E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

szokimoki Előzmény | 2006.04.13. 11:59 - #4856

Sziasztok!

Ma tartom a húsvéti kalácssütésem főpróbáját! Meglátom, hogy sikerül, és küldök képet róla Margitkának.Szilikonos téglalap formában sütöm, hogy olyan alakú legyen mint a boltban kapható húsvéti tepsis kalácsnak, így jobban illetve szebben lehet szeletelni a sonkához.

Szép napot mindenkinek! Szokimoki


Batka Előzmény | 2006.04.12. 23:07 - #4855

Ja, még annyi, hogy a teljes-teljes kiőrlésű (csak tk liszt) kenyereket nagyon nehéz szépre csinálni gépben, ezért is sütök felesben, és a teljesen tk kenyereket kovásszal, sütőben gyártom.

EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 23:06 - #4854

Szia Tündi!

Örülök, ha a fehér kenyeret megsütöd. Ezzel és ezután már könnyebb dolgod lesz. Egy kicsit nekünk is, ha segíteni kell. :-)) Nagyon örülök, ha küldesz képet most és a továbbiakban is, akkor is, ha esetleg nem tökéletes a kenyér. Ez is segít megítélni, ha probléma van, hogy mi lehet az. A kk = kávéskanál/teáskanál. Tehát nem a legkisebb kanálka, amivel valóban a kávét keverjük, mert az a mokkáskanál. Én a géphez adott mérőkanalat nem használom. Nem tudom, hogy miért, így alakult.
Friss élesztőt csak a sárga csomagolású Budafokit ismerem, mást még nem láttam. Ez 50 g-os, ennek a 1/4, stb. részét írtam a receptjeimben.

Várom a képet, az e-mail címemet már biztos megtaláltad bal oldalon, alul. Valamint kíváncsian várom a következő beszámolódat. Sok sikert kívánok, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.12. 23:03 - #4853

Hú, hát ezt a problémát átérzem, az enyémhez sem volt! Ott ültem a konyhában és stoppereltem, meg hallgattam, hogy ejti-e a tésztát és mikor. A kismérő egy kávéskanál, kb. 5 ml, a nagymérő egy evőkanál, kb. 15 ml. A friss kockaélesztő elvben 5 dkg, azt kell harmadolni, negyedelni stb.

tundibundi Előzmény | 2006.04.12. 22:49 - #4852

Batka, sajnos nincs programtábla a használati utasításban. Igen, ilyesmire már én is gondoltam, hogy lehet, hogy nem jó a kiválasztott program. No mindegy, próbálkozom akkor a fehér kenyér receptjével a fehér kenyér (Weissbrot) programon, és majd annál akkor kifigyelem, hogy mit hány percig csinál a gép. Köszi a tippeket!

tundibundi Előzmény | 2006.04.12. 22:34 - #4851

Szia Margit! Köszi a gyors választ és a szívélyes fogadtatást.. Igen, olvastam már a kezdőknek szóló tanácsokat is, csak én makacs voltam és próbálkoztam a tk. lisztes receptekkel. Amit tegnap sütöttem, annak a receptjét ismered, mert azt Te kreáltad, és Móni próbálta ki először. Csináltam képet is róla, és sajna egyáltalán nem olyan, mint Mónié. Elküldjem esetleg? Legközelebb akkor megsütöm az általad javasolt fehér kenyeret. Lenne viszont néhány kérdésem a mértékegységekkel kapcsolatban. A fehér kenyér receptben szereplő kk. mértékegységek megfeleltethetők a géphez adott kis mérőnek? A friss élesztő esetében az 50g-os az egész? Vagy van más kiszerelésű is, és annak kell az 1/4-ét, 1/5-ét stb. venni? További szép estét mindenkinek.

EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 22:24 - #4850

Sziasztok!

Íme Jégkása mai remeke:

Töki pompos  Töki pompos

További szép estét mindenkinek, üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.04.12. 22:21 - #4849

Tündi, én még azt tenném hozzá, hogy először a normál programmal süss (először sima fehéret, aztán mondjuk 1/3 tk, esetleg 1/2 tk liszttel), az én gépemen pl. a tk programmal nem lehet tk (de még fele tk-t sem) kenyeret sütni, mert túlkel, aztán beesik.

Közben megnéztem, hátha van fent az oldalon programtábla a gépedhez, hátha abból meg tudjuk állapítani, mi a gond, de az a Clatronic, ami fent van, annak a 2-es programja gyorsprogram, és az ötös a vollkorn (fura módon 10 perccel rövidebb ideig keleszt, mint a normál program! egyébként pedig ugyanaz a lefutása), vagyis nem ugyanaz, mint a tiéd. Szóval szerintem nézd meg a programtáblát is, hátha kiderül, mi a bibi (pl. rövid vagy éppenséggel túl hosszú a második kelesztési idő).

EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 22:19 - #4848

Szia Jégkása!

Épp most láttam  Töki pomposodat, nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Biztos nagyon finom lett. A képet rögtön hozom, köszönöm szépen.
Nekem is adódik elég munka, de nem panaszkodom, korábban sokkal rosszabb volt a helyzet :-)) Pihenj és vigyázz magadra!! Minden jót, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 22:17 - #4847

Szia Batka!

Igazán nem volt nagy dolog :-)) Üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.04.12. 22:09 - #4846

Szia Margit!

Sütöttem ma Töki pompost, nem kóstoltam meg majd holnap,remélem izleni fog. Képet kérlek hozd át az NLC-ről. köszi.Sajnos nagyon sokat kell melóznom ma is 10 órát dolgoztam és nagyon elfáradtam de főzni muszáj és igy lett a Töki pompos.Remélem te nem dolgozol ilyen sokat. A kerti munkára már nekem energiám sincs.

További szép estét. Jégkása

 


Batka Előzmény | 2006.04.12. 22:05 - #4845

Hú, ez gyors volt, köszi. Nagyszerű lett így! Csak a cukor dolgokra (mennyi édesítőszer helyett mennyi cukor, és az mennyi folyadéknak felel meg) gondoltam, de az belekerült! De jó, de jó! :-)

EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 21:59 - #4844

Szia Tündi!

Örömmel köszöntelek.
Megértem, hogy egészségesebb kenyeret szeretnél sütni, de érdemes néhány kenyeret kevésbé egészségesre sütni, hogy aztán a többi már probléma nélkül sikerüljön. A kezdőknek szóló kis összefoglalóban elég sok mindenről van szó, többek között erről is. Érdemes elolvasni, ha még nem olvastad és van egy kis időd rá. Javasolom, hogy az ott említett fehér kenyeret süssed meg elsőre, lehetőleg változtatás nélkül, illetve, ha változtatsz valamin, akkor azt pontosan fel kellene jegyezni. Ennek az eredményességétől függően már tudok/tudunk segíteni, hogy mi lehet a probléma, ha van egyáltalán. Ismeretlen receptben sajnos nem tudok segíteni, lefeljebb ha bemásolod, hogy mi szerint sütöttél. A 100 %-ban teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér nagyon nehéz dió így elsőre, semmiképpen nem javasolnám, hogy most rögtön ezzel kísérletezz.

Várom jelentezésedet és a véleményedet, mit szólsz a kenyérjavaslathoz, aztán válaszolok ismét. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 21:49 - #4843

Szia Batka!

Íme: Alaprecept (kalács)

Azt még írd meg, légyszíves, hogy milyen tudnivalókra gondoltál, akkor azt is hozzáírom.

Köszönöm az ötletedet :-)) Üdv, Margit


tundibundi Előzmény | 2006.04.12. 21:46 - #4842

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, bár a weboldallal már néhány hete barátkozom. Ennek pedig az az oka, hogy vettünk egy kenyérsütőgépet. Sajnos átütő sikerről még nem számolhatok be. A masina egy kétlapátos Clatronic. Főleg egészségesebb (teljeskiőrlésű lisztből sült) kenyereket szeretnék sütögetni. Először a használati utasításban levő receptet próbáltam ki, abban korpás kenyérnek hívják a teljeskiőrlésű búzalisztből készült kenyeret. A 2-es (Vollkorn) programon készítettem, és bár ehető volt, de a közepe beesett. Azóta próbáltam már más receptet is, most utóljára (tegnap) azt a teljeskiőrlésű búzakenyér receptet, ami itt fenn van és Mónika próbálta ki először. Nem volt itthon aszkorbinsavam, ecetet raktam bele helyette. Valamint lemértem, az egy pohár kefír nem volt 1,7 dl, csak 1,4. De a tészta így is szépen összeállt. A kenyér mégsem lett szép, a teteje megint csak visszaesett. Szóval összességében az a problémám, hogy mindig visszaesik a teteje, egyszerűen még nem sikerült olyan kenyeret sütnöm, aminek domború a teteje. Ötleteket, tanácsokat szeretnék Tőletek kérni, hogy mit csinálhatok rosszul. Eddig kb. 5-6 kenyeret sütöttem, és nem adom fel, csakazértis megtanulok kenyeret sütni a géppel. :-))

nelly52 Előzmény | 2006.04.12. 20:49 - #4841

Köszi Batka, darálós kekszet szeretnék gyártani. Megvallom, olyan húsdarálóból kijövőt szeretnék. Most jól megírtam. De nem adom fel. Egyébként nem rossz ötlet, amit felvetettél, mert én is kijegyzeteltem a fehér kenyér és a síma kalács recijét, mert van, amikor ezeket szoktam variálni. Nálunk a fiúk ugyanis, nem nagyon szeretik a tk.liszteket, meg a rozsos, magvas dolgokat sem, ezért jó, ha kéznél van az alap recept. Még a kiflikre is fogok valamit lejegyzetelni, olyat, ami tölthető sósan ill. édesen, valamint egy muffint is akarok. Aztán ha különlegeset szeretnék, akkor irány a receptgyűjtemény, vagy a csalogató beszámolók és az étvágygerjesztő fényképek. Üdv. Nelly

Batka Előzmény | 2006.04.12. 19:54 - #4840

Kedves Margit! Ha nem nagy fáradság, megtennéd, hogy Alaprecept vagy hasonló néven összemásolgatod a kalácsod alapreceptjét plusz a tudnivalókat (az alaprec. név talán azért lenne jó, mert elöl lenne az ábécérendben, a lap tetején)? Nekem a 60 dekás változat is elég lenne, tudok osztani :-) Nem is tudom, hány kalácsságot végigkattintgattam, mire megtaláltam, hogy mennyi édesítőszernek mennyi cukor felel meg, és annyi cukor mennyi folyadéknak. Most már megvan, fel is írtam, de hátha másnak is hasznos lenne, aki nem édesítőszerezik.

Sajna kereső ügyben nincsenek jó híreim - ez onnan jutott megint eszembe, hogy persze nem emlékeztem, mennyi cukrot tettem a kalácsba, amikor először sütöttem, talán a receptben megadott tíz dekát, de mintha Jégkása vagy Kartika is írta volna, hogy több kell, és nem tudtam eldönteni, mennyivel több, és arra sem emlékeztem, ők pontosan mit is írtak.... Szóval bonyolult az élet :-))

Batka Előzmény | 2006.04.12. 19:48 - #4839

Nelly, kekszet turmixgépben is lehet darálni. Ha viszont a darálós kekszre gondolsz, azt nyugodtan kinyújthatod, és kiszaggathatod különféle formákkal vagy derelyemetszővel formázhatod, a látvány más, de úgyis az íze fontos.

EmMargit Előzmény | 2006.04.12. 17:21 - #4838

Sziasztok!

A sajttal kapcsolatban a fokhagyma nekem is eszembe jutott már, de lehet bele tenni szerintem snidlinget vagy diót is, akár egy kis piros pritaminpaprikát valami zöld mellé.

Nelly! A kertbe nem jutottam ki, de a hideg miatt nem is bánom. A gyerekek megint konténert pakoltak én meg sütök egy kis zsömlét. Jó lenne, ha már tényleg a tavaz lenne itt, a télből elég volt.

Kartika! A kelesztés miatt nem reped ki a kenyered. Korábban az NLC-n többen is tettek fel képet, és sokaknak kirepedt a kenyere, de ez teljesen normális ilyenkor. A kenyér tetejét én sem szoktam lekenni tojással, csak a kiflit (ezt is csak vizezett vagy tejes sárgájával) illetve egész tojással a kalácsféléket.

További szép napot mindenkinek, üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2006.04.12. 16:38 - #4837

Sziasztok! Margitka, én hetente egyszer sütök dán kenyeret, mert szeretjük, formás és jól eláll. Nekem még soha nem repedt ki! igaz én kelesztem kb. 15 percet, nem nézem az időt, csak ha már szép nagy zsupsz be a sütőbe. És mivel egy egész tojás nem kell a tetejére és ha nem csinálok mást nem gazdaságos ezért a legutolson is látszik, hogy nem kenem le a tetejét tojással, csak egy kis vizes kézzel és a spricceléskor is kicsit spriccelek rá, mikor sül.

[Későbbi] [5356-5337] [5336-5317] [5316-5297] [5296-5277] [5276-5257] [5256-5237] [5236-5217] [5216-5197] [5196-5177] [5176-5157] [5156-5137] [5136-5117] [5116-5097] [5096-5077] [5076-5057] [5056-5037] [5036-5017] [5016-4997] [4996-4977] [4976-4957] [4956-4937] [4936-4917] [4916-4897] [4896-4877] [4876-4857] [4856-4837] [4836-4817] [4816-4797] [4796-4777] [4776-4757] [4756-4737] [4736-4717] [4716-4697] [4696-4677] [4676-4657] [4656-4637] [4636-4617] [4616-4597] [4596-4577] [4576-4557] [4556-4537] [4536-4517] [4516-4497] [4496-4477] [4476-4457] [4456-4437] [4436-4417] [4416-4397] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG