá, és örülök, hogy finom is lett.

Nagyon kíváncsi vagyok a kovászod hogy fog viselkedni, majd mesélj róla légyszíves.

Várom további jelentkezésedet, remélem azért egy kis időd jut ránk :-)) További jó sütögetést kívánok, üdv, Margit


Rozsika50 Előzmény | 2006.01.23. 23:33 - #2592

Szia Margitka!!! Segitségedel sikerült fel rakni az összes képeket. Még egyszer köszi !!! Nekünk is van egy nagy melepetés. Ma vette átt Apa a citeráért a Magyar Kézműves Remek dijat Bp-en Nagyon nagy az örömünk.Meg osztottam veled is az örömhirt. Küldtem képet az zsemlékről ,régit és amit az este c sütöttem reggel lefényképeztem a maradékot. A salátát recept lap hu -ról néztem ki. Üdv:Rózsika

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 23:29 - #2591

Sziasztok!

Megérkeztek Rózsika képei a tegnap feltett receptekhez. Megtaláljátok a receptes ABC-ben és a sütemények között is a Szilvalekváros barátfüle és  Banános kevert sütemény receptjét és képeit.

Gratulálok Rózsikának a süteményekhez is, de elsősorban a kislányához, aki segít neki a sütögetésben és a számítógépes dolgokban is.

Íme egy-egy kép a sütikről:

Barátfüle                        Banános kevert

Ezektől visszafelé is meg tudjátok nézni a többi képet, de Rózsika képei között is megtaláljátok őket.

További jó sütögetést kívánok Rózsikának, üdv, Margit 


jegkasa Előzmény | 2006.01.23. 23:16 - #2590

Szia Margitka!

Megsütöttem ma a joghurtos zsemlédet magvakkal képeket megtalálod az NLC-n.  Nagyon finom lett.  A kenyered nagyon szép lett, a sonkás baguette meg egyenesen harapnivaló.

Ma a kiszárított magkovászomat beáztattam és tettem hozzá egy kanál lisztet még remélem lesz belőle valami.Majd jelentkezem de mostanában nincs sok időm, olvasgatok azért.

További szép estét jégkása


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 21:45 - #2589

Sziasztok!

Megutatom Bundik képeit, amit most kaptam. Nagyon szépeket sütött, gratulálok hozzá és nagyon örülök. Olyan jó ilyen sok szép dolgot látni :-))

virslis buciKakaós muffincsigák

Szerintem hamar meg lesz az a második muffinsütő :-))

További sok sikert kívánok Bundiknak és persze mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 20:17 - #2588

Sziasztok!

Jól gondoltam, 8 órára kész lett az első tepsi Sonkás stanglim. Gyorsan mutatok egy képet róla, a másik fele még sül. A receptet majd ezután teszem fel, már majdnem készen van.

megsült az első tepsivel

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:44 - #2587

Szia Csöpike!

Nagyon örülök, hogy finom lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. A tegnapi kenyeremből én is kifelejtettem a sikért, de nem lett szerencsére baja. Azért legközelebb biztos teszek bele :-))

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:39 - #2586

Szia Kenyérke!

Igen, az szinte teljesen a Te alkotásaidból áll, és azokkal gazdagszik :-)) A gyarapodásnak én nagyon örülök, bár annak is örülnék, ha más jellegű, szintén diétás dolgokat is tudnánk feltenni. Hátha egyszer olyan receptet is tud hozni valaki.

Még egyszer köszönöm a zsömiket és elnézést, hogy átsiklottam az élesztőn első olvasásra. További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:34 - #2585

Szia Szokimoki!

Nagyon örülök, hogy sikerült finomra megcsinálnod a bucikat. Minden változat jó abból a tésztából, én is több dolgot kipróbáltam már. Örülök, hogy a férejdnek is ízlett, így hátha kapsz mégis egy gépet előbb-utóbb. Én drukkolok Neked  ;)

További szép estét, üdv, Margit


csopike53 Előzmény | 2006.01.23. 19:34 - #2584

Szia Margit!Most lett kész 1 gépi kenyerem.4odkg bl 55 fehér liszt,1odkg fehérrozsláng lisztből,1evőkanál burgonyapehelyből.734g lett. most hül.Elfelejtettem sikért beletenni.Nagyon örülök neki ez sikerült.Mmegvágtam ,finom.

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:31 - #2583

Szia Piroska!

Bevágni lehet a kelesztés elején, közepén végén, vagy semmikor. Másképp viselkedik mindenkor. Ha az elején vágod be, akkor kelés közben szépen kinyílik, ha esetleg túl mélyre sikerül a vágás, akkor kicsit el is borul a vágott rész. A túl kicsi vágás viszont eltűnik a kelésnél. A kelesztés félidejében a kellő mélységű bevágás szépen kinyílik, de én féltem már a tésztát ilyenkor, de azért szoktam ilyet is csinálni. A kelesztés végén, ha szépen megkelt a kenyér, akkor nem nyílik a bevágás, csak díszít. Az utolsó kenyeremet nem is vágtam be, mégis szép lett. A mélységet ki kell tapasztalni, nem szabad nagyon mélynek lenni. Én pengével vágok már régóta mindent, talán 1/2 - 1 cm mélyen egy nagyobb kenyérnél.

További szép estét, üdv, Margit


kenyerke Előzmény | 2006.01.23. 19:18 - #2582

Szia Margit!

Köszönöm szépen a korrekciót.
Bár az igazat megvallva az a diétás sarok nagyon a kedvemre való. Kenyérkéimmel 99 %-ban egyedül terpeszkedem ott. S milyen kényelmes: ha kovászos műveim számba akarom venni, akkor csak oda kattintok...

 


EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 19:16 - #2581

Szia Nelly!

Huhúú! Hát ebbe egy kicsit jobban bele kell ásni magamat. Nem baj, ha csak később válaszolok? Ez a banán folyadék átszámítás elég rázós, de megpróbálom, ráadásul valahogy úgy kell, hogy a kalácsjelleget megőrizze a tészta.
Ha még ma szeretnéd sütni, akkor írjál, megpróbálom hamarabb, de az az igazság, hogy most kell a "férfinépemet" etetnem és elterelgetnem őket a lefekvésig :-))

Várom válaszod, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.23. 18:24 - #2580

Szia Margitka!

Ma megsütöttem a virslis bucit robotgéppel, rendes sütőben. Nagyon-nagyon finom lett! 2-szer dagasztattam közben 20 perc kelesztéssel, úgy ahogy a a gép is csinálja.Nem mind a 12-őt virslire csináltam, hanem 4 virslis 4 szalámis 4 pedig a csirkemell sonkás lett füstölt sajttal a tetején. Így egyszerre próbáltam ki a 3 változatot.Még jó ishogy így csináltam mert nekem a virslis a férjemnek meg a sonkás ízlik. Sajnos nekem nincs digitális fényképezőm, mert akkor meg is mutatnám, de majd ha az öcsém hazautazik neki van és majd megkérem hogy fényképezzen! Köszönöm a sok jó tanácsot és a szupi recepteket!


Piroska Előzmény | 2006.01.23. 17:48 - #2579

Sziasztok!

Nem fotóztam le, de a bevágás nem nyílt olyan szépen széjjel mint az oldalon látható többi fotón. Bevágni amúgy mikor és mennyire szokták a kenyereket?

Piroska


nelly52 Előzmény | 2006.01.23. 17:48 - #2578

Margitka! Banános kalácsot szeretnék sütni, de azt szeretném, ha tényleg érződne rajta a banán íze. Írtad, hogy a folyadék helyett teljes egészében banánt kellene tenni. A nagyobb változatban mennyi kalács lenne, és mennyi a kisebb változatban? És pl a 0,7 dl tej helyett ennyi banán kell? Vagy hogyan kell átszámolni? A szokásos kalács sütő progi mit jelent? Először tészta, aztán sütés, vagy mehet normál progin a kisebb ill. nagyobb súly alapján? Látod, teljesen bizonytalan vagyok. Igazából szeretnék valami olyan kalácsot sütni, ami nem sablonos, de ízes, és gépben is süthető. Én még nem merészkedek ki a sütőbe, ráadásul nekem is légkeveréses a sütőm. Szóval először szeretnék megtanulni normálisan sütni egy-két dolgot, aztán majd kísérletezgethetek a sütőben. Köszi Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.23. 17:35 - #2577

Szia Bundik!

No megszületett végre az ötletem. Sonkás stanglikat sütök. A tészta a gépben, a sonka langyosodik a radiátoron és kb. 8 óra körül lesz kész az első fele.

Majd jelentkezem vele, üdv, Margit


[Későbbi] [3436-3417] [3416-3397] [3396-3377] [3376-3357] [3356-3337] [3336-3317] [3316-3297] [3296-3277] [3276-3257] [3256-3237] [3236-3217] [3216-3197] [3196-3177] [3176-3157] [3156-3137] [3136-3117] [3116-3097] [3096-3077] [3076-3057] [3056-3037] [3036-3017] [3016-2997] [2996-2977] [2976-2957] [2956-2937] [2936-2917] [2916-2897] [2896-2877] [2876-2857] [2856-2837] [2836-2817] [2816-2797] [2796-2777] [2776-2757] [2756-2737] [2736-2717] [2716-2697] [2696-2677] [2676-2657] [2656-2637] [2636-2617] [2616-2597] [2596-2577] [2576-2557] [2556-2537] [2536-2517] [2516-2497] [2496-2477] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG