E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.01.29. 19:21 - #2957

Sziasztok ! Úgy látom édesnek valószínűleg eldöntöttem, hogya nyitott kalácsot sütném majd meg a vendégseregnek. De Nekem mákosat kell készítenem, mert az egyik barátnőm nem szereti a diós dolgokat.Vagy esetleg kakaósat is lehetne sütni, d elehet, hogy a kakaós töltelék kifolyna ?
Köszönöm Kartika, megnéztem a sörkifli recit. Tetszik az ötlet.

Nelly, Neked is köszönöm. Épp ma kevertem be fasírtot, amit holnap szeretnék kisütni. Ha lesz elég energiám akkor egy pár darab csigát lehet, hogy kipróbálok. A Bolognais és a fasírtos azért tetszik, mert a tölteléket előre meg lehet csinálni, be a mélyhűtőbe és csak elő kell venni. Mert ugye valami kaját is kellene főzzek ennyi embernek, nemcsak sütiket sütni. Így is egész nap a konyhában leszek, már úgy látom. Üdv.Julika


kati Előzmény | 2006.01.29. 19:11 - #2956

Margitka! Előző hozzászólásomhoz fotót küldtem.

Kati


nelly52 Előzmény | 2006.01.29. 19:04 - #2955

Sziasztok! Egész nap figyeltelek benneteket, és olvasgattam a beszámolókat. Én még mélyponton vagyok, majd holnap felszáll a fehérfüst, vagy beüt a menykő, mert az autószerelőtől függ most már minden. A család szétszéledt, így nem is lett volna kinek sütnöm, talán a hét elején jön a menyem, s akkor jöhet a kipícézett kenyérke. Majorkaj! Megvallom, én már elhatároztam, hogyha legközelebb vendégek jönnek hozzánk, akkor a már egyszer megsütött fasírtos csigát fogom sütni, egy kicsit ízesebben. De a férjem el volt ájulva tőle, így aztán nem kizárt, hogy fél adaggal elkísérletezgetek, és közben még neki is örömet szerzek vele. Más. Ez a bizonyos oscillococcinum a gyógyszertárban kapható, és 6 db kis henger van 1 dobozban, megelőzésként hetente 1 hengert kell elszopogatni. Ha valaki influenzás, akkor is lehet enni, csak akkor a használati utasítás szerint kell cselekedni. A fiam november óta eszi, és egy nap elkezdett tüsszögni délelőtt, aztán délutánra elmúlt. Azóta hál"Istennek semmi. Szóval férjem kivételével mindenki elszopogat hetente 1 kis hengerkét, melyben homeopátiás apró golyócskák vannak, nagyon finomak. Persze a henger műanyag, csak a benne levő golyókat kell szopogatni, csak egy kicsit félre magyaráztam itt a dolgokat. Én nem vagyok gyógyszerpárti, és így megpróbálok másmódon védekezni vagy gyógyulni betegség esetén.Persze az antibiotikum nem mindig kerülhető el. Uff! Én beszéltem!! Nelly

Kartika Előzmény | 2006.01.29. 19:04 - #2954

Szia Majorkaj! Nézd meg a sőrkifli receptet itt a forumon. Nagyon ajánlom, rettentő sikere volt a vendékegnél, már többször kérték. Én csináltam egyszerre kifli formának és feltekertem mint a csigákat szépen felszeleteltem és a muffinformában kisütöttem. Guszta látványos mindkettő ua. és mégis más jó izű, eteti magát. csináltam egyszerre sonkást, sajtost ki milyent szeret. Ha édesen is akarod még akkor ua. a tészta csak a sót csökkentve és gesztenyével, turóval lehet tölteni. Azt is csináltam kifli és muffin formában. Ajánlom.

csopike53 Előzmény | 2006.01.29. 18:59 - #2953

Margitka! Köszi,hogy a zserbót feltetted.Mindenkinek sok sikert hozzá,és kiadós evést.

kati Előzmény | 2006.01.29. 18:21 - #2952

Szia Margitka!

Tegnap elkészült a kakaós "csikos"kalács.Inkább márványos volt, mint csikos de azért finom volt.

Ma fehér kenyeret sütöttem a recepted alapján.Amikor először sütöttem nagyon szép lett, de az utóbbi kettő, sütés közben lelapult, hullámos a teteje, pedig olyan szépen felpuposodik kelés közben.

Kati

 

 

 


Piroska Előzmény | 2006.01.29. 18:07 - #2951

Sziasztok!

Ma kovászos fehér alapkenyeret sütöttem teljes adagon. Finom és szép lett, bár egy picit még mindig tömör a belseje. Lehet, hogy még tovább kellett volna kelesztenem. Most a szobában a radiátor alatt kelesztettem 2és fél órát. Kelesztés előtt 28 x 11 x 6,5 cm volt, kelesztés után 28 x 16 x 9 cm. Nem kellene neki a sütőben még látványosan feljönni? Én valahogy úgy látom a sütőben már nem nő egyáltalán. Egy kis lábas meleg víz az bent volt a sütőben már a melegítéskor is.

Viszont jó hír: a férjem nem kapott frászt a kovásztól, sőt megtűri a hűtőben. A kenyérre pedig azt mondta, egy kicsit még feljöhetne jobban, hogy lazább legyen a tésztája, de nagyon finom. Végül nem vitt el éjszakára kaját, mert 2 szeletet kóstolásként betömött indulás előtt, és közölte, hogy ennyi elég is lesz. Bár azt is megjegyezte most már nem kellen egyenlőre sütni, míg el nem fogy minden. Mondjuk hét közben úgysem érek rá fél napokat.

Nagyon tetszik a szilikon sütőforma! A páromnak is tetszettek a képek róla. Lehet, hogy veszünk napokon belül. Végülis olcsóbb mint újabb üstöt venni a gépbe. Most már úgy elkopott a bevonata megint, hogy a készre sütött kenyeret nehéz belőle kiszedni, meg kitakarítani is. Viszont a nyers tészta sokkal könnyebben kijön és kimosni is egyszerűbb.

További szép estét mindenkinek. Küldök képet a kenyérről, bár szerintem nem világszenzáció. De legalább látszik, hogy csináltam ma valamit. :-)))

Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 18:04 - #2950

Sziasztok!

Elkészült a Nyitott kalács, teljesen Kriszti receptje alapján csináltam, egyedül a gyümölcscukor mennyiségén változtattam Julika javaslata szerint.

Íme a képek rála:

Nyitott kalács - HpKriszti rceptje alapján

A története pedig az, hogy fantasztikusan finom és lágy a tésztája és a sok élesztőtől igen gyorsan és hatalmasra kel. A sütés közben egy darabka önálló életre kelt és leköltözött a tepsire. Ezt persze még forrón megettük. Hát isteni finom, érdemes kipróbálni, ajánlom mindenkinek figyelmébe. Nekem sajnos a vacak sütőm egy kicsit megkapta a tetejét, pedig egy idő után letakartam sütőpapírral. Az az igazság, hoy én nem szoktam cukros dolgokat sütni, így nem tudtam, hogy ez ilyen hamar megbarnul.

Szerintem legközelebb két formában fogom csinálni, mert egybe szerintem sok ez a mennyiség. Majd, ha lesz a megvágott kalácsról képem, akkor azt is megmutatom, de még hűl az ablakban.

Most egy kicsit el kell mennem. Kb 1/2-1 óra múlva itt leszek megint. Üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.29. 18:00 - #2949

Szia Margitka! Majdnem! Úgy gondolkoztam, hogy mindegyikből 12 db lesz. Nekünk 6-6 db kell egy napra bevinni. Szerettem volna lefagyasztani belőle. Hát ebből nem lett semmi! Még sült, de már ott legyeskedtek a fiúk. Persze amint kivettem még forrón nekiestek. Talán két napra lesz elég. Legközelebb majd akkor sütök előre, ha nem lesznek itthon :-)) Én is várom a fotóidat, és a történetét is!

EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:56 - #2948

Szia Nogea!

Nagyon örülnék a képeknek és, ha új a receptje a pogácsának, akkor annak is.
Írd be légyszíves a receptes fórumba.

Köszönöm a jókívánságot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:54 - #2947

Szia Bundik!

Egy hadseregnek sütöttél-főztél??

Várom a fotókat róla, rövidesen feltszem, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.29. 17:49 - #2946

Szia Margitka! Sziasztok! Megsütöttem egy zserbó recit,ebbe nem kellett sütőpor,valamint a burgonyás pogit, talán majd lesznek képek. A pogit mindenképp ajánlom nagyon finom! Margitka!Jobbulást a fiadnak!

majorkaj Előzmény | 2006.01.29. 17:39 - #2945

Szia Kartika ! Nagyon köszön, hogy ilyen hamar beírtad a mandulás recit. Már ki is nyomtattam. Azért is nagyon szimpatikus, mert 3 hét múlva 8-10 fős vendégseregem lesz és ezt el lehet készíteni már 2 nappal előbb. Ezt biztos megsütöm a vendégségnek.
Nagy gondban vagyok, mert szeretnék valamilyen kelt tésztát is készíteni számukra, de még nem tudom mi legyen az. Szeretném esetleg a segítségetek kérni, hogy Ti mivel várnátok a vendégeiteket. Gondoltam a sós változatra pl. bolognai raguval csigát. A virslis bucit már korábban ellőttem Náluk, persze az is ízlett nekik. Várom ötleteiteket. Előre is köszönöm. Julika


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:37 - #2944

Szia Julika!

Készen van a kalács, mindjárt felrakom a képeket és megírom a történetét, mert van neki............:-))

Üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.29. 17:36 - #2943

Szia Margitka! Ma majdnem egész nap a konyhában tevékenykedtem. A vasárnapi húslevesen és pulykatokányon kívül futószalagon gyártottam a finomságokat. Megsütöttem a sonkás-tojásos batyudat, buktát és a fasírtos csiga alapján bolognai csigát. A mártáshoz még raktam egy kis plusz darált húst. Kicsit sok leve lett, de valami isteni illata van! Fiacskádnak jobbulást kívánok. Képeket küldöm. Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:35 - #2942

Szia Gabo!

Nagyon örülök a Joghurtos kenyér sikerének.

A sütőben sütés valóban nagyon klassz dolog, borzasztóan rá lehet kapni. Épp ezt mondtam Nellynek, aki most fogott ebbe bele.
A szilikonos formának nagyon örülök. Régóta szerettem volna és jó, hogy beválni látszik.
Most lehet, hogy még valamit sütök benne, de ezt még meglátom, hogy időm engedi-e.

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.29. 17:33 - #2941

Szia Margitka ! Már éppen kérdezni akartam a nyitott kalácsodról. De megelőztél. Én nagyon kíváncsi vagyok a beszámolódra és tapasztalatodra. Üdv.Julika

EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:32 - #2940

Szia Katyica!

Nagyon örülök a sikereidnek és szívesen megnézném a fotókat róla. Megkérlek, hogy a bal oldalon alul található e-mail címemre küldjétek a képeket, mert itt a G-Portálos oldalon, csak én tudok képet feltenni. Ha megkapom, akkor ugyanúgy közzéteszem, mint a többiekét.

Előre is köszönöm, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:29 - #2939

Szia Julika!

Köszönöm, nagyon finom lett a kenyér és nagyon jó a frmája szendvics készítéséhez. Ez nekem fontos dolog a hétköznapokban.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.29. 17:06 - #2938

Szia Jégkása!

Kíváncsian várom a beszámolódat.

További szép napot Neked is, üdv, Margit


[Későbbi] [3437-3418] [3417-3398] [3397-3378] [3377-3358] [3357-3338] [3337-3318] [3317-3298] [3297-3278] [3277-3258] [3257-3238] [3237-3218] [3217-3198] [3197-3178] [3177-3158] [3157-3138] [3137-3118] [3117-3098] [3097-3078] [3077-3058] [3057-3038] [3037-3018] [3017-2998] [2997-2978] [2977-2958] [2957-2938] [2937-2918] [2917-2898] [2897-2878] [2877-2858] [2857-2838] [2837-2818] [2817-2798] [2797-2778] [2777-2758] [2757-2738] [2737-2718] [2717-2698] [2697-2678] [2677-2658] [2657-2638] [2637-2618] [2617-2598] [2597-2578] [2577-2558] [2557-2538] [2537-2518] [2517-2498] [2497-2478] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség