E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.20. 00:44 - #4337

Szia Szokimoki!

Én az aranygaluska mintájára csináltam a túrós kalácstésztához vaníliaöntetet. Megállapítottuk, hogy ehhez is igen finom :-))

A sütőzacskóval kapcsolatban elmondom amit én tudok, bár én csak olvastam róla, sosem próbáltam.
A zacskóba formázás után közvetlenül kell a kenyeret tenni és a zacskó száját le kell zárni. Néhány helyen tűvel ki kell szúrni, hogy a gőz távozni tudjon, ne repedjen szét a zacskó a sütés közben. A zacskót lehet csak tepsire tenni, de, ha lágyabb a tészta, akkor zacskóstul formába is lehet tenni a kenyeret.
A sütés után közvetlenül ki kell venni belőle a kész kenyeret, hogy ne párásodjon be. Egy zacskót több alkalommal is fel lehet használni.
Hogy miért jó a zacskóban sütés? A kenyér saját gőzét megtartja így nem kell külön párásítani a sütőt. Van olyan vélemény, hogy ebben ropogósabbra sül a kenyér, mint szabadon, de én többektől is olvastam, hogy ugyanúgy visszapuhul mire kihűl, mint a sütőben, szabadon sült társai.
Én azon a véleményen vagyok (sok-sok saját tapasztalat alapján), hogy a hozzávalóktól függ, hogy mennyire marad ropogós a kenyér héja a kihűlés után. Általában a házi sütések visszapuhulnak, bár, ha belegondolunk  a pékségben sült kenyereknek sem marad ropogós a héja másnapra :-))
Majd mesélj, ha kipróbáltad, hogy bevált-e! Azt hiszem többen is szoktak így sütni, biztos más is fog írni Neked róla, olyan aki a gyakorlatból is tud tanácsokat adni.

Szép napot holnapra, kíváncsian várom a beszámolódat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.20. 00:24 - #4336

Szia Kartika!

Bocsánat, arra nem is gondoltam, csak amit írtál, hogy főztél és sütöttél. A részeges csirke fogott meg, és az Aranygaluskára is kíváncsi lennék, ami szerint végül is sütöttél.

Szép napot kívánok holnapra és várom a recepteket :-)) üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.20. 00:04 - #4335

Sziasztok! Szia Margitka!

Egy kicsit elhalasztottam a kakaós csiga beigli készítésemet, mert Úgy megkívántam az nlc-ről Márti75 aranygaluskáját.Ezt meg is csináltam.Nagyon finom lett, csak szerintem túlságosan megkelt ahhoz képest amit a képen láttam.Gyerekkoromban ez volt a kedvencem, sokat is csinált az Anyukám,de egyszer melegen úgy jóllaktam belőle,hogy megcsömöltem tőle és azóta rá sem bírtam nézni.Idáig...(Ennek már vagy 15 éve is van!)Ennyit az aranygaluskámról.

Kérdésem lenne.Vettem sütőzacskót, mert valakitől láttam, hogy milyen szép kenyeret süt benne.Most azt nem tudom, hogy a kenyeret mikor varázsolja bele, hogy szépre megtartsa a formáját? Netán abba keleszti is ? És miért jó a sütőzacsi? Milyen lesz benne a megsült kenyér? Most ez foglalkoztat:)

Szép estét, éjszakát! Szokimoki


Kartika Előzmény | 2006.03.20. 00:01 - #4334

Szia mire gondolsz? Melyik receptekre? a héten irok egy párat megint. Jó éjt.

EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 23:15 - #4333

Szia Lypy!

Örömmel üdvözöllek itt is :-))

Én csináltam már gesztenyemasszával kalácstésztát. Ezt elbírta és nagyon finom lett. Nem tudom a gesztenyelekvér milyen állagú, de szerintem nem lesz vele probléma. Ideteszem a recept linkjét, hogy ne kelljen keresgélned:

Diós és gesztenyés muffincsiga

Mások is vannak, a receptjeim között, ezen belül a kalácstésztáknál találod azokat is.

Kíváncsian várom a beszámolódat, ha megsütöd. Sok sikert kívánok hozzá, majd mesélj, üdv, Margit


lypy Előzmény | 2006.03.19. 22:58 - #4332

Szia Margit!

Eddig nem is gondoltam erre, de ezután ide írok.Kakaós csigád is állandó siker. Azon gondolkodtam ma, hogy ezt a tésztát meg lehetne tölteni kakaó helyett gesztenyével is.De nem mertem belevágni,hátha nehéz bele ez a töltelék. Mi a véleményed?Van egy üveg gesztenyelekvárom, nagyon finom,úgy kaptam,házi készítés.Szerinted? Köszi előre is lypy


EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 22:32 - #4331

Szia Kartika!

Köszönöm az ötletet, elmentettem, mint Batkáét is :-))

Gratulálok a sütés-főzésedhez, biztos finomak lettek, majd hozom a képeket róla.
Ha lesz egy kis időd, akkor írjál be recepteket, biztos kíváncsi más is, nem csak én :-))

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 22:28 - #4330

Szia Rózsika!

Köszönöm, hogy elmesélted, hogy találtál ide. Ennek örülök, mert a lap.hu oldalakra én jelentkeztem be és így került fel az oldal azokra, amiknek a linkjét a kedvenc oldalaim között megtaláljátok :-))

A muffinokat sajnos vagy papírba vagy kizsírozott/vajazott formába kell tenni. Nekem még így is beleragadt. Most az új szilikonformát használom, és ebbe tényleg nem ragad bele semmi. Nagyon örülök neki, pedig nem is akartam megvenni. Úgy gondoltam, hogy jó nekem a teflonos amíg el nem kopik.

50 tojásból gyúrtál tésztát? Ez borzasztó sok, nem? Én ehhez nem értek, sosem csináltam, de gratulálok hozzá, azt hiszem ez komoly teljesítmény!

Szép napot kívánok holnapra és várom a következő sikeres sütésről a fotókat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 22:19 - #4329

Szia Batka!

Köszönöm még egyszer, majd összeállítom és megmutatom, mielőtt csinálok valamit.

A javításokat megcsináltam, köszönöm a recepteket. Szép napot holnaora, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.03.19. 20:45 - #4328

Szia Margitka és mindenki! Köszönöm a választ, de nem volt időm várni, igy kerestem a neten aranygaluska recepteket és abból sütöttem meg egyet.(Böbsié nem jutott az eszembe, itt meg nem találtam, lehet hogy kapkodtam) Nekünk nagyon izlett, már többször csináltam, de ez lett eddig a legszaftosabb, nagyon finom. Szombaton gulyás leves volt, aranygaluska és vanilia öntet. Vasárnap csináltam részeges csirkét rizs és zöldséges körettel és megcsináltam a cseh krémest.Finom lett! (bár nekem kicsit édes, legközelebb kevesebb cukorral csinálom a krémet) Igaz a tepsi mérete nem volt a receptben igy nekem kicsit magas lett, mert elég kis tepsiben csináltam ezek szerint.De mivel vendégeim voltak, el is fogyott majdnem az egész. (tehát jó lett) Képeket küldöm. Látom mindenki szorgos volt. A honlaphoz adhatok ötletet:kenyérsütés géppel és hagyományosa emargit honlapján

Batka Előzmény | 2006.03.19. 19:48 - #4327

Sajna még találtam hibát, úgy kell nekem, hogy siettem: a könnyű joghurttorta receptjében
"Ezeket összegyűrni, fél órára a hűtőbe." - persze összegyúrni kell...
"A feloldott zselatint hozzákeverjük ehhez." - A kilenc levél feloldott zselatint hozzákeverjük ehhez. (van még 3 levél, amit máshoz kell hozzátenni, azt jól írtam)

Rozsika50 Előzmény | 2006.03.19. 19:33 - #4326

Sziasztok !Nem akartam elküldeni még rosz helyre kattintotam közben msn is írok . Látszik hogy fáradt vagyokbe is fejezem .Üdv Rózsika

Rozsika50 Előzmény | 2006.03.19. 19:26 - #4325

Kedves Margitka! Ma du sütöttem MÁKOS MUFFINT csemi recije de nem állithatom a fényképezögép elé . Nem olajóztam ki asütöt és bele ragadt. egyébként finom én kanéllal ettem a sütöböl ki a morzsáját 12db lett de már 4db van nem szépek de finom.Majd a következő jobb lesz! Tegnap sütöttem graham lisztes kenyeret az jó lett. Énigy tanáltam rátok a karácsonyi ünnepekben . START LAP TÖBB ÉTEL ÉTEL LAP HU MAGYAR RECEPT OLDALON tanáltam rá az E margit honlapjára azota itt böngészek . Margitka sok szépeket csináltál fininek is látszik.Ünnepekben csináltam 50tojásból levestésztát

Batka Előzmény | 2006.03.19. 19:10 - #4324

Na, mára az utolsó recept volt. Köszönöm az igazítást. Persze, ezt mind - ha nem fér ki, csak akkor kell szelektálni. A sorrend mindegy, a böngészőben meg úgyis csak a sor eleje látszik, úgyhogy oda tehetjük a fontosabbakat vagy szebben hangzókat. Simán, vesszővel kell elválasztani. Még az "egészséges fogyókúra" is mehetne :-)

EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 18:57 - #4323

Szia Batka!

Dehogy fogd be :-)) Nagyon örülök és köszönöm, amiket írtál.
Ennyi mindent írjak be szerinted?

Most megyek egy kicsit, mert hív a kötelesség :-)) majd jelentkezem, ha visszérek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 18:51 - #4322

Szia Batka!

Köszönöm a recepteket, megigazítottam, amit kellett. Este átteszem az ABC-s részbe. Üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.03.19. 18:51 - #4321

Én eddig ezeket gyűjtöttem:
E.Margit oldala - kenyérsütés, kenyérsütőgép, kenyérrecept, kenyér receptek, házi kenyér, teljes kiőrlésű kenyér, teljeskiőrlésű, teljes kiőrlésű liszt, biobolt, kenyérliszt, lisztek, lisztfajták, tanácsok kezdőknek, kezdő kenyérsütő ......

A helyesen írni nem tudókra is gondolva :-) Amit oda szoktak tenni, az leginkább egy felsorolás - tudom, hogy hülye példa, de csak ez jut eszembe biztosra: a fogamzásgátlás.hu oldalon láthatod fent, mennyi minden van (és a sor vége nem is látszik, ott az összes módszert felsorolják), na az kell a google-nek. Persze normál esetben nincs maximalizálva a hely.

A biobolt pl. azért van, mert a bioboltok az szerepel az oldalon is. A kenyérsütőgép viszont egyes számban nem, mármint főcímben (balra a menüben) csak többesben van. Esetleg beleírhatnánk még, hogy kenyérsütőgép üst vagy csere vagy hasonlók. Szóval az a kérdés, hogy ki keres ilyen helyet, kinek lehet hasznos? Na, befogom egy időre.

EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 18:45 - #4320

Szia Gabo!

Ha az e-mail címemre küldöd az is jó, ha beírod a fórumba az is jó. Ahogy Neked kényelmesebb :-))

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.19. 18:43 - #4319

Szia Batka!

Én hiszek Neked, mert Te értesz hozzá :-))
Csak várom, hogy hátha valaki jelez nekem olyan szavakat, amit érdemes lenne beletenni.

Mit szólsz valami ilyesmihez?

emargit gépi és hagyományos kenyérsütéssel foglalkozó oldala/honlapja

vagy:

emargit oldala vagy honlapja: kenyérsütés hagyományos módon és kenyérsütőgép segítségével

ez utóbbiban benne van a kenyérsütés és a kenyérsütőgép szó is. A ragozott alak el nem fogadása miatt próbáltam ilyen furcsán fogalmazni :-))

Segíts légyszíves valami jót kitalálni! Előre is köszönöm, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.03.19. 18:38 - #4318

Kedves Margit! Tettem a húsvétos fórumba pár receptet, de az egyiket elfelejtettem betördelni... A Pettyes gomba torta pedig a másik receptnél megadott Rama süteményeskönyvből származik, csak elfelejtettem odaírni. Köszi.

[Későbbi] [4397-4378] [4377-4358] [4357-4338] [4337-4318] [4317-4298] [4297-4278] [4277-4258] [4257-4238] [4237-4218] [4217-4198] [4197-4178] [4177-4158] [4157-4138] [4137-4118] [4117-4098] [4097-4078] [4077-4058] [4057-4038] [4037-4018] [4017-3998] [3997-3978] [3977-3958] [3957-3938] [3937-3918] [3917-3898] [3897-3878] [3877-3858] [3857-3838] [3837-3818] [3817-3798] [3797-3778] [3777-3758] [3757-3738] [3737-3718] [3717-3698] [3697-3678] [3677-3658] [3657-3638] [3637-3618] [3617-3598] [3597-3578] [3577-3558] [3557-3538] [3537-3518] [3517-3498] [3497-3478] [3477-3458] [3457-3438] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség