Nos megérkeztem a kenyérképemmel. Hát, NEM lett cserepes a kenyerem :-)) Igaz, hogy egy kicsit megázott, mire észrevettem, hogy esik, de szerintem ettől függetlenül sem cserepesedett volna ki. Az biztos, hogy nem tett jót neki, hogy nem kentem le a sütés alatt, lehet, hogy ebben van a magyarázat?
Egyet tudok, hogy nagyon finom lett, egy egész kicsikét (úgy a negyed részét) elkóstolgattuk a férjemmel :-))
Rövidesen megsütöm én is újra és beszámolok róla.
Szokimoki! Kíváncsian várom a holnaoi sütéssedről is a beszámolót.
Batka! A férjem is hasonlóan állt a leveles tésztához, mindig azt hallgattam, hogy nem szereti. Ez a tészta azonban nála is áttörést hozott :-))
További kellemes hétvégét mindenkinek, üdv, Margit
Szokimoki, jól van, nem azért mondtam! De Margit mindig hangsúlyozza, hogy a hűléstől cserepes. Persze lehet, hogy még az az előtt ható tényezők befolyásolják mindezt. Legközelebb biztos sikerül!
Ami a csigalegyezőt illeti, eddig azt hittem, nem szeretem a leveles tésztát :-) Igaziból azért próbáltam ki, hátha valami olyasmit kapok, mint a Fornetti vagy Princess vagy hogy hívják, szóval valamelyik látványpékségnek van egy kakaós tekercse, ami nagyon ízlik a családnak. Végeredményben csak a formával volt gond: nagyon szép, szabályos kakaós csigák lettek - viszont megvolt az az előnyük, hogy fokozatosan dőltek el, ezért nem folyt ki belőlük a töltelék. Az ízük egyébként mennyei, a tészta gyönyörű rétegesre szétvált, és mind akkorára dagadt, hogy a sütés végére teljesen kitöltötték a két nagy gáztepsimet.
Szóval biztos lesz még újrázás! Már láttam is, hogy a jövő héten a Penny Marketben vaj akció lesz, 77 Ft/10 dkg, persze fejenként csak 12 db-ot lehet venni. Remélem, marad nekem is, hogy feltöltsem a fagyasztómat, a csigalegyezőkre az utolsó előtti vajaimat használtam el.
Nagyon szép lett a kenyered, szerintem biztos cserepes lesz! Azért gondoltam, hogy nem a liszt a hibás benne? Én teljesen BL80-ból csináltam, de holnap teszek bele tönkölylisztet is. Hátha...
További szép éjszakát, megyek csicsikálni!Üdv, Szokimoki
Elfelejtettem félidőben lekenni vízzel, de elég vizes volt, amikor betettem a sütőbe. Most hűl az ablakban, majd hozok róla képeket. Remélem cserepes lesz most is :-))
Az előbb elfelejtettem írni a csigalegyezőről. Kicsit nekem is elborultak, de a nagyja azért megtartotta a formáját. Kíváncsi vagyok hogy fog ízleni, majd mesélj! Nálunk mindig sikere van ennek a tésztának.
Batka! Egyre jobb ötleteid vannak :-)) A szél és a huzat összetételét még nem elemeztem kellően :-))
Szokimoki! Én ezt már mindenféle variációban megsütöttem. Ami képeket feltettem ide, az egyik sem teljesen fehér volt, sőt a kovász is más volt benne. Most kb. fele tk. tönköly rétesliszttel és rozskovásszal csinálom. A legelső alkalommal csináltam meg teljesen fehér lisztből, azt is csak a recept próbájának a kedvéért, mert magunknak szinte sose sütök fehér kenyeret. Lehetőleg mindenbe szoktam tenni legalább egy kevés tk. lisztet is.
Most 3 órát kelt a kenyerem. Nagyon szoros volt a dagasztásnál a tészta, a kelés végére egy kicsit mégis ellágyult. Még kb 1/2 óra van a sütésből, aztán hozom az első képeket.
Én ezt nem gondolnám puffogásnak,csak keressük a lehetséges okokat, a cserepes kenyér sikeres elkészítéséhez!Pont Te ütötted ezzel a villanysütővel a szöget a fejünkbe!
Margitka!
Te teljes mértékben BL80-asból sütöd ezt a kenyeret? Nem lehet a liszt az oka?
Aki próbálkozott már a csigalegyezővel, árulja el, hogyan nem lett belőle kakaós csiga. Egy kivételével mind feldőlt, most sül.
Szerintem a villanysütő jobb, szóval egy kenyér miatt hülyeség ezen puffogni. Jobban szabályozható meg egyenletesebben süt. Ha meg tényleg a hűlés számít, akkor úgyis mindegy, nem? Lehet, hogy nálatok nincs olyan hideg, vagy más a szél és a huzat összetétele, mint Margitkáéknál :-)
Igaziból nem hiszem, hogy a gázsütőm tényleg oka lenne. A kenyér a hűlés közben cserepesedik ki minden alkalommal. Most éppen 2 és 1/4 órája keleget a kenyerem és megspricceltem egy kis vízzel, mert már nagyon száradozott a teteje. Szerintem legalább egy órát fog kelni. MAjd jelentkezem vele.
Julika! Örülök, hogy finom lett a zsömle. Jó utat és jó pihenést kívánok, érezzétek nagyon jól magatokat. Egy kis élménybeszámolót szívesen fogadok :-))
Igen arra már én is gondoltam, hogy Margitka gázsütőben süt én pedig villanysütőben és lehet, hogy ezért nem lesz nekem cserepes héjú kenyerem. Jó ötlet, tényleg ki kellene próbáln valakinél egy gázsütőben megsütni. Üdv.Julika
Finom a zsömle, most készítettem el szendvicsnek. Sajnos csak egy egy napra megyünk. Reggel indulunk, este már jövünk is vissza. Köszönöm jó kívánságodat. Üdv. Julika
A banános kalácsot gépben is sütheted, úgy emlékszem az élesztő ahhoz van számolva. Megnéztem, igen így van. Ha sütőben szeretnéd sütni, akkor több élesztőt tegyél bele, egy fél kockát, de akár 2/3-ot is lehet. A tészta állagára nagyon figyelj, ne legyen ragacsos! Kíváncsi vagyok a kalácsra, majd mesélj, ha megsütöd.
Sajnos hőfokot nem tudok írni, az imént is emlegetett ócska gázsütőm miatt. Kb 20-25 percig kell sülnie a zsömléknek, talán olyasmi hőfokon, mint a kenyérnek.
A képekkel nem tudom mi lehet a baj, nálam biztos, hogy van hely, tehát ez nem lehet probléma. Nem túl nagy képet próbálsz küldeni, olyan helyről, ami nem engedi az ilyen nagy képeket csatolni? Ez elő szokott fordulni. Próbáld meg esetleg egy kicsit kisebre venni a képek méretét és így csatolni, talán így menni fog.
Sok sikert mindenhez, várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Szia, Margit!
Most kel a tegnapi variálható fehér kenyér recept a gépben,készíteném a zsömléket. Azt nem tudom, hogy milyen hőfokon süssem,és meddig,valamint hogy meg kell-e kennem valamivel sütés előtt és után a zsömiket???
Sima sütőm van nem légkeverentyűs.
A felezett adagot sütöm.
Ja és hiába küldök képet,nem mennek át.Mi lehet az oka? Köcce!Márti
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit