E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:31 - #4597

Szia Kila!

Végigolvastam a nap eseményeit. Először is sajnálom, hogy nem sikerült a kenyered. Látom már javasolták, hogy próbáld meg kevesebb élesztővel sütni, és ezt meg is fogadtad. A 40 dkg liszthez nagyon sok az az élesztő, amit írtál, a folyadék pedig kevés. Hogy lassan kelt a kenyér, annak is lehet az az oka, hogy kevés a folyadék. A hullámos tetővel kapcsolatban is írtam már ezt.
Azt írod, hogy a 2,7 dl folyadékkal nyúlik, ragad a tészta, ezért 2 dl folyadékkal csinálod. A kettő között még rengeteg lehetőség van!! Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy túl kevés a folyadék. Lehet, hogy a korábbi rossz tapasztalataid alapján nem mersz több folyadékot a kenyérbe tenni, de szerintem egyszer próbáld meg. Várd meg a második dagasztást, és ha akkor is nagyon nyúlós még a tészta, csak akkor tegyél bele lisztet, de egyszerre csak egy evőkanálnyit. Ha már egybeáll, de még puha, akkor valahogy bírd ki és ne tegyél több lisztet hozzá!
A sütőben sült kenyér elbírja, sőt kívánja is, hogy keményebb legyen a tésztája, mint a gépinek, ezért sikerül szerintem az jól.

A beszámolóidat én sem únom egyáltalán, sőt rettentően szurkolok, hogy sikerüljön jó kenyeret sütnöd a gépben is. Úgyis addig törjük a fejünket, amíg ez összejön :-))

Várom jelentkezésedet és a híreket a következő kenyérről. Sok sikert, üdv, Margit

Ui.: sikér szerintem változatlanul nem kell a fehér kenyérbe ;)


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:13 - #4596

Szia Lypy!

Gratulálok a kenyeredhez, remélem sikerült képet csinálnod és küldened róla. Nem sokára nézem az e-mailjeimet és hozom a kapott képeket.

Örülök, hogy kezdesz rutinra szert tenni. Az már nagyon jó érzés, ha az ember nem izgulva, hanem örömmel kezd kenyeret sütni.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.04.01. 20:01 - #4595

Aranyos vagy, Julika!
Biztosan nagyobb a lakásunk páratartalma, ezért alapvetően kevesebb folyadékot igényelnek a kenyrereim. 1,5 évig gyártottam selejteket, mire erre rájöttem. De a mostani már más probléma. És nem tudom, mi...
Úgy látszik, alakulnak a gombáid, remélem lassan jó kefíred lesz.
Szia! kila

majorkaj Előzmény | 2006.04.01. 19:54 - #4594

Sziasztok !

Most kel a Nutellás kalácsom, amit Margitka kalács receptjéből készítettem el. Fél adagból csináltam, amit kuglóf formába tettem. Kiváncsian várom a végeredményt, remélem nem fog az összes Nutella  kifolyni mire megsül.

Szia Kila !
Én egyáltalán nem unom a beszámolóidat, inkább az bosszant, hogy nem tudtam segíteni Neked. És tényleg csak azért furcsa számomra, emrt Te sem most kezdted és Nekem az alapján a recept alapján amit Neked írtam az első perctől kezdve sikerült Nekem, pedig még akkor ezt a honlapot és semmiféle fórumot nem látogattam. Nagyon sajnálom.
A kefírgombáim még nem csinálnak tökéletes ízű kefírt, de szerintem már nem annyira keserű, remélem most már rendbe jön, emrt két liter kefírt már ki kellett önteni a csapba, mert ihatatlan volt. Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.04.01. 19:46 - #4593

Szia Szokimoki !
Örülök, hogy jól sikerült a Töki pomposkád. Kiváncsian várom a képet és a Te recept variációdat. Én is ki fogom próbálni, mert az egyik barátnőm nagyon szereti és egy baráti összejevetelre pl. pizza helyett meg fogom sütni. Üdv.Julika

kila Előzmény | 2006.04.01. 19:19 - #4592

Nekem ez a tészta nyúlik, ragad. (1,4 dl kefír, 1,3 dl tej, 40 dkg liszt, plusz a többi)
Vagyis tettem hozzá lisztet. Akkor viszont élesztőt is tennem kéne, mert maga a tésztatömeg jócskán több lett.


kila Előzmény | 2006.04.01. 19:07 - #4591

A sok élesztőnek nem az a tünete, hogy megkel, aztán összeesik?
Mert össze nem esett. Hullámos a teteje, de nem homorú. Olyanokat régen gyártottam sorozatban:-)) Azon már túl vagyok :-)

kila Előzmény | 2006.04.01. 18:57 - #4590

Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.
A kenyér (vagy minek nevezzem...) elég laposka is maradt, ezért nem gondoltam, hogy sok lehet a 12 g (persze, hogy g, nem dkg) élesztő.
Kartika is mindeg tesz bele sikért, eddig én is tettem, azt hiszem a mai eset után fogok is (a maiba nem tettem).
Viszont Bezsa, nekem nem hogy gyorsan kelt, hanem nagyon lassan, kis tömör maradt. Alig tudtam kiszedni az üstből, annyira tömör, sűrű maradt a tészta...
Azt hiszem, mindjárt odateszek egy Margitka félét (40 dkg liszt, 8-9 g élesztő). De sikérrel.
Gyártom a selejteket rendesen...
Sütőben annyira szépek, de addig nem nyugszom, amíg a gépi nem jön össze.
Remélem, nem nagyon unjátok a beszámolóimat, de több szem többet lát (több szakértő jobban szakért :-)) alapon Hozzátok fordulok.
Na elő azzal az üsttel... :-)

szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 18:42 - #4589

Sziasztok!

Kisült, megkóstoltam: NAGYON FINOM!

Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Képeket, küldöm Margitkának!

Sziasztok! Szokimoki


szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 18:11 - #4588

Sziasztok!

Most sül a töki pomposkám! Hú, valami isteni az illata! Még kb 5-10 perc és kész lesz! fényképezek, és írok az ízéről is. Igaz,  már elmúlt 6 óra, de csak beleharapok egyet, hogy milyen ízű lett. De az illata alapján, biztos hogy csak jó lehet.

Margitka! Endzsi tegnap itt a fórumban betett nekem egy linket töki pompos ügyben. Az is egy töki pompos recept, ha gondolod másold be, hogy Endzsi nevével is legyen egy ilyen recept, mert én a 2 receptet összekombináltam.És kinek melyik tetszik.

Nemsokára jövök eredményügyben!

Üdv, Szokimoki


Piroska Előzmény | 2006.04.01. 17:42 - #4587

Sziasztok!

Szomorú vagyok. Megsütöttem a kakaós csiga legyezőt. Nem volt szívem rendesen szétlapogatni őket olyan szépek voltak kelesztés után. Aztán sülésnél össze - vissza dőltek, kifolyt a rengeteg kakaó, és odaégett. Remélem azért ehető lesz, és a tepsiket még meg lehet menteni.

Az a baj, hogy Nesquik kakaót használtam, vagy sokat tettem bele? Ha cukrozott instant kakóból készül mennyi cukor kell hozzá, Margitka?

A képeket elküldtem hozzá, majd tedd ide, légy szíves.

További szép hétvégét mindenkinek.

Piroska


Kartika Előzmény | 2006.04.01. 16:56 - #4586

Margitka, Kila! Sziasztok, olvasgatom Kila problémáját. Én aránylag annyit sütök gépben (időhiány!!!!) mint sütőben. Én a fehérkenyérbe is teszek sikért és nem küzdök ezzel a problémával. Én ha fehérkenyeret sütökl teljes egészében a te fehérkenyredet sütöm az 50dkg, azt varriálom sokszor egy kis tk-el vagy bármi mással, de ez az alap. Nekem mégsem ilyenek a kenyereim, amit Kila il. Nem morzsás és nem esik össze, nem lukas. Te azt irtad, a neten is az van fent, hogy 1 dkg élesztő kell a 50 dkg-hoz. Kila a 40 dkg-hoz tesz 1,2 1,4 dkg-t. Itt lehet a baj. Nekem is 3 órás a programom rendesen végig csinálja, sőt néha még le is zárom előbb, mert nem jött a tetejéig fel. Kila a gyorsprogi nem minden gépen jó. Én 2-szer két külön gépen probáltam. rémes lett az eredmény. Viszont mikor Severin gépen volt, annak a gyorsprogija 2,10 ó volt, azon szuper kenyerek sültek.

bezsa Előzmény | 2006.04.01. 16:52 - #4585

Változtattam

bezsa Előzmény | 2006.04.01. 16:49 - #4584

Szia Kila! Hát többször jártam én is így. Ezért most változtatam a módszeren. Dagasztás után kikapcs. a gépet. Alább már megirtam. Esetleg Te is próbáld meg úgy.

Kartika Előzmény | 2006.04.01. 16:41 - #4583

Sziasztok! kisebb kihagyásokkal mindig felbukkanok. Olvaslak titeteket ha tudlak, igyekszem követni az eseményeket. Azért sütök főzök, ha nem is irok. Most sül (gépben) egy Margitka féle egyszerű fehérkenyér füszerekkel. Ilyent most csinálok először, kiváncsian várom milyen lesz az ize.

Kartika Előzmény | 2006.04.01. 16:39 - #4582

Szia Kila! úgye elirtad az élesztőt? 1,2 dkg akartál irni? szerintem az is sok ilyen kis liszthez! Én az 50 dkg liszthez szoktam 1 dkg élesztőt adni. Igaz én a frissről beszélek. A porból is szerintem rém sok ez a mennyiség.

bezsa Előzmény | 2006.04.01. 16:37 - #4581

Szerbusztok! A héten nemigen voltam, mert beteg lettem, de dolgozni meg kellett. Így aztán sem a sütéshez, sem az irogatáshoz nemigen volt energiám. Azért valamelyik nap, sütöttem kenyeret. Hát ilyen rosszat már rég sikerült csinálnom. Elmértem, kihagytam belőle dolgokat. Tegnap vettem is bolti kenyeret, igaz csak egy kicsit. Ma elhatároztam, hogy másképp csinálom mint eddig. A szokásos burgonyapelyhes kenyeret sütöttem gépben, de dagasztás után kikapcsoltam és kb 1 óra hosszat így hagytam kelni és csak akkor kapcsoltam be a sütőprogramot amikor már szépen megkelt. Szép lett, nem esett vissza a teteje, most éppen hül. Készítek róla képet. Arra jöttem rá, hogy túl gyorsan megkel, ha nem kapcsolom ki a gépet és így a teteje sosem olyan amilyennek szeretném. Még két hétig biztos nagyon sűrű lesz a programom, Construmán kiállításra készülünk stb.....

gabo Előzmény | 2006.04.01. 15:58 - #4580

Sziasztok!

Tegnap ismét csiga legyezőt sütöttem kakaósat.Most sokkal jobban sikerült,mivel nem burultak szét.A tésztát két nappal előbb készitettem,lefagyasztottam lehet jót tett neki?

Ma kedvet kaptam én is a tiramisura,kedvenc sütim.Erről jut eszembe,hogy van babapiskóta receptem.Érdemes megsütni,mivel ólcsóggan ki lenet hozni.A receptet beirom a receptek közé,ha valakit érdekel ott megtalálja.

A töki pompost én is megsütöttem nagyon laktató,jó izü.Legközelebb végonyabbra kell hagynom,mivel elég vastag lett a tészta.

További jó sütögetést!


kila Előzmény | 2006.04.01. 12:27 - #4579

Kész lett a kenyér. Hát, mit ne mondjak...
Hullámos tető, felső héj alatt nagyobb lukak... A szokásos gépi fehér.
200 ml-víz, 400 g BL80-as liszt, 12 dkg élesző mellett.
Tanácstalan vagyok, tényleg.

kila Előzmény | 2006.04.01. 09:39 - #4578

Sziasztok!
Köszönöm szépen a gratulációkat!
Most készül ugyanaz, a gépben. Azonos anyagokkal, mennyiségekkel, külső körülményekkel próbálom csinálni. Még másfél óra, és kiderül...
Szép hétvégét!
Tényleg Julika, mi a helyzet a gombáiddal???

[Későbbi] [5357-5338] [5337-5318] [5317-5298] [5297-5278] [5277-5258] [5257-5238] [5237-5218] [5217-5198] [5197-5178] [5177-5158] [5157-5138] [5137-5118] [5117-5098] [5097-5078] [5077-5058] [5057-5038] [5037-5018] [5017-4998] [4997-4978] [4977-4958] [4957-4938] [4937-4918] [4917-4898] [4897-4878] [4877-4858] [4857-4838] [4837-4818] [4817-4798] [4797-4778] [4777-4758] [4757-4738] [4737-4718] [4717-4698] [4697-4678] [4677-4658] [4657-4638] [4637-4618] [4617-4598] [4597-4578] [4577-4558] [4557-4538] [4537-4518] [4517-4498] [4497-4478] [4477-4458] [4457-4438] [4437-4418] [4417-4398] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség