Sziasztok! Tetszik nagyon a sajt, lehet, hogy kipróbálom én is. Már ettem házi készítésű sajtot, mégpedig vegetásat, a belsejében is volt vegeta, aztán fokhagymásat, kaprosat, és natúrt. Meg a darált kekszet is szeretném, de húsdarálóm még nincs, csak a kiegészítő. Tudjátok, hogy a legkisebb méretű vas húsdaráló 3800.-Ft-ba kerül, de az ennél nagyobb 5000.-Ft-ba. Kicsit szívom a fogam, de lehet, hogy kénytelen leszek ennyi pénzt kiadni a végén, mert jobb ötletem nincs. Egyébként valahogy nincs húsvéti hangulatom, de azt hiszem, ha mostanában egyre többször itt tudnék lebzselni, akkor vissza térne az eltűnt sütögetős kedvem. Bár elnézve Jégkása műremekeit, azon gondolkodtam, hogy nálunk ennyi finomság vajon mikorra fogyna el? Mstanában nem nagyon igényli a család a házi kenyeret, kalácsot, bár lehet, hogy meglepem magam egy kis méretűvel, az talán elfogy. Persze idő is kellene!!! Nem tudom, Margitka ma mennyit voltál a kertedben, mert nálunk Szegeden szinte egész nap esett, fújt, hideg van. Itt a tél. Nelly
Sziasztok !
Megsütöttem a dán kenyeret. Igaz mivel lusta voltam gépben.
Nem tudom miért de behorpadt a teteje, de nagyon finom lett.Legközelebb sütőben sütöm meg.
Kinél mi lesz a húsvéti menü ? Nem tudom én mit főzök azért kérdezgetek itt.Bárányt biztos nem.
Üdv! Nogea
SZia Endzsi ! A sajtra csak kívűlre tetted a fűszereket pl. a vegetát ? Belül akkor nem íztelen nagyon ? Én is foglalkozok a gondolattal, hogy ki kellene próbálni. Üdv.Julika
Megsütöttem a hotdog kiflit és nagyon finom lett. Küldök képet. Nagyon tetszik a csokis kalácsod. A sajt is nagyonfelkeltette az érdeklődésemet.Milyen tejből készíted pontosan és 450g -os a kefír? Köszi!
További szép napokat és jó készülődést az ünnepekre! Jégkása
Az amaránt lisztnek nicsen különösebb íze, legalábbis kis mennyiségben nem éreztem semmit. Egészséges :-)) Úgy kell bánni vele, mint a többi sikér nélküli liszttel. Örülök, hogy finom lett a kenyered, talán érdemes legközelebb egy kicsit tovább keleszteni.
Majd mesélj az Amarántos tapasztalatodról, ha vettél. További szép estét, üdv, Margit
Köszönöm a gyors választ. Lehet, hogy legközelebb kipróbálom az amarant lisztet. Az íze egyébként milyen? A családnak nagyon ízlett a burgonyapelyhes kenyér, úgy hogy többször is próbálkozni fogok még.
Piroska küldött képeket a Burgonyapelyhes kenyeréről és írt róla röviden:
"Ma kipróbáltam Joli burgonyapelyhes kenyerét. Mivel én nem tudom visszatenni a gép tartályába megformázva formában sütöttem meg. Kicsit lassabban kelt így, de szép lett. Az egyik oldala végigrepedt a sütőben kelés közben. Ez miért van? Remélem finom is lesz. Az amarant liszt milyen? Olyat még nem láttam és nem ettem, ezért azt kihagytam belőle."
Nagyon szép lett a kenyér, gratulálok hozzá.
Az Amaránt magról olvashatsz a "Lisztekről és magokról" című részben, de kiteszem ide a linkjét, hogy ne kelljen keresned:
A kenyered szerintem azért repedt ki, mert még kelhetett volna egy kicsit. Akkor szokott ilyet csinálni, ha még nem kelt meg eléggé és így kerül a sütőbe. A kelesztés nélkül készült (pl. a Dán kenyér) szintén így szokott kirepedni. Ez az élvezeti értékén gondolom nem rontott és végül is ez a lényeg :-))
Köszönöm a képeket és további sok sikert kívánok, üdv, Margit
Már az előbb írtam, most csak ismételni tudom, tényleg jó napom van ma :-)) Nagyon örülök a jelentkezésednek és köszönöm, hogy elmesélted a sajtról a tapasztalatodat.
További szép estét kívánok és várom jelentkezésedet, üdv, Margit
Köszönöm szépen! Nagyon figyelmes vagy :-) A sok receptbe csak bele vesztem volna :-)
Nálunk most Vörö Szuszó járja agyba főbe. Most is 3-féle formában közel 4 kg-ot sütöttem egyszerre a hétvégén. Szezámmal, mákkal a tetején. Napraforgó magvasan és vagdalt dióval. A cékla mellé sárgarépát is tettem. Szóval keverem kavarom mindennel, ami nekem ízlik. És mindig nagyon finom lesz. Természetesen a kutyulás közben ízlelgetem a tésztát. Van egy újabb elképzelésem is ;-) Talán Húsvét táján neki látok, akkor kicsit több időm lesz... Ha lesz recept, küldöm :-)
Végre sikerült újra idejutnom. :) Belemerültem nagyon egy kreatívos festésbe és teljesen sikerült eltűnnöm. Amint kész lesz minden, lefotózom és elküldöm.
De azért sütöm is a kenyereket és egyebeket bőszen. A fahéjas csiga-legyező már mindenhétvégés finomság lett. :) Megyünk el itthonról a családdal húsvétkor és az útra sütök megint ilyet. Mondanom sem kell, hogy nagyon örültek neki. :) Olyan jó, hogy ilyen sok finomságot találok mindig itt! Köszönöm!
Ez a sajt dolog engem is már foglalkoztat egy ideje, de még nem bírtam rávenni magam, de majd talán most! :) Majd erről is beszámolok!
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, már aggódtam, hogy nincs-e valami baj. Ennyire hosszan nem szoktál elmaradni :-)) Ha a sok munka az oka, az sem jó, de a lényeg hogy baj nicsen semmi sem.
Várom további jelentkezésedet és a jövő héten a beszámolóidat, minden jót, üdv, Margit
Köszönöm a dícséretet. A férjem azt mondta, hogy mindig finomakat szoktam sütni, de ez most kimagaslóan finom lett. Egész nap szidott, hogy nem tehetem ezt vele, mi lesz a súlyával :-)) Mondtam neki, hogy ha még azért szidna, mert valami elrontott, kopogós süteményt adok neki, azt csak megérteném :-)) Persze csak ugrat.
Nagyon régen nem jelentkeztem, de teljesen be vagyok havazva. Egyrészt mi is a kertben tevékenykedünk, és sajnos elég sok dolog akad (a kertes fórumban írtam róla), másrészt a Postán most tetőzik a húsvéti forgalom. Sokszor hullafáradtan jövök haza. Két-három naponta tudok csak egy kis időre bekukkantani, és irígykedni, hogy Ti milyen finomakat süttök. Nekem jelenleg csak a szokásos bevált gépi kenyérkékre futja az időmből. Ha minden igaz, akkor a jövő héten itthon leszek szabin, és akkor lesz egy kis időm megint a konyhában tevékenykedni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit