Köszönöm az nlc-n adott válaszodat. Az a baj, hogy én még porélesztőt nem használtam, és a receptben azt ír.Valahol mintha olvastam volna átváltási arányokról rendes élesztőre, de nem emlékszem. Kugló formám még nincs, de tetszenek a benne sült dolgok.7.5 ml porélesztő mennyi rendesnek felel meg?
Szia Julika!
Köszi, hogy írtál a töki pomposról.Igazából így, hogy még nem ettem, nincs mihez hasonlítanom ha itthon megsütöm.DE igazi kemencében sütve biztos jobb íze lenne. Azért kipróbálom majd!
Én Szlovákiáan ettem tavaly nyáron a párkányi strandon kemencében sült Töki pompost. Nagyon fincsi volt és laktató. Joli recijét már én is kinyomtattam régen, de még nem került rá sor. Üdv. Julika
Köszönöm a segítségetek Lányok! Igaz, tettem bele sikért, de ez okozhat ellágyulást??? Egyébként szépen kelt, a sütés előtt 20 perccel ki is kellett kapcsolnom, mert feltapadt volna. Kikapcsoltam és rátettem a sütést. Hullámos a teteje, de annyira nem vészesen nagy lukú. De meg sem közelíti a tk-vel készültet. :-((( Olíva helyett szoktam margarint is tenni, de semmi jelentősége szerintem. Nem vettem észre különbséget. Olíva kb. 1 ek. Azt vettem észre az évek alatt, hogy a vegyes kenyereim sokáig puhák maradnak, kalácsszerűek szinte, a fehérek meg hamar megszáradnak, morzsalákosabbak. Ez a gépre vonatkozik, próbálok majd fehéret sütőben, hátha az jobb lesz. Köszönöm szépen a segítségetek!!! Sziasztok! kila
Kár, hogy nem fényképezted le a Tiramisut, a receptet köszönöm szépen, átteszem majd a receptek közé. Ahogy olvastam az elbeszélésedet a vásárokról és a sorban állásról a kemencénél, egyből Joli töki pomposa jutott eszembe, mielőtt még végigolvastam volna, amit írtál :-)) Sajnos nem jut eszembe, hogy ki sütötte még meg, de arra emlékszem, hogy sikeres volt.
Nagyon kíváncsian várom a beszámolót, ha megsütöd, sok sikert hozzá. Szép napot holnapra, üdv, Margit
Ha nem haragszotok elmondom, hogy mit szeretnék majd legközelebb megsütni.
Nálunk van egy nagyerdő, ahol szoktak különböző rendezvényeket csinálni + még szokott lenni Mihály napi nagyvásár (amit nagyon szeretek). Ezen a 2 helyen találkoztam egy olyan standdal ahol mindig hosszú sor állt. Csak megnéztem közelebbről és láttam, hogy ott van egy igazi kemence és abban sütnek valami finomságot. Olyan pizza szerű valaminek láttam, aztán még közelebbről felfedeztem egy táblát amire ki volt írva, hogy Töki pompos. Nagyon guszta dolognak láttam, de meg nem kóstoltam mert mindíg olyan sokan álltak. Nem tudom, Ti ismeritek-e, de nekem ez nagyon új volt.
És örömmel fedeztem fel itt a fórumozók receptjei között Joli töki pompos receptjét. Hát ezt néztem ki. Ha valaki esetleg már ismeri, írhatna róla valami közelebbit.
Azt el is feljetettem írni, hogy tiramisut is csináltam.Le sem fényképeztem. A receptesbe, beírom, hogy én hogyan szoktam csinálni. Bár ez most extra lett, mert amire összeállítottam a krémet, akkor jutott eszembe, hogy nekem van itthon tiramisu krémpor a kalácshoz. Így aztán még azt is bekevertem tejjel és a kész krémhez raktam. Mondhatom, hogy így tényleg extra finom lett!
W. szószt bőven lehet bele tenni, persze ez egy elég tág fogalom. Ha nagyon dominál az íze, azért az sem jó. Zsemlemorzsát ne tegyél bele máskor sem, nem való bele. Azt hiszem valamit írtam is a receptnél, hogy ne kerüljenek olyan dolgok bele, amitől fasírt jellege lesz a húsnak, az már egész más, mint így. Örülök, hogy nektek is ízlett, ez nálunk is nagy siker. Ha jó száraz húsból csinálod, akkor főzelékfeltétnek is príma a diétában is.
Dehogy haragszom csak (hálistennek vagy inkább a fórumozóknak) az előző oldalra került a kérdésem, ezért gondoltam, hogy megint megkérdezem.
A hamburger ma reggel jutott eszembe, úgyhogy a saláta nekünk most kimaradt, pedig imádom.Meg más is kimaradt, így ami itthon volt az került bele.
Na ez a másik amit nem tudtam, hogy mennyi w.szósz mehet bele, merthogy még nincs vele tapasztalatom. Akartam egy kis zsemlemorzsával összébb állítíni a masszát, de ragaszkodtam a recepthez.Meg lehet, hogy túl is sütöttem, mert nagyon világosnak láttam, aztán meg hamar mgpirult.De nagyon finom lett. Na ez az amit 5 óra körül már nemigazán kellene ennem:-))) De úgy megkívántam ahogy a férjem megcsinálta magának.Már majdnem beleharapott, amikor mondom állj! lefényképezem.Így még ez sikerült.
Na legközelebb már biztos jobb lez a hús is. Az ízével semmi gond!
A joghurt képet kivételesen nem felejtettem el Képzeld el, hogy azóta is keresek olyan joghurtot, de nem kapok. Szerintem valami akcióban vehettem, azért volt az 500 g-os. Most a nagy Danone joghurtot szoktam venni és mérem amikor az üstbe teszem. Szereintem egyébként az volt az 500 g-os is, vagy legalábbis nagyon hasonló volt a doboza és az állaga is. Ez jó sűrű.
Sajnálom, hogy a virslis buci lecsúszott a főnyereményről, de, ha gazdagabbak leszünk egy új és finom recepttel, akkor végül is jól járunk :-))
Most szedegetem le a mai képeket és a hamburgeredről jutott eszembe, hogy elfelejtettem válaszolni. Ne haragudj érte!!
A comb maga egy elég száraz hús, bár a csirkemell sem sokkal szaftosabb, ha jól belegondolok :-)) Nekünk nem szokott száraz lenni, de tulajdonképpen ez ízlés kérdése is. Meg aztán én elég sok szószt teszek bele a hamburgerbe. Össze szoktam keverni mustárt, ketchupot és majonézt. A színe nem valami gyönyörű, de az íze nagyon finom, a gyerekeim nagyon szeretik.
A zsömle alsó részébe salátalevelet szoktam tenni, rá a húst, rá a szósz és a tetejét megpakolom paradicsommal, hagymával, uborkával, meg ami akad itthon :-)) (A receptnél lévő képemen nem így van, mert valami hiányzott ezekből.) Én már láttam, hogy nálatok is jól meg van rakva a hamburger, azért biztos finom lett. A kész hamburgerben is száraznak érezted a húst? Mennyi ideig sütötted? Én ezt elég rövid ideig szoktam csak sütni, épp csak, hogy megpirujon a külseje mindkét oldalon. Annyira lapos, hogy ennyi idő alatt már át is sül.
Még egyszer ne haragudj, hogy elfelejtettem válaszolni! Mindjárt hozom a képeket, üdv, Margit
Nagyon szép lett a kalácsod. Igértél egy joghurt fényképet, kiváncsi lennék Te milyen félét használsz, hol szoktad venni? Biztosan számat milyen a joghurt? Egy régebbi dolog sajnos a céges receptversenyen nem nyert a virslisbuci, a kollégám egy keltekerccsel "megvert", ha sikerül elkérem tőle a pontos recit.:-))
Igaz, hogy már nem látszik ezen az oldalon a kérdésem, majd légyszíves írd már meg a véleményedet a hamburger hussal kapcsolatban. kb du. 3 körül írtam. Kíváncsi vagyok a Te tapasztalatodra ezzel kapcsolatban. majd ha időd lesz! Köszönöm
Szia Gabó! Remélem, jól sikerült a sajtos krumpli, és ízlett a családnak. Dórinak pedig köszönet a gyógynedü receptjéért. Én nagyon szeretem az ilyen nem gyógyszernek minősülő kotyvalékokat. Többet érnek, mint egy némelyik gyógyszer.És nincs mellékhatása. Apósom hízott 2 kg-t a másfél hét alatt!! A jövő héten már szabadabb leszek, de azért be-be kukkantok! Jó sütögetést! Nelly
Nagyon sajnálom, hogy a mai sok munkám maitt nem tudtam napközben még benézni a fórumba. Így nem láttam, hgoy ki akarod máris próbálni. Leírtam volna a pontos recit, mert kivülről tudom. amíg nem találtam ide erre a jó kis oldara addig szinte mindig ezt sütöttem gépben és ebbe szoktam még magokat szórni.
Kb. jók a z arányok amit írtál. Sikért semmiképp nem raktam volna bele főleg a csak finomlisztbe. De ezt reggel írtam is hogy a csak BL-80-asba sem szoktam rakni sikért. Szóval a pontos reci: 47 dkg Bl-80 liszt, 3 dl víz, 1,5 nagy mérőkanál cukor, 3 kis mérőkanál só, 2 evőkanál margarin, 1/4 friss élesztő. Mérni nem szoktam a magokat csak beleszórni az üstbe naprafrogómagot, tökmagot, és lenmagot. De legközelebb ezt is lemérem. Ha csak finomlisztből csináljuk akkor egy kicsivel kevesebb víz kell. tehát azt nem tetted rosszul, hogy még tettél hozzá lisztet amikor láttad, hogy ellágyult. Nagyon sajnálom, hogy ez sem siekrült tökéletesre. De hidd el Margitka nem fogja feladni és addig fogja törni a buciját míg rájön a bibireÜdv.Julika
Nagyon szemléletesen sikerült leírnod, hogy milyen a kenyered.
Nagyon töröm a fejem, hogy mi lehet a gond. Mennyi olivát tettél bele? Margarinnal nem szoktad próbálni? A fehér lisztbe elméletileg nem kellene sikér, mennyit tettél bele? Az én fehér kenyeremet próbáltad? (Lehet, hogy erről írtál már, csak nem emlélkszem pontosan, bocsánat érte.)
A fénykép nagyon jó lenne még a fázisképek készítésére is, így azt is lehetne látni, hogy mennyire lágyul el a tészta. Ez az ellágyulás egyébként a krumplis és a kovászos tésztákra jobban jellemző, mint a csak fehérre.
Várom válaszod, valahogy a végére fogunk ám járni ennek, ne szomorkodj. További szép estét, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit