SziasztoK! Szia Margitka! Nagyon termékenyek voltatok tegnap óta. Alig győztem visszaolvasni. Ma csak egy korpás kenyeret sütök. Most kel. Kíváncsi vagyok milyen lesz, ezt eddig még nem sütöttem. 500g Félbarna lisztból van, 75 dkg búzakorpával. Eleinte kicsit keménynek, tűnt, de mire befejezte a dagasztást a gép, megpuhult. Üdv: Bundik
Megkaptam Zsuzsi (Swell) képeit, megmutatom őket. Az első az a Zabpelyhes süti, aminek nem sült át az alja és Zsuzsi kérdezte, hogy a sütőedény lehetett-e ennek oka. Kérlek segítsetek, akinek van ilyennel tapasztalata:
A következő viszont egy gyönyörű kenyérről készült, gratulálok hozzá. Milyen recept alapján készült a kenyér? Ha nem ismert még, akkor beírnád a receptes fórumba?
Örülök a bóvár túrós sikerének is. További hasonlóakat kívánok, üdv, Margit
Köszi Margitka! Egyébként most ettem meg belőle 1 szeletet, és nagyon finom az íze, tehát nem lesz rossz, ha eltaláljuk az arányokat a banán és liszt között. NElly
A pizzás csigát én Bolognai töltelékkel szoktam csinálni. Van lefagyasztva és vagy spagetti, vagy pizza, vagy csiga szokott lenni belőle. A kisebbik fiam a világ végére elmenne egy kis Bolognaiért :-)) Pogácsát viszonyleg ritkán szoktam sütni, most ami bevált, az Jégkása receptje alapján egy Zabpelyhes pogácsa, a legújabb 10 recept között találod. A receptes fórum receptjei között, az egyebekre kattintva találsz bevált, finom pogácsa recepteket, szerintem ott nézz körül, biztos lesz ami megfelel.
Köszönöm a képeket, majd hozom rövidesen. Örülök, hogy jól sikerült a zsömléd. A túróból nem tudom, hogy mindenképpen édeset szeretnél-e sütni? Van egy juhtúrós zsömlereceptem is, ami kiválóan működik tehéntúróval is. Nézd meg, hátha tetszik.
Várom további jelentkezésedet, sikeres sütögetést kívánok, üdv, Margit
Szia Margitka! Elküldtem a képeket, de nem dicsekednék a kalácssal. Elfelejtettem kivenni a lapátokat, de szerintem amúgy is gond lett volna vele. Nem jött ki a kalács, beragadt az üstbe. Szóval képzelheted, halálra nevettük megunkat a gyerekekkel, amikor nagynehezen kijött a teteje, és félig a kalács. Az alja beragadt, így azt kézzel vakarásztam ki, hogy normális formája legyen a fényképezéshez. Az íze szerintem jó, de a sok liszt miatt nem lett annyira banános. Azért talán el fog fogyni. Sztem 40 dkg banán bőven elég lenne hozzá, de talán még sok is. Akkor a lisztből sem kellene ennyit utána pótolni. Mit gondolsz? Gondolom a kelesztés után is ragadhatott az oldala, és ezért nem jött ki egyben. Hát jó sztori volt! Na majd legközelebb! De azért kíváncsi vagyok, mit tanácsolsz? Nelly
A kovászos kenyér recijét még tőled kaptam az a 2 dl kefír,dkg liszt,10dkg kovász stb. gondolom ismerős.A pizzás csigánál te is a májkrémes töltelékest szokod? Köszönöm a jobbulás kívánságot, remélem hamar rendbe jön szegény!
kérdés: Nincs valami pogácsa recid, olyan kellene ami holnap reggelig friss marad. Szóval nem muszáj frissen sütni,akkor is jó ha hideg.
Küldtem neked e-mailben képeket. Megsütöttem a tejes, kovászos muffinzsömlét kovász nélkül (élesztő adagot emelve), és nagyon finom lett! Egy este alatt elfogyott majdnem az egész kenyér, és a zsömlékből is már csak 1-2 db van. Nagyon jó eltalált recept ez is.
Nézegetem a recepteket, mert van egy kis túróm és nem tudom mit kezdjek vele. Fel kellene használnom mielőtt megromlik. Amint elkészült valami, beszámolok majd róla!
Majd csk sikerül elküldeni a képeket, én kívácsian várom, most már a joghurtos zsömlékről is. Majd mesélj a kovászos kenyeredről is, kíváncsi vagyok hogy sikerül. Milyen receptet alapján sütöd? Pizzás csigát én is szoktam csinálni, nekem is nagyon szeretik a gyerekeim. Hogy mit sütök, hmm....... azt még nem tudom. Most azon gondolkozom, hogy a pizzás csigával jó ötletet adtál, lehet, hogy azt fogok csinálni a gyerkeimnek holnapra a suliba. Egy kis kenyerem van még tegnapról, majd lehet, hogy még valami zsömlét csinálok, az már régen volt.
A párodnak jobbulást kívánok, várom a képeket, üdv, Margit
Hát igen, a Baguettenek a könnyebb tésztája igényli az élesztőt, de biztos finom lesz benne a kovász. Rájöttem, hogy én már sütöttem pizzát kovásszal, csak egy kicsit már álmos voltam éjjel. Finom is volt :-))
Sajnos jól gondolod. Lehet, hogy az egészet érdemes lett volna a sütőbe átteni, ez már akkora lehet, vagy méginkább a banán egy részét visszatartani, mint azt trevezted. Na majd legközelebb, ahogy megismertelek, biztos nem adod fel :-))
Szia Margitka ! Látod mégmindíg nem értek ide a képek. Sajnos a párom orvoshoz járkál ígynem igen jutott ide a géphez, meg ereje idege sem volt hozzá.Na mindeggy remélem ami késik nem múlik.
Tegnap joghurtos zsömit sütöttem+vajas kiflit.Akkorák lettek mint a ház.Lefotóztam .
Most kel a kovászos kenyerem.Meg azon gondolkozom hogy kakaós csigát kéne sütnöm.
A pizzás csigát ismeritek ? arrólsajna nem készült fotó mert 1-2 perc és forrón elfogyott az egész.
Te mit sütögetsz ma ? Üdv! Nogea
Szió Margitka! Már nagyon vártalak, bár már csak elméleti eszmefuttatás lehetséges. Szóval 30 perc van hátra a sütésből. Ha elolvasod az irományaim, láthatod a kétségeim. Szóval most kezd összeesni, ami azt jelenti, hogy még mindig kevés volt a liszt, illetve sok a banán. Jól gondolom? Viszont irtó klassz banán illat van az egész nappaliban! Aztán majd várok...Nelly
Már megint itt vagyok!! Szóval fenn vagyunk a tetőn. Mind a ketten. Én az idegtől, a tésztám meg a gép tetejét nyomogatja. De már sül. Hát nem tom...Ilyenkor már minden mindegy, ugye?!!? Nelly
El is felejtettem mondani, hogy a búvártúrósnak akkora sikere volt, hogy az összes rokonságomnak el kellett küldenem a receptet, aki csak megkóstolta. :)
Szia mindenkinek! Hát kétségekkel vagyok tele. Sül a banános kalácsom, de a liszt bizony kevés lett. Én balga, ugyanis elfelejtettem, hogy nem rakom bele egyszerre mind az 50 dkg banánt, majd csak apránként. Na ettől aztán olyan ragacsos lett, mint a huzat. Szóval 20 dkg lisztet zuttyintottam még rá, most pedig szurkoljatok, hogy jól sikerüljön. Jelenleg első kelésénél tart. Majd beszámolok a fejleményekről. Szia Zsuzsi! Én is gondoltam már rá, hogy felteszem a Sas mindhárom címét, de azt mondták a Corában, hogy kérdezzem meg a Sas főnökasszonyát, nehogy baj legyen. Így beszéltem vele, áldását adta rá, sőt köszönte. Mondtam, hogy igaziból nem titkosak az adatok, de hát megkérdezem a biztonság kedvéért, bár ez szerintem jó reklám nekik. Ő is így gondolta szerencsére. Üdv. Nelly
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit