Előzetes beszélgetéseink alapján indítottam ezt a fórumot. Kívánom, hogy mindenki, aki elszánja magát egy kisebb vagy nagyobb fogyókúrára, a végén sikerélményről tudjon majd itt beszámolni. Remélem ehhez tudunk itt egymásnak segítséget és bíztatást nyújtani.
Szia Margitka ! +Mindenki !
Kezdem a tegnap estével még. Itt írtam neked hogy a párom belakott itt a vacsival. Na este 10 körül fogta magát és az akkor kihült csíkos kalácsból /gépbe sütöttem,nagyon szép lett, fenn volt az üvegen / belakott+a maradék zöldet is +ette. Majd bejelentette hogy most jó.Nesze fogyi! Ma reggel korgott a gyomrom rendesen, de nem ettem csak tejes kávét itttam egy vödörrel. Délbe túró,kefir,fokhagyma,pirosarany,főtt tojás, búzakorpa,összekever,megesz.Jóllak.Most nem is vagyok éhes.Este szerintem megint a szokásos,zöldek mert az nagyon bejött.
Nekem édesítőt a folyékony polisweetet sikerült beszereznem, az jó ?
Lassan megyek mert kisült a kalácsom megint. Kénytelen voltam megint sütni mert a tegnapi eltünt.
Szép napot mindenkinek !
Este várom hogy írj Margitka ! Mit sütsz hétvégén ? Mi lesz a menü ?
A becsapós, jó dolog,de én egyenlőre csak álmodok róla.
Tegnap a fiam hozott egy Hanuta csokit, ami a kedvencem, de nagy akarat erővel eltettem, majd egyszer megeszem.Hú!! nehéz volt meállni!
Éjjeli bagoly vagy azt látom ! egyébként mit dolgozol ?
Hát sikerült újra meglepned ezzel a fórummal. És új erőt adnod a feltett képeiddel. Ezek szerint lehetséges!!!
Én sajna több vagyok, mint amiről te indultál. Le sem írom, mert szégyenlem. Sajnos ha valami bajom van, vagy iszonyú sok a dolgom, egyszerűen nincs energiám az evésre is figyelni. Ezen kéll változtatnom. Köszönöm a példát.
Nos tartozom még egy ígéretem betartásával. A "becsapós" trükkel, most megírom.
Aról már írtam, hogy a szervezet elég nehezen fogadja el, hogy el kell égetnie a saját tartalékait. Igen szomorúan és spórolósan csinálja ezt, mert attól fél, hogy sosem lesz vége ennek az ínséges időszaknak és egyszer csak elfogynak a tartalékok végleg. Sokkal könnyebben rá lehet erre bírni, ha nagy ritkán megmutatjuk neki, hogy van itt utánpótlás bőven, nem kell a tartalékokon aggódni. Így, egyszer-egyszer adhatunk egy kalóriabombát a szervezetünknek, és nem, hogy leállna a fogyás, hanem könnyedebben fogja a szervezetünk elhasználni a tartalékainkat, lebontogatni a zsírraktárakat.
Erre szolgál, ha egyszer egy héten, egy alkalommal (tehát nem egy nap!!) eszünk valami olyat, amit a diétában szigorúan tilos lenne.
Ez lehet, hogy nagyon vadul és kicsit idétlenül hangzik, de működik!! Ezt nem én találtam ki, hanem a férjem szerezte valami gyúrós (testedzős) dolog kapcsán a Net-ről. Ekkor már fogyókúráztunk és kipróbáltuk. Nagyon jól esett egy héten egyszer jól benni valami finomat, nálunk ez általában egy hatalmas töltött-rántott hús volt. A férjem köretet is evett, én azért azt nem, főleg az első időben, a nagy diétámban.
Azért ez nem úgy néz ki, hogy még egy kilót sem adtunk le és máris a becsapós részt vesszük elő :-)) Ezt a trükköt a középső fiam már előadta :-) Addig, amíg át nem áll a szervezet a lassú, de egyenletes fogyásra, addig ezt nem ér kipróbálni! Aki 2-3 kilót szeretne lefogyni, annak el sem jön ez, mert minimum ennyi idő míg a szervezet átáll. A mínusz 3-5 kg-nál már meg lehet ezt kísérelni.
Ez a becsapós étel bármi lehet, amit csak szeretne az ember. Lehet rántott hús, de lehet fagyi vagy egy hatalmas adag torta, vagy sok-sok gyümölcs, ha valakinek éppen az hiányzik, akár tejszínhabos eper is. Utána viszont 1 hét kőkeményen betartott diéta ismét. Nem ér szintén, vasárnap az előző heti, majd hétfőn a következő heti ilyen napot megtartani :-)), a fogyókúra nem naptári heteket ismer.
Nos, ez a fogyókúra legjobb része, de a legjobban már akkor érzi magát az ember, amikor egy ilyen csodaételt nem bír megenni, mert úgy elszokott a gyomra és a szervezete a sok kalóriától :-) Eljön ez is.
Szép napot holnapra mindenkinek és várom Nogea beszámolóját, üdv, Margit
Az aszpartám tartalmú édesítőszerekre mondják, hogy rákkeltőek. Hogy ez igaz vagy sem, azt én nem tudom. Én Süssina folyékony édesítőt használok, egyrészt mert ebben nincs aszpartám, másrészt mert ebben szinte semmi kalória nincs, harmadrészt mert sütésálló. Glukonont én is vettem egyszer, de abban nagyon sok a kalória, így a fogyókúrás diétámban nem is használtam el.
valamelyik nap már írtam, hogy én előző év januártól júliusig elvileg cukor és élesztő mentes diétán voltam orvosi okokból. Már amennyire be tudtam tartani, hiszen csak a munkahelyen tudok ebédelni, ott meg nem úgy főznek. Elég szenvedés volt, de közben mellékhatásként fogytam 5-6 kilót. Mondjuk ami miatt csináltam azon nem sikerült javítani. Viszont azóta sem tudom milyen édesítő szert lenne érdemes használni. A Glukonont próbáltam, erre a háziorvosom azt mondta, az baromi egészségtelen. Egyszer főztem vele egy őszibarack krémlevest, és a családot majdnem kiírtotta a hasmenés. A legtöbb édesítőszerről többször is megírták már, hogy rákkeltőek, vagy más negatív hatásuk van. Egyébként, ugye, ez mind teljesen mesterséges anyag, vagyis tisztán vegyszer.
Örülök, hogy ilyen jó kis vacsit csináltál. Ha a férjednek így van kedve viccelni, akkor biztos, hogy az Ő pocakja is elégedett :-)), különben morcosak szoktak lenni a férfiak. Én is mindig mesélek a napi eseményeinkről a férjemnek. Az olivaolaj drága, de érdemes beszerezni, mert nagyon jó. Kalória abban is sok van, de egészségesebb formában és segít az egyéb (telített) zsírsavak lekötésében, tehát hasznos.
Kíváncsian várom a holnapi beszámolóidat is, valamint azt is, hogy voltál-e igazán éhes, úgy, hogy a gyomrod korgott? (Tehát nem csak a tudat miatt, hogy nem úgy eszel, mint eddig?)
Köszönöm az étlapot !
Vacsi ma répa+hagyma+gomba párolva+ alufóliát picit beolajoztam tettem rá halat rá steak fűszer hagyma fokhagyma.Mikor megsült citromlé rá. Nagyon fini lett, és jól tele ettem magam. Ráadásul a párom is ezt vacsizta ízlett neki. Na a nagy serpenyő zöldből nem maradt semmi.Én meg jól belaktam.Zepteres serpenyőm van így elég bele pici olaj.Igyekszem majd beszerezni az olíva olajat is.
Kérdezted ugye mit vacsiztam erre a párom : Írdmeg a Margitkának hogy most ettél+ egy fél disznot. Ha ha ! Jó vicc.
Megpróbáltam minta napokat összeírni, igen keservesen ment. Hiába, nem vagyok én dietetikus :-))
Aztán nagyon nehéz, illetve szinte lehetetlen, más fejével gondolkozni, más főzési szokásaiba beleélni magát az embernek. Mindegy, azért bemásolom, de ezt ne konkrétumnak, inkább csak egy útmutatónak vegyétek. Valami hasonló kell mindenkinek otthon kialakítani magának. Az esti étkezésekben nincsen már szénhidrát illetve csak a húsban lévő minimális. Minden estére pótvacsorának odaírtam a keménytojást, ezt bátran lehet enni, ha valaki nagyon éhes.
Pótvacsora szükség esetén: keménytojás, nyers zöldség
Ja, és még valami. Én nem tudok ehhez mennyiségeket írni és kalóriákat kiszámolni. Azt mindenkinek érezni, kell, hogy mennyi az, amit meg szabad ennie, főleg azokból a dolgokból, amiben szénhidrát van. A hús és a zöldségféle bátrabban, nagyobb mennyiségben fogysztható.
A tejsavó port helyettesítheted tejjel, vagy kihagyhatod teljesen, a zabpehelyliszt helyett tehetsz tk. búza vagy rozslisztet, a nádcukor helyett sima cukrot. Barna (nád-)cukrot nem árt venni, ha kapsz valahol, vagy malátát, ezek finomak a sűrűbb (rozsos, tk lisztes) kenyerekhez.
2 dkg-ot lehet enni ebből a kenyérből, naponta 1-2 alkalommal.
A kefires túró nagyon jó. Hogy ne legyen unalmas, ebbe is tehetsz minden féle ízesítőt. Hagyma, petrezselyem, snidling, kis mustár, nyers uborka és paradicsom kocka, vagy édesítőszer, kicsi savanyű gyümölcs, vagy bármi, amit szeretsz. Persze ez csak egy felsorolás volt, nem egyszerre gondoltam :-)
Most nézem nem is félzsíros hanem zsírszegény 100% tehéntejből. Bakonytej. Leánykám hozta, szerintem véletlen volt mert mindíg félzsírosat hozunk. Úgy látszik mindenki velem van !
Köszi a recit. Nem tudom mikor lesz belőle valami mert itt a környéken ilyet hogy tejsavó por ? azt sem tudom hol keressem,zabpehely liszt,nádcukor, kb 1 hónap mire nagy nehezen összeszedik ha valami kell.Na majd vadászok rájuk. Addig meg maradok Margitka kenyerénél.
Tényleg Margitka ! Abból mennyit ehet a magamfajta szegény ember? Lehet hogy most nem is kéne ? Most ettem meg a félzyíros túrómat kefírrel.Jól elvagyok nem ? Üdv! Nogea
2,5 kismérő tengeri só, 2 kismérő nád cukor (én csak ezt használom a sütéshez), 2,5 kismérő porított élesztő (nekem a francia jött be a legjobban)
ebben a sorrendben bele a pitlibe és mehet a dagasztás. én jobban szeretek a sütőben sütni és ez jobban be is vált mint a kenyérsütő maga:))
dagasztás után formázom általában 2cipóra osztom és hosszúkás formára alakítom tetejét bevagdosom (zsilettel ahogy Marit ajánlotta) én a formát csak liszttel szórom ki és a tészta tetejét is csak liszttel szoktam jól megszórni, konyharuhával letakarom, és már megy is a sütőbe 50 fokra 50 percre.
az utolsó 10 percben felteszem a sütőt 200 fokra és az órát pedig újra felhúzom 50 percre (tehát amig melegszik a sütő addig is bent van a kenyér) persze a konyharuhát leveszem róla:))
amint kész formából kiborítom virágpermetezővel amiben viz van megspriccelem és rácson hagyom hülni, amikor már majdnem kihült akkor bezárom agy reklám szatyorba és másnap ehető is:)
húúú ez nagyon hosszúra sikeredett de higgyétek el nem bonyolult!!!!!:)))
Hát nem az igazi, de jobb híján és csak néha azt is lehet, de mindenképpen bőre nélkül. Rövid karajt, a karaj szűz részét még szintén lehet enni, valamint teljesen száraz marhahúst is. Én azért csirkemellezek egyolytában, mert én szinte csak azt ettem, sőt ma is azt eszem. Én szeretem is, főleg frissensültnek. Főzve, párolva már nem anniyra, mert száraz. Annak tényleg jobb a csirkecomb.
Gondolom a csirke comb nem igen jöhet szóba. Vagy igen. Legközelebb ha megyünk vásárolni szerzek be, de itt falun nem igen akad ilyesmi a helyi boltban.
Köszi! A tízórai nálunk is mumus. Én is megkentem már a kenyerem javát))) Nálunk is ugyan ez a téma, igaz már csak a lányok viszik a tizit. A fiam kollégista,de ha hazajön bepótolja az egész heti kajálást.
Ettől tartottam! Otthon lehet főzni halászlét és le lehet fagyasztani kisebb adagokban. A hal nagyon egészséges. A savanyú káposztát kimostam, csináltam édesítőszerrel és kevés ecettel egy jó nagy adag salátalét, ebbe beletettem a kimosott káposztát és finomra vágott vöröshagymát. Ennyi. Finom, de ebből nem érdemes sokat csinálni, mert néhány nap állás után, a hagyma kicsit kellemetlen szagúvá válik. Csak annyit, ami 2-3 nap alatt elfogy. A savanyú káposztát főzve is eheted. Csirkemellből pici olivaolajon csinálsz egy pörköltet és összefőzöd a káposztával székelykáposztának. Csak ne legyen benne semmi sűrítés, lehetőleg tejföl sem és kenyér nélkül még este is ehetsz belőle. De ugyanígy hússal levest is főzhetsz, vagy rakott káposztát is csinálhatsz, modjuk egy kicsi barnarizzsel, vagy zabpehellyel.
Ma túrós kalácsot szeretnék sütni, ha sor kerül rá.
Kislányodnak jobbulást kívánok, holnapra már biztos jobb lesz a nyaka. Szegényke!
A mozgás mindenképpen nagyon hasznos és fontos. (Én megvallom, erre nem tudtam rávenni magam, pedig minden lehetőségünk adott rá. A férjemnek mindenféle kondigépe van itthon :-)) A foyókúrás módszerekben és csodaszerekben én sem hiszek, túl sok csalódott embert láttam már. Szerintem ezért is alakult így, hogy magamnak találgattam ki a dolgot. Sajtkrém és kenőizé ügyben is egyetértünk, sosem veszek ilyeneket, margarint azt igen, anélkül a gyerekeim és a férjem nem ennék meg a kenyeret vagy kalácsot. Mondjuk az iskolai tízórai még így sem egy egyszerű ügy. Lehet, hogy csak nekem egy mumus, de én már annyi éve kenem a kenyereket, hogy kiütésem van tőle :-)) Ma már csak a két kisebb, de kamasz fiamnak csinálok tízórait, szerintem 60-70 dkg biztos van, amit ketten elvisznek. Jó ez már a "töltelékkel" együtt. Bár kalácsból volt olyan, hogy komplett az egész gépi kalácsot be kellett csomagolnom, mert sok órájuk volt másnap, meg a haverja is meg szokta kóstolni, amit visz :-) Bocs, kicsit éltértem a tárgytól!
Szia Margitka ! Köszönöm a válaszokat ! megnéztem a dobozt. Na ezt sem eszem többet,bár csak a halat horgásztam inkább ki belőle pár kanál lével. Búzaliszt,sertészsír,is van benne. Errről ennyit!
Maradnak a zöldek.Savanyú káposzta az van itt a szomszédnál hordószám,csak nem tudom mit kezdjekvele,mert csak úgy natúr egy idő után uncsi.Te hogy csinálod belőle a salátát ?
Ma mi lesz a menü ? Mit sütsz ,
Én beteget ápolok,pici lányom úgy kelt fel hogy a nyakát nem bírta mozgatni. Most már kicsitjobb, szerintem elfeküdte. További szép napot !Üdv! Márta
Megnéztem ám tegnap azt aminek a linkjét betetted, köszönjük szépen. Kicsit szűkszavú a bemutatás, mesélnél róla, hogy mi is ez? Te eszerint fogyózol vagy fogyóztál már? Írájl róla légyszíves.
Előre is köszönöm, és várom a recepteket is, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit