E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

kila Előzmény | 2006.05.11. 14:09 - #5476

Szia Limara!
Én még sosem csináltam lekvárt a gépben, de aki csinált, attól azt hallottam, hogy még egyszer nem áll neki. Csak kis mennyiségben lehet készíteni és ahogy fő, állítólag fröcsög a gépben szana szét, rátapad a fűtőszálakra, stb. Alig tudta kitakarítani. De ez csak egy tapasztalat, lehet, hogy gépfüggő is a dolog.

EmMargit Előzmény | 2006.05.11. 13:04 - #5475

Sziasztok!

Most olvastam az Indexen, hogy a soroksári Auchanban vett valaki csokoládélencsét, Schokoladen Tropfen néven. Megpróbálom a képet idehozni, ha nem sikerül, akkor az Indexen meg tudjátok nézni, a kedvencek közül elérhető az a fórum.

További szép napot kívánok, üdv, Margit


Limara Előzmény | 2006.05.11. 10:42 - #5474

Nincs véletlenül valakinek sajtos tallér receptje? Olyan, amit a gázon kell sütni vaslapok között. Amit kaptam, az sajnos másnapra megpuhul, ha meg jobban megsütöm, keserű lesz a sajttól.

Üdv: Limara


Limara Előzmény | 2006.05.11. 10:34 - #5473

Szia Batka!

Én is pont ezért szeretem ezt a receptet, mert a szalalkáli szagát ki nem állhatom, rosszul leszek tőle.

 

Hamarosan itt az eper szezon, végre. Szívesen kipróbálnám a lekvárkészítést gépben. Tudna valaki receptet, hasznos tanácsot adni hozzá?

Szép napot: Limara


EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 22:57 - #5472

Sziasztok!

Jégkása muffinjai:

muffin, két féle

Gondolom a jobb oldali lett a második, gyümölcsösebb verzió. Jól néz ki, biztos finom is lett.

További szép estét, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.05.10. 20:47 - #5471

Sziasztok !
Tényleg nagyon jól néz ki Szokimoki pitája. Említettem a páromnak, hogy mostanában pita lázban ég a topic és egyáltalán nem volt ellenvetése, hogy én is csináljak hamarosan. Engem nagyon felcsigáztatok vele. Már kezdtem venni hozzá husit, sali öntetet, ubit. Üdv.Julika

Batka Előzmény | 2006.05.10. 20:35 - #5470

Margit, hát nem is olvastam őket végig :-) Viszont nagyon hasznos ez az "offline" szakácskönyv, mert pl. ha nagy ritkán vadételt szeretnék készíteni, csak beírom a kis total commanderem keresőjébe, hogy "szarvas", és elég sok mindent talál, sokszor tippeket is, hogy mire figyeljünk. De ugyanígy hozzávalókra is kereshetek, mint a mindmegettén. Vagy csak végigfuttatom a szemem a listán, hogy mi legyen a kaja, vagy hogyan ürítsük ki a fagyasztót. Így találtam rá pl. egy túróval rakott halra - nem szeretem a halat, de ez bejött. Szóval jó böngészést, ha valaki letöltögeti őket.

Batka Előzmény | 2006.05.10. 20:30 - #5469

Limara, ez nagyon érdekes! Az elkészítése ugyanaz (még a tepsi hátán sütés is!), de a tészta más. De ki nem állhatom a szalalkálit (ill. az ammónia szagát), úgyhogy szerintem kipróbálom ezt is, és ha bejön, átállok erre a változatra.

EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 20:29 - #5468

Szia Jégkása!

Naná, hogy kíváncsi vagyok, majd küldjél róla képeket, és a benne sült pizzáról is.
A képeket köszönöm, rövidesen hozom.

További szép estét kívánok, jó     , üdv, Margit


Batka Előzmény | 2006.05.10. 20:28 - #5467

Szokimoki, ezt jó tudni. Valószínűleg akkor abból adódhatott az eltérés, hogy én bögrével mértem a lisztet.

EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 20:21 - #5466

Szia Batka!

Ez hihetetlenül sok recept, ezt még elolvasni is komoly teljesítmény.

A kenyértészta feltekerése még a búzacsírás kenyeremnél kezdődött, azóta sok kenyeret, kalácsot csináltam már így. Tényleg jót tesz a tésztának, jobb szerkezetű lesz, a kalács pedig kimondottan foszlós. Ha nem vagyok éppen lusta, akkor mostanában majdnem mindent feltekerek. Zsömlével most volt az első kísérletem, de ez is bevált.

További szép estét kívánok, üdv, Margit


jegkasa Előzmény | 2006.05.10. 20:20 - #5465

Szia Margit!

Szép a csavart zsemléd  .
Ma sütöttem muffint meggyeset Margit2 honlapjáról talált recept alapján, amikor kész lett kicsit kevésnek bizonyult és a tészta állaga is kicsit zsírosnak tűnt ezért módosítva sütöttem még egy adagot.Ez már sokkal jobb lett több meggyet is tettem bele.
Képet küldök. Holnap felavatom  az uj pizzasütőimet, ha  kiváncsi rá valaki lefotózom.

 

További szép estét. Jégkása   


EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 20:00 - #5464

Szia Zsanna!

Jól tetted, hogy nem vettél kovászport. Köze nincs a valódi kovászhoz, egyedül talán valami savanykás ízt ad a tésztának, de semmi "kelesztő" hatása nincs. A házi kovász készítése nagyon egyszerű, nem kell sok törődés neki és sokáig eláll a hűtőben. Nekem is legalább 1 hónapja áll a hűtőben a kovászom, már azért használtam tegnap belőle, hogy a közeljövőben meg tudjam etetni, nehogy végleg éhenhaljon szegény.
Ha ritkán szeretnél kovásszal sütni, akkor bármikor lehet 12 órás gyorskovászt készíteni, ez sem egy nagy munka. Ha rendszeresen kovásszal sütnél, akkor viszont érdemes etetgetni és a hűtőben mindig "startra készen" tartani belőle.

Sok sikert a kovászoláshoz is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 19:55 - #5463

Szia Kila!

Épp a napokban volt róla szó, hogy a Hajdú BL 80-as liszt is sötétebb, remélem jól írtam a liszt nevét.
A BL 80-as elméletileg fehér liszt lenne, nem értem, hogy mitől sötétebb némelyik. A félfehér kenyérliszt - tehát ami jogosan lenne sötétebb - az a BL 112-es.

Kíváncsi vagyok, hogy másnak is van-e ilyen tapasztalata.

További szép napot, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.10. 19:50 - #5462

Sziasztok!

Helyére tettem a recepteket, köszönöm mindenkinek őket. Üdv, Margit

Virslis falatok - Tnikita

Sajtgolyó - Tnikita

Burgonyás kenyér - Tnikita

Olaszos kenyér - Batka

Csokihabos torta - Kila

Hartyáni krémes - Limara

 


Zsanna Előzmény | 2006.05.10. 19:40 - #5461

Szia Batka! Köszönöm a választ, tul.képpen azért nem is ruháztam be, mert voltak fenntartásaim. Eredetileg is "rendes" kovászt szerettem volna, mert az így az igazi. Kíváncsi leszek hogy az ízben, esetleg az állagban milyen eltérés fog mutatkozni. Mindenesetre követem Margitka instrukcióit, abból csak jó sülhet ki, a szó legszorosabb értelmében.

szokimoki Előzmény | 2006.05.10. 19:06 - #5460

Szia Batka!

Én most fél adagot csináltam a pitából.Pontosan megfeleztem mindent, így a vizet is. 250 ml vizet raktam bele és nem is kellett dagasztáskor a tésztához nyúlni. pont jó volt minden arány. Itt van az elpirulós smiléd.Majd Margitka beteszed a többi smiléhez?


Limara Előzmény | 2006.05.10. 17:52 - #5459

Sziasztok!

A süti neve Hartyányi krémes. Két lap között valóban vaníliakrém és babapiskóta van. De a lapok nem szalalkálival készülnek, hanem sütőporral. Megboldogult lánykoromban sokat sütöttem, hosszú évek után most találtam meg a receptjét, és most is nagy sikere volt. A receptesbe beírom.

Szép estét mindenkinek: Limara


Batka Előzmény | 2006.05.10. 17:12 - #5458

Zsanna, úgy emlékszem, az indexen azt írták, hogy a kovászport ízesítőként vagy kovászmagként használják csak, de nem működik kovászként (nem emeli a tésztát és nem is lesz annyira savanyú a kenyér). Azt hiszem, ehhez azért drága. A legegyszerűbb, ha Margit leírása alapján készítesz gyorskovászt, és azt táplálod tovább, ha nincs türelmed a sima liszt+víz erjedésének beindulását kivárni. Csak két kanál liszt kell és semmi más (élesztővel gyorsíthatsz a dolgon). Én most már jó másfél hónapja nem nyúltam hozzá, és semmi baja. Majd most valamikor talán lesz időm egy fincsi köményes-kovászos rozskenyérre.

Batka Előzmény | 2006.05.10. 17:06 - #5457

Nem muszáj. Eleinte forgatttam, de most már csak megvárom, míg mind szétválik, aztán kiveszem, és kész. A lustaság sok mindent legyőz...

[Későbbi] [6316-6297] [6296-6277] [6276-6257] [6256-6237] [6236-6217] [6216-6197] [6196-6177] [6176-6157] [6156-6137] [6136-6117] [6116-6097] [6096-6077] [6076-6057] [6056-6037] [6036-6017] [6016-5997] [5996-5977] [5976-5957] [5956-5937] [5936-5917] [5916-5897] [5896-5877] [5876-5857] [5856-5837] [5836-5817] [5816-5797] [5796-5777] [5776-5757] [5756-5737] [5736-5717] [5716-5697] [5696-5677] [5676-5657] [5656-5637] [5636-5617] [5616-5597] [5596-5577] [5576-5557] [5556-5537] [5536-5517] [5516-5497] [5496-5477] [5476-5457] [5456-5437] [5436-5417] [5416-5397] [5396-5377] [5376-5357] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG