E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 18:37 - #3076

Szia Margitka!

Sajnos még nincsenek itthon ilyen technikai szerkentyűim, de majd ha a gyerekek hagyják, akkor táblázatkezelő prg-ba beírom, és az e-mail címedre elküldöm a prg. táblát.


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 14:58 - #3075

Szia Szokimoki!

Az ostoros rétest nem próbáltam még, de néhányan már igen és a véleményeik szerepelnek a receptnél.
Anita azt írta, hogy finom lett a kenyérkéje, érdemes kipróbálni, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 14:55 - #3074

Szia Szokimoki!

Örülök, hogy finom lett a kalácsod. Én is nagyon szeretem, mert nagyon lágy tésztájú és finom ízű tészta lesz belőle.

A tiramisu port én nagyban, 1 kgos kiszerelésben veszem, ennek nincs is márkája. Gondolom nagy differenciák nicsenek közte, ez is hidegen keverős, de a sütéseimet kibírta :-)

Ezek a rövid dagasztások a gépeden az, amit ejtésnek vagy tésztasimításnak is neveznek. Ha márványos vagy csíkos kalácsot szeretnél a gépben sütni, akkor a dagasztólapátot ki kell venni a rendes dagasztás vége után, mert ezek a rövid tésztakeverések elegendőek ahhoz, hogy teljesen belekeveredjena  kakaó és nem marad csíkos a tésztád.  Viszont enélkül meg nagyon hosszú lesz a kelesztésed. Nem tudsz fotó vagy szkennelés formájában elküldeni nekem egy programlefutási táblázatot? Egyrészt fel is tehetném a gépleírások közé, másrészt megleshetném, hogy milyen programjaid vannak és hogy lehetne variálni vele. Ha márványos kalácsot szeretnél csinálni, akkor a valós dagasztás utolsó 1 - 1,5 percében kell a  - vízzel sűrű péppé kevert  - kakaót a tésztába tenni.

Várom válaszod, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 14:43 - #3073

Még egy kérdés! Az ostoros rétest megsütötted -e már? És ha igen akkor milyen lett?Anita sajtos kenyerét néztem még ki, hogy egyszerű és finom lehet.Lehet kipróbálom!

szokimoki Előzmény | 2006.02.01. 14:12 - #3072

Szia Margitka!

Megsült a féladag tiramisus- kakaós kalácsom! Hát az valami fantasztikus hogy ez milyen finom! Biztos, hogy többször megfogom sütni, ezért kérdeznék egy pár dolgot.Te milyen tiramisu port szoktál ehhez használni? Én  a Corában vettem dr Oetker főzés nélküli tiramisu krémport.Még nem használtam semmihez, azért kérdezem.A másik kérdésem, hogy a kakaóport mikor szoktad beletenni, mert az én prg.-om 25 percet dagaszt az elején utána 43 perc kelesztés aztán15 mp dagasztás,27 perc kelesztés 3mp dagasztás és 40perc kelesztés után süt.Szóval csak az első dagasztásra tudná elkeverni a kakaóport, de én elnéztem, mert azt hittem, hogy lesz még egy hosszabb dagasztás.Így a 2. kelesztésnél kavartam bele a kakaóport robotgéppel.De azért jó lett! Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.02.01. 00:10 - #3071

Sziasztok!

Ildikó egy ideje olvasgat minket és sütöget is a receptjeinkből, de nem írt még a fórumban. Küldött két képet a receptjeink alapján sütött sütikről. Íme:
diós, vajas kifli kakaós csiga

Nagyon szépek lettek, gratulálok Ildikónak és várom jelentkezését, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 23:45 - #3070

Sziasztok!

Még megmutatok egy képet a kalács belsejéről:

Ilyen lett, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 23:21 - #3069

Szia Bundik!

Örülök, hogy tetszik a kalács és megtaláltad a receptet.
Kíváncsian várom sütésedről a híreket. Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


Bundik Előzmény | 2006.01.31. 23:00 - #3068

Közben megtaláltam a recit. Hát ezt is kiírom, biztos meg fogom sütni. Mára elbúcsúzom, megyek aludni, reggel korán kelek. Üdv mindenkinek: Bundi

Bundik Előzmény | 2006.01.31. 22:53 - #3067

Sziasztok! Szia Margitka! Hát a kalácsod valami fantasztikus!!!!!!!!! Fennt van valahol a recije? Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 22:19 - #3066

Szia Szokimoki!

Örülök, ha úgy gondolod, hogy jó lett a kenyér. Biztos úgy is van, majd holnap megkóstolod Te is. Kíváncsian várom a holnapi kalácsodról a beszámolót.

Jó éjszakát és szép napot holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 21:40 - #3065

Szia Margitka!

Ma utoljára jelentkezem! Megvágtuk a kenyeret. Jó puha lett  a külseje is. Nem lett cserepes, de legalább nem lett kemény mint a tegnapi. Én sajnos nem kóstoltam meg (mivel jól elmúlt már 6 óra) De úgy tűnik, hogy ez ízleni fog a páromnak. Csak majd a sütési hőfokot kell még kitapasztalnom, mert így hamar megkapta a tetejét.Hátha szokott valaki villanysütőben fehér kenyeret sütni és segítene nekem azt megköszönném! Holnap a tiramisus- kakós-mazsolás kalácsot fogom megsütni féladagból elsőre. Az nagyon megmaradt bennem!Jó éjszakát mindenkinek! 


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 21:14 - #3064

Szia Nelly!

Nagyon örülök, hogy lesz újra kutyátok, biztos jó sora lesz és szeretni fogjátok.
Milyen kutya lesz pontosan? Majd mesélj róla, ha megérkezik.

Süssél kalácsot, nagyon finom a Krisztié is, érdemes kipróbálni. A másik fórumban is várlak, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.01.31. 20:49 - #3063

Sziasztok! Margitka! Gyönyörűek a kalácsok! Lehet, hogy a hétvégén neki látok? De most még a karácsonykor megmérgezett kutyim helyett hozunk 1 kicsi kaut a menhelyről holnapután, s vásárolunk kaját, meg takarítunk, várjuk a nagylányt. De azért itt vagyok, ja és jó az autóm, igaz 60000.-Ft-tal többet ér, de talán vége rossz napoknak?! mint a januárnak is. Majd meglátogatom a másik fórumot is, mert bizony nem vagyok 1 piszkafa, tornázni meg nem merek az ízületeim miatt, csak finoman. További jó sütögetést mindenkinek! Nelly

EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 20:24 - #3062

Szia Julika!

Örülök, ha sikerült hasonlóan gondolkoznunk :-)

Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni és sikerülni. Feltétlenül csinálj róla képeket is légyszíves, hogy láthassuk majd.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.01.31. 20:22 - #3061

Szia Szokimoki!

Gratulálok, ügyes voltál Julika segítségével :-))
Én közben az új fórumunkban írogattam. Cserepesre hűlni szokott a kenyerem, tedd jó hűvös helyre, akkor biztos kicserepesedik.

Kíváncsi vagyok a belsejére, majd mesélj róla, ha megvágtátok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 20:17 - #3060

Szia Margitka ! Én is arra gondoltam, hogy megsütöm a felét, mert mi csak ketten vagyunk a párommal és Anyukámnak szoktam vinni a sütögetéseimből, de így is bőven elég lesz. Lassan már a gondolataimat is kitaláod !!
Valószínűleg szombaton meg is sütöm a fél adag diós változatot. Üdv.Julika

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 20:14 - #3059

Hát én már kivettem a sütőből 45 perc után, úgy látom kész van. cserepes nem lett a teteje, inkább mattnak mondanám.De a jénaiból szinte kicsusszant! Köszönöm a segítségeket, az íze majd elválik! Sajnos még nincs digitális fényképezőm, pedig jó lett volna megmutatni. Szép estét mindenkinek!

szokimoki Előzmény | 2006.01.31. 20:05 - #3058

Köszi Julika! Kicseréltem alufóliára.Már meg nehéz lesz meglátnom, hogy mikor sül meg teljesen, így hogy a teteje már kész van.

majorkaj Előzmény | 2006.01.31. 19:59 - #3057

Szokimoki! Ne szalvétával hanem alufóliával takard le, ha úgy látod, hogy nagyon megkapta. Pár perc múlva lekenheted még egyszer vízzel. Úgy látom Margitka Fehér kenyér (variálható) recijét sütheted, ha 2-szer kell lekenni. Én is kb 30-35 percnél kentem le amikor sütöttem. Üdv.Julika

[Későbbi] [3436-3417] [3416-3397] [3396-3377] [3376-3357] [3356-3337] [3336-3317] [3316-3297] [3296-3277] [3276-3257] [3256-3237] [3236-3217] [3216-3197] [3196-3177] [3176-3157] [3156-3137] [3136-3117] [3116-3097] [3096-3077] [3076-3057] [3056-3037] [3036-3017] [3016-2997] [2996-2977] [2976-2957] [2956-2937] [2936-2917] [2916-2897] [2896-2877] [2876-2857] [2856-2837] [2836-2817] [2816-2797] [2796-2777] [2776-2757] [2756-2737] [2736-2717] [2716-2697] [2696-2677] [2676-2657] [2656-2637] [2636-2617] [2616-2597] [2596-2577] [2576-2557] [2556-2537] [2536-2517] [2516-2497] [2496-2477] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG