A Viktória királynő kenyerét már sokan megsütötték sikerrel. A burgonya pehely lágyítja, szaftosabbá teszi a kenyeret. Naturt bioboltban kaphatsz, de amíg ez innics megteszi a pürépor is. Ezt használtam eleinte én is, de ebben egyéb adalékok is vannak, ezért álltam át a natur pehelyre. A feltekerés jót tesz a tésztának akkor is, ha nem tuod "S"alakban meghajtani. Ajénai megfelelő sütőalkalmatosság, ha a mérete jó. Érdemes szilikonos sütőpapírral kibélelni, hogy ne ragadjon bele a kenyér.
ha nem akarsz bioboltba menni akkor nézz körül otthon hogy van-e burgonyapüré porod Knorr általában ez van mindenhol ezzel is helyettesítheted! vagy egy kis főtt burgonyával amit átnyomsz a krumpli nyomón. mennyiséget ne kérdezz, de sztem ha megnézegeted Margitka Néhány tanács és ötlet.... című írásait biztos találsz benne mennyiségre utaló írást
sztem a kalácsot beleteheted tepsibe is a formája meg fog maradni abban is
Szia Margitka, vagy valaki aki megsütötte már a Viktória királynő kenyeret!
Nagyon tetszik nekem ez a kenyér, de teljesen földhözragadt lévén, nem ismerem a burgonyapelyhet, és az is kell ebbe a kenyérbe.Mit csinál ez a kenyérrel? Gondolom bioboltban lehet venni, és lehet ezt helyettesíteni valamivel?És ha kihagyom belőle? Ja és nekem álló üstöm van, abba egy kicsit nehéz lenne S alakban kisütnöm. Mert sajna nincs sütőformám a rendes tűzhelyhez. Max. egy hosszúkás jénaim.Köszi előre is a segítséget! Üdv, Szokimoki
Sziasztok!Segitsetek már nekem is kenyérsütőgép ügybe:OBH NORDICA 6574 megnéztem az oldalát de angolul nem tudom leforditani.Köszi a segitséget.Itt sem tudom lehet-e csak sütni? Dagasztás után ha kikapcsolom a gépet keleszt-e.Nagyon köszönöm ha tudtok segiteni.
Még megmutatom a kalácsomról a felvágáskor készült képet is. Nem nagyon mutatós, de nagyon finom, illatos kalács lett. A citromhéj darabkák azért látszanak benne.
A gyerekem angol leckéje is jöhet :-)) Még szerencse, hogy a legidősebb fiam tud annyit, hogy a kicsinek segítsen, mert különben meg lennék lőve sokszor. Ez sajnos kimaradt az életemből, sokszor sajnálom, de már nem valószínű, hogy bepótolnám.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni a dolog, remélem valamelyiket tényleg sikerül elindítani Kezdőnek, mert ekkor megoldódik egy csomó problémája.
Hihi, ha valami angol probléma akad, szívesen segítek bárkinek - neked megmaradnak a németek :-) Viszont nekem is eszembe jutott, hogy bármelyik programot elindíthatná, aztán leállíthatná, és megnézhetné, elindul-e a csak sütés. De a 9. után szerintem biztos el kell neki, és ez lenne a lényeg: csak dagaszt-keleszt plusz csak sütés kombinációval tetszés szerint beállítható bármilyen kelesztési idő, hisz a csukott gépben hagyva akár a másfél óra lejártával is tovább kelhet, ha pl. kovászos a cucc.
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél és a sikeres sütéseid hírének is. Gratulálok a fogyókúrádhoz, szép teljesítményt tudsz már Te is felmutatni! A Panán a Pizza programot használom dagasztásra, ez pont megfelel, legfeljebb a második dagasztás után leállíthatod a gépet és már ki is veheted a tésztát. Ez 45 perces program és azt hiszem 10 perccel a vége előtt áll le a második dagasztás. Nagyon melegíti a tésztát, azért nem jó benne hagyni végig. A Panában nem kell 20 perceket dagasztani, mert sokkal gyorsabban és alaposabban dagaszt, mint a többi gép. Arra számíts, hogy egy kicsit lágy lesz a tészta, a formázásnál felvesz valamennyi lisztet. Formázás után kell keleszteni még egyszer, ez a második kelesztés. 1/2 óra nagyjából jó, de ez annyira függ a környezet és a tészta hőmérsékletétől, hogy nem vedd teljesen fixnek. Meg fogod látni, ha szépen megkelt a tészta az eredetihez képest, akkor lehet sütni. Sok sikert hozzá!
Ezt a receptet megcsinálhatod tönköly vagy sima teljes kiőrlésű búzalisztből is.
Majd mesélj róla, hogy sikerült, ha megcsinálod, kíváncsi lennék rá. Valamint kíváncsian várom a fogyis hozászólásodat, tapasztalataidat és receptjeidet is.
Örülök, hogy sikerült kételyt keltenem benned, de sajnos az angol szöveggel én nem megyek semmire, mert nem tudok angolul.
Szerintem az üres gépet egyszerűen idítsd el a 12 -es programon és meglátod mit csinál. Semmi baja nem lesz, ha egy rövid ideig üresen jár, vagy néhány másodpercig üresen süt. Így mindenképpen meglátod, hogy mi igaz. Egyszerűen csak képtelenségnem tartom, hogí daagsztás program van rajta, sütés meg nincs és főleg 12 programból. Az én gépemen csak 10 program van és szerepel benne ez a kettő is.
Várom a további híreket, szerintem ne dobd ki :-)), üdv, Margit
Szia Kezdő! Első ránézésre szerintem a 0 a te embered. Az angol verzióban rásütés/hozzásütés néven fut, de sztem a csak dagaszt-keleszt (9.) után is tuti el lehet indítani - akkor is kiírja, hogy END, nem? nem írja, hogy feltétele lenne, hogy meleg legyen a gép, a "bread cycle" szerintem bármelyik programot jelenti. Ha kell, részletesebben is tanulmányozom neked az angol verziót.
Még egy kérdés eszembe jutott! Margitka, tudnál nekem javasolni valamilyen jó kis receptet, teljesen (vagy legalábbis döntően) teljes kiőrlésű tönkölylisztből készülő kenyérhez? Kovászt még nem készítettem, szóval olyasmi lenne jó, ami e nélkül készül! Szeretnék csinálni egy ilyen kenyeret majd szeletekben lefagyasztani, a fogyókúrához passzolna! A család meg kap valami "normálisat":-)! Nagyon köszönöm!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit