E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.03.30. 10:00 - #4536

Szia Margitka!

Megmentettem egy képet a tiramisuról. Már épp csak a vége, de megvan. Elküldtem üzenetben!

Üdv, Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.03.30. 09:16 - #4535

Szia Margitka!

Köszönöm az nlc-n adott válaszodat. Az a baj, hogy én még porélesztőt nem használtam, és a receptben azt ír.Valahol mintha olvastam volna átváltási arányokról rendes élesztőre, de nem emlékszem. Kugló formám még nincs, de tetszenek a benne sült dolgok.7.5 ml porélesztő mennyi rendesnek felel meg?

Szia Julika!

Köszi, hogy írtál a töki pomposról.Igazából így, hogy még nem ettem, nincs mihez hasonlítanom ha itthon megsütöm.DE igazi kemencében sütve biztos jobb íze lenne. Azért kipróbálom majd!

Üdv, Szokimoki


majorkaj Előzmény | 2006.03.30. 08:14 - #4534

Szia Szokimoki !

Én Szlovákiáan ettem tavaly nyáron a párkányi strandon kemencében sült Töki pompost. Nagyon fincsi volt és laktató. Joli recijét már én is kinyomtattam régen, de még nem került rá sor. Üdv. Julika


kila Előzmény | 2006.03.30. 08:10 - #4533

Köszönöm a segítségetek Lányok!
Igaz, tettem bele sikért, de ez okozhat ellágyulást??? Egyébként szépen kelt, a sütés előtt 20 perccel ki is kellett kapcsolnom, mert feltapadt volna. Kikapcsoltam és rátettem a sütést.
Hullámos a teteje, de annyira nem vészesen nagy lukú. De meg sem közelíti a tk-vel készültet. :-(((
Olíva helyett szoktam margarint is tenni, de semmi jelentősége szerintem. Nem vettem észre különbséget. Olíva kb. 1 ek.
Azt vettem észre az évek alatt, hogy a vegyes kenyereim sokáig puhák maradnak, kalácsszerűek szinte, a fehérek meg hamar megszáradnak, morzsalákosabbak.
Ez a gépre vonatkozik, próbálok majd fehéret sütőben, hátha az jobb lesz.
Köszönöm szépen a segítségetek!!!
Sziasztok! kila

EmMargit Előzmény | 2006.03.30. 01:51 - #4532

Szia Szokimoki!

Kár, hogy nem fényképezted le a Tiramisut, a receptet köszönöm szépen, átteszem majd a receptek közé. Ahogy olvastam az elbeszélésedet a vásárokról és a sorban állásról a kemencénél, egyből Joli töki pomposa jutott eszembe, mielőtt még végigolvastam volna, amit írtál :-))
Sajnos nem jut eszembe, hogy ki sütötte még meg, de arra emlékszem, hogy sikeres volt.

Nagyon kíváncsian várom a beszámolót, ha megsütöd, sok sikert hozzá. Szép napot holnapra, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.29. 23:59 - #4531

Sziasztok!

Ha nem haragszotok elmondom, hogy mit szeretnék majd legközelebb megsütni.

Nálunk van egy nagyerdő, ahol szoktak különböző rendezvényeket csinálni + még szokott lenni Mihály napi nagyvásár (amit nagyon szeretek). Ezen a 2 helyen találkoztam egy olyan standdal ahol mindig hosszú sor állt. Csak megnéztem közelebbről és láttam, hogy ott van egy igazi kemence és abban sütnek valami finomságot. Olyan pizza szerű valaminek láttam, aztán még közelebbről felfedeztem egy táblát amire ki volt írva, hogy Töki pompos. Nagyon guszta dolognak láttam, de meg nem kóstoltam mert mindíg olyan sokan álltak. Nem tudom, Ti ismeritek-e, de nekem ez nagyon új volt.

És örömmel fedeztem fel itt a fórumozók receptjei között Joli töki pompos receptjét. Hát ezt néztem ki. Ha valaki esetleg már ismeri, írhatna róla valami közelebbit.

Köszi, Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.03.29. 23:42 - #4530

Sziaszto!

Azt el is feljetettem írni, hogy tiramisut is csináltam.Le sem fényképeztem. A receptesbe, beírom, hogy én hogyan szoktam csinálni. Bár ez most extra lett, mert amire összeállítottam a krémet, akkor jutott eszembe, hogy nekem van itthon tiramisu krémpor a kalácshoz. Így aztán még azt is bekevertem tejjel és a kész krémhez raktam. Mondhatom, hogy így tényleg extra finom lett!

Jó éjszakát mindenkinek! Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 22:06 - #4529

Sziasztok!

Meghoztam a recepteket is, amiket kaptunk:

Csokoládétrüffel - Batka

Citromos muffin - Endzsi

Köszönöm szépen, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 22:02 - #4528

Szia Szokimoki!

W. szószt bőven lehet bele tenni, persze ez egy elég tág fogalom. Ha nagyon dominál az íze, azért az sem jó.
Zsemlemorzsát ne tegyél bele máskor sem, nem való bele. Azt hiszem valamit írtam is a receptnél, hogy ne kerüljenek olyan dolgok bele, amitől fasírt jellege lesz a húsnak, az már egész más, mint így. Örülök, hogy nektek is ízlett, ez nálunk is nagy siker. Ha jó száraz húsból csinálod, akkor főzelékfeltétnek is príma a diétában is.

További szép estét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.03.29. 21:54 - #4527

Szia Margitka!

Dehogy haragszom csak (hálistennek vagy inkább a fórumozóknak) az előző oldalra került a kérdésem, ezért gondoltam, hogy megint megkérdezem.

A hamburger ma reggel jutott eszembe, úgyhogy a saláta nekünk most kimaradt, pedig imádom.Meg más is kimaradt, így ami itthon volt az került bele.

Na ez a másik amit nem tudtam, hogy mennyi w.szósz mehet bele, merthogy még nincs vele tapasztalatom. Akartam egy kis zsemlemorzsával összébb állítíni a masszát, de ragaszkodtam a recepthez.Meg lehet, hogy túl is sütöttem, mert nagyon világosnak láttam, aztán meg hamar mgpirult.De nagyon finom lett. Na ez az amit 5 óra körül már nemigazán kellene ennem:-))) De úgy megkívántam ahogy a férjem megcsinálta magának.Már majdnem beleharapott, amikor mondom állj! lefényképezem.Így még ez sikerült.

Na legközelebb már biztos jobb lez a hús is. Az ízével semmi gond!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 21:52 - #4526

Sziasztok!

Hozom a képeket, amiket ma kaptam, köszönöm mindenkinek.

Szokimoki vajas kiflit és hamburgert sütött:

                                          vajas kifli

Hamburger Hamburger

Hamburger Hamburger, nyam-nyam

Piroska elküldte a tölött marcipángyűrű képeit, ezt majd a recepthez is hozzáteszem:

töltött marcipángyűrű töltött marcipángyűrű

Gabo túrós batyut sütött és sajtos krumplit készített sült párizsival:

Túros butyor muffinban Túros butyor megsült

Sajtos krumpli Sajtos krumpli sült párizsival

Gratulálok, megint sok szép dolgoról kaptam képet, bizots nagyon finomak  is lettek.

További szép estét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 21:39 - #4525

Szia Jégkása!

A joghurt képet kivételesen nem felejtettem el ;)  Képzeld el, hogy azóta is keresek olyan joghurtot, de nem kapok. Szerintem valami akcióban vehettem, azért volt az 500 g-os. Most a nagy Danone joghurtot szoktam venni és mérem amikor az üstbe teszem. Szereintem egyébként az volt az 500 g-os is, vagy legalábbis nagyon hasonló volt a doboza és az állaga is. Ez jó sűrű.

Sajnálom, hogy a virslis buci lecsúszott a főnyereményről, de, ha gazdagabbak leszünk egy új és finom recepttel, akkor végül is jól járunk :-))

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 21:32 - #4524

Szia Szokimoki!

Most szedegetem le a mai képeket és a hamburgeredről jutott eszembe, hogy elfelejtettem válaszolni. Ne haragudj érte!!

A comb maga egy elég száraz hús, bár a csirkemell sem sokkal szaftosabb, ha jól belegondolok :-)) Nekünk nem szokott száraz lenni, de tulajdonképpen ez ízlés kérdése is. Meg aztán én elég sok szószt teszek bele a hamburgerbe. Össze szoktam keverni  mustárt, ketchupot és majonézt. A színe nem valami gyönyörű, de az íze nagyon finom, a gyerekeim nagyon szeretik.

A zsömle alsó részébe salátalevelet szoktam tenni, rá a húst, rá a szósz és a tetejét megpakolom paradicsommal, hagymával, uborkával, meg ami akad itthon :-)) (A receptnél lévő képemen nem így van, mert valami hiányzott ezekből.)
Én már láttam, hogy nálatok is jól meg van rakva a hamburger, azért biztos finom lett. A kész hamburgerben is száraznak érezted a húst?
Mennyi ideig sütötted? Én ezt elég rövid ideig szoktam csak sütni, épp csak, hogy megpirujon a külseje mindkét oldalon. Annyira lapos, hogy ennyi idő alatt már át is sül.

Még egyszer ne haragudj, hogy elfelejtettem válaszolni! Mindjárt hozom a képeket, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.03.29. 21:25 - #4523

Szia Margitka!

Nagyon szép lett a kalácsod. Igértél egy joghurt fényképet, kiváncsi lennék Te milyen félét használsz, hol szoktad venni? Biztosan számat milyen a joghurt? Egy régebbi dolog sajnos a céges receptversenyen nem nyert a virslisbuci, a kollégám egy keltekerccsel "megvert", ha sikerül elkérem tőle a pontos recit.:-))

További szép estét. Jégkása


szokimoki Előzmény | 2006.03.29. 21:10 - #4522

Szia margitka!

Igaz, hogy már nem látszik ezen az oldalon a kérdésem, majd légyszíves írd már meg a véleményedet a hamburger hussal kapcsolatban. kb du. 3 körül írtam. Kíváncsi vagyok a Te tapasztalatodra ezzel kapcsolatban. majd ha időd lesz! Köszönöm

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 21:05 - #4521

Szia Nelly!

Jó lesz már újra, ha tudsz néhány képet küldeni az újabb sütéseidről :-))
Apósodnak további jobbulást kívánok, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


nelly52 Előzmény | 2006.03.29. 20:55 - #4520

Szia Gabó! Remélem, jól sikerült a sajtos krumpli, és ízlett a családnak. Dórinak pedig köszönet a gyógynedü receptjéért. Én nagyon szeretem az ilyen nem gyógyszernek minősülő kotyvalékokat. Többet érnek, mint egy némelyik gyógyszer.És nincs mellékhatása. Apósom hízott 2 kg-t a másfél hét alatt!! A jövő héten már szabadabb leszek, de azért be-be kukkantok! Jó sütögetést! Nelly

majorkaj Előzmény | 2006.03.29. 20:36 - #4519

Szia Kila !

Nagyon sajnálom, hogy a mai sok munkám maitt nem tudtam napközben még benézni a fórumba. Így nem láttam, hgoy ki akarod máris próbálni. Leírtam volna a pontos recit, mert kivülről tudom. amíg nem találtam ide erre a jó kis oldara addig szinte mindig ezt sütöttem gépben és ebbe szoktam még magokat szórni.

Kb. jók a z arányok amit írtál. Sikért semmiképp nem raktam volna bele főleg a csak finomlisztbe. De ezt reggel írtam is hogy a csak BL-80-asba sem szoktam rakni sikért. Szóval a pontos reci: 47 dkg Bl-80 liszt, 3 dl víz, 1,5 nagy mérőkanál cukor, 3 kis mérőkanál só, 2 evőkanál margarin, 1/4 friss élesztő. Mérni nem szoktam a magokat csak beleszórni az üstbe naprafrogómagot, tökmagot, és lenmagot. De legközelebb ezt is lemérem. Ha csak finomlisztből csináljuk akkor egy kicsivel kevesebb víz kell. tehát azt nem tetted rosszul, hogy még tettél hozzá lisztet amikor láttad, hogy ellágyult.
Nagyon sajnálom, hogy ez sem siekrült tökéletesre. De hidd el Margitka nem fogja feladni és addig fogja törni a buciját míg rájön a bibireÜdv.Julika 


maca111 Előzmény | 2006.03.29. 20:09 - #4518

Szia Batka! Köszi, hogy beraktad a kiflis képet a fórumba. Szokimoki, a kérdésedre a válasz: egyszerű sóskifli köménymaggal megszorva.

EmMargit Előzmény | 2006.03.29. 20:07 - #4517

Szia Kila!

Nagyon szemléletesen sikerült leírnod, hogy milyen a kenyered.

Nagyon töröm a fejem, hogy mi lehet a gond.
Mennyi olivát tettél bele? Margarinnal nem szoktad próbálni? A fehér lisztbe elméletileg nem kellene sikér, mennyit tettél bele?
Az én fehér kenyeremet próbáltad? (Lehet, hogy erről írtál már, csak nem emlélkszem pontosan, bocsánat érte.)

A fénykép nagyon jó lenne még a fázisképek készítésére is, így azt is lehetne látni, hogy mennyire lágyul el a tészta. Ez az ellágyulás egyébként a krumplis és a kovászos tésztákra jobban jellemző, mint a csak fehérre.

Várom válaszod, valahogy a végére fogunk ám járni ennek, ne szomorkodj. További szép estét, üdv, Margit


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG