Már nem. Ott volt a sütési idő kezdetéig, de miután semmit sem kelt, így kivettem, tettem bele élesztőt, átgyúrtam, és betettem a sütőbe keleszteni. De ott sem csinált semmit. Ezek szerint csak az élesztő lehet a ludas. De most már feladom. Valszeg kidobom. Ebből már nem lesz semmi komoly. Nelly
Sziasztok kis pékecskék! Hát én nem nevezem magam annak. Elkezdtem a citromos almás kalácsot. Talán követem Ildikó példáját. Szóval 1 óra kelesztés után talán 1 mm-t ha emelkedett. Most még raktam bele élesztőt, újragyúrtam, aztán most ismét kel. De már sztem nem sokáig, mert aztán landolni fog a kukában, ha még mindig nem akar kelni. Pedig mindenből annyit raktam bele, mint amennyi a recipében van. Hát akkor? Az élesztőm június 19.-én jár le, tehát frissnek mondható. Nem ragadt, nem volt szálkás. Várom a Tisztelt Hozzászólók véleményét. Miért nem lesz nekem citromos almás kalácsom? Pedig annyira akartam!!! Nelly
Én leforrázom a sóskát, turmixolom, mert a gyerkőceim csak így eszik meg. Hígabb besamelt készítek, és a turmixolt sóskát belekeverem. Összeforralom és kész. Uígy csinálom a spenótot és a zöldborsó főzeléket is, a borsót persze előtte puhára párolom, vagy konzervet használok.Üdv
ILDIKÓ! Sajnálom,hogy Te is megjártál a barackos kaláccsal, én is végig jártam ezt a kálváriát, mire Margitka kiokoskodta, hogy a tartósítószer a ludas a lekvárban és az nem engedte megkelni. már nagyon várom, hogy érjen a barack és akkor újra megsütöm. Egyébként a könnyeim kipotyogtak , úgy nevettem az írásaidon.
Nogea és Limara! Mi is nagyon szeretjük a sóskát, az idén csak 1x készítettem, de majd a nyár végén mikor újból lesz friss én is szeretnék a fagyasztóba tenni. Ti hogy készítitek el? Én párolás után liszttel megszórom és tejjel felengedem, izesítem sóval, pici cukorral és egy kevés tejfölt teszek hozzá. Nagyon finom !
Tudod En megcsak igazan kezdo vagyok a geppel , talan par hete van meg. Nem tudom EZ lehetseges-e az En gepemen .Majd Tundibundit megkerdezem mert neki szerintem ugyanaz van, csak esetleg mas neven. Most elkell mennunk vendegsegbe. Csak este keson jovok haza. Sziasztok Mindenkinek!!!
Kalács nekem is felnyomta tegnap a tetejét, de én hagytam, és átsült. Éppen ezért szoktam a kelesztést lekapcsolni amikor az üst 3/4-ig ér a tészta, és átkapcsolni sütésre. A kalács sokat emelkedik még sülés közben is.
Sóska finom, bár én ezer éve nem ettem, de most hogy mondod.. Zsemle készen van, most meozta a kisfiam, vasalnom még nekem is kellene, de annyira utálok, így mindig valami film alatt művelem, de most csak foci ömlik a tv-bőlÜdv
Oké akkor most már tudom ki merre és ki kicsoda.
Most szedtem le 2 hatalmas tál sóskát. Azt mostam meg most párolom utána meg zutty be a fagyasztóba.
Zsemlét is kéne sütnöm, vasalnom, soroljam még ?
Igen . gepben sutom .Gyonyuruen feljott, de annyira hogy a tetot akarta kinyitni.Ezert piciket lekellett nyom kodni.Nem sokat csak finoman.Utana megis visszjott de a szelei fele is terebelyesedett.Nos szerintem EEEz lehet az oka hogy a tetejenel nemsulhetett at.A kituremkedett szelek learnyekolhattak a futoszal meleget. A teto fele nemtudott igy cirkulalni a forro levego. Kisse igen igazad van vissza is esett a kozepe.
Hogy milyen belul AZT meg nem tudom. A tuzproba majd talan 1/2 ora mulva amikor kiszedem es felvagom
Ennek a kalacsnak az uj neve:MEGLEPETES . Miert? Soha nem tudod sikerulni fog-e es ki a kovetkezo aldozata hogy elmondja a Mi atyankat mellette. Hihihi
Itt vagy meg Limara v Nogea? Kozben csipogott ez a zenelo doboz hogy mar kesz a kalacs.Az elso latasra ahogy kinez.Conkluzio: Szelei sotetek , Teteje, nos a teteje szrintem nem sult at. Ha kihul felvagom, es LEHET HOGY MEGINT NOOOS MEGINT K I V A G O M!!!
Lenyomkodtam a kalacsot de mivel a pereme mar egykicsit megsult ezt mar nem tudtam Azt hiszem a szelei kesse sotetek lesznek! Na annyi baj legyen majd levagdosom.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit