Írtam az társalgóban, hogy válaszolok fogyókúra ügyben. Nehéz ügy, mert órákat lehetne beszélgetni, írni róla. Nem követtem semmilyen divatos irányzatot és nem szedtem semmilyen gyógyszert vagy bármi egyebet. Írtam a bemutatkozómban, a kis kiegészítőmben, hogy akkor várható siker, ha az ember "fejben" el tudja szánni magát. Amíg csak ott tart, hogy "jó lenne lefogyni nekem is" addig nem esélyes. Én, amikor még javában nem kezdtem bele a fogyókúrámba, akkor is tudtam, hogy egyszer, ha eljön az ideje, akkor le fogok fogyni. Egyszer sem kísérleteztem addig, hanem, amikor a körülmények úgy alakultak, akkor elkezdtem és 14-15 hónapig meg sem álltam.
Nagyon szívesen írok konkrét dolgokat is, de azon gondolkozom, hogy ez a fórum nem igazán alkalmas rá. Ha többeket is érdekel a téma, akkor nyithatunk egy külön fogyókúrás fórumot/topicot, ahol beszélgetni és recepteket beírni is lehetne. Ha másokat nem érdekel, akkor viszont e-mailban keress meg, hogy ne legyek ezzel unalmas.
Kérek mindenkit, hogy a véleményét írja meg ezzel kapcsolatban!
Örülök, hogy jól sikerült a sajtos kenyér és, hogy jelentkeztél ismét. Továbbra is szívesen veszem, ha beszámolsz a sütéseidről. Várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Következőnek én is szilikonos muffinformát fogok venni, de sajnos nem túl régen vettem a teflonos muffinformát. Ebben csak az a sajnos, hogy ma már inkább a szilkonost venném. Sebaj, jó sokat kell sütni benne, hogy hamar elkopjon az enyém is
További sikeres sütögetést kívánok és küldjél képeket, ha olyat sütsz, amit szívesen megmutatnál, üdv, Margit
Hát igen, mostanában van mit olvasgatni, ha az ember egy kicsit nem jár erre :-)) Azt válaszoltam a napokban, hogy szerintem megtaláltad a hiba okát. Örülök, hogy valóban így van és ennyi sikeres dolgot sütöttél azóta. Én szinte mindenbe teszek egy kis egészségesebb lisztet, a kalácsfélék kivételek ezalól és néhány kísérleti kenyerem. A családom megszokta, csak a nagyon sűrű és nagyon rozsos dolgokat nem kedvelik.
A liszttel kapcsolatban látom már kaptál választ, ebben nem tudtam volna én igazán segíteni :-)
További sikeres sütögetést kívánok és gyere többször, hogy ne vessz el a hozzászólások között :-)) Üdv, Margit
Örülök, hoy a töltelék gondod megoldódott, a meggyes-mákos biztos finom lesz bele. A két forma, amit írtál, szerintem nagyon jó és főleg, hogy egyszerre meg is tudod sütni. Ez a tészta nem is bírna ki annyi +kelesztési időt, hogy kétszerre lehessen sütni. A gyümölcscukor nagyon jól bevált, finom, tulajdonképpen ugyanolyan, mint a sima cukor. A kalóriatartalma miatt azonban csak olyan süteményekhez fogom használni, amiben nem tudom a cukrot édesítőszerrel kiváltani. Tudod, én emiatt használok mindenbe édasítőt és abból is csak azt a fajtát, aminek szinte semmi kalóriatartalma nincs. Piskótafélét nem issütöttem azóta, hogy édesítőszerezek, mert nem tudtam a cukrot kiváltani, most meg van a megoldás. Köszönöm szépen az ötletet.
Sziasztok! Én az Intersparban is szoktam vásárolni. Komáromi lisztmix néven van kenyérliszt, vagy a Kunsági,de ebben elvileg van szárított élesztő. Én nem vettem észre, hogy lenne. Üdv: Bundik
Néhány hete sajtos kenyér ügyben kértem (és kaptam is :-)) Tőled tanácsot, amit idő hiányában csak most tudok megköszönni. Azóta kipróbáltam a Te sajtos kenyér receptedet, és nagyon jól sikerült. A tapasztalatok alapján én is azt hiszem, hogy az első recepttel nem stimmelt valami. Még egyszer köszönöm a gyors és nagyon hasznos segítséget, és ha időm engedi, jelentkezem még.
Sziasztok lányok.
Mindenki fantasztikus dolgokat sütött, csorgott a nyálam, amig visszaolvastam. :) Gyönyörű a nyitott kalács, és minden más is nagyon szép. Egyébként kacérkodom én is a szilikonos muffinformával, mert az előző formámnak már nincs alja gyakorlatilag. :( Van egy szilikonos tortaformám, egyszer csináltam benne valamilyen sütit, de nem lett az igazi sajnos.
Ma u1-es almás-fahéjas muffint sütöttem, de egy kicsit sok zabkorpát sikerült beletenni, ezért egyáltalán nem hasonlit muffinra (Bocsánat, nincs hosszú "i" a billentyűzetemen.)
Mindenkinek kellemes napot: Zsuzsi
Szia Móni! Állítólag a Tescóban mindig van kenyérliszt. Ha legközelebb benézek az Intersparba, megnézem, de nem rémlik. Illetve megnézhetnéd a Bioboltok, lelőhelyek topikban a pécsi biodiszkontot, amit írtam, de ott igazság szerint nem is néztem, hogy pont ez az alapliszt van-e, annyira sokféle van. Ráaádsul nálunk épp a fordítottja igaz: az oldalbordám nem hajlandó megenni a fehér kenyeret, így én felseben sütök teljes kiőrlésűből és réteslisztből (vagy kovásszal tk rozsból, tönkölyből), ezért nekem még soha nem volt szükségem kenyérlisztre. Addig szerintem használj rétes-finomliszt keveréket 2/3-1/3 arányban a Margitka által ajánlottak alapján. ----- Valaki lejjebb azt írta, a batyus fasírt az én receptem (én is teljesen elveszek a rengeteg hozzászólás között! micsoda élet van itt újabban!), de nem szeretném elbitorolni a hírnevet!
Egyszerűen nem tudom követni a beszélgetésünket, mert az utóbbi pár napban annyi hozzászólás volt, hogy nem találom az enyémet. Fantasztikus élet van a fórumodon!
Szóval amit multkor írtam, megvan, hogy miért nem sikerültek az elmult napokban a dolgok. Hidegebb volt mint álltalában. Mióta rájöttem, azóta egy csomó minden újra sikerült!
Megsütöttem a kefíres kenyeret, a sokliszteset, ezek nagyon ízlettek a családnak. Pedig nem igazán szerették eddig a nem teljesen fehér kenyeret. Néha azért kapnak csak fehér kenyeret is, de sokkal egészségesebben étkezünk. Sütöttem csíkos kalácsot, ma is ezt rendeltek, és tegnap sajtos csigát a kiflitésztával.
Jó újra örülni, hogy sikerülnek a dolgok.
Nemtudod véletlenül, hogy itt Pécsen hol lehet kapni kenyérlisztet? Amit nagy nehezen kinyomoztunk boltot --az megszünt. Én szeretném havonta egyszer megvenni az anyagokat, ami ekkora családnak nem is kevés. Most számolgattam utánna, hogy mindennap minimum egyszer sütök, de hetente legalább 3-szor kétszer/nap megy a gép.
Köszönöm a tanácsodat a mákos tölteékkel kapcsolatban. Közben beszéltem Anyukámmal, mert Neki van egy finom beiglibe való főzött mákos tölteléke, van benne meggybefőttből való meggy. Valószínűleg azzal töltöm emg. Arra gondoltam, hogy akkor az egyik felét a kuglóf formában, másikat pedig az őzgerincben lehetne megsütni. és akkor sülhetne egyszerre. Hogy vált be Nektek a gyümölcscukor a süteményben ? Üdv.Julika
Ez már rég a mi oldalunk! Sok mindenkinek a munkája - a Tied is - fekszik abban, hogy ilyen sok jó receptet és képes beszámolót találhat az idelátogató.
Sok sikert a kenyérhez és a pizzához, várom a beszámolókat. Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit
Hát igen, a kenyérkéd teteje egy kicsit visszaesett sütés közben. Ezt, az szokta okozni, ha a folyadék vagy az élesztő kicsit sok volt. Gondolom inkább a folyadék lehetett a ludas, szerintem legközelebb próbálj meg 20-30 ml-rel kevesebbet a tésztába tenni és figyeld a dagasztás közben a gépet. Ha úgy látod, hogy szükséges, akkor evőkanalanként tehetsz még hozzá folyadékot, de a következő előtt várd meg, amíg a tésztába teljesen beledolgozódik az előző. Így a megmaradt folyadékot a végén meg tudod mérni és tudod, hogy összesen mennyit tettél hozzá. Ezt legközelebbre érdemes felírni és akkor már pontosan fogod tudni, hogy a Te gépedbe mennyi folyadék kell egy bizonyos mennyiségű liszthez. Kis eltérés van a gépek és a lisztek között is. Még az sem mindegy, hogy mennyire száraz helyen volt tárolva a liszt. A legközelebbi biztos szépre is fog sikerülni, én drukkolok :-))
Jó kis vasárnapi menüt találtál ki, biztos ízlett a családnak.
További jó recept nézegetést és sütés-főzést kívánok, üdv, Margit
Sima fehérkenyeret tönkölylisztből. A pizzát nem akarom hátha a család nem díjazza.
Látod mennyire népszerű az oldalad, nagyon sok hazsnos tanácsot tudsz adni és ez nem semmi. és az oldalad is sok mindent tartalmaz. Köszönöm a dicséretet.
Szia Margitka!!
Elöször is köszönöm hogy fel raktad a képeket
amit ma alkottam.
A fehérkenyerem nem igazán szép kicsit nem sima a teteje.Kérdezni szeretném töled ,hogy a gépben
milyen programon csináljam?
Normálon vagy a fehérkenyér programon?
Én a normál programon csináltam a te fehérkenyeredet,lehet hogy ezért nem olyan szép
sima,majd a következö szép lesz!!!
A Batka batyus fasirtja az nagyon finom,én vegyes
darálthússal csináltam tyúk és sertésel,ez volt az
ebéd a tyúk húsleves után meg a majonézes burgonya salátával.
Nagyon kellemes idötöltés ez a böngészés a receptek között.Eddig is nagyon szerettem kuktáskodni most még jobban!!!Nagyon köszönjük
neked ezt a sok segitséget.
Üdv:Rózsika!!!
Jó éjszakát mindenkinek!!!!!!!!!
Gyönyörűeket sütöttél, gratulálok hozzá, de ez igazán megszokott már tőled :-))
Milyen kovászos kenyeret sütsz majd? A pizzába tervezel egy kis kovász tenni?
Az előbb elkezdtem valamit visszakeresni a hozzászólások között és úgy örültem, amikor csak lapoztam, lapoztam visszafelé és alig találtam meg, amit kerestem. Nagyon örülök, hogy ilyen sok, jó ember gyűlt itt össze és beszélgethetünk jókat. Álmomban nem mertem remélni, hogy egyszer ilyen jó kis csapat alakul itt ki, és fantasztikus öröm számomra, hogy mégis így alakult. Köszönöm mindenkinek :-))
Csak most tudtam a géphez jutni a párom lefoglalata, a gyerekek fektetése stb.Most olvasgatom már a hozzászólásokat jó sokat kellet egy nap alatt visszaolvasnom szépen nő a táborod.
A gesztenyés csigád alaprecepje alapján sütöttem meg a gesztenyés beiglit és a kalapos muffint. A töltelék a következő: 1 cs gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 3 dkg margarin, pici rum öszzekeverve és meggybefőtt. Képekről majd minden látszik azért nem írok többet. Nagyon finom lett.
A kenyereimet én nem szoktam lekenni semmivel esetleg vízzel, ha zacsiban sül akkor szép lesz a teteje. Már érik a kovászom kedden megint sütök kovászos kenyeret és pizza lesz ebédre.
Az a helyzet, hogy a bevált receptes fórum mellé született még két új, szintén recept leírásra/beírásra szánt fórum. Én egy kicsit vártam, nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen a sorsa, de most arra gondoltam, hogy megszüntetem, mert csak kavarodás lenne vagy már van is belőle. Az eddig bert dolgokat, a beíró nevével együtt a szokásos receptes fórumba áthozom, az ABC-s részbe már átettem mindent. Elnézést kérek azoktól akik nyitották, ha nem ugyanaz a téma lenne, mint ami már van egy (és ez be is vált), akkor természetesen nem bántanám.
Meghoztam Rózsika képet is. Ő sütött egy fehér kenyeret,
készített majonézes borgonyasalátát (ennek a receptjét megtaláljátok az ABC-ben),
és megsütötte a batyus fasírtot.
Erről a batyus fasírtól a régi, szájhagyomány útján terjedő népmesék jutottak eszembe. Mindenki hozzátesz valamit, alakít rajta egy kicsit, de a vége mindig jó :-))
Örülök Rózsika sikeres alkotásainak is, gratulálok hozzá, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit