E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 20:55 - #4476

Szia Dóri!

Érdekes ez a recept is, biztos hasznos is, köszönöm, hogy megosztottad velünk. 
Nekem két dolog jutott eszembe róla. Az egyik, hogy a nyers petrezselyem vízhajtóként hasznosítható. A másik pedig, nagyon régen volt egy recept, a fokhagymát kellett alkoholban áztatni, de az arányokra és az áztatási időre már nem emlékszem. Azt tudom, hogy emelkedő, majd csökkenő cseppszámmal kellett inni, talán naponta háromszor tejben és a kúra végén egy napi fix cseppszámmal, addig amíg elfogyott az egész. Nagyon jó érrendszer karbantaró!
Valahol lehet, hogy meg is van a pontos receptje, csak meg kellene keresni.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 20:39 - #4475

Szia Julika!

Már vagy egy hónapja vettem Nutellát, én is hasonló céllal, csak a fiam fogyókúrája miatt nem volt szívem megsütni. (Nagyon szereti a Nutellát, a többi kalácsfélét már elfogadta, hogy átmenetileg nem eheti.)

Nyugodtan megsüthetsz minden kalácsfélét ebből a tésztából, én is ezt teszem :-))

A kefirrel nekem is volt ilyen időszakom, de nem tudom, hogy mitől. Talán próbáld meg kiáztatni egy kis vízben, hátha jót tesz neki egy kis "éhezés".

Majd mesélj, kíváncsi vagyok a kefirre és a kalácsodra is. További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 20:31 - #4474

Szia Kila!

Nehezet kérdezel, de van egy ötletem, ami egészen frissen szerzett tapasztalat. Épp most írt valaki hasonló témában, hosszasan törtem a fejemet, hogy mi lehet a gond. A végén kiderült, hogy a liszt nem volt jó.
Tisztán BL 80-as lisztből is próbáltál már sütni? Hol vetted a lisztet?

Várom válaszod, aztán majd tovább gondolkozunk :-)) Üdv, Margit


Vidovi Előzmény | 2006.03.28. 20:25 - #4473

Sziasztok!

Olvastam a céklaléről,ha vége a candida diétámnak kipróbálom a családnak.Én is megosztok egy értágító csodaszert,amit a szüleim használtak.Főleg magas vérnyomásra és egyéb érrendszeri panaszokra.Nekik bevált évente csinálnak egy ilyen kúrát.A recept:1 l jó minőségű fehér bort,10 csomag petrezselyemzöldjét apróra vágva és 0,5dl borecetet vagy almaecetet összefőzni,20 percig állni hagyni,majd leszűrni.Ehhez 40 dkg mézet hozzáadva főzéssel felhígítani./nem kell forrásig/1 evőkanál méz 4dkg.Üvegekbe lecsavarozva a hűtőben sokáig eláll.Napi 3cl-t fogyasztani belőle.

Üdv.mindenkinek:Dóri


majorkaj Előzmény | 2006.03.28. 20:21 - #4472

Szia Margitka !

Nagyon szépen köszönöm a perecre vonatkozó tanácsodat. Elmesélem majd a barátnőmnek.

Az NLC-s fórumon olvastam, hogy nutellával töltött kalácsot sütött valaki. Azt szeretném kérdezni, hogy a Te kalács tésztádból szerinted meg lehetne sütni ? A párom ugyanis képes kanalazva enni a Nutellát. Ezért gondolta, hogy meglepném vele. De az ott megadott recinél nekem nem szimpatikus pl. hogy tejpor kell bele. Ezért gondoltam a kalácsodra.

Mostanában rendszeresen készítem a kefírt a kefírgombával, de szinte mindig van egy kesernyés utóíze olyan sajtszagra, ízre hasonlít. Nem tudom mi lehet a baj. már többféle tejet próbáltam használni. Régebben olyan finom, lágy ízű volt.Üdv.Julika 


kila Előzmény | 2006.03.28. 20:01 - #4471

Szia Margitka!
Gyakorlatilag soha nem sütök tiszta fehér kenyeret, csak olyat, amiben van valamennyi, hol több, hol kevesebb teljes kiőrlésű liszt.
A fehér kenyereim egyszerűen csúnyák lettek. Hiába teszek a finom lisztbe sikért, vagy használok kenyérlisztet, olyan furcsa állaga lesz.
Ha egy kevés teljes kiőrlésű lisztet teszek ugyanahhoz a finomliszthez (akár csak 20 %-ot), már rendben minden.
Miért lehet ez?
Gépben fokozottan jön elő a probléma, ott kizárt, hogy fehér kenyeret süssek, mert hullámos, lapos a teteje. Sosem lett szép domború, csak a vegyes lisztből készült.
Köszönöm a segítséget! kila


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 19:02 - #4470

Sziasztok!

Piroska küldött képeket a fehér kenyeréről, amit most a kelesztés félidejében vágott be. Gyönyörű lett a kenyér, olyan, minta boltinak az a része, amit otthon is szeretnénk elérni :-)) Gratulálok hozzá, üdv, Margit

Fehérkenyér, félidőben bevágva Fehérkenyér, félidőben bevágva


EmMargit Előzmény | 2006.03.28. 18:29 - #4469

Szia Julika!

Biztos nagyon klassz lehetett a kirándulás, örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

A sajt mellé nem kell több folyadék, inkább a zsiradékból kell visszavenni egy kicsit, ha az van a tésztában eredetileg. 50-60 dkg liszthez 10 - 15 dkg sajtot lehet tenni. Érdemes füstölt sajtot vagy bármilyen karakteresebb, ízesebb sajtot tenni, mert a trappista íze szinte eltűnik a sütés végére. Érdekes módon a túróval készült sós tésztáknak jobban sajt íze szokott lenni, lehet, hogy érdemes lenne ezzel is kísérletezni.

Sok sikert a barátnődnek, kíváncsi vagyok, hogy sikerül neki a perec. További szép napot kívánok, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.03.28. 09:30 - #4468

Szia Margitka !

Nagyon jól sikerült a kirándulás, igazi kikapcsolódás volt. Kényeztettük magunkat a termál vízben, infraszaunában, jakuzzi kádban.

Azt szeretném még kérdezni a sajtos pereccel kapcsolatban, ha a tésztába tesszük a sajtot akkor kell-e több folyadékot tenni és kb. mennyi legyen a sajt ? Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de szeretnék segíteni a barátnőmnek. Előre is köszönöm a választ. Üdv.Julika


kenyerke Előzmény | 2006.03.28. 04:37 - #4467

Szia Margit!

Köszönöm szépen a bemutatást. Talán még annyit tennék hozzá, hogy ezalkalommal, egy picit változtattam a kenyér ízesítésén. Napraforgó magot tettem bele s + koriánderrel és ánizzsal fűszereztem. Mindkét fűszer őrölt és csupán 1-1 fél kiskanálnyi.


EmMargit Előzmény | 2006.03.27. 23:08 - #4466

Sziasztok!

Kenyérke megsütötte Vörös szuszót ismét. Az eredmény magáért beszél, én pedig csak sóvárgok :-)) Üdv, Margit

Vörös szuszó másodszor Vörös szuszó másodszor Vörös szuszó másodszor Vörös szuszó másodszor


EmMargit Előzmény | 2006.03.27. 21:46 - #4465

Szia Julika!

Jól sikerült a kirándulás?

A perecnek a tésztájába is lehet szerintem sajtot tenni, biztos úgy is finom lenne.

Az utolsó kenyerem nekem sem lett cserepes, de annyira finom lett, hogy a férjem azt kérte, hogy azt süssek ma is. Erre nem vállalkoztam, mert olyan későn fogtam a tészta készítéséhez, hogy éjfélre sem lett volna kész a kenyerem, de következőre megint ezt fogom sütni. Most egy gyors joghurtos zsömlém kel.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.27. 21:42 - #4464

Szia Nelly!

Én is köszönöm a céklalé receptet. Lehet, hogy valahogy ráveszem magamat és kipróbálom én is. Bioboltban láttam, de valami horror ára volt.

Remélem, hogy hamarosan többet tudsz sütögetn és jelentkezni is: További kellemes hetet kívánok és jobbulást az apósodnak, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.27. 21:39 - #4463

Szia Julika!

Kíváncsi leszek, hogy majd ha legközelebb csinálok, sikerül-e.De most egy darabig kefíres fehér kenyeret fogok sütni, mert van egy csomó kefírem.

Nálam mint írtam a legfőbb változtatás a kelesztési idővel, a liszttel,meg a margarin kihagyással volt. Majd próbáld ki egyszer!

Egyébként semmi jelentőssége a cserepesedésnek, esztétikailag szép , de enélkül is ugyanolyan finom a kenyér! Jó, hogy 1-szer sikerült, de nem esek kétségbe ha legközelebb nem ilyen lesz.Igazad van, hogy Te sem bosszankodsz miatta.

Üdv,Szokimoki


majorkaj Előzmény | 2006.03.27. 21:28 - #4462

Sziasztok !
Barátnőmnek odaadtam már korábban a perec receptjét, mert a kisfia mindig nyúzta, hogy süssön perecet. Tegnap hozott belőle a kirándulásunkra. Nagyon fincsi lett. Kérdezte, hogy vajon sajtosat lehet-e. Mondtam, hogy biztos lehet reszelt sajtot rászórni és úgy megsütni. Erre ma látom, hogy Gabo sajtos perecet sütött.

Szerintetek lehetne a tésztájába is rakni reszelt sajtot ?
Még nem igazán tudtam "megfertőzni" a barátnőmet, a kenyérsütéssel pedig ugyanakkor (3 éve) lett nekik is kenyérsütőgépük amikor nekem. Sütögetnek rendszeresen a gépben kenyereket és kalácsot.Habár tegnap már kérdezett a Molnárkáról is. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.27. 21:24 - #4461

Szia Nelly !
Én is hallottam már a cékla jótékoyn hatásáról. Mi szoktunk sárgarépából, almából, céklából csinálni nyáron zöldsélét, de ezt biztos ki fogjuk próbálni. És inni fogom rendszeresen. Méz helyett, lehet, hogy gyümölcscukrot fogok beletenni. Köszi, hogy kézzétetted a recit. Remélem hamarosan többször tudsz jönni Hozzánk. Üdv. Julika

majorkaj Előzmény | 2006.03.27. 21:21 - #4460

Szia Szokimoki !
Nagyon örülök, hogy Neked sikerült cserepesre hűteni a kenyérkédet. Persze ma én is a fehérkenyér élesztős változatát sütöttem meg, de nem lett cserepes. De nem változtattam semmit az előző sütésemhez képest, csak véletlenül kifelejtettem a margarint. Nem bosszankodok miatt. Ízre legyen finom. Üdv. Julika

nelly52 Előzmény | 2006.03.27. 20:51 - #4459

Sziasztok!Még 1 hétig sütök-főzök apósomnak, de azért közben a szívem ide húz. Egyébként olvastam a céklaléről. Én szoktam csinálni, mivel egészséges, meg sok mindenre jó, láttam amiket leírtatok, szóval: 3 kg céklát, 1 kg répát és 1 db öklömnyi zellert megpucolok, és gyümölcsprésen lepréselek. Aztán 3-4 ek citromlét és kb 2 ek mézet adok hozzá, és minden nap iszok belőle 1 fél kávéscsészényit.Nekem vérnyomás szabályozó, emésztést szabályozó, emellett rákmegelőző hatása van, és persze nagyon finom. A citromlé és a méz ízlés szerint természetesen változtatható, ki mennyire szereti savanyán és édesen. Persze az immunrendszert is erősíti, szóval mindent összevetve, én sokat szoktam inni, bár az idén valahogy elmaradt, mert bizony nagyon macerás összeállítani, de megéri a sok munkát. Én egyébként hasmenéses tipus vagyok, ezért nem mindegy,hogy éggyomorra iszom-e, és mennyit. De ezt mindenki saját maga ki tudja kísérletezni, hogy a szervezetének milyen adagolásban felel meg. Sajnos, mostanában nem sokat sütögettem, mert egyrészt nem volt kinek, másrészt időm se nagyon lett volna. Hát majd remélem, változnak az idők nemsokára. Addig is további jó sütögetést mindenkinek, és szép tavaszt! Nelly

szokimoki Előzmény | 2006.03.27. 15:08 - #4458

Szia Nogea!

Nagyon ügyi vagy, sok mindent sütöttél.Jaj de jó Neked, hogy tudsz kertet rendezni! Én is úgy vágyom egy kertes házba, már csak a gyerekek miatt is. Mi sajnos a 2. em.-en lakunk. Errefelé nagyon drágák a kertes házak. Sajnos.

A vajas kiflit a géppel dagasztattam, tudod a 3x20 perc, formázás, fél óra kelés, aztán sütés. A tetjét nem kentem le semmivel, illetve félidőben vízzel. Nagyon finom kifli lett!Na megyek a nagyfiamért az oviba, majd este jövök vissza!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.27. 13:49 - #4457

Sziasztok!

Bekukkantottam, de sajnos mennem kell tovább. Valószínűleg csak elég későn fogok haza és a géphez érni. Remélem addigra sok finomságról olvashatok.

További szép tavaszi napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG