E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

tundibundi Előzmény | 2006.05.22. 23:13 - #5637

Sziasztok!

Margitka,

meg szeretném sütni Jégkása rozsos kenyerét (amit  a Te grahamlisztes kenyér recepted alapján állított össze). Abban a receptben a burgonyapüréport lehet helyettesíteni egy az egyben burgonyapehellyel? A másik kérdésem, hogy ha gépben akarom dagasztani, keleszteni, akkor mennyi ideig dagasszon-kelesszen a gép? És végül még egy kérdés: nekem is gázsütőm van. Hányas fokozaton szoktál sütni benne kenyeret?

Jóéjt!


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 21:37 - #5636

Szia Bezsa!

Nálunk meg a férjem a fő kalácsevő. Ha egy nap kimarad és nincs kalács, akkor már biztos, hogy reklamál és ugrat valamivel.

Kíváncsian várom, hogy mit sütsz elsőre a kovásszal, majd mesélj!! Sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 21:32 - #5635

Szia Tündi!

Igen, tulajdonképpen a kalács alapreceptemből készült. A folyadékot szoktam variálni benne. Ha van kefirem, aludttejem, akkor azt teszek bele valamennyit, vagy a teljes folyadékmennyiségnek, ha nincs, akkot csak tejjel készítem. A kakaót jól írtad, majd mindkét tésztát elfeleztem, kinyújtottam a darabokat, váltakozva egymásra tettem és még így is nyújtottam rajta. A többi azt hiszem tényleg adódik a képekből, de majd írok az elkészítéséről egy receptet, csak még nem jutottam hozzá.

A torta leírását köszönöm, biztos nagyon finom lett. Azt hiszem ebben a formában nem tudom a receptek közé tenni, mert a krémje elég speciális

További szép estét kívánok, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 21:21 - #5634

Szia Márti!

Sok sikert a következőhöz, majd mesélj róla és küldjél képet is, ha van kedved, üdv, Margit


szokimoki Előzmény | 2006.05.22. 21:02 - #5633

Szia Margitka!

Nagyon guszta az újjításod!

Üdv, Szokimoki


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 20:01 - #5632

Sziasztok!

Most jöttem be a kerből, rövidesen fogok mindenkinek írni, csak még megyek sütni valami kenyeret.

Azt szeretném kérni, hogy aki még nem jelentkezett a találkozásunkkal kapcsolatban, tegye meg, írjon a másik fórumban! Jó lenne tudni, hogy ki tudna eljönni, melyik időpont és milyen helyszín felelne meg neki.

Kérlek írjatok   , üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2006.05.22. 15:59 - #5631

Ildikó !
Én is csatlakozom Szokimokihoz, hogy beírhatnád  a reciket a sok szép finomságaidhoz. Engem főleg a kókusz tortád fogott meg. További jó sütögetést. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2006.05.22. 15:54 - #5630

Szia Márti !

Nagyon örülök, hogy sikerült a kefíred és ezzel minden rendben van.
A kenyér sütést 200 fokon kezd mindenképpen és esetleg később vedd le 180 fokra. Én csak a zsemlét, muffin formában sült dolgokat (szóval a kisebb péksütiket) szoktam 170-180 fokon
sütni.  Köszi, aranyos vagy, de Julianna vagyok, így én már idén ünnepeltem. Drukkolok a kenyeredhez! Üdv.Julika


majorkaj Előzmény | 2006.05.22. 15:40 - #5629

Köszönöm szépen, Kila,aranyos vagy, de idén én már ünnepeltem.
Apropó, mikor mentek a Csodák Palotájába?
És ugye Te is szándékozol jönni a találkozóra ? Üdv.Julika


bezsa Előzmény | 2006.05.22. 13:23 - #5628

Szia! Jól néz ki nagyon ez a kalács. Nálunk nem igazán van keletje a kalácsoknak. A párom az olyan sütiket szereti aminek sok a tölteléke. Tegnap elkészítettem a kovászt, a héten szeretném kipróbálni. Még nem döntöttem el, hogy mi legyen az első próbálkozás.

kila Előzmény | 2006.05.22. 11:43 - #5627

Julika!
Nagyon boldog névnapot!!!!

kila


tundibundi Előzmény | 2006.05.22. 09:34 - #5626

Sziasztok!

Margitka,

ez istenien néz ki. Biztos nagyon finom is. Ez a kalács alaprecepted? El kell felezni a tésztát, és az egyik feléhez kakaóport tenni? Nagyon hasznos, hogy az egyes lépésekről is csináltál képeket.

Az én tortám tényleg egyszerű. Tésztája: 4 tojásból piskóta a Horváth Ilona szakácskönyv szerint. 4 tojás, 4 ek. rétesliszt, ezzel megegyező súlyú cukor, egy késh. szódabikarbóna. A krém pedig... hát igen. Szóval az úgy volt, hogy kaptam anyósomtól házi tejszínt. Ő házitejet szokott venni, amit otthon felforral, és leszedi a tetejéről a tejszínt. De ez nem olyan homogén ugye mint a bolti tejszín. Ebbe kevertem bele cukrot és kakaóport, de nem tetszett az állaga, mert egy kicsit mintha savós lett volna. Ezért tettem még hozzá némi sütőmargarint. Ha nem lett volna a tejszín, akkor csak margarint kevertem volna ki. Tudom, nem egy diétás süti, de nem is eszünk mindennap ilyet.

Szép napot mindenkinek! Nálunk már 


Marti Előzmény | 2006.05.22. 07:12 - #5625

Jó hétfő reggelt mindenkinek!

Margit! Ma felvágtam azt a kenyeret, és az alján van egy kicsi ( tényleg csak egy vékony) sületlen csík. A többi része jól néz ki, és finom. Legközelebb keményebbre dagasztom és egy kicsit magasabb hőfokra állítom. Köszönöm a segítséget.

Márti


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 02:04 - #5624

Sziasztok!

Kalácstésztát sütöttem, kitaláltam neki egy új formát. Készítettem róla fázisképeket, az elsőt ideteszem, innen meg tudjátok nézni a többit is. Majd holnap írok is hozzá, de a képek eléggé magukért beszélnek.

4 réteg tészta, váltakozó színben

Azért az utolsót is megmutatom, hátha nem mindenki szeretné az egészet végignézni:

megsültek

A kép előterében a mazsolás változat van, ennek kevésbé vágtam be a tetejét, hogy a mazsolák ne bújjanak ki a sütés idejére, mert akkor nagyon kiszáradnak. Ezeknek szebb formája lett, szerintem elég ekkora bevágás a többinek is.

Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.22. 00:20 - #5623

Sziasztok!

Tündi "egyszerű" csokitortája nagyon gusztusos, bár ő azt írta, hogy pont elkenődött a krém ezen a képen. Én nem bánnám ezt a részét sem, szívesen megkóstolnám, főleg, mert azt is írta Tündi, hogy nagyon finom lett. Receptet is kérhetünk hozzá?

Csokitorta

Várom a további képeidet is Tündi, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.21. 22:41 - #5622

Szia Márti!

Ha a gépi recept alapján sütöd a sütőben sült kenyeret, akkor két dolgon kell változtatni. Csökkenteni kell a folyadékot és emelni az élesztőadagot. Ha kovászt és a változatlan élesztőmennyiséget beletetted, akkor ez a része nagyjából rendben is van, de jól érezted, hogy a folyadékot egy kicsit csökkenteni kell. Meglátod mennyire, de jó kemény tésztát dagasztathatsz a géppel.

A sütőben sütéshez segítséget kérünk a többiektől!!!

Nekem úgy rémlik, hogy a 180 fok, mintha kevés lenne indulásnak, de én csak olvasgatni szoktam ezügyben, magam a régi gázsütőmben sütök, amin nincs hőfok megadva.

Várom a többiek segítségét, utána szerintem biztos sikeres lesz a következő kenyered. Várom a beszámolódat, üdv, Margit


Marti Előzmény | 2006.05.21. 22:14 - #5621

A recept, amiből sütöttem az aludtejes (kefíres) kenyéré, de a liszt aránytól egy kicsit el szoktam térni (több teljeskiőrlésűt teszek bele), 2 kk só és kb 2 kanálnyi rozskovász (én csináltam) 1,5 dkg élesztő. 180 fokon sütöm 1 óráig. Más: ma leszedtem az első két epret a kertemből.

Elfelejtettem az előbb írni, hogy nagyon szépeket süttök. Én tegnap aranygaluskát sütöttem, pontosabban a lányom és a férjem szaggatta. Nagyon finom lett.

Julika! Már másodszor csináltam kefírt, köszönöm. A nagyobbik lányomat is Júliának hívják. Boldog névnapot neked!


tundibundi Előzmény | 2006.05.21. 21:45 - #5620

Sziasztok!

Ildikó tényleg nagyon szépeket sütöget odakinn. Nekem különösen a túrótorták tetszenek.

Zsanna,

nem szoktam (volt) mikrózni a kenyeret/péksüteményt, csak szobahőmérsékleten enged fel, és aztán már ehető.

Margitka,

a te alkotásaid is nagyon jól néznek ki. Hihetetlen, hogy milyen kreatívak vagytok, folyamatosan vmi újat találtok ki, ami ráadásul ilyen guszta is.

Én ma csak egy egyszerű piskótás csokitortát alkottam, meg a szokásos kenyeret.

További szép estét Nektek!


EmMargit Előzmény | 2006.05.21. 21:43 - #5619

Szia Márti!

Hát az bizony nem hiszem, hogy kevés lenne.

Írd meg a receptet: hogy csináltad, miből mennyit tettél bele, akkor talán okosabbak leszünk.

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.05.21. 21:40 - #5618

Szia Zsanna!

Sajnálom, hogy nem sikerült a kuglófod. Ne keseredj el, inkább írd meg, hogy milyen sütőd van, hogy sütötted és mennyi ideig, és biztos segítenek a többiek, akinek hasonló sütője van, mint neked.
érdemes lesz kipróbálni a sütőben sült kenyeret is, nagyon finom tud lenni.

Várom jelentkezésedet, üdv, Margit


[Későbbi] [6317-6298] [6297-6278] [6277-6258] [6257-6238] [6237-6218] [6217-6198] [6197-6178] [6177-6158] [6157-6138] [6137-6118] [6117-6098] [6097-6078] [6077-6058] [6057-6038] [6037-6018] [6017-5998] [5997-5978] [5977-5958] [5957-5938] [5937-5918] [5917-5898] [5897-5878] [5877-5858] [5857-5838] [5837-5818] [5817-5798] [5797-5778] [5777-5758] [5757-5738] [5737-5718] [5717-5698] [5697-5678] [5677-5658] [5657-5638] [5637-5618] [5617-5598] [5597-5578] [5577-5558] [5557-5538] [5537-5518] [5517-5498] [5497-5478] [5477-5458] [5457-5438] [5437-5418] [5417-5398] [5397-5378] [5377-5358] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség