A szalonnát nem sütöm meg,még sütés előtt ráteszem a tésztára.A megkelt tésztát kenem le /egy 2dl-es tejfölhöz elég egy gerezd fokhagyma,egyébként megkeseríti a tejfölt/Sütőbe helyezés előtt szórom meg sajttal,így szép pirosra sül a teteje.Én nem teszek rá vhagymát,ezt helyettesíti a sajt.Persze a te variációdban is biztos finom lesz!Várom a beszámolódat:Dóri
Te is megsütöd előtte a szalonnát, és csak félidőben teszed rá a tészta sülése közben? És a megkelt tésztát kened le fokhagymás tejföllel?És a sajttal mikor szórod meg? Ez jó sok kérdés lett, bocsi.
Köszönöm hogy leírtad! Mostmár azt hiszem rájöttem a töki pompos lényegére! a fokhagymás tejföl, a szalonna tetjére vörös hagymával.Hát azt hiszem nem is várok ezzel holnapnál tovább:-)))
Mostmár van két receptem is Endzsi és Joli jóvoltából, így azt hiszem összekombinálom ezeket, a végeredményt majd megírom4
Mégegyszer köszönöm a segítségeteket! Igazán aranyosak vagytok!
Én a pompos tésztáját úgy készítem mint a pizzáét,csak fokhagymás tejföllel kenem meg,amire szalonna darabokat is szórok.Jó sok sajtot reszelek rá,így teszem a sütőbe.Nagyon kedvelik a gyerekek,jószívvel ajánlom.
Julika Molnárkát sütött. Azt írta, hogy finom is lett, hogy milyen szép, azt mindannyian láthajuk is:
Imarcsi több doldogról is küldött fotót, egy csokorban a korábbi sütései:
Igazán nagyon gusztusosak lettel ezek is, egytől-egyig :-)) Marcsi! Ami nem szerepel még recept, megtennéd, hogy beírod a receptes fórumba?
Szokimoki Tiramisu képe kicsit kalandosan, de megérkezett. A receptet már beírta a receptes fórumba, most megmutatom azt is és a képet is. Hmmm, azt hiszem a szülinapomra én is bűnözni fogok egy kis Tiramisuval :-))
Ezért nem szeretem a freemailt, sosem tudom, hogy megkapta-e a levelemet a címzett. Köszönöm, hogy újra elküldted a képet, most már megérkezett, rövidesen hozom is.
Szia Kila ! Én is nagyon örülök, hogy sikerült a BL-80-as lisztből készült kenyérkéd. Remélem a gépben sült kenyeredről is pozitiv beszámolót olvashatunk majd. Szép hétvégét kívánok. Üdv.Julika
Milyen lett a Viktória királynő kenyered? Remélem holnapra már jobb idő lesz és a kedved is megjavul :-)) Én is virslis bucit sütök most, csak a mini változatot.
A leírtak alapján ennek a kenyérnek nem illene savanyúnak lenni. Nem is igazán értem, hogy mitől lett az. Se a kovász, se a rozsliszt mennyisége nem ad erre okot. Kovásszal már kalácsot is sütöttem, tehát ettől nem lesz savanyú a tészta. Ha legközelebb sütsz, és hasonlót tapazstalsz, akkor térjünk vissza a dologra, hátha most csak véletlenül történt valami a kenyérrel.
A képeket kíváncsian várom, remélem tudsz küldeni valamit. További szép napot kívánok, üdv, Margit
Nagyon örülök, hogy a sütőben sült fehér kenyered sikerült, remélem a gépi is hasonló lesz. Sikerülnie kell annak is, elméletileg fehér kenyeret a legkönnyebb sütni :-))
Csatlakozom Batkához. Bekapcsolásnál nézd meg sorban a programokat, hogy mit ír ki a gép, akkor tudunk majd segíteni, hogy valóban egyforma-e az én programjaimmal. Nelly Clatronocja is ugyanilyen gép, ugyanilyen programokkal.
Várom jelentkezésedet és sok sikert kívánok, üdv, Margit
Sziasztok! A tiszta BL 80-as, sütőben sült kenyerem gyönyörű lett :-) Holnap ugyanezt sütöm gépben, és akkor össze tudom hasonlítani a kettő állagát, szerkezetét. A mostani szép homogén, nem nagy lukú. Nagyon kíváncsi vagyok a holnapi összehasonlításra, a gép jóval nehezebb ügy. Szép hétvégét mindenkinek! Sziasztok! kila
Köszönöm szépen a segítségedet! Őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy a töki az helységnevet jelöl.
Nagyon finom volt a multkori pacsni recepted is, csak küllemre nem sikerült.Ez a vajas knegetése hajtogatás még nem megy nekem. Szétvált a tésztám sütés után a hajtogatások mentén. De még megfogom csinálni, mert ízre nagyon jó volt!
Sziasztok! Köszönöm, Batka! Most sütök egy BL 80-as -ból készültet, de nem a gépben sütöm meg, hanem a sütőben. Utána hétvégén kipróbálom a csak rétesliszteset is. Utána pedig mindezeket a gépben. Lesz mit-mivel összehasonlítani... :-) Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. Tényleg nem vagyunk annyira oda a fehér kenyérért, 90 %-ban tökéletes a tk., de azért annyira jó lenne tudni, hogy olyat is tudok :-)
A mostani folyadék-liszt arányom: 200 ml-400 g, ezzel szép labdacs a tészta.
Jó alaposan átolvastam a történéseket, úgy tűnik a házipékek szorgoskodnak rendesen:-))) Nekem is megszülettek az első kovászos kenyereim, gyönyörű szépek és finomak lettek. De nálam is liszt gondok vannak.. vagy nem tudom liszgond-e. Szerdán sütöttem először úgy, hogy csak kenyérliszt, és egy-egy púpos evőkanálnyi tk. rozs és tönkölybúzaliszt volt benne. (össz. 60 dkg) Pici krumpli, aszkorbinsav helyett 1 ek. ecet, egy negyed élesztő, és 10 dkg búzakovász. (meg a többi szokásos)Ebből a kenyérből még van egy darabka, és savanyúnak tűnik. Kenyérkosárban, ruhával betakarva, a spejzban tartom.
A lányok már máskor is szóvátették, de én csak most tapasztalom igazán. Mi lehet az oka?
(Korábban a kenyérliszt adagot felesen vettem finomliszttel, akkor is volt benne mindkét tk. liszből egy kevéske)
Előre is köszönöm a választ, megnézem lettek-e használható fotóim, és, ha igen, akkor küldök néhányat.
Szia Margitka! Ne haragudj, hogy csak most jelentkezek, de megtámadott minket egy vírus, nem kell megijedni, "csak" a számítógép szenvedett tőle. Szóval a Banános kalács:ismét nagy sikert arattam, mindenkinek nagyon izlett (én sajnos nem ehetek ilyeneket, ha csak ránézek hízok!!) Köszönöm a recepteket!! Üdv.Henna
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit