E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2006.03.27. 13:28 - #4456

      Szia Endzsi! A sajtot először én is Vegetával izesítettem, következő alkalommal őrölt fehérborssal, majd pedig őrölt köménnyel és természetesen pici sóval. Nekünk mindegyik nagyon ízlik. Rozsos kenyérre kenve igen finom és még megszórtuk a tetejét apróra vágott, hajtatott búzafűvel. Snidlinggel is biztos finom.  Érdemes kipróbálni.

Üdv. és szép napot kívánok     Superkeri


nogea Előzmény | 2006.03.27. 13:06 - #4455

Szokimoki ! Hogy sütötted a kiflit ? Dagasztás kelesztés progin gépbe raktad, utána sütötted ? Vajat olvasztva ? Mi zujs felétek ? Én szombat, vasárnap jól elvoltam. Kertet rendeztünk, kerti tavat építettünk, nagyon szép lett. Most az udvar egyik fele tele ramattyal, a másik fele meg nagyon jól néz ki. A sok bűnözés után megint teljes fogyin vagyok. Tegnap is csirkemell volt sütve+brokkoli.Ma főtt cs.mell+répa.Most sül Endzsi hamis pizzája.Ennyi. Sütöttem, darálós sütit+inteligens krémest+Viktória királynő kenyeret sütőzacsiba. Mindeggyik nagyon finomra sikerült.Sütöttem még keresztes zsemlét, amit betettem a hűtőbe de nem fél órapihentetés lett belőle hanem 1 nap mert nem volt időm kisütni. Így is nagyon szép zsemlék lettek belőle. A darálós sütihez vettem a darálóhoz alkatrészt mert megláttam egy boltba. Hát nem volt jó a darálómra, de még a szomszéd néni régi darálójára is nagy volt.Szerencsére ő mondta hogy neki van formája a darálójához így azzal csináltam meg a sütit. Na megyek mert még takarítanom kéne+ vasalnom + valamit sütögetnem. Mindenkinek szép napot ! Üdv! Nogea

EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 21:54 - #4454

Szia Jégkása!

Remélem sikerült a tegnapi napot kipihenned, néha be kell iktatni egy-egy ilyen napot is :-))

További szép estét, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 21:44 - #4453

Szia Szokimoki!

Teljesen fehér kenyérhez nem szokott kelleni plusz sikér, ebbe nem tennék malátát sem. A cserepesedés kapcsán én csak a malátaszirupról tudok véleményt mondani, ez szerintem nem befolyásolja. Kenyérke csinált árpából malátát (ennek a receptje fent is van), ezt nem tudom, hogy mit és hogy befolyásol. Biztos fog Kenyérke írni róla, ha erre jár és olvas minket.

Egyébként a vegyes lisztes kenyerekbe nagyon finom a malátaszirup, szoktam használni, én nagyon szeretem.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 21:38 - #4452

Szia Lypy!

Kíváncsi vagyok a legközelebbire. 30 fok körüli hőmérsékletnél nem kell több a kelesztéshez, valószínűleg ennél több lehetett a sütődben. Én előmelegített sütőben szoktam mindent sütni.

Sok sikert kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.03.26. 21:15 - #4451

Szia Margit!

Csak most volt időm olvasni titeket.Látom a cserepes kenyér téma igen aktuális, szerintem a hűlésben van a titok.Nem sütögettem mert tegnap a Gödöllői Pennyben voltam dolgozni és későn értem haza, ma meg ennek a fáradalmait pihentem ki. Látom azért volt aki szorgoskodott.

Gabo!

Igen a croassant töltöttem nutellával amit a fagyasztóból vettem ki és csokoládékockát tettem bele, de volt üresen feltekert is az is finom lett. A zsúrkenyér Bl-80-ból készült.

Majd jelentkezem, További szép estét:-))  Jégkása


szokimoki Előzmény | 2006.03.26. 20:19 - #4450

Szia Margitka!

Köszönöm szépen!

Most hogy írod jut eszembe, hogy egy kismérő sikért is raktam bele. A malátáról mi a véleményed cserepesedés ügyben? Én még nem használtam.

Üdv, Szokimoki


lypy Előzmény | 2006.03.26. 19:44 - #4449

Szia Margit!

Valószínű melegen volt. Mostanában a sütőben kelesztek mindent, mert utána csak el kell indítani, így nem kell mozdítani a kenyeret.Ez bevált.Előtte egy kicsit előmelegítem a sütőt. De ebben az esetben nem kellett volna.Na majd legközelebb.A maradék kovászt nem dobtam ki, most etetem, aztán a héten újra próbálkozom.Köszi a segítséget.További szép estét lypy


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 19:43 - #4448

Szia Szokimoki!

A lisztek szerintem nem befolyásolják ilyen mértékben. Ha esetleg valami mégis a lisztben is befolyásoló tényező lehet, akkor az talán a sikértartalom, ez a tönkölylisztben még magasabb. A margarin elhagyása, a gőzös sütés feltétlenül segíthetett és a vizes lekenés is. Lehet, hogy a zacskó ennek a cserepesedési folyamatnak nem tesz jót? Ezt nem tudhatom, inkább csak "hangosan" gondolkozom :-))
Mindenesetre gratulálok még egyszer a kenyérhez és a kiflikhez is, nagyon szépeket sütöttél.

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.26. 19:22 - #4447

Margitka!

Mit gondolsz a cserepes kenyérnél a változtatásokról? Szerinted jól gondoltam az okokat, amiket másképp csináltam mint legutóbb?

Üdv, Szokimoki

 


szokimoki Előzmény | 2006.03.26. 19:15 - #4446

Sziasztok!

Mindenki nagyon szépeket sütött, ügyesek vagytok!

Megkóstoltam a vajas kiflit! Hát mondhatom, hogy ilyet kerestem! Nagyon finom!Köszi Gabo!

Vidovi! Finom édes a kifli, nem is hiába, mert a tésztájába kell 2ek cukor.Ha a recept érdekel, a forumozók receptjei között: vajas kifli Gabo néven megtalálod.

Batka! Csak sikerült jól "körüljárkálni" a cserepes kenyér témát, és tényleg megérte a fáradtságot, mert finom lett Olyannyira, hogy a nagyfiam vasárnapi ebéd helyett, vajas kenyeret ebédelt  :-)(

Gabo! Ennek a kenyérnek a receptjét a Margitka receptjei között találod, mégpedig a sütőben sült kenyerek között: fehér kenyér (alaprecept, variálható) néven.

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 19:05 - #4445

Szia Lypy!

Örülök a kenyérről szóló híreknek.

A kelesztéssel kapcsolatban megkérlek először is, hogy olvasd el légyszíves a kezdőknek szóló összefoglalóban az erről szóló részt. Itt, most csak megerősítem megint, hogy sosem az órát kell nézni, hanem a tésztát. Annyi minden befolyásolhatja a tészta kelésést, hogy nem lehet teljesen konkrétnak tekinteni az egy-egy receptben megadott kelesztési időt.
Én is ezt a kenyeret sütöttem meg tegnap. Most 3 óra kelesztési időre volt szükség, egy előző alkalommal 2 óra is elég volt.
A kelesztési idő hosszúsága függ a környezet és a hozzávalók hőmérsékletétől, a hozzáadott élesztő és kovász mennyiségétől, a tészta állagától, de még a légnyomástól is. Szóval az embernek az ösztöneire és a kialakuló tapasztalatára kell hagyatkozni és eszerint megkezdeni a sütést. A Te kenyered sajnos túlkelt, a leírtak alapján. (Nem nagyon meleg helyre tetted kelni? A kovászosnak az sem jó, ha túl gyorsan kel.)

Legközelebb biztos a külalakja is tökéletes lesz, kíváncsi vagyok a következő sütésed ereményére is. További szép napot kívánok, üdv, Margit 


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 18:47 - #4444

Szia Dóri!

Nagyon örülök a jó hírnek. A képet várom, majd hozzáteszem a recepthez, és megkérlek, hogy a változtatásokat írd hozzá pontosan, akkor azt is a recepthez teszem. Így, ha más is megsütné, akkor már a kipróbált recept szerint tudja csinálni.

Egészségére a kislányodnak :-))

További szép napot kívánok, üdv, Margit


lypy Előzmény | 2006.03.26. 18:30 - #4443

Szia Margit!

Örömmel számolhatok be az első kovászos kenyeremet illetően.Az általad javasolt fehérkenyeret sütöttem,ízre tökéletes lett. Köszönet érte Neked! A formáját illetően: ahogy  kelni kezdett, fél óra múlva gyönyörű magas,kerekded formája volt.Csodálkoztam, hiszen 2,5 órát kell kelnie.Akkor mi lesz később?! Legközelebb 1,5 óra múlva néztem rá, és nem igazán voltam megelégedve a látvánnyal. Annak ellenére, hogy kemény volt a tészta, most mégis kicsit elterült.Oda a magas, kerekded formának.Aztán mivel a reciben 2,5 óra szerepelt,én is hagytam,majd sütöttem.Utána már nem emelkedett meg.Kár érte.Nem olyan lapos, de jó lenne, ha magasabb lenne. Hol hibázhattam? Várom válaszod lypy


Vidovi Előzmény | 2006.03.26. 18:18 - #4442

Sziasztok!

Nagyon szépeket alkottatok!A vajas kifli és a cserepes kenyér engem is lázba hozott...Szokimoki!Mennyire édes ízű a vajas kifli?

Margitka!Sikerült a banános kalács!!!Gépben készítettem, kicsit kevesebb banánból és több lisztből.Lefotóztam,majd a napokban küldöm a képet.De a legfontosabb:nagyon ízlik a kislányomnak.

Üdv.:Dóri


EmMargit Előzmény | 2006.03.26. 14:41 - #4441

Sziasztok!

Meghoztam a képeket és recepteket, amiket ma kaptam, köszönöm szépen mindenkinek.

Gabó muffint és perecet sütött:

Gyümölcsös muffin Gyümölcsös muffin

Perec, sütés előtt Perec, kész

Piroska a nyers krumplis kenyeret sütötte meg, amihez ezt fűzte hozzá:

Ma nyers krumplis kenyeret sütöttem formában. Gyönyörűen megkelt, de én megpróbáltam sütés előtt bevágni. Nem kellett volna, mert azon a 2 részen behorpadt a "lufi". Mindenesetre nagyon finom és puha a belseje.
Nyers krumplis kenyér Nyers krumplis kenyér Nyers krumplis kenyér
                                                          Nyers krumplis kenyér
 
És Szokimoki mai öröme, a cserepes fehérkenyér, valamint a mai vajaskiflik:
 
Cserepes kenyérke (Fehér kenyér, variálható recept) Cserepes kenyérke (Fehér kenyér, variálható recept) Cserepes kenyérke (Fehér kenyér, variálható recept) Cserepes kenyérke (Fehér kenyér, variálható recept)
Cserepes kenyérke (Fehér kenyér, variálható recept)
 

Vajas kifli

Vajas kifli Vajas kifli

 

 

 

 

A receptek:
 
 
 
 
Gratulálok mindenkinek, nagyon szépeket sütöttetek. További szép napot kívánok, üdv, Margit

Batka Előzmény | 2006.03.26. 14:13 - #4440

Szokimoki, ugye, mit mondtam: "Legközelebb biztos sikerül!" :-)) Remélem, az íze is különleges, és megérte a fáradságot!

gabo Előzmény | 2006.03.26. 14:02 - #4439

Sziasztok!Szia Margitka!

Meg sütöttem a perecet sajtos változatba,még jó hogy képeket készitettem róla,mert nagyon hamer elfogyott.A mai sütésem muffin kandirozott gyümölcsből.Képeket átküldtem Margitka.

Megfogott a cserepes kenyér,most én is fogok sütni.Mi az alaprecept?Margitka Szokimoki segitsetek!

Jó hétvégét:Gabo


szokimoki Előzmény | 2006.03.26. 13:01 - #4438

Sziasztok Margitka és Mindenki!

Nagyon boldog vagyok!

Képzeljétek sikerült a cserepes kenyerem!

Margitkának küldtem képeket róla! Leírom, hogy mit csináltam másképpen mint a múltkor:

tehát az élesztős változatot csináltam, kihagytam belőle a margarint és a fele fehér tönköly lisztből, a másik fele Bl80-asból készült. Keleszteni is tovább kelesztettem mint a másikat.Ez másfél óráig kelt.Aztán a sütőbe is tettem egy kis edényben vizet, így mire felmelegedett a sütőm addigra jó kis gőz lett benne. Félidőben és a végén is lekentem vízzel, aztán egyből ki az ablakba, ahogy kisült. Szinte hallatszott, ahogy rögtön elkezdett pattogni.

Szóval, szerintem a liszten is múlik, a kelesztési időn is, meg a jó kis gőz is biztos segített rajta a sütőben.

Még megsütöttem GABO vajas kiflijét. Most vettem ki a sütőből, nagyon guszták lettek, ha kihült megkóstolom és beszámolok róla, hogy az-e amit kerestem!

További kellemes madárcsicsergéses napsütéses hétvégét mindenkinek!Üdv, Szokimoki


Piroska Előzmény | 2006.03.26. 10:35 - #4437

Sziasztok!

Nekem is villanysütőm van, amit amúgy nagyon szeretek.


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG