Köszönöm. Olyan programra lenne szükség, ami normál módon kétszer dagaszt, majd a második után kb 1 órás a kelesztés. Az, amit leírtál kelesztési időt az előbb, nagyon hosszú, ha kiveszed a dagasztólapátot és nem tudja ejteni a gép a tésztát. Nézd át, hátha van valami ehhez hasonló program.
Sajnos még nincsenek itthon ilyen technikai szerkentyűim, de majd ha a gyerekek hagyják, akkor táblázatkezelő prg-ba beírom, és az e-mail címedre elküldöm a prg. táblát.
Az ostoros rétest nem próbáltam még, de néhányan már igen és a véleményeik szerepelnek a receptnél. Anita azt írta, hogy finom lett a kenyérkéje, érdemes kipróbálni, üdv, Margit
Örülök, hogy finom lett a kalácsod. Én is nagyon szeretem, mert nagyon lágy tésztájú és finom ízű tészta lesz belőle.
A tiramisu port én nagyban, 1 kgos kiszerelésben veszem, ennek nincs is márkája. Gondolom nagy differenciák nicsenek közte, ez is hidegen keverős, de a sütéseimet kibírta :-)
Ezek a rövid dagasztások a gépeden az, amit ejtésnek vagy tésztasimításnak is neveznek. Ha márványos vagy csíkos kalácsot szeretnél a gépben sütni, akkor a dagasztólapátot ki kell venni a rendes dagasztás vége után, mert ezek a rövid tésztakeverések elegendőek ahhoz, hogy teljesen belekeveredjena kakaó és nem marad csíkos a tésztád. Viszont enélkül meg nagyon hosszú lesz a kelesztésed. Nem tudsz fotó vagy szkennelés formájában elküldeni nekem egy programlefutási táblázatot? Egyrészt fel is tehetném a gépleírások közé, másrészt megleshetném, hogy milyen programjaid vannak és hogy lehetne variálni vele. Ha márványos kalácsot szeretnél csinálni, akkor a valós dagasztás utolsó 1 - 1,5 percében kell a - vízzel sűrű péppé kevert - kakaót a tésztába tenni.
Még egy kérdés! Az ostoros rétest megsütötted -e már? És ha igen akkor milyen lett?Anita sajtos kenyerét néztem még ki, hogy egyszerű és finom lehet.Lehet kipróbálom!
Megsült a féladag tiramisus- kakaós kalácsom! Hát az valami fantasztikus hogy ez milyen finom! Biztos, hogy többször megfogom sütni, ezért kérdeznék egy pár dolgot.Te milyen tiramisu port szoktál ehhez használni? Én a Corában vettem dr Oetker főzés nélküli tiramisu krémport.Még nem használtam semmihez, azért kérdezem.A másik kérdésem, hogy a kakaóport mikor szoktad beletenni, mert az én prg.-om 25 percet dagaszt az elején utána 43 perc kelesztés aztán15 mp dagasztás,27 perc kelesztés 3mp dagasztás és 40perc kelesztés után süt.Szóval csak az első dagasztásra tudná elkeverni a kakaóport, de én elnéztem, mert azt hittem, hogy lesz még egy hosszabb dagasztás.Így a 2. kelesztésnél kavartam bele a kakaóport robotgéppel.De azért jó lett! Üdv, Szokimoki
Ildikó egy ideje olvasgat minket és sütöget is a receptjeinkből, de nem írt még a fórumban. Küldött két képet a receptjeink alapján sütött sütikről. Íme:
Nagyon szépek lettek, gratulálok Ildikónak és várom jelentkezését, üdv, Margit
Ma utoljára jelentkezem! Megvágtuk a kenyeret. Jó puha lett a külseje is. Nem lett cserepes, de legalább nem lett kemény mint a tegnapi. Én sajnos nem kóstoltam meg (mivel jól elmúlt már 6 óra) De úgy tűnik, hogy ez ízleni fog a páromnak. Csak majd a sütési hőfokot kell még kitapasztalnom, mert így hamar megkapta a tetejét.Hátha szokott valaki villanysütőben fehér kenyeret sütni és segítene nekem azt megköszönném! Holnap a tiramisus- kakós-mazsolás kalácsot fogom megsütni féladagból elsőre. Az nagyon megmaradt bennem!Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok! Margitka! Gyönyörűek a kalácsok! Lehet, hogy a hétvégén neki látok? De most még a karácsonykor megmérgezett kutyim helyett hozunk 1 kicsi kaut a menhelyről holnapután, s vásárolunk kaját, meg takarítunk, várjuk a nagylányt. De azért itt vagyok, ja és jó az autóm, igaz 60000.-Ft-tal többet ér, de talán vége rossz napoknak?! mint a januárnak is. Majd meglátogatom a másik fórumot is, mert bizony nem vagyok 1 piszkafa, tornázni meg nem merek az ízületeim miatt, csak finoman. További jó sütögetést mindenkinek! Nelly
Gratulálok, ügyes voltál Julika segítségével :-)) Én közben az új fórumunkban írogattam. Cserepesre hűlni szokott a kenyerem, tedd jó hűvös helyre, akkor biztos kicserepesedik.
Kíváncsi vagyok a belsejére, majd mesélj róla, ha megvágtátok, üdv, Margit
Szia Margitka ! Én is arra gondoltam, hogy megsütöm a felét, mert mi csak ketten vagyunk a párommal és Anyukámnak szoktam vinni a sütögetéseimből, de így is bőven elég lesz. Lassan már a gondolataimat is kitaláod !! Valószínűleg szombaton meg is sütöm a fél adag diós változatot. Üdv.Julika
Hát én már kivettem a sütőből 45 perc után, úgy látom kész van. cserepes nem lett a teteje, inkább mattnak mondanám.De a jénaiból szinte kicsusszant! Köszönöm a segítségeket, az íze majd elválik! Sajnos még nincs digitális fényképezőm, pedig jó lett volna megmutatni. Szép estét mindenkinek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit