E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:59 - #3057

Szokimoki! Ne szalvétával hanem alufóliával takard le, ha úgy látod, hogy nagyon megkapta. Pár perc múlva lekenheted még egyszer vízzel. Úgy látom Margitka Fehér kenyér (variálható) recijét sütheted, ha 2-szer kell lekenni. Én is kb 30-35 percnél kentem le amikor sütöttem. Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:55 - #3056

Alig sül még 20 perce, de már a tetejét megkapta jól, és még csak most kentem le vízzel! Takarjam le szalvétával?

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:41 - #3055

Köszönöm Julika!Hátha sikerülne szépen kivennem!

Margitka! Olyan szépen feljött a sütőben a kenyérke! Csak majd sajnálni fogom rányitni a sütőajtót, nehogy összeessen. Vagy az inkább a sütőporos dolgokra jellemző? Tehát akkor félsütéskor és a vége előtt kenjem le? Csak úgy mint ahogy a tojással szoktam?Tehát nem kell sokat rátennem? Mármint vizet? Bocsánat a sok értetlenkedésért, a 2.-nál már profi leszek!


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:38 - #3054

Szia Julika!

Nem érződött az élsztőíz, nagyon finom volt. Én is majdnem levettem az élesztő adagot, de megfogadtam, hogy végre egyszer megcsinálok egy receptet úgy, ahogy leírta valaki :-))
Állandóan variálok, de most erőt vettem magamon.
Viszont a sütésével, illetve a kelesztésével nagyon vigyázz, mert irgalmatlan tempóban kel. Nekem majdnem túlkelt, pedig alig 15-20 percet hagytam magára. Amikor megláttam, akkor pánikszerűen bedugtam a sütőbe, de még ott is kelt, ezért pottyant le egy darabka belőle.
Nagyon finom volt, ne félj tőle, csak a készítésével vigyázz. Miért nem sütöd meg a felét egy próbának? Azzal jól járnátok :-))

További szép napot üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:31 - #3053

Szia Szokimoki!

Remélem nem fog a kenyérkéd beleragadni a jénaiba. Ha mégis, akkor hagyd néhány percet hűlni benne és ha bepárásodik a jénai belseje egy kicsit, akkor könnyebben ki lehet szedni.

Lekenni nem a kvétel után lenne érdemes, hanem a sütési idő felénél illetve inkább utána egy kicsti, mint előbb. Amikor már a héja rendesen megszilnárdilt és kezd színt kapni. Akkor még el tud párologni róla a víz, a további sütés alatt.

A villanytűzhelyhez sajnos nem nagyon értek, meg azt sem tudom, hogy mekkora kenyeret sütsz, de 50 perc körüli idő biztos kell neki.

Majd írjál, drukkolok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:30 - #3052

Szia Szokimoki!
Bocsi, hogy én is válaszolok neked, de én rendszeresen vajazott, lisztezett jénai formában szoktam sütni a kenyerekt a villanysütőben. És nem szokott beleragadni. Igen a villanysütőben is kb. annyi idő kell mint a gázsütőben. De azért a hőfoktól függ a sütési idő.A vizezésre nem tudok Neked válaszolni, nincs tapasztalatom. remélem azért valamit tudtam segíteni Neked. Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:28 - #3051

Margitka ! Nagyon jól néz ki a megszokott kalácstésztádból sütött "nyitott" kalács forma is.De én a Kriszti féle recepttel kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a tésztán nem érződött a sok élesztő? Ugyanis ez min. dupla mennyiség mint amennyit szoktunk a kalácsokba rakni ! Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 19:22 - #3050

Szia Margitka!

Most tettem, be a kenyérkémet  a sütőbe! Nem kentem le semmivel, vajazott, lisztezett jénaiba tettem. Hátha nem ragad bele, a tésztáim így nem szoktak. Ha megsült és kiveszem,egyből kenjem le hideg vízzel és tegyem vissza még egy kicsit a sütőbe? Vagy már ezután nem kell visszatenni? Villanytűzhelyem van vajon kb. ebben is annyi idő kell a sütéshez mint a kenyérsütőben? Köszi: Szokimoki


nogea Előzmény | 2006.01.31. 19:19 - #3049

Nem is nekem kéne, a párom nyúvaszt érte hogy jó lenne az a buci.

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 19:01 - #3048

Szia Nogea!

Írtam én is ismét :-)
Ha fogyókúrán töröd a fejedet, akkor lehet, hogy nem is kellene most a kukoricaliszt, a kukorica kimondottan hízlal :-(
A hajdina viszont nagyon jó, a lisztek között találsz egy "kis" leírást róla. Kiteszem ide a linkjét, hogy ne kelljen keresned: Hajdina
Bármilyen kenyérbe használhatod, úgy, mint bármelyik sikér nélküli lisztet.

Jó olvasgatást, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 18:41 - #3047

Nagyon szép lett a kalácsod ! Láttam hogy írtál,írtam is rá én is. Kukorica lisztet majd kell beszereznem, de az a baj hogy erre felénk mindenre úgy kell vadászni. Ezért is lett dara mert azt kaptam csak. Hajdina lisztel mit lehet kezdeni ?

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:51 - #3046

Szia Nogea!

Próbáld meg kukoricalisztből, azzal biztos jobb lenne.

Én a napokban mesütöttem Kriszti nyitott kalácsát, ami nagyon finom lett, de túl sokszor cukros dolgot nem süthetek. A formája viszont nagyon megtetszett, így a saját, megszokott kalácstésztámból sütöttem egy ehhez hasonlót.

Íme:

További szép napot, üdv, Margit

Ui.: Elkezdtem a fogyis fórumba írni, majd estefelé folytatom, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 17:29 - #3045

Szia Margitka ! Elkészült a bucim. Nem tudom még mindíg nem az igazi. Nem olyan mint ami a tescoban van.Annak valahogy nem ilyen az íze. Mint ahogy írtam picit turmixoltam hogy lisztesebb legyen a dara+ áztattam.Mégis a dara szemek ropognak benne. Amúgy egész jó.Te ma mit sütsz ? Üdv ! Nogea

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 17:29 - #3044

Köszönöm Margitka!

Hát ezért nem találtam! Csak írt nekem tegnap az üsttel kapcsolatban, azt keresném!


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:26 - #3043

Szia Szokimoki!

Ha kikapcsolod, akkor nem tudja ugyanonnan folytatni. Az áramkimaradás elleni védelem, ami a folytatást biztosítani tudja néhány percig.

Az első 10 perc utáni csipogásra nem tudom a választ, fogalmam sincs, hogy az mit jelenthet. Nem ír róla valamit a használati utasítás?

Kíváncsi vagyok a mai kenyeredre, majd mesélj róla, üdv, Margit

Ui: Kartika az NLC-n martiviki néven szerepel, így megtalálod a hozzászólásait. Nekem itt van, csak nem tudom, hogy milyen választ keresel.


szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 17:18 - #3042

Szia Margitka!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha sütés előtt kikapcsolom a gépet, akkor ha megint bekapcsolom nem fogja onnan folytatni,ahol abbamaradt? Már megy a gép a 2. kenyeremmel, igaz, a férjemet még nem sikerült meggyőznöm hogy ne vegyen boltból kenyeret.Hátha ma a sütőben sült kenyér ízleni fog neki!Ja és tegnap kérdeztem, hogy az a csipogás mit jelent az elején alig 10 perc után?Köszi: Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 17:09 - #3041

Szia Nogea!

Azóta már biztos elkészült a kukoricás bucid, várom a beszámolót róla. Remélem jó lett!

További szép napot, üdv, Margit


nogea Előzmény | 2006.01.31. 13:55 - #3040

Szia Margitka+ mindenki ! Kel a kukoricás bucim. Nem tudom mi lesz belőle.Csak darám volt itthon így turmixon picit finomítottam rajta+ áztattam kb 5 percet. Ma kisütöttem a krumplis pogi maradék tésztáját ami a hűtőben állt,nagyon jó lett így is. Csak ajánlani tudom ! Főleg ha valaki vendégeket vár! További szép napot ! Nogea

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:37 - #3039

Sziasztok!

Megcsináltam éjjel a fogyókúrás fórumot, bal oldalon, ennek a fórumnak a linkje alatt megtaláljátok annak is az elérhetőségét.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 13:35 - #3038

Szia Niki!

Örülök a buci sikerének, azt el tudom képzelni, hogy milyen laktató lehetett.

A sajtosomat nem natur sajtkrémmal töltöttem, de talán ezt is bele lehetne keverni a besamelbe, vagy csak magában azzal meg leeht kenni. Én a besamelt azért találtam ki ehhez a sajtkrémhez, mert tudtam, hogy nyitott lesz a tészta széle és nem akartam, hogy telejsen kifolyjon belőle a sajt. Így a nagyja azért benne maradt.

Kíváncsian várom a aklcásról és a zsömléről is a beszámolót. A keresztes zsömlét megcsnálta valaki már kovász nélkül is, úgy is finomra sikerült. Nézd meg az eredeti receptnél.

További szép napot, üdv, Margit


[Későbbi] [3437-3418] [3417-3398] [3397-3378] [3377-3358] [3357-3338] [3337-3318] [3317-3298] [3297-3278] [3277-3258] [3257-3238] [3237-3218] [3217-3198] [3197-3178] [3177-3158] [3157-3138] [3137-3118] [3117-3098] [3097-3078] [3077-3058] [3057-3038] [3037-3018] [3017-2998] [2997-2978] [2977-2958] [2957-2938] [2937-2918] [2917-2898] [2897-2878] [2877-2858] [2857-2838] [2837-2818] [2817-2798] [2797-2778] [2777-2758] [2757-2738] [2737-2718] [2717-2698] [2697-2678] [2677-2658] [2657-2638] [2637-2618] [2617-2598] [2597-2578] [2577-2558] [2557-2538] [2537-2518] [2517-2498] [2497-2478] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség