E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2006.04.01. 22:45 - #4616

Szia Szokimoki ! Nem folyt ki csak egy ici-picit, de én azt hittem sokkal jobban kifolyik majd. Jaj nagyon fincsi. Válaszoltam Neked a fogyis fórumban, ha nem haragszol.

Margitka ! Igen küldtem képeket e-mailen.

Kila ! Hihetetlen, hogy milyen kitartó vagy egy kenyérrel !!! Üdv Mindenkinek:Julika


szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 22:44 - #4615

Margitka!

Mivel nincs kuglóf formám így azon gondolkozok, hogy milyen formában süssem meg a nutellás kalácsot? Mennyire folyhat ki a kalácsból a nutella? Csináljam koszorúba, vagy a téglalap alakú szilikon formában? Vagy kenjem meg 3 részre osztva, és fonjak copfokat? Szerinted?

Köszönöm, Üdv ,Szokimoki


kila Előzmény | 2006.04.01. 22:42 - #4614

Szia Margitka!
Holnap sütök egyet 40 dkg liszttel, 2,3 dl folyadékkal, sikér nélkül, 8-9 g élesztővel és pontosan leírom, hogy a 3 órás program mely részekből áll. Vagyis azt hiszem 2 óra 53 perc, mert kétféle méret közül lehet választani, és a 75 dkg-os mérethez ilyen progit rendel. Rá sem nézek majd, nemhogy belenyúljak.
Szegény párom már teljesen padlón van, ő a meós, mindig mutatom neki a tésztákat... Hogy unhatja szegény.
Kicsit kezdek lelkesedésileg lepukkadni. De holnap a megbeszélteket kipróbálom.
És köszönöm.
Jó éjt mindenkinek, jó pihenést!


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:41 - #4613

Szia Julika!

Nagyon örülök :-)) Remélem megéri a reggelt a kalácskád és jut belőle a Capuccinohoz is.

Nekem nem volt máshoz energiám, így csak egy gyors gépi kalácsot dobtam össze, már a kelés vége felé tart. Holnap muszáj már valamit sütnöm, mert hétfőre a gyerekeknek kell reggelire valami komolyabb munició :-))

Képet küldtél esetleg?

Ha a gombáid nem térnek magukhoz, tudok küldeni, nekem most tejben pihiznek a hűtőben.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 22:37 - #4612

Szia Julika!

Én holnap készülök nutellás kalácsra, és kérdeznélek, hogy nem folyt ki a nutella a kalácsból?

Üdv, Móni


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:35 - #4611

Szia Kila!

Ne keseregj, kell lennie megoldásnak, csak meg kell találni! Képekkel, vagy a dobozos megoldással biztos könnyebb lenne, de szerintem így is menni fog :-))

Az 50 dkg liszthez 3,3 dl folyadékot írtam, a 40 dkg-hoz való 2,7 dl-hez tettél ennyi lisztet. Próbáljunk meg valami átmeneti folyadékmennyiséget találni! A 40 dkg liszthez mit szólnál 2,3 - 2,4 dl folyadékhoz? Mi lenne, ha megpróbálnád ennyivel és ha törik, ha szakad nem tennél hozzá lisztet??? Lehet ám, hogy a második dagasztás végére összeáll a tészta, csak türelem kellene hozzá kivárni?

Megtennéd, hogy leírod pontosan azt a programot, amin sütsz? A dagasztás(oka)t, a kelesztési időt és azt, hogy a végső kelesztés alatt ejt-e a gép?
Ezzel még nem tudom, hogy jutok-e valamire, csak próbálkozom :-))

Várom jelentkezésedet és a válaszodat, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.04.01. 22:31 - #4610

Szia Margitka !

Nagyon finom lett a Nutellás kalácsom, sajnos azon nyomban még melegében kiettem ami beleragadt a formába és azóta már muszály volt egy szeletkét is ennem. Pedig nekem nem igazán lett volna szabad vacsi után ilyet enni. Olyan finom illata és íze van, hogy eteti magát. A párom miután megevett egy nagy darabot belőle pedig azt mondta, hgoy tüntessem el, mert reggelre nem marad semmi. Reggel folytatódik a dézsmálás mondjuk egy fini capuccinoval.
A gombákról én sem tudom elképzelni mi baja van, de már rendbe jöhetne, mert már nem sok esélyt adok nekik. Üdv.Julika

 


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:14 - #4609

Szia Piroska!

Ha finom lett és ismétlésre méltó a csigalegyeződ, akkor semmi probléma nincs :-))
A tepsi kisúrolása nem egy irgylésre méltó feladat lehetett, egy kis sütőpapírral ezt meg lehet úszni. Megéri!!

A kicsinek jobbulást kívánok! Nem egy kellemes dolog a bárányhimlő, remélem hamar túl lesztek rajta!

Sok sikert a Viktória királynő kenyeréhez, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:10 - #4608

Szia Julika!

Milyen lett a nutellás kalácsod?

Remélem a kefirgombáid magukhoz térnek most már. El sem tudom képzelni, hogy mi lehet a bajuk.

További kellemes hétvégét, várom jelentkezésedet, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 22:10 - #4607

Köszönöm Margitka!

EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:07 - #4606

Szia Szokimoki!

Gratulálok a Töki pomposodhoz, örülök, hogy jól sikerült. A képeket hozom rövidesen :-))

További kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 22:03 - #4605

Szia Piroska!

Sajnálom, hogy nem lett tökéletes a csigalegyeződ. Nem tudtam nappal a társalgóban válaszolni, mert nem voltam egész nap a gépnél.

Én semmilyen sütésemhez nem használok instant kakaót. A főzős kakaót keverem vízzel és ezt keverném cukorral is, ha úgy használnám. Szerintem az instant kakóknak nincs elég intenzív kakaó íze. Ha ilyet használsz, akkor abba szerintem nem kell külön cukrot tenni.

A képet köszönöm, rövidesen hozom. Amikor azt írod, hogy tegyem ide a képet, akkor úgy gondolod, hogy a hozzászólásodhoz tegyem, vagy csak egyáltalán, hogy itt a fórumban mutassam meg? Csak ezért kérdezem, hogy úgy csináljam, ahogy szeretnéd :-))

További kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


kila Előzmény | 2006.04.01. 22:01 - #4604

Még annyi jutott eszembe Margitka, hogy a sütőben sült kenyereimet formában sütöm, mert anélkül elfekszenek.Volt már ilyenben részem. Ebből gondolom, hogy nem tehetek annyira kevés folyadékot, mert akkor forma nélkül is "megállna".
Dobozban kellene elküldenem a kenyereimet, hogy szemrevételezhesd :-)
Köszönöm a segítségetek!


szokimoki Előzmény | 2006.04.01. 21:57 - #4603

Szia Piroska!

Örülök, hogy végül is jó íze lett a kakaós csigádnak. Én az ostoros rétessel jártam így, de nekem meg a sütőmbe égett bele a kakaó és még füstölt is. De a tészta nekem is nagyon finom lett. A z én gyermekeim a nyáron voltak bárányhimlősek 2 hét különbséggel. Hát a borzasztó volt. Nem tudom, hogy mennyire vagy otthon bárányhimlő ügyben, de én találtam akkor az intreneten egy oldalt a  bárányhimlő.hu-t ahol egy doktornő válaszol bármilyen kérdésre. Én akkor nagyon kiokosodtam bárányhimlőügyileg. Ha gondolod, olvasgass bele, mert sok dolog volt amit én mint kiderült rosszul tudtam. Jobbulást a gyerkőcnek!

Üdv, Szokimoki


kila Előzmény | 2006.04.01. 21:56 - #4602

Szia Margitka!
Hát elkészült.
Leírom a mennyiségeket:
50 dkg lisz (annyira ragadt a tészta, hogy a 40 dkg-hoz még tettem kb. 10 dkg-ot, evőkanalanként).
Dagasztás közben kivettem a tésztát és ragadt a kezemhez, az összes ujjam tiszta nyúlós tészta volt, hát úgy éreztem, muszáj tennem lisztet.
1,4 dl kefír, 1,3 dl víz
margarin, só, cukor (amennyit megadtál)
10-11 g élesztő + kis sikér
A végeredmény kissé homorú, elválós tetejű "kenyér". Szokásos. Nagy lukacsok a felső héj alatt.
Igazság szerint a második dagasztás végén, mikor a megadott 40 dkg helyett már 50 dkg liszt volt benne, belenyúltam, és ragadt a kezemhez a tészta, de már úgy gondoltam, nem rakok. Éreztem fogásra, hogy nedves.
Igaz, nem vagyok profi sütő, de 3 év alatt tapasztaltam valamennyit. Miért van az, hogy félig tk. kenyérnél meg tudom ítélni, mennyi folyadék kell, mikor jó a tészta, fehérnél meg nem?
Azt hiszem, maradok a sütőnél! Teljesen tanácstalan vagyok.



Piroska Előzmény | 2006.04.01. 21:44 - #4601

Sziasztok! Szia Margitka!

Kakaó ügyben még várom a válaszodat, de a kakaós csiga isteni finom. És ezt a párom mondta! :-)Legközelebb én kisebbeket fogok készíteni, és akkor pont olyan finom lesz mint a Fornetti. Csak ez nem fog olyan hamar kiszáradni mint az. Úgy gondoltam két keskenyebb tekercset készítek és abból darabolok. Amilyen szépen megnőttek óriásiak lettek.

A tepsit sikerült kisúrolnom.

A kisebbik gyerkőcöm bárányhimlős. :-(

Jó éjt mindenkinek! Holnap Viktória királynő kenyerét fogom kipróbálni azt hiszem.
Piroska


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:42 - #4600

Szia Kartika!

Örülök, hogy jelentkeztél, hiányoltalak az elmúlt időszakban :-))
Kíváncsian várom a híreket, hogy milyen lett a mai, fűszeres kenyered.

További kellemes hétvégét kívánok és jelentkezzél, ha egy kicsi időd akad :-)) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:38 - #4599

Szia Bezsa!

Remélem lassan jobban vagy, további jobbulást kívánok főleg, ha ilyen sok munka vár a következő hetekben!

A kenyeredhez és az új módzseredhez gratulálok. Lehet, hogy túlságosan melegít a géped és így egyenletesebben tud kelni a kenyered. Kíváncsian várom a képeket, rövidesen hozom, ha már elküldted.

További kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:34 - #4598

Szia Gabó!

Gratulálok a csigalegyezőhöz! Hogy a fagyasztás jót tesz-e a tészténak azt nem tudom, a lényeg, hogy jól sikerült.
A babapiskóta receptet köszönöm, majd hozom a képekkel együtt.

Én a Tiramisuhoz azt találtam ki, hogy sütök rendes vizes piskótát, vékonyan, és egy kicsit kiszárítom a sütőben. Teljesen megefelel a babapiskóta helyett a Tiramisuba.

További kellemes hétvégét, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.01. 21:31 - #4597

Szia Kila!

Végigolvastam a nap eseményeit. Először is sajnálom, hogy nem sikerült a kenyered. Látom már javasolták, hogy próbáld meg kevesebb élesztővel sütni, és ezt meg is fogadtad. A 40 dkg liszthez nagyon sok az az élesztő, amit írtál, a folyadék pedig kevés. Hogy lassan kelt a kenyér, annak is lehet az az oka, hogy kevés a folyadék. A hullámos tetővel kapcsolatban is írtam már ezt.
Azt írod, hogy a 2,7 dl folyadékkal nyúlik, ragad a tészta, ezért 2 dl folyadékkal csinálod. A kettő között még rengeteg lehetőség van!! Egyre inkább biztos vagyok benne, hogy túl kevés a folyadék. Lehet, hogy a korábbi rossz tapasztalataid alapján nem mersz több folyadékot a kenyérbe tenni, de szerintem egyszer próbáld meg. Várd meg a második dagasztást, és ha akkor is nagyon nyúlós még a tészta, csak akkor tegyél bele lisztet, de egyszerre csak egy evőkanálnyit. Ha már egybeáll, de még puha, akkor valahogy bírd ki és ne tegyél több lisztet hozzá!
A sütőben sült kenyér elbírja, sőt kívánja is, hogy keményebb legyen a tésztája, mint a gépinek, ezért sikerül szerintem az jól.

A beszámolóidat én sem únom egyáltalán, sőt rettentően szurkolok, hogy sikerüljön jó kenyeret sütnöd a gépben is. Úgyis addig törjük a fejünket, amíg ez összejön :-))

Várom jelentkezésedet és a híreket a következő kenyérről. Sok sikert, üdv, Margit

Ui.: sikér szerintem változatlanul nem kell a fehér kenyérbe ;)


[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG