Szia Batka! Előre is köszönöm, mert csütörtökön ment vissza, és vagy hétfőn vagy kedden jön haza
. Most kell leadnia az indexét. Az egyetem meg csak 1 hét múlva kezdődik. Úgy hogy köszönöm.
Ma egy kovászos kenyérrel probálkoztam,az eredmény elkeseritő!A kenyérvarázs kovászporát vettem meg,amivel "sikerült" úgy elrontani a kenyeret,hogy végül a kukában landolt!A végeredmény egy keletlen,nyers kenyér lett.Ahogy betettem sülni a sütőbe,ugy is vettem ki,mivel nem kelt meg.Töbször ilyennel nem próbálkozom.Most Margetka joghurtos kenyere készül.
Szia Margit! Ma desszertnek sütöttem Muffint.Alap Muffin tészta,és karácsonyról még maradt konyakmeggyes szaloncukor, minseggyikbe tettem 1 db-ot a tészta közepébe.Nagyon finom lett.Ugy sütöttem meg.
Piroska! Az én gépem egylapátos, a legszebben 50-60 deka liszttel dolgozik. De van egy nagyon finom kalácsom, amit elég gyakran sütök, és 90 dkg liszthez kell egy tojás, szóval nehéz felezni. A tészta ráadásul elég kemény, ezért (és a gép hivatalos kapacitása miatt) eddig nem dagasztattam a géppel. Viszont cserébe nagyon könnyű fonni, egyáltalán nem ragad, nem kell lisztezni sem. Szóval pár napja beleraktam a gépbe mind a 90 deka lisztet, és megdagasztotta! Viszont plusz fél deci tejet kellett hozzáraknom a tésztához (mivel eredendően kemény, bőven elviselte, nagyon szépen felvette), mert csak így bírta, és a húsz perc vége felé néha így is akadozott. Azt hiszem, nem biztos, hogy legközelebb is a géppel dolgoztatom, nehogy leégjen a motorja, inkább a kézi robotommal, az sokkal strapabíróbb - bár igaz, kézben kell tartani vagy negyed órát, míg összedolgozza. Ezt a kalácsot egyébként imádjuk, mert épp annyira édes, hogy magában, édes szósszal vagy sós rátéttel (sonka, tojás - húsvétkor, vagy szalámi) egyaránt meg lehet enni. De általában magában elfogy :-) De ha véletlenül marad, egyáltalán nem szárad ki!
Szia Nelly! Ha a menyed Pécsett jár, tudok neki tuti szilikonos muffinforma lelőhelyet. Viszont nem kell addig várnod, hogy muffint süthess: ez sima kevert tészta, amíg nem volt formám, simán tepsibe öntve sütöttem.
Azt hiszem rájöttem mi volt a hiba az elmúlt sikertelen sütéseimnél. Hidegebb volt a konyhámban is, meg a hűtőmben is mint a szokásos. Tegnap ott álltam végig a gépem mellet, hogy mi lehet a hiba, és a dagasztás végén még mindíg hideg volt a tészta. Akkor kivettem, a kályha mellé tettem 2 órára, utánna sütöttem, és szép lett. Tehát arra jutottam, hogy nem mindíg a beprogramozott idők a megfelelőek.
Remélem valóban megtaláltam a hibák okát. Szerinted lehet ez az ok?
Sajnos csak most jutottam hozzá, hogy feltegyem a képeket, de holnap reggel mindenki ezzekkel a szépségekkel kezdheti a napot, ha erre jár.
Bundik túrós muffinbatyui, szinte megszólalnak! Szerintem szebb lett, mint az enyém:
Majorkaj/Julika a csíkos kalácskoszorút sütötte meg már sokadszor, de most kaptunk róla képet először. Gyönyörű csíkos lett, ebből is legszívesebben egy szeletkét megennék most :-))
Nelly fasírtos csigái hamar elfogytak, hát nem is csodálom, mert nagyon szépek lettek:
Hát, lehet hogy korábban kellene a képeket máskor feltettem, mert egész megéheztem és ilyenkor már nem illik enni
Kellmes hétvégét és jó sütögetést kívnok mindenkinek, üdv, Margit
Ui.: 1 óra előtt biztosan nem leszek holnap, de utána is nagy munkában leszünk, mert le kell bontani a karácsonyfát és el kell pakolni a lakásból a díszítéseket, de azért akkor már be-benézek.
Én egy teljesen sima, fanyelű, szőr ecsettel kenem a kenyereimet, és nagyon bevált. Igaz nem festékboltban vettem, hanem egy olyan üzletben, ahol cukrászati kellékeket árulnak, de teljesen olyan, mint a festéshez való.
A lap mérete tényleg nem jó, de ezt már tudtam amikor vettem, mert a napokban mértem le a tepsi méretét. Így jó lesz, hogy a péksüteményekhez egyet teszek egy tepsibe, ebből egymás után kettőt szoktam sütni, ha meg nagyobb kenyeret csinálok, akkor beleteszem az egy tesibe a két lapot. Ez a lap 1.200 forint alatt volt egy kicsivel, darabja. Ez a mérlegcsere most jól jött, mert összesen 600 forintot kellett most ráfizetni erre a csomó dolgora, amiket vettem. Nekünk is nagyon kiesik a Metró, szinte sose járunk. Még azon tanakodtak, hogy hogy vegyék vissza a rossz mérlegeket, ha nincs is Metró kártyánk?? Most egy OBI- ba kellett mennünk, az meg pont emellett van, különben még mindig a rossz mérlegeket nézegetném :-))
Nagyon kíváncsian várom a kenyeredről a híreket, remélem szépen sül azóta! Néhány sort azért még írjál róla légyszíves. Üdv, Margit
Bocs, akkor pont forditva emlékeztem, azt hittem most akarod a nem édeset. A gesztenyés és a túros nagyon jó, sajnos nagyon eteti magát. Jó sütögetést! Azt hiszem el teszem magam holnapra.
Tudod Kartika lejjebb írtam, hogy a fiam a fasírtos csiga után valamilyen édes csigát szeretne, és ez ügyből kifolyólag faggatózom, de utána nézek annak is . Épp a Te gesztenyés és túrós töltelékeddel szemezgetek hozzá. Azért köszi Nelly
Szia Margitka! Jókat vettél! Én is néztem a tepsibe való szilikont, de kicsit elrontották a gázsütőhöz a méretet. (és ha nem a metróba veszed én már nem járok oda akkor horror áron adják néhány helyen, igaz szuper dolgok vannak náluk pl. Mammut aljában, Árkádban a Kátaynál) A Mammut aljában vettem egy szilikon ecsetet 990.-ft-ért és utána az Ottónál ua. csak 2 db-ot szintén 990.- (ezt elajándékoztam karácsonyra) Most Ausztriában egy filléres boltban vettem szintén 2 db-ot 500 ft-ért.
Én az Ottótól rendeltem 990.-Ft-ért ilyen tepsibe való szilikont még karácsonyra 2 db-ot, de hiánycikk, a mai napig nem küldték.:):) igaz irják várjak mert jönni fog. Hát most már kivárom...
Most sül a variálható kenyérkéd. Lehet hogy kicsit túlvariáltam, nem fehérlisztből csináltam és kétszer álltam neki (ami már régen volt) mert először edény nélkül rácson akartam sütni, de túl lapos lett, aztán átgyúrtam, formába tettem, azt hittem nem jön fel, nagyon nehezen indult, de most elég szép.Itt kuksolok majd leragad a szemem, várom a kenyeret.
Köszönöm a receptet, természetesen egyberakom a képekkel és a helyre is átteszem.
Kíváncsian várom a kovászos kenyérről a híreket és a képeket is. Sok sikert kívánok hozzá. Kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok Neked is, üdv, Margit
Nelly olvasom, hogy hétvégére keresel valami nem édes kalács receptet. Olvasd el a sőrkifli recepetet a receptek között. Nagyon nagyon jól varriálható édes és nem édes tésztáknak. (jó alapanyag) megcsinálhatod kifli, csiga és muffin formában. Én már mindegyikbe csináltam és minden varriácóval, sajt, sonka, pizzás, darált hus, ha kevesebb sót teszel bele (mert itt kicsit több a só, hiszen igy nem édes tészta) akkor variálhatód máskép is. Édesnek meg van a receptek között nagyon sok finomság.
Most nézem, akkor alig rövidebb az enyém, mint amit írtatok. Akkor ez tényleg jó, ha kettészedem a nagyobb kenyerek tésztáját (1,2-1,3 kg-os), pont jól el fog férni benne. Kezdek megnyugodni, mert nem tudtam, hogy jó lesz-e, csak reméltem.
Kellemes hétvégét kívánok, sok pihenéssel, de azért némi sütögetéssel is, üdv, Margit
Igazad van Kartika! Épp itt van előttem a januári hírdetésük, ebben pl szilikon sütőfólia van 990.-Ft-ért. Majd megnézem a katalógusukat. Köszike! Nelly
Megmértem, 23 cm hosszú, 10 cm széles és 6 cm magas a forma. Azért vettem kettő, mert egyszerre befér a sütőbe és legfeljebb kettészedem a kenyértásztát, ha ebben akarom sütni. Köszönöm a sok jó ötletet, hogy mik férnek el benne és a megadott lisztmennyiséget is. Biztos fogok benne néhány dolgot sütni mostanában, kíváncsi vagyok rá :-)
A szerviz címet köszönöm, már be is írtam a többihez.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit