Én az aranygaluska mintájára csináltam a túrós kalácstésztához vaníliaöntetet. Megállapítottuk, hogy ehhez is igen finom :-))
A sütőzacskóval kapcsolatban elmondom amit én tudok, bár én csak olvastam róla, sosem próbáltam. A zacskóba formázás után közvetlenül kell a kenyeret tenni és a zacskó száját le kell zárni. Néhány helyen tűvel ki kell szúrni, hogy a gőz távozni tudjon, ne repedjen szét a zacskó a sütés közben. A zacskót lehet csak tepsire tenni, de, ha lágyabb a tészta, akkor zacskóstul formába is lehet tenni a kenyeret. A sütés után közvetlenül ki kell venni belőle a kész kenyeret, hogy ne párásodjon be. Egy zacskót több alkalommal is fel lehet használni. Hogy miért jó a zacskóban sütés? A kenyér saját gőzét megtartja így nem kell külön párásítani a sütőt. Van olyan vélemény, hogy ebben ropogósabbra sül a kenyér, mint szabadon, de én többektől is olvastam, hogy ugyanúgy visszapuhul mire kihűl, mint a sütőben, szabadon sült társai. Én azon a véleményen vagyok (sok-sok saját tapasztalat alapján), hogy a hozzávalóktól függ, hogy mennyire marad ropogós a kenyér héja a kihűlés után. Általában a házi sütések visszapuhulnak, bár, ha belegondolunk a pékségben sült kenyereknek sem marad ropogós a héja másnapra :-)) Majd mesélj, ha kipróbáltad, hogy bevált-e! Azt hiszem többen is szoktak így sütni, biztos más is fog írni Neked róla, olyan aki a gyakorlatból is tud tanácsokat adni.
Szép napot holnapra, kíváncsian várom a beszámolódat, üdv, Margit
Bocsánat, arra nem is gondoltam, csak amit írtál, hogy főztél és sütöttél. A részeges csirke fogott meg, és az Aranygaluskára is kíváncsi lennék, ami szerint végül is sütöttél.
Szép napot kívánok holnapra és várom a recepteket :-)) üdv, Margit
Egy kicsit elhalasztottam a kakaós csiga beigli készítésemet, mert Úgy megkívántam az nlc-ről Márti75 aranygaluskáját.Ezt meg is csináltam.Nagyon finom lett, csak szerintem túlságosan megkelt ahhoz képest amit a képen láttam.Gyerekkoromban ez volt a kedvencem, sokat is csinált az Anyukám,de egyszer melegen úgy jóllaktam belőle,hogy megcsömöltem tőle és azóta rá sem bírtam nézni.Idáig...(Ennek már vagy 15 éve is van!)Ennyit az aranygaluskámról.
Kérdésem lenne.Vettem sütőzacskót, mert valakitől láttam, hogy milyen szép kenyeret süt benne.Most azt nem tudom, hogy a kenyeret mikor varázsolja bele, hogy szépre megtartsa a formáját? Netán abba keleszti is ? És miért jó a sütőzacsi? Milyen lesz benne a megsült kenyér? Most ez foglalkoztat:)
Én csináltam már gesztenyemasszával kalácstésztát. Ezt elbírta és nagyon finom lett. Nem tudom a gesztenyelekvér milyen állagú, de szerintem nem lesz vele probléma. Ideteszem a recept linkjét, hogy ne kelljen keresgélned:
Eddig nem is gondoltam erre, de ezután ide írok.Kakaós csigád is állandó siker. Azon gondolkodtam ma, hogy ezt a tésztát meg lehetne tölteni kakaó helyett gesztenyével is.De nem mertem belevágni,hátha nehéz bele ez a töltelék. Mi a véleményed?Van egy üveg gesztenyelekvárom, nagyon finom,úgy kaptam,házi készítés.Szerinted? Köszi előre is lypy
Köszönöm az ötletet, elmentettem, mint Batkáét is :-))
Gratulálok a sütés-főzésedhez, biztos finomak lettek, majd hozom a képeket róla. Ha lesz egy kis időd, akkor írjál be recepteket, biztos kíváncsi más is, nem csak én :-))
Köszönöm, hogy elmesélted, hogy találtál ide. Ennek örülök, mert a lap.hu oldalakra én jelentkeztem be és így került fel az oldal azokra, amiknek a linkjét a kedvenc oldalaim között megtaláljátok :-))
A muffinokat sajnos vagy papírba vagy kizsírozott/vajazott formába kell tenni. Nekem még így is beleragadt. Most az új szilikonformát használom, és ebbe tényleg nem ragad bele semmi. Nagyon örülök neki, pedig nem is akartam megvenni. Úgy gondoltam, hogy jó nekem a teflonos amíg el nem kopik.
50 tojásból gyúrtál tésztát? Ez borzasztó sok, nem? Én ehhez nem értek, sosem csináltam, de gratulálok hozzá, azt hiszem ez komoly teljesítmény!
Szép napot kívánok holnapra és várom a következő sikeres sütésről a fotókat, üdv, Margit
Szia Margitka és mindenki! Köszönöm a választ, de nem volt időm várni, igy kerestem a neten aranygaluska recepteket és abból sütöttem meg egyet.(Böbsié nem jutott az eszembe, itt meg nem találtam, lehet hogy kapkodtam) Nekünk nagyon izlett, már többször csináltam, de ez lett eddig a legszaftosabb, nagyon finom.
Szombaton gulyás leves volt, aranygaluska és vanilia öntet. Vasárnap csináltam részeges csirkét rizs és zöldséges körettel és megcsináltam a cseh krémest.Finom lett! (bár nekem kicsit édes, legközelebb kevesebb cukorral csinálom a krémet) Igaz a tepsi mérete nem volt a receptben igy nekem kicsit magas lett, mert elég kis tepsiben csináltam ezek szerint.De mivel vendégeim voltak, el is fogyott majdnem az egész. (tehát jó lett) Képeket küldöm. Látom mindenki szorgos volt.
A honlaphoz adhatok ötletet:kenyérsütés géppel és hagyományosa emargit honlapján
Sajna még találtam hibát, úgy kell nekem, hogy siettem: a könnyű joghurttorta receptjében
"Ezeket összegyűrni, fél órára a hűtőbe." - persze összegyúrni kell...
"A feloldott zselatint hozzákeverjük ehhez." - A kilenc levél feloldott zselatint hozzákeverjük ehhez. (van még 3 levél, amit máshoz kell hozzátenni, azt jól írtam)
Kedves Margitka!
Ma du sütöttem MÁKOS MUFFINT csemi recije
de nem állithatom a fényképezögép elé .
Nem olajóztam ki asütöt és bele ragadt.
egyébként finom én kanéllal ettem a sütöböl ki a morzsáját 12db lett de már 4db van nem szépek de finom.Majd a következő jobb lesz!
Tegnap sütöttem graham lisztes kenyeret az jó lett.
Énigy tanáltam rátok a karácsonyi ünnepekben .
START LAP
TÖBB ÉTEL
ÉTEL LAP HU
MAGYAR RECEPT OLDALON tanáltam rá az E margit
honlapjára azota itt böngészek .
Margitka sok szépeket csináltál fininek is látszik.Ünnepekben csináltam 50tojásból levestésztát
Na, mára az utolsó recept volt. Köszönöm az igazítást. Persze, ezt mind - ha nem fér ki, csak akkor kell szelektálni. A sorrend mindegy, a böngészőben meg úgyis csak a sor eleje látszik, úgyhogy oda tehetjük a fontosabbakat vagy szebben hangzókat. Simán, vesszővel kell elválasztani. Még az "egészséges fogyókúra" is mehetne :-)
Én eddig ezeket gyűjtöttem:
E.Margit oldala - kenyérsütés, kenyérsütőgép, kenyérrecept, kenyér receptek, házi kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, teljeskiőrlésű, teljes kiőrlésű liszt, biobolt, kenyérliszt, lisztek, lisztfajták, tanácsok kezdőknek, kezdő kenyérsütő ......
A helyesen írni nem tudókra is gondolva :-) Amit oda szoktak tenni, az leginkább egy felsorolás - tudom, hogy hülye példa, de csak ez jut eszembe biztosra: a fogamzásgátlás.hu oldalon láthatod fent, mennyi minden van (és a sor vége nem is látszik, ott az összes módszert felsorolják), na az kell a google-nek. Persze normál esetben nincs maximalizálva a hely.
A biobolt pl. azért van, mert a bioboltok az szerepel az oldalon is. A kenyérsütőgép viszont egyes számban nem, mármint főcímben (balra a menüben) csak többesben van. Esetleg beleírhatnánk még, hogy kenyérsütőgép üst vagy csere vagy hasonlók. Szóval az a kérdés, hogy ki keres ilyen helyet, kinek lehet hasznos? Na, befogom egy időre.
Kedves Margit! Tettem a húsvétos fórumba pár receptet, de az egyiket elfelejtettem betördelni... A Pettyes gomba torta pedig a másik receptnél megadott Rama süteményeskönyvből származik, csak elfelejtettem odaírni. Köszi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit