E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:10 - #3196

Szia Bundik!

Gratulálok a sütéseidhez, hozom rövidesen a képeket hozzá.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 21:09 - #3195

Szia Orsi!

Az elkészítés után 12 órával már etetheted a gyorskovászt. Ha nem sürgős a dolog, akkor 2-3 alkalom alatt, mert akkor éretebb kovászt kapsz, de szükség esetén egyszerre is felszaporíthatod a kellő mennyiségre. Azt mindenképpen várd ki a felhasználáshoz, hogy teljesen beérjen és savanykás legyen az illata.

Sok sikert kívánok, majd mesélj, hogy áll a kovászod, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.02.05. 20:34 - #3194

Margitka ! Elfelejtettem az előbb, hogy ennyi siekres fogyózás után Neked már igazán megengedett néha egy kis saját sütésű sütikét enned, ami főleg nem is túl édes ! Ezt a mási kfórumban is már tudniuk kell, még azoknak is akik most kezdték vagy kezdik a fogyit. Szép estét!Julika

majorkaj Előzmény | 2006.02.05. 20:32 - #3193

Bocsi Kartika ! Én olvastam el, úgy látszik Nekem már késő este van. Akkor kb. úgy csináltad mint a sörkiflibe való tölteléket. Köszi agyors választ. Üdv.Julika

Kartika Előzmény | 2006.02.05. 20:22 - #3192

szia majorkaj! Az alatta levő hozzászólásban neked szól a nagyrésze!

Kartika Előzmény | 2006.02.05. 20:20 - #3191

Szia Margitka! Látom te is sok mindent csináltál. Köszönöm a dicséretet. A baráti társaság is élvetezte, és persze a család is a sok finomságot. Szia Majorkaj! Neked is köszönöm a dicséretet. Nem tudom hol olvastad, hogy fűszeres vaj? sajt lenne, nem vaj! A sima sajtkrémet kevertem össze mindig mással. Most tettem bele egy adag reszelt fűstölt sajtot, egy kis sőt, egy kis fehérborst és egy kis apróra vágott snidlinget. Ezzel töltöttem meg a muffinokat és a csigákat. (megkentem ezzel a töltelékkel és feltekertem. Nekem 3 sajtkrém kellett bele az a hurkára tekert és 8- 10 dkg sajtot reszeltem bele, pici vajat v. margarint tettem hozzá kb. 5-6 dkg, ha kell hogy jól kenhető massza legyen akkor pár kanál tejjel, tejszinnel v. vizzel lehet higítani) Irj ha bármi info kell! ( ha szeretitek a friss kaprot azt is tehetsz bele, rém megbolonditja)

jegkasa Előzmény | 2006.02.05. 20:20 - #3190

Szia Margit!

Ma termékeny napom volt készítettem Kürtőkalácsot, Virslisbucit muffinformába és joghurtos zsemlét vegyes lisztből sok maggal és pehellyel megszórva.A kürtőskaláccsal már régóta kacérkodtam, most rászántam magam finom lett a gyerekeknek is nagyon ízlett.A joghurtos zsemléd nekem nagyon bevált, most tettem bele rozslisztet, búzacsírát és fehérliszteket, alaposan megforgattam magokban és pelyhekbe. Küldtem e-mailt, majd ha időd engedi akkor felteszed.

Aki kíváncsi az NLC-n talál pár bemutató képet.

Jó munkát üdv Jégkása

 


majorkaj Előzmény | 2006.02.05. 20:18 - #3189

Szia Margitka ! Tegnap nekem is kb így nézett ki a nyitott diós kalácsom,amíg nem történt meg vele a baj...
Köszönöm, hogy megírtad, hogy ezen már az 1 evőkanál gyümi cukorral nem is olyan édes a máz. De nekem az egész olyan tömény, mert azért a kukába nem dobtam ki. De lehet, hgoy azért töméyn, emrt nem sült át teljesen(1 órán keresztül). Párom a túrós sütikért nincs oda nagyon, azon gondolkoztam, hogy nem lehetne a Te kalácstésztádból csak a fehér tésztát készíteni és valamilyen kakaós masszával megkenni, mint pl. a csigát ?Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.02.05. 20:14 - #3188

Szia Kartika ! Én is gratulákok a sok szép és eredméynes sütögetéseidhez. Igazán belakhattak belőle a vendégeid. Szeretném megkérdezni, hogy a fűszeres vajat hogy kiszítetted a muffinba és a kiflibe ? A Sörkiflidet néztem ki a leendő vendégseregemnek, de azért még érdekelne ez a fűszeres vajas változat is. Üdv.Julika


Piroska Előzmény | 2006.02.05. 20:13 - #3187

Szia Margitka!

Én is a nagylyukú reszelőn reszeltem le. A méret jó volt. Kicsit vastag a jénai alja, ezért jó, hogy kivettem a végén belőle ahogyan Te írtad a receptben. Állandó problémám ez a kis adagra átszámolgatás. (a sütési és kelesztési idővel kapcsolatosan) Szépen feljött, meg is sült. Finom lett szerintem. A párom szerint a belseje kicsit nyirkos hatású, ezért lehet, hogy holnapra már nem lesz olyan finom. De a család jóízűen ette, pedig tönkölybúza liszt is van benne.

Fényképezni nem volt energiám, de szép lyukacsos a belseje.

Szép estét mindenkinek.

Piroska


kati Előzmény | 2006.02.05. 19:31 - #3186

Szia Margitka!

Egy hete küldtem neked két fotót de nem írtál vissza, nem tudom hogy megkaptad-e?

Újra megsütöttem a kiadós rozskenyeret, most már alacsonyabb hőmérsékleten, így nem lett kemény a kérge, viszont a kelesztés során teljesen szétterült a tepsin, igy elég lapos lett.Nem tudom, hol rontottam el mert kevesebb vizet tettem bele mint amit a recept ír, és dagasztás közben lisztet tettem hozzá mert lágynak tünt.Arra gondoltam hogy talán a kovászom vizesebb mint kéne , pedig olyan jó kis rozskovászt csináltam, és azt használtam fel.

Bevágni a kenyeret kelesztés előtt szokták?

Igazán szégyenlem már, hogy ilyen béna vagyok.

Kati


Batka Előzmény | 2006.02.05. 19:02 - #3185

Sziasztok! Ahogy ígértem, lemértem a saját kenyérsütőgépem áramfogyasztását is (árnyalatnyival több lett, mint a kétlapátos Alaska BM 2000). Az adatok: Hausmeister HM 1000, normál program, kisebb vekni (fél kiló lisztből), 2.53 perc: 0,4 kWh (13,5 Ft), ebből 0,344 kWh (11,5 Ft) a sütés idejére esett! A csak dagasztás-kelesztés (lapátmozgatás, melegítés) így gyakorlatilag alig kerül valamibe - és mennyivel gyorsabban megvan és mennyivel szebb lesz, mintha kézzel csinálnám! (Összehasonlításul az A kategóriás villanysütőm egy órányi sütéshez a gépkönyv szerint légkeverésen 0,8 kWh-t, vagyis pont a kétszeresét, alsó-felső sütésen pedig 2 kWh-t fogyaszt.)

Bundik Előzmény | 2006.02.05. 18:20 - #3184

Sziasztok! Szia Margitka! Megsütöttem a sonkás stanglit, csak sonka híján virslivel. És a hamburgeres melegszendvicskrém is elfogyott, a sonkás kifli receptje alapján. Csak én a kifliket melegszendvicskrémmel és egy tömlős camping sajt keverékével kentem meg. Írtó finomak lettek, csak a tepsi lett kicsi. Akkorára keltek, hogy alig fértek el benne. Persze jól össze is ragadtak. Alig bírtam kibányászni. Képeket küldöm. Üdv: Bundik

VKOrsi Előzmény | 2006.02.05. 17:35 - #3183

jah, és a gyorskovásszal próbálkozom először.

VKOrsi Előzmény | 2006.02.05. 17:26 - #3182

Margit, kovászor kérdésem lenne. Ha elkészítem először az első adagot, majd 12 óra múlva, ha elindul megetetem, akkor utána megint kb. 12 óra múlva kell etetni? a szuszó roszkenyérhez kellene nekem ugya a végére majd 2-3-4 etetés után 700 grnyi rozskovász.

EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 17:22 - #3181

Szia Superkeri!

Örülök a beszámolódnak és a sikereidnek, bár a kalácsról nem írtad meg, hogy végül hogy sikerült, azért remélem jó lett az is.

A búzakorpát bármilyen liszthez keverheted és bármelyik receptben kiválthatod vele a liszt egy részét. Mivel ez héjanyag, nagyon egészséges, de kicsit lehúzza a tészát, ezért túl sokat nem érdemes belőle tenni, ha könnyebb jellegű kenyeret szeretnél sütni.

További szép napot, és remélem mihamarabb megint olvashatom a beszámolódat egy-egy finom sütésről, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 17:16 - #3180

Szia Kila!

Sajnálom, hogy így jártál, még jó, hogy a végeredmény azért jó lett. Én mindent elémelegített sütőben sütök, ez lehet hogy valamelyest segített volna. Nyilván hamarabb megkapja a forró levegő a tészta szélét és ettől talán kevésbé folyik ki a tojás. Legközelebb kicsit kevesebb tojást tegyél bele. Még segíthet, ha kicsit megfogatod a tojást egy kis (tényleg minimális) liszttel vagy reszelt sajttal.

Talán én is meséltem, hogy egész tojást szerettem volna a tésztába tenni, de az első kísérlet után fealdtam ezt az ötletemet. Folyt világgá a tojásfehérje. Ki kellett szednem az első tésztát, kitakarítani a muffinsütőt, úgy, hogy a többi tészta benne volt, majd így döntöttem úgy, hogy csak a sárgáját teszem bele :-))

Remélem, ha az eredmény tényleg jó, akkor nem megy el végleg a kedved tőle. Esetleg más - bármilyen - töltelékkel is megpróbálhatod, sok mindennel finom lehet.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 17:08 - #3179

Szia Nogea!

A zabkorpát búzakorpával vagy búzacsírával helyettesítheted, esetleg zab-, rozs- vagy búzaoehellyel. Ha egyik sincs akkor teljes kiőrlésű lisztet tegyél helyette. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 17:06 - #3178

Szia Nelly!

Örülök, hogy tudtál segíteni Piroskának. Rövidesen - ahogy hozzájutok - hozom a képedet, örülök, hogy jól sikerült.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.02.05. 16:59 - #3177

Szia Piroska!

Nagyon aranyosan elbeszélgettetek Nellyvel. Jó mosolyogtam a forródrótos ötleten :-))
Sajnos én hétvégén is dolgozom, elvétve - talán egy hónapban egyszer -  fordul elő, hogy nem. Most napok óta úgy alakult, hogy az itthoni dolgaimra alig maradt valami időm, most éppen a mosásomnak pl. a félifejében tartok, 5 adag lesz a gépben, mire végzek :-)) Sütnöm is kellett valamit és még a számítógépnél is van egy csomó dolgom (munkám) ma, amihez hozzá sem kezdtem. Úgyhogy be vagyok havazva rendesen, pedig sokkal szívesebben lennék itt :-)

No, de a lényegre térve. Örülök, hogy végül sikeresen döntöttél, ami a kenyérméretet illeti. Nagyon kíváncsian várom a végeredményt, majd mesélj róla légyszíves.

A krumplit a nagyobb lyukú reszelőn szoktam lereszelni.

További szép napt, üdv, Margit


[Későbbi] [3436-3417] [3416-3397] [3396-3377] [3376-3357] [3356-3337] [3336-3317] [3316-3297] [3296-3277] [3276-3257] [3256-3237] [3236-3217] [3216-3197] [3196-3177] [3176-3157] [3156-3137] [3136-3117] [3116-3097] [3096-3077] [3076-3057] [3056-3037] [3036-3017] [3016-2997] [2996-2977] [2976-2957] [2956-2937] [2936-2917] [2916-2897] [2896-2877] [2876-2857] [2856-2837] [2836-2817] [2816-2797] [2796-2777] [2776-2757] [2756-2737] [2736-2717] [2716-2697] [2696-2677] [2676-2657] [2656-2637] [2636-2617] [2616-2597] [2596-2577] [2576-2557] [2556-2537] [2536-2517] [2516-2497] [2496-2477] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG