Ha mostanában olvasol, kérnék tőled egy receptet. A tájképeket nézegtve láttam a szép sütéseidet, és felfedeztem egy általam rég elfeledett sütit, amit egyszer kekszes kúp, egyszer meg piramis süti néven láttam Nálad, de szerintem ez ua. lehet. Néztem a receptesbe, de nem láttam ilyet. Leírnád nekem?
Gyerekek, hogy ma milyen állati finomat sütöttem! Nagyon felbuzdultam az nlc-s nutellás kalács-lázon, de nekem nagyon tetszett és ízlett az ostoros rétes tésztája is, és azt töltöttem meg nutellával. Most teljesen hagyományos módon, azzal a rengeteg élesztővel, a recept szerint csináltam, kivéve, hogy csak 3,5 dl tejet tettem hozzá, és egyáltalán nem vált szét meg semmi! A fonások tetején, ahol a tésztaszélekből kikandikált a Nutella, az szép csíkként látszik. Egyetlen fonat szakadt el és lapult ki, egyébként teljesen fonott kalács formája van mindkettőnek, ezt már vendégek elé is bátran ki merném tenni. Mindenkinek melegen (és hidegen egyaránt) ajánlom, nagyon jó - és most már szép is!
Ma brióst sütöttem Margitka receptje alapján! Nagyon finom lett. Aztán egyet meg leöntöttem katica tortabevonóval, mert azt a nagyfiam imádja. Hát lett is sikere!
Remélem még gépközelben vagy. A Penny-ben lehet kapni ananászt és ha most jól emlékszem 299ft, az van Szegeden is.Találtam neked egy receptet tegnap is olvastalak benneteket, de sajnos nem volt időm még utánna nézni a gyűjteményembe,de rémlett, hogy van valami.Géphez is csak most jutottam. Aranyló napsugár Hozzávalók: 500g alma,(vagy 400g alma és 100ml fehér rum). 500g ananász szelet, 800g cukor,1 tasaj Dr. Oetker zseléfix, 1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav. Előkészítés: Az almát megmissuk, meghámozzuk és finomra felaprítjuk. Az ananászt meghámozzuk, a fás közepét kivágjuk, majd kis darabokra aprítjuk. Elkészítés: A Dr. Oetker Zseléfixet két evőkanál cukorral elkeverjük,majd hozzáadjuk a Dr.Oetker Citromsavat is. Állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, majd ha már forr a maradék cukrot is hozzá adjuk. Keverés mellet újra felforraljuk és legalább 3 percig forrni hagyjuk. Továbbra se hagyjuk abba a keverést! A tűzről levéve ha szükséges eltávolítjuk a habot a tetejéről. Azonnal befőttesüvegekbe öntjük.
Tipp:Kenhetőbb állagú dzsem lesz a végeredmény ha az almát turmixoljuk. Ha barna cukrot, vagy nyers cukrot használunk, a dzsem színe sötétebb íze pedig karamellásabb lesz.
Okszi, értelek. Én sem vagyok se ilyen, se olyan párti. Metróba már régen nem járok, már nem is él a kártyám meg kellene újitani. (azelőtt nagy vevőjük voltam, volt üzletem, mégse kaptam soha kedvezményt semmire és némely dolog drágább volt mint más üzletben pedig kereskedőnek árult)
Az üzletek hozzáállásáról mesélni tudnék, szerintem Mo-on még mindig nincsenek tisztába mi a kereskedelem. Na megyek aludni. üdv.
ühüm. Tescónk is van, meg Coránk is, meg Metrónk is, bi,bi,bi...Csak hogy én nem szeretem a Tescót, mert nagyon nem tetszik, ahogy velem vevővel bánnak, én Cora és Metró párti vagyok, és persze nem utolsó szempont az sem, hogy kocsival 5 percre vannak tőlünk. De elmennék én a világ végére is, ha egy áruház szimpi nekem. Na a lényeg, hogy csak ki akarom próbálni, és ha sikerül, akkor ha lesz olcsóbban, akkor bevásárolok, és csinálok nagyobb tételben. Most a recepthez nem kell sok.Nelly
Ngyon jót vettél észre, ezt jól elrontották a G-Portál felújítása során. Korábban látszott, hogy melyik hozzászólásra válaszolsz. Most csak annyi, hogy az előzmény felirat vastagabban látható és ha fölé tolod az egeret, akkor látszik, hogy link és ha rákkantintasz, akkor visszaugrik az eredeti hozzászólásra.
Megyek egy kicsit, már félig meghoztam Kartika képeit, felteszem a kertes fórumban. Üdv, Margit
Ok, sajnálom, én nehezen tudom elképzelni azt hogy nincs, mert itt Bpesten minden van, csak pénz legyen. (bocs) Igaz most nem néztem mennyi, de szoktam venni. Tesco sincs nálatok? Az az igazság, ha egy-kettőt megpucolsz nem lesz túl sok belőle! Mennyit akarsz csinálni? probát?
Az igazság az, hogy nálunk Szegeden csak 1 árva pláza van, élelmiszer részleg nélkül. A Mach tönkre ment. A hiperekben nem mindig van, és nem mindig olcsó. Most a Metróban akciós kb 3-400 Ft. De csak ez legyen a legnagyobb problémám egyszer. Szóval nem kell annyit vennem, hogy kipróbáljam, elég 1-2 darab, és majd elválik.Én is abban bízom, hogy ha narancs sikerült, akkor ennek is sikerülni kell. Na, most már kiírom a kifli receptet. Nelly
Nelly! nagyobb plázákban, de már Spaarban is alma árban lehet a db-ot kapni. Ügyesen kell megpucolni és akkor sok finomság marad benne. (ha szép még a zöldje a levél meg is lehet győkereztetni, nekem már egyszer-kétszer sikerült, aztán mégis egy idő után elhalt)
Jól tudod Nelly. Én a válaszgombra kattintva irok neked. Be vagy lépve? jelentkezve? akkor csinálja ezt ha nem vagy bejelentkezve! sajnos egy idő után kidob a gép és újra be kell lépjél a bejelentkezés, forum stb..
Köszi Kartika! Várok. Egyébként az az érdekes, hogy külföldön reggelihez, ebédhez, vacsorához mindig feltálalnak friss ananászt. Nálunk pedig nem olcsó mulatság így vásárolni, pedig tényleg nagyon finom.De érthető, hiszen nem nálunk terem, ezért úgy kell behozatni. Máshol olyan gyümölcs, mint nálunk az alma. Nelly
Gesztenyés kifli (Hustia receptje)
de én nuttelával csináltam, régebben gesztenyemassza, rum, rumosmeggyel töltve is megcsináltam.
Hozzávalók:
48 dkg liszt, 28 dkg vaj v. margarin, 12 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dkg élesztő, 2 kanál tejföl, kis só, csipet aszkorbinsav.
A tojást nem tettem bele, azt a tetejére kentem, mert nem volt világos hogy az plusz tojás lenne? lehet hogy az hiányzott nekem belőle????
Én a géppel kevertem össze, nekem még vett fel lisztet ahhoz hogy golyó legyen, de az eredeti recept rétestészta keménységre irja.
20 percig kevertettem a géppel, 3 gombocot csináltam, majd pihentettem kb 15 percet, akkor kinyujtottam őket, 4 be vágtam (3x4=12) db lett belőle. Mikor kinyujtottam és felvágtam akkor 1 jó nagy teás kanál nutellát tettem bele, feltekertem még igy is pihentettem 15 percet. Tetejét lekentem a tojással. (felvertem a tojást és azzal)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit