Szia Margitka! Te tudtad, hogy az alap kalácstésztádból mennyi mindent lehet készíteni?(nagyon naív voltam?) Tegnap beteg látogatóba mentünk és felpakoltunk sütivel. Az említett tésztából készítettem az alábbiakat. Az össztészta mennyiséget a 2. dag. vége felé 4 felé osztottam, az egyiket vaníliával, a 2.részt kakaóval izesítettem---ezekből készült a tarka kifli, jó dundik lettek, de nagyon finom volt. A 3. részbe mazsola került, ebből briós lett, a 4.rész tésztába narancshéjat tettem ezeket pedig madárkáknak próbáltam formázni, kicsit szárnya szegettek lettek, de a lényeg az volt, hogy felvidítottuk a betegünket.
A hét elején készült egy rozsos kenyérke is, ami 25dkg rozsliszt(fehér)és 25 dkg kenyérlisztből készült, 2.5 dkg élesztővel. A biztonság kedvéért adtam hozzá 1 ek. burg pelyhet. Nagyon finom, érezhetően rozsos ízű kenyér lett, ami még a 3. napon is puha, jól szelhető volt. Köszönök minden segítséget.
Na, szerencsére pár napra elszabadultam a számítógép közeléből, csak beszámolni jöttem a virslis buci tésztája 1/3 tk rozsliszttel "kiflikről", amiből végül zsemle lett, és most először sikerültek sima, kerek felszínűre (kedvenc szomszédom is segített a formázásban és a végtermék elpusztításában). Elszomszédoltam az időt, ezért a második kelesztéssel kilapultak kicsit, és azt hiszem, kicsit ki is szárítottam őket, de biztos lesz még újrázás, sőt lehet, hogy a következő körben egészen a feléig kicserélem a lisztet, és talán kicsivel több sót is teszek. Összességében nagyon jó ízük és állaguk lett.
Megsütöttem az élesztős fehér kenyeret. Már az ablakba hül, de szerintem ha itt nőne ki a szakállam mellette:-)))) akkor se cserepesedne ki.Szerintem ilyen vastag héjjal nem is tudna kicserepesedni.
Margitka!
Az jutott eszembe, hogy majd ha egyszer sütnél ilyen kenyeret, megtennéd, hogy mielőtt elkezd kicserepesedni sütés után lefényképeznéd? Hogy látnám, milyenre kell kisülnie ahhoz, hogy ki tudjon cserepesedni.
Tegnap volt egy kis időm, és Ditta kiflijét sütöttem meg, egy kis változtatással. Hála Margitkának rengeteg kefírem van, így tej helyett azt tettem bele, és kevesebb cukorral sütöttem meg. Két tepsivel lett. A másodikkal történt egy kis baleset, miközben be akartam rakni a sütőbe, elejtettem, és a földön landoltak a megkelt kiflik. Így ezek nem lettek valami tökéletesek, de az első adag gyönyörű nagyra megkelt. A tetejüket most nem kentem meg semmivel, mivel kicsit ropogósabb kifliket szerettem volna.
Kellemes, szép tavaszi napot mindenkinek! Üdv: Bundik
Megmutatom milyen joghurtos zsömléket sütöttem tegnap. Nekem most viszonylag könnyű, kicsi zsömlékre van szükségem a fiam fogyókúrája miatt. Így viszonylag több, mini szendvicset tudok neki csomagolni a suliba és mégis kevés liszttel/kalóriával ússzuk ezt meg. Ezek 4 - 4,5 dkg-os zsömlék lettek, nagyra megnőttek, pedig fele tk. lisztből volt. Egy ilyen kis zsömlét 4 felé vágok és két "szendvicsnek" csomagolom be.
Meghoztam Jégkása képeit. Megint gyönyörűeket sütött, gratulálok hozzájuk. Köszönöm a kéeket Jégkása, örülök, hogy jutott egy kis időd írni és jelentkezni is :-)) További szép estét és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Küldtem e-mailt.Rég jelentkeztem nincs sok időm netezni.Ma sütögettem Virslis bucit, sonkás csigát, tepertős pogácsát, a csigalegyező tésztájából kakaóscsigát és croassant.Az éredekesség a csigalegyezős tésztát (el kellet közbe mennem) a fele adagot kb. másfél órát még a hűtőbe hagytam ebből lett a croassant, nem ártott neki csodás naygon omlós leveles tészta lett.Majd a képen meglátod.Szerettem volna még féladag virslisbuci tésztából még sajtos stanglit sütni, de már nem fogtam hozzá.Amit még változtattam az , hogy nem volt itthom kefírem és tejfölt tettem a tésztába.De nem rontott rajta.
Én nem merném a hűtőbe tenni a forró kenyeret, a hűtő miatt. A kenyérnek biztos, hogy nem ártana, de nagyon felmelegedne a hűtőd és minden, ami benne van. Szerintem az ablakban is jó helye lesz, most elég hűvös van még.
Persze, hogy érdekel a recept, írd be légyszíves, de, ha megkérhetlek, akkor a receptes (Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni) fórumba. Onnan este átteszem az ABC-s részbe is.
Előre is köszönöm, további szép estét, üdv, Margit
Holnap délelőtt csinálom meg a kenyérkét, mert a tegnap sütött joghurtos kenyér olyan nagyra sikeredett, hogy még ma volt belőle.Pedig csak fél adagból csináltam. Szerintem simán volt 1 kg-os kinézete, de nem mértem meg.
Remélem, hogy holnapra ez a nagy szél teljesen lecsendesedik, mert ha kinyitom rá az ablakot, tele lesz porral a kenyér.
Köszönöm az ötletet.Ma sütőben sütöttem "arab lepényt",ami aférjemnek ízlett,de a gyerekek nem ettek belőle...Ez egy tklisztből készül,élesztős,többszöri kelesztéssel,mi tojáspörkölttel ettük, de szaftos husikhoz is jó.Érdekel valakit a recept?
Én is sok szeretettel üdvözöllek az oldalon, örülök, hogy jelentkeztél. Ne aggódj, mi is így kezdtük, úgy a kenyérsütést, mint a számítógépes beszélgetést :-))
A gépben sült kenyerek tetejét nem szoktam lekenni semmivel, igaz nekem elég rendesen megsül a gépemben. A tetőcsere előtt azonban voltak problémáim, ezt úgy orvosoltam, hogy szétszereltem a tetőt, belülre az üveglapra 4 rétegű alufóliát tettem és így csavaroztam vissza a tető belsejét. Ezen kívül egy vastag, puha ruhával szoktam letakarni a teljes tetőt a kelesztés idejére, ezt a sütés alatt akkorára hajtogatom, hogy a szellőzők szabadon maradjanak, csak a tető oldalvonala és az üveglap legyen elfedve.
Mesélj majd, hogy miket sütöttél, mikkel próbálkozol, miket szeretnél majd sütni. Ha tudsz képet küldeni, azt is nagyon szívesen felteszem. Várom további jelentkezésedet, üdv, Margit
Kiváncsi vagyok cserepes lett a kenyered ? Nekem még nem sikerült cserepes héjúra a kenyerem pedig a fehér kenyér élesztős változatát már 3-4-szer megsütöttem és ahogy megsült rögtön kivittem az erkélyre. :( Üdv.Julika
Csatlakozom Kilához, Üdv ebben a szupi kis csapatban. Azért is írok most, mert a Szüleimnek karácsonyra (ha a számára is jól emlékszem) pont ilyen tipusú gépet vettünk. Azóta ők sem vettek kenyeret, és nagyon szeretik ezt a gépet! Megjegyzem, szerintem nagyon jó a program benne, legalábbis az enyémhez képest(moulinex) biztos.
Sok sikert és jó sütögetést!Kérdezz bátran, vagyunk már jó sokan!
Szia Vidovi! Üdv a kenyérsütők között! :-) Jó helyen vagy, itt nagyon sok segítőkész emberrel "beszélhetsz", nem maradsz tanácsok nélkül :-) Én alufóliával szoktam letakarni a sütő tetejét, úgy, hogy az oldalsó szellőzők szabadon maradjanak. Ez segít valamennyit. És sokszor, ha lejárt a sütés, a csak sütő progit bekapcsolom 15-20 percre. Szép estét mindenkinek!
Szerbusztok!
Múltkor megsütöttem a magos-mézes kenyeret és megmértem a hozzávalókat.
Most 3 dl poharat vettem elő és az pont akkora lett, hogy a kenyérsütőgépben elfért.
Küldöm Margitkának a képet, mármint arról amennyi még maradt és a mért adatokat.
Sajnos csak most tudtam lefényképezni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit