Most látom, hogy fordított sorrendben tettem fel Szokimoki képeit, de most már nem fordítom meg, mert ahhoz az egészet törölnöm kéne és újra feltenni. Ugye nem baj? Üdv, Margit
A képeket rögtön hozom, csak összeraktam a tésztámat, mert sosem leszek kész :-))
A kenyér nem biztos, hogy feltétlenül hideg helyen kell kihűljön, csak nekem az első - véletlen- alkalommal így volt, azóta mindig így hűtöttem. Én mostanában kenyeret ritkábban sütök, inkább zsömlét és abból is kicsiket, mert a fogyis fiamnak így könnyebben tudom adagolni.
A liszt-sikér kérdésedre azt tudom mondani, hogy a tönköly fehér liszthez valóban nem kell sikér, mert ennek még magasabb a sikértartalma, mint a normál búzából készült lisztnek. A rozs viszont mindegy hogy fehér vagy tk. ez mindenképpen sikér nélküli liszt. Ha nem túl nagy arányban volt a kenyérben, akkor nem baj, ha kimaradt a sikér, a többi lisztben ugyanis elég szépen található.
Gondoltam, teszek egy kísérletet a cserepes külsejű kenyérkére. De nem sikerült. Tényleg ,nyáron nem is lehet ilyet sütni? Ilyenkor milyen hideg helyen sül ki? Csak liszt (Fehér tönköly-rozs, tk tönköly és 20 dkg BL80-as) víz és élesztő + só-cukor-aszkorbin volt benne. De sajna nem lett cserepes, de nagyon finom lett! Ugye a tönköly és rozs fehér változatába nem kell sikért tenni, csak a tk-ba? És kelés közben miért reped ki a kenyér?
Aztán elmentünk családostul a nyíregyházi vadasparkba, melyről néhány aranyos képet küldtem Margitkának.
Most akarom írni a mai nap történéseit, és a pici fiam Marcika ideült az ölembe,és elkzdte összevissza nyomogatni a billentyűket, én meg rá akartam szólni, hogy Marcika! erre mit mondtam neki?Margitka!! Még a nagyfiam is kinevetett!Végül is a magánhangzók stimmelnek!
Most jutott a választási műsor oda, hogy elmegyek sütni valamit
Tündi! Fel a fejjel, tényleg biztos, hogy sikerülni fog minden, csak türelmesnek kell lenni. Mindannyian kétségek közt kezdtük és ma már mindannyian a család és a magunk örömére sok finomat tudunk sütni. Neked is sikerülni fog!
Kartika! Örülök, hogy megbírkóztál a smile-kkal, ez sem fogott ki rajtad
Jó éjszakát annak, aki aludni megy és további szép estét kívánok a hozzám hasoló "baglyoknak", üdv, Margit
nekem is két óriás mappa elmentett kinyomtatott receptem van (a fiam kinevet, minek a számítógép ha kinyomtatom. de én igy jobban tudom keresgetni, lapozgatni, nézegetni. már szinesbe is csináltam és összespiráloztattam őket, és kész kis könyvek)
Tundibundi! menni fog! ezen kivül is van több ezer régi receptem, nincs idő se megcsinálni, se beirni. Hétközben mostanában kevesebbet sütök, mert nincs időm. Hétvégén "remekelek" és ellátom a családot. A kelt tészták nagyon finomak mikroban kicsit megmelegítve. Ha más süti van, az megy elfogy 1-2 nap alatt. Tényleg nem olyan nehéz, mint ahogy hallatszik. Amig nem jöttem ide a lapra, nem tudtam hogy kell kiflit tekerni és egy csomó fortélyt tanultam még. neked is menni fog.
aranyos vagy! nem tudom én megkaptam a gépeket (igaz szuper gép volt) 2 éve karácsonyra, először csak kenyerekkel probálkoztam és büszkén mondhatom hogy 4 hónapig volt meg az a gépem, de egyetlen rossz kenyeret sem sütöttem vele. Aztán sajnos nem tudtak a cserénél ugyanilyet adni. (nem romlott el, csak teflon hibás volt, két karcolás rajta és én azt gondoltam tul korai a géphez még ez, és ki akartam jótállás alatt egy ujra cserélni) Akkor 3 gépet is kiprobáltam a 3 napos visszavásárlási idő alatt, és emelett döntöttem. Nagyon szeretem, csak egy amit változtatnék rajta, hogy ne álló lenne a kenyér. De már megszoktam.
Meglátod te is belejössz, fontos az elején, hogy pontosan kövesse az ember a receptet. Később ugy is érzi, látja, rájön a dolgokra. Sok sikert Kivánok neked!
Én is csatlakozok Batkához. Mi is ketten vagyunk a párommal, ráadásul én még nem is sütizhetek. Nekem is rengeteg recim van kinyomtatva. De mire sorra kerül mind, az így igaz évekbe is telhet. Mert közben kialakul egy jó pár kedvenc is amit többször süsütn. És itt újabb és újabb ötletek, recik kerülnek terítékre és kedvet kap az ember sütögetni. Üdv.Julika
Tundibundi ! Hidd el, Te is bele fogsz jönni. Mi is így kezdtük, sőt sokunknak még akkor nem volt ilyen jó kis segítségünk mint Margitka és mint ez a honlap. Csak kérdezz bátran, ha valamit nem tudsz és biztos segítün amiben csak tudunk. Azt ia hidd el, hogy leírva sokkal bonyolultabban hangzik mint mikor csinálod. Példa erre a barátnőm. Neki is van gépe kb. 3 éve, de Ők csak gépi kenyér, kalács sütésre és max. pizza dagasztásra használták. Ahogy látta nálam miket sütögetek, Ő is kedvet kapott. Húsvétra a baconos tekercset csinálta meg. Odaadtam a recit Neki és mikor már a tekercsek keltek akkor hívott, hogy nem is olyan ördöngős. Azt hitte sokkal bonyolultabb lesz. Már perecet is sütött. Sok sikert a kalácshoz és várjuk a beszámolót. üdv.Julika
Na látod, Kartika, ügyes vagy! Nekem is megjelenik egy áthúzott kör, de attól még tudom húzni a képet és a görgő is megy
Tündi, azért remélem, nem kenődsz el! Hogy megnyugtassalak, én nem sütök mindennap, nem is tudnánk megenni annyi finomságot, amit itt látok, és már annyi jó receptet mentettem le, hogy évekbe fog telni, mire mind sorra kerül!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit