Szia Margitka! A sonkás-sajtos batyuk helyett a változatosság kedvéért (mivel nemrég csináltam a tojásos-sonkás-sajtos kosárkákat), a bugaci batyut sütöttem meg. Mivel a gyermekem nem szereti a gombát, ezért kihagytam belőle. Helyette gondoltam egyet, és vékonyra szeletelt hagymakarikákat tettem bele. Legközelebb egy kis kígyóubit is csempészek bele. Már vígan sült, mikor észrevettem, hogy a sajtot kihagytam belőle. Viszont így sem lett rossz, csak több töltelékkel kellett volna készíteni. Aztán "csakazértis" megcsináltam sajtosan is. Most kel. Ha kész lesz, küldök mindkettőről képeket. A sonkás stanglid nagyon guszta lett! Ezt is meg fogom csinálni valamikor. És természetesen ma amikor elmentem vásárolni, persze, hogy megvettem a másik muffinsütőt is.---------Én is ilyen Dubarry féle változatra gondoltam. A tojásos-sonkás-sajtos kosárkákkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy nyers tojás helyett lehetne egy félbevágott főtt tojást is tenni az aljára. További szép napot, később még felnézek. Üdv: Bundik
Hát, ha valami, akkor ez igazán olyan, hogy gyorsan be kellene kapni egyet belőle :-)) Nagyon szép lett, gratulálok hozzá, és örülök, hogy finom is lett.
Nagyon kíváncsi vagyok a kovászod hogy fog viselkedni, majd mesélj róla légyszíves.
Várom további jelentkezésedet, remélem azért egy kis időd jut ránk :-)) További jó sütögetést kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka!!!
Segitségedel sikerült fel rakni az összes képeket.
Még egyszer köszi !!!
Nekünk is van egy nagy melepetés.
Ma vette átt Apa a citeráért a Magyar Kézműves Remek dijat Bp-en
Nagyon nagy az örömünk.Meg osztottam veled is
az örömhirt.
Küldtem képet az zsemlékről ,régit és amit az este c
sütöttem reggel lefényképeztem a maradékot.
A salátát recept lap hu -ról néztem ki.
Üdv:Rózsika
Megérkeztek Rózsika képei a tegnap feltett receptekhez. Megtaláljátok a receptes ABC-ben és a sütemények között is a Szilvalekváros barátfüle és Banános kevert sütemény receptjét és képeit.
Gratulálok Rózsikának a süteményekhez is, de elsősorban a kislányához, aki segít neki a sütögetésben és a számítógépes dolgokban is.
Íme egy-egy kép a sütikről:
Ezektől visszafelé is meg tudjátok nézni a többi képet, de Rózsika képei között is megtaláljátok őket.
További jó sütögetést kívánok Rózsikának, üdv, Margit
Megsütöttem ma a joghurtos zsemlédet magvakkal képeket megtalálod az NLC-n. Nagyon finom lett. A kenyered nagyon szép lett, a sonkás baguette meg egyenesen harapnivaló.
Ma a kiszárított magkovászomat beáztattam és tettem hozzá egy kanál lisztet még remélem lesz belőle valami.Majd jelentkezem de mostanában nincs sok időm, olvasgatok azért.
Jól gondoltam, 8 órára kész lett az első tepsi Sonkás stanglim. Gyorsan mutatok egy képet róla, a másik fele még sül. A receptet majd ezután teszem fel, már majdnem készen van.
Nagyon örülök, hogy finom lett a kenyérkéd, gratulálok hozzá. A tegnapi kenyeremből én is kifelejtettem a sikért, de nem lett szerencsére baja. Azért legközelebb biztos teszek bele :-))
Igen, az szinte teljesen a Te alkotásaidból áll, és azokkal gazdagszik :-)) A gyarapodásnak én nagyon örülök, bár annak is örülnék, ha más jellegű, szintén diétás dolgokat is tudnánk feltenni. Hátha egyszer olyan receptet is tud hozni valaki.
Még egyszer köszönöm a zsömiket és elnézést, hogy átsiklottam az élesztőn első olvasásra. További szép estét, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy sikerült finomra megcsinálnod a bucikat. Minden változat jó abból a tésztából, én is több dolgot kipróbáltam már. Örülök, hogy a férejdnek is ízlett, így hátha kapsz mégis egy gépet előbb-utóbb. Én drukkolok Neked
Szia Margit!Most lett kész 1 gépi kenyerem.4odkg bl 55 fehér liszt,1odkg fehérrozsláng lisztből,1evőkanál burgonyapehelyből.734g lett. most hül.Elfelejtettem sikért beletenni.Nagyon örülök neki ez sikerült.Mmegvágtam ,finom.
Bevágni lehet a kelesztés elején, közepén végén, vagy semmikor. Másképp viselkedik mindenkor. Ha az elején vágod be, akkor kelés közben szépen kinyílik, ha esetleg túl mélyre sikerül a vágás, akkor kicsit el is borul a vágott rész. A túl kicsi vágás viszont eltűnik a kelésnél. A kelesztés félidejében a kellő mélységű bevágás szépen kinyílik, de én féltem már a tésztát ilyenkor, de azért szoktam ilyet is csinálni. A kelesztés végén, ha szépen megkelt a kenyér, akkor nem nyílik a bevágás, csak díszít. Az utolsó kenyeremet nem is vágtam be, mégis szép lett. A mélységet ki kell tapasztalni, nem szabad nagyon mélynek lenni. Én pengével vágok már régóta mindent, talán 1/2 - 1 cm mélyen egy nagyobb kenyérnél.
Köszönöm szépen a korrekciót. Bár az igazat megvallva az a diétás sarok nagyon a kedvemre való. Kenyérkéimmel 99 %-ban egyedül terpeszkedem ott. S milyen kényelmes: ha kovászos műveim számba akarom venni, akkor csak oda kattintok...
Huhúú! Hát ebbe egy kicsit jobban bele kell ásni magamat. Nem baj, ha csak később válaszolok? Ez a banán folyadék átszámítás elég rázós, de megpróbálom, ráadásul valahogy úgy kell, hogy a kalácsjelleget megőrizze a tészta. Ha még ma szeretnéd sütni, akkor írjál, megpróbálom hamarabb, de az az igazság, hogy most kell a "férfinépemet" etetnem és elterelgetnem őket a lefekvésig :-))
Ma megsütöttem a virslis bucit robotgéppel, rendes sütőben. Nagyon-nagyon finom lett! 2-szer dagasztattam közben 20 perc kelesztéssel, úgy ahogy a a gép is csinálja.Nem mind a 12-őt virslire csináltam, hanem 4 virslis 4 szalámis 4 pedig a csirkemell sonkás lett füstölt sajttal a tetején. Így egyszerre próbáltam ki a 3 változatot.Még jó ishogy így csináltam mert nekem a virslis a férjemnek meg a sonkás ízlik. Sajnos nekem nincs digitális fényképezőm, mert akkor meg is mutatnám, de majd ha az öcsém hazautazik neki van és majd megkérem hogy fényképezzen! Köszönöm a sok jó tanácsot és a szupi recepteket!
Nem fotóztam le, de a bevágás nem nyílt olyan szépen széjjel mint az oldalon látható többi fotón. Bevágni amúgy mikor és mennyire szokták a kenyereket?
Margitka! Banános kalácsot szeretnék sütni, de azt szeretném, ha tényleg érződne rajta a banán íze. Írtad, hogy a folyadék helyett teljes egészében banánt kellene tenni. A nagyobb változatban mennyi kalács lenne, és mennyi a kisebb változatban? És pl a 0,7 dl tej helyett ennyi banán kell? Vagy hogyan kell átszámolni? A szokásos kalács sütő progi mit jelent? Először tészta, aztán sütés, vagy mehet normál progin a kisebb ill. nagyobb súly alapján? Látod, teljesen bizonytalan vagyok. Igazából szeretnék valami olyan kalácsot sütni, ami nem sablonos, de ízes, és gépben is süthető. Én még nem merészkedek ki a sütőbe, ráadásul nekem is légkeveréses a sütőm. Szóval először szeretnék megtanulni normálisan sütni egy-két dolgot, aztán majd kísérletezgethetek a sütőben. Köszi Nelly
No megszületett végre az ötletem. Sonkás stanglikat sütök. A tészta a gépben, a sonka langyosodik a radiátoron és kb. 8 óra körül lesz kész az első fele.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit